Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Άνοιξαν τα … «χαρτιά» τους για την νέα χρόνια οι ιθύνοντες του Α.Γ.Σ. Ταεκβοντό Καλαμάτας

Το 2013 έφυγε... το 2014 έρχεται με φόρα!!!

● ΣΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ & ΒΛΑΠΤΟΥΣΑ ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
● 5 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ



Μια εξαιρετική χρονιά, γεμάτη διακρίσεις και πολλές μελλοντικές υποσχέσεις έφτασε στο τέλος της για τον Α.Γ.Σ. Ταεκβοντό Καλαμάτας.
Οι ιθύνοντες του Συλλόγου πραγματοποίησαν χθες το πρωί στα γραφεία συνέντευξη Τύπου, με σκοπό να ενημερώσουν τον κόσμο για τις επιτυχίες, τους στόχους και τα σχέδια του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου για την χρονιά που μας πέρασε και γι’ αυτή που σε τρεις μέρες θα έρθει!
Εκεί παρευρέθησαν εκ μέρους των αθλητών οι Νίκη Αθανασοπούλου και Δημήτρης Μανωλόπουλος, ο προπονητής Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Τ. Τζίμης Παναγιωτόπουλος και ο Πρόεδρος της τοπικής Επιτροπής, Γιάννης Τσούσης.

Η συνέντευξη Τύπου
● Πρώτος τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό Τζίμης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Νίκης Αθανασοπούλου και το γεγονός πως θα κυνηγήσει όλα τα Μίτινγκ με σκοπό να ανέβει στην κατάταξη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ειδική μνεία έκανε στον προπονητή της αγωνιστικής ομάδας Γιώργο Παναγιωτόπουλο σημειώνοντας τα εξής: «Έχουμε έναν προπονητή – γυμναστή που διευθύνει όλο τον αγώνα και αναφέρομαι στον Γιώργο Παναγιωτόπουλο. Έχουμε ρίξει επάνω του όλο το προπονητικό βάρος. Άλλοι είναι από πίσω και δουλεύουν όμως ο συγκεκριμένος προπονητής έχει δυνατές γνώσεις και μπορεί να «φτιάξει» έναν αθλητή, δεν είναι γυρολόγος. Θα ακολουθήσει την Αθανασοπούλου στην Σουηδία για να την προπονήσει στον αγώνα.
Σας ευχαριστούμε που ήρθατε και μας βοηθάτε να προβάλουμε ένα Ολυμπιακό Άθλημα σαν αυτό.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, καθώς κάνουμε μεγάλη προετοιμασία για να φιλοξενήσουμε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την ηγεσία του Ταεκβοντό. Ο κ. Νίκας μας είπε να προχωρήσουμε και πως θα είναι δίπλα μας για να βοηθήσει να γίνει σωστά. Το πιθανότερο είναι το πρωτάθλημα αυτό να γίνει τον Οκτώβρη και θα είναι μεγέθους G1».
● Ακολούθως, μίλησε η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νίκη Αθανασοπούλου η οποία αναφέρθηκε τόσο στην συμμετοχή της στο Παγκόσμιο του Ισραήλ, όσο και στους στόχους της: «Πριν από 1μιση μήνα συμμετείχα σε αγώνες G1 του στο Ισραήλ, καθώς βασικός μου στόχος είναι να ανέβω βαθμολογικά στην παγκόσμια κατάταξη. Πήρα την Τρίτη θέση, πράγμα που με βοήθησε να ανέβω στην κατάταξη των υποψηφίων για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Επόμενος αγώνας είναι στην Σουηδία, όπου θα συμμετέχω στην κατηγορία +67 κιλά και στόχος είναι ένα μετάλλιο».
● Ο Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής στην κατηγορία των 78 κιλών Δημήτρης Μανωλόπουλος μίλησε για τον συνδυασμό σχολείου – προπονήσεων και τις δυσκολίες που συνεπάγεται
«Συμμετείχα στο Πανελλήνιο Κύπελλο Αθηνών όπου κατέκτησα την 1η θέση στην κατηγορία -78 κιλά.
Με βοήθησε αγωνιστικά ο προπονητής μου κ. Παναγιωτόπουλος και είναι σημαντικό που έχω καταφέρει να συνδυάσω το σχολείο με την προπόνηση, καθώς βρίσκομαι στην 3η Λυκείου.
Του χρόνου στο Πανελλήνιο θέλω να τα πάω καλά, τώρα έχω διάθεση να στηρίξω τους προπονητής μου που με στηρίζουν».

Έκλεισε με…
φόρα το 2013!
Ο Α.Γ.Σ. Ταεκβοντό Καλαμάτας συμμετείχε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Πανελλήνιο Κύπελλο 2013, όπου ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τις αγωνιστικές του δραστηριότητες για το 2013.
Η διοργάνωση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου Πυγμαχίας στο Περιστέρι και συμμετείχαν 2000 συνολικά αθλητές, με τον καλαματιανό Σύλλογο να επιστρέφει με 5 μετάλλια και πολλά πλασαρίσματα στην πρώτη 5άδα!
Ο Δημήτρης Μανωλόπουλος πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 78 κιλά, ο Αντώνης Χριστόπουλος κατέκτησε την 1η θέση στα 33 κιλά ενώ το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο περσινός πρωταθλητής Ελλάδας Αναστάσιος Φωτεινός στα 37 κιλά. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Αμαλία Ηλιοπούλου στα +59 κιλά, Ελένη Κυριαζοπούλου στα -73 κιλά και Ρόη Ρούμπου στα -67 κιλά.
Από κει και πέρα, την 5η θέση στις κατηγορίες τους οι Ελισσαίος Λούτος,
Καλλιόπη Μιχαλοπούλου, Ευαγγελία Ξυδέα, Γιώργος Σκόκος, Παρασκευή Τζανέτου, Κωνσταντίνα Τούντα, Νίκος Τούντας και Μαρία Χριστοπούλου.
Την αποστολή του Α.Γ.Σ. Ταεκβοντό συμπλήρωσαν οι εξής αθλητές:
Κώστας Αγγέλου, Μαρία Αγγέλου, Δανάη Αθανασακοπούλου, Ολυάνα Αθανασίου, Αποστόλης Αλεξίου, Λεωνίδας Ασημακόπουλος, Κωνσταντίνα Γεωργακοπούλου, Παναγιώτης Γεωργανάς, Άγγελος Γεωργίου, Ελένη Γεωργοπούλου, Φώτης Γιαννόπουλος, Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης, Παναγιώτης Γυφτέας, Σταυρούλα Δερτιμάνη, Γιάννης Δημητρακόπουλος, Αδάμ Δημητρόπουλος, Παναγιώτης Δημητρόπουλος, Μαρία Δημοπούλου, Χαρά Δημοπούλου, Αλέξης Θωμάς, Ειρήνη Κοσμά, Ελένη Κουτσοσπύρου-Λουμάκου, Φαίη Κυριακοπούλου, Θεόδωρος Κυριακοπούλου, Μιχάλης Κωστάκης, Βαγγέλης Λάφης, Βασίλης Λίβας-Ματθαίος, Σπύρος Μανιάτης, Αγγελική Μαρκοπούλου, Καλλιόπη Μιχαλοπούλου, Γιώργος Μιχόπουλος, Μαρία Μπαλαμπάνη, Κωνσταντίνος Μπινιώρης, Αγγελική Μωραγιάννη, Δημήτρης Νικηφόρος, Παναγιώτης Ντόκος, Χριστίνα Ντούρου, Γιώργος Ντυμένος, Γεωργία Ξυπολίτου, Χριστίνα Παναγιωτοπούλου, Παναγιώτης Πανταζής, Δημήτρης Παντελόπουλος, Γιώργος Πετράκης, Θανάσης Πουλόπουλος, Μαρία Ράπτη, Θανάσης Ράπτης, Ηλίας Σακκάς, Βασίλης Σούμας, Νίκος Σταθόπουλος, Φώτης Τζώρτζης, Μαρία Τομάζου, Δήμος Χαρίτος, Γιάννης Χουλιάρας, Μαρία Χριστοπούλου, Παναγιώτης Χρονόπουλος.

«Χρειαζόμαστε
οικονομική βοήθεια»
«Χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια» τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Πελοποννήσου, Αντιδήμαρχος του Δήμου Μεσσήνης στις τεχνικές υπηρεσίες, κάτοχος 6 Νταν και προπονητής – εξεταστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό, Γιάννης Τσούσης και στη συνέχεια δήλωσε:
«Είμαστε η μοναδική τοπική Επιτροπή σε όλη την Ελλάδα με δικά της γραφεία. Ξεκινήσαμε με το πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στις 24 Νοεμβρίου και ακολουθεί αυτό στις 2 Φεβρουαρίου.
Κάνουμε αγώνα για Ολυμπιακό Μετάλλιο με την Νίκη Αθανασοπούλου για να μπορέσει να πάει στην Ολυμπιάδα.
Είναι η μοναδική αθλήτρια που μπορεί να το καταφέρει από την τοπική επιτροπή και χρειαζόμαστε εκτός από προπόνηση και οικονομική βοήθεια.
Πρέπει να μεταβεί σε 16-17 διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο.
Θα απευθυνθούμε σε σπόνσορες για να βρούμε μια λύση.
Αγωνιστικά η Νίκη είναι η μοναδική ελπίδα της Πελοποννήσου για μια παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, θέλει δουλειά ακόμα όμως σιγά σιγά ανεβαίνει στην κατάταξη».

Με ηλεκτρονικό
σύστημα στη Μεσσήνη
Επίσης αναφορά έγινε στο Κλειστό Πρωτάθλημα 100 αθλητών το οποίο θα διεξαχθεί στις 2 Φεβρουαρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεσσήνης. Το πρωτάθλημα αυτό θα διεξαχθεί με ηλεκτρονικά συστήματα, πράγμα το οποίο αποτελεί μια πανελλαδική πρωτοπορία σε Συλλογικό επίπεδο! Όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα διεξάγονται με αυτόν τον τρόπο και χωρίς διαιτητές, οι αθλητές αντί για τον κλασσικό εξοπλισμό θα φορούν ηλεκτρονικές κάσκες και θώρακες αυτόματου σκοραρίσματος και σκοπός του πρωταθλήματος αυτού είναι να εξοικειωθούν όλοι οι αθλητές με την καινοτόμο εξέλιξη του αθλήματος.

«Έχουν διαγραφεί
κάποια Σωματεία»
Σε Σωματεία που παρά το γεγονός πως έχουν διαγραφεί από το Καταστατικό της Ένωσης συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, αναφέρθηκε ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας του Α.Γ.Σ. Ταεκβοντό Γιώργος Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας πως λειτουργώντας κατά αυτόν τον τρόπο βλάπτουν ανεπανόρθωτα τον χώρο του αθλήματος.
Συγκεκριμένα, ο ταλαντούχος προπονητής τόνισε τα εξής: «Γενικά δεν μου αρέσει να μιλάω για εξωαγωνιστικά θέματα και δεν αναφέρομαι σε άλλα σωματεία, σεβόμενος τους προπονητές και τους παράγοντες.
Τον τελευταίο καιρό ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Έχουν εισέλθει άνθρωποι στον χώρο που δεν έχουν καμία σχέση και τους ακολουθούν διάφορες ιδιότητες. Έχουν παραπλανητική δράση και παρουσιάζουν μια δομή οργανωμένη πίσω από μια υποτιθέμενη αγωνιστική ομάδα.
Σας ενημερώνω πως δεν υπάρχουν κάποια Σωματεία, έχουν διαγραφεί από την Ομοσπονδία και δεν μπορούν ούτε κίτρινες ζώνες να μοιράσουν.
Έχουν κάνει μεγάλη ζημιά, ακόμα και στην Μεσσηνία. Μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το Ταεκβοντό.
Για να διαγραφεί ένα Σωματείο από την Ομοσπονδία θα πρέπει, είτε να μην έχει πληρώσει την ετήσια συνδρομή για αρκετά χρόνια, είτε να μην έχει κατεβάσει αθλητή σε αγώνες για παραπάνω από δυο χρόνια.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος ήταν πολύ θετικός στην συνάντηση με την ηγεσία του Ταεκβοντό και υποσχέθηκε πως είναι δυνατόν να καταφέρουμε να φιλοξενήσουμε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός στην Καλαμάτα.
Να ευχηθώ καλή χρονιά και καλές γιορτές με υγεία σε όλο τον κόσμο…».

Α.Ν.Μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου