Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Θρίαμβος Αριστείδη Σταθόπουλου στις εκλογές της ΕΠΣ Μεσσηνίας!


ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΜΕ 50 ΕΝΑΝΤΙ 

ΜΟΛΙΣ 27 ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ




ΑΡΚΕΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ 

ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ


Θριαμβευτική νίκη του Αριστείδη Σταθόπουλου στις χθεσινές εκλογές της ΕΠΣ Μεσσηνίας, με τον πρόεδρο της Ένωσης να ανανεώνει την θητεία του και να βγαίνει πρώτος σε ψήφους ανάμεσα στα τακτικά μέλη. Από την άλλη η Κίνηση Φίλων δεν κατάφερε να βάλει τους υποψηφίους της στην 11άδα των τακτικών μελών, με τον Τάκη Βασιλόπουλο να παίρνει μόλις 27 ψήφους.
Πρώτο αναπληρωματικό μέλος αναδείχθηκε ο Ηλίας Παπακωνσταντίνου, με τον Ηλία Αλεξανδρόπουλο να τον ακολουθεί.

Τα τακτικά μέλη
Όσον αφορά στην ψηφοφορία, πρώτος στα τακτικά μέλη του Δ.Σ. βγήκε ο Αριστείδης Σταθόπουλος με 50 ψήφους, με τον Αντώνη Τουρλομούση (47) να ακολουθεί. Στην 3η θέση μετά από κλήρωση αναδείχθηκε ο Λεωνίδας Οικονομίδης και 4ος ο Άγγελος Γεωργόπουλος, καθώς αμφότεροι είχαν από 46 ψήφους.  Στην 3η θέση είχαμε 4απλή ισοβαθμία στις 45 ψήφους και μετά από κλήρωση αναδείχθηκαν κατά σειρά οι Διονύσης Ψαλλίδας, Σωτήρης Μιχαλόπουλος, Κωνσταντίνος Κανελλόπουλος, Νίκος Λιόγας. 9ος ήταν ο Γιώργος Χριστόπουλος με 43 ψήφους, 10ος ο Νίκος Ρούτσης με 42 και 11ος ο Βασίλης Πολίτης με 41.
Ο Τάκης Βασιλόπουλος συγκέντρωσε μόλις 27 ψήφους, ενώ κανένας από την Κίνηση δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη 11άδα.

Τα αναπληρωματικά μέλη
1ος: Ηλίας Παπακωνσταντίνου (43)
2ος: Ηλίας Αλεξανδρόπουλος (42)
3ος: Βασίλης Σπηλιώτης (39)
4ος: Ιωάννης Μανωλόπουλος (38)
5ος: Γιώργος Σερεμέτης (38)
6ος: Δημήτρης Αγγελόπουλος (36)
7ος: Δημήτρης Παπασπυρόπουλος (29)
8ος: Δημήτρης Λίγγρης (28)
9ος: Μιχάλης Κουτίβας (21)
10ος: Παναγιώτης Λυμπέρης (17)
11ος: Κωνσταντίνος Πουλόπουλος (16)

Τακτικά μέλη
εξελεγκτικής επιτροπής
Τα τακτικά μέλη που αναδεικνύονται είναι 3 και οι πρώτοι σε ψήφους ήταν οι:
1ος: Παπανικολόπουλος Νικήτας (57)
2ος: Παναγιώτης Θεονάς (49)
3ος: Παναγιώτης Μπρισκόλας (43)
Αναπληρωματικό μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής αναδείχθηκε ο Σοφοκλής Διακουμόπουλος, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος.

Η γενική Συνέλευση
Πριν την έναρξη της Γ.Σ., υπήρξαν μικροεντάσεις έξω από την αίθουσα «Αλ. Κουμουνδούρος», ωστόσο τα χειρότερα αποφεύχθηκαν. Ο λόγος είναι η ιδιωτική ασφάλεια που προσέλαβε η διοίκηση της Ένωσης, καθώς όπως πληροφόρησε τους παρευρίσκοντες ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, υπήρχαν υποψίες για επεισόδια. Η ιδιωτική ασφάλεια ήλεγχε τις ταυτότητες των εισερχόμενων κατά την είσοδο τους στο κτίριο, ωστόσο, τους ζητήθηκε να εξέλθουν από την αίθουσα μετά από παρότρυνση του εκπροσώπου του Ίκαρου Καλαμάτας, Γιώργου Ψυχογιάννη.
Ξεκινώντας, ο κ. Σταθόπουλος ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή επιτυχία σε όσους συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο και τόνισε πως σκοπός είναι να βγει νικητής το ποδόσφαιρο από την όλη διαδικασία.
Στην συνέχεια, ορίστηκαν τρεις γραμματείς, οι κύριοι Δασκαλόπουλος, Αλεξάκης και Βαρθαλάμης.
Ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης στην συνέχεια διάβασε τα Σωματεία τα οποία παρευρέθησαν στην αίθουσα, με απόντες εκείνη τη στιγμή τους εκπροσώπους των Μάνεσι, Χανδριναϊκού, Καλλιθέας, ΑΠΣ Άρι, Αιθαίας, Νέδουσας Αλαγονίας, Δαναού, Νέστορα Πύλου και Θύελλα Μερόπης. Κατά την διάρκεια της Γ.Σ. όλες οι παραπάνω ομάδες έδωσαν το παρόν.
Ωστόσο, αυτό που τονίστηκε είναι πως τέσσερις ομάδες δεν έλαβαν πληρεξούσιο για την Γ.Σ. και συγκεκριμένα οι Παναθηναϊκός Καλαμάτας, Ακρίτας Κορώνης, Α.Ε. Αβίας και Ερμής Καλαμάτας.
Οι τρεις πρώτες ομάδες, σύμφωνα με την διοίκηση της ΕΠΣΜ, δεν κατέβαλαν ποτέ πληρεξούσιο προς την Ένωση μέσα στο διάστημα των 3 ημερών που είχε οριστεί, ενώ ο Ερμής, βάσει καταστατικού, δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής καθώς δεν είχε αγωνιστεί στην περασμένη χρονιά για παραπάνω από 20 αγώνες.
Ένσταση κατέθεσαν οι Παναθηναϊκός και Ακρίτας Κορώνης, ενώ από την πλευρά του Ερμή υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τον εκπρόσωπο του Σωματείου Νίκο Μπάκα για έλλειψη ενημέρωσης από την Ένωση.
Ακολούθως διαβάστηκαν αναλυτικά οι εκπρόσωποι του κάθε Μεσσηνιακού Σωματείου. 

Στην συνέχεια και μετά από πολλές εντάσεις και αντιδικίες του Προεδρείου με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Κώστα Τύρο, τον εκπρόσωπο του Μιλτιάδη Εμμανουήλ Κατρή και τον πρόεδρο του Πανιωνίου Γιώργο Σοφρωνά, έγινε η συμπλήρωση της εφορευτικής επιτροπής. Στην αρχή αυτοπροτάθηκε ο κ. Ψυχογιάννης, λόγω εμπειρίας ως δικαστικός υπάλληλος, όμως εντέλει απέσυρε την συμμετοχή τους Πετρουλάκη και Καραμπότσο να αναλαμβάνουν το έργο, με την Γεωργία Ξανθοπούλου να καλείται ως δικαστικός κλητήρας για την ψηφοφορία.

1 λεπτού σιγή για τον
Ν. Δημητρακόπουλο
Έπειτα από αίτημα του κ. Σταθόπουλου, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του πρόσφατα απολεσθέντα Ντίνου Δημητρακόπουλου.
Μετά την σιγή ακολούθησαν χειροκροτήματα από το ακροατήριο.
«Προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Όποια λάθη κάναμε είχαν δυο επιπτώσεις: Να γίνουμε καλύτεροι και να μην τα ξανακάνουμε» σημείωσε ο κ. Σταθόπουλος αμέσως μετά και ακολούθησε η έγκριση του Διοικητικού Απολογισμού. 
Ο κ. Γεωργόπουλος έπειτα διάβασε αναλυτικά την έκθεση οικονομικού απολογισμού, κατά την οποία τα έσοδα για την περασμένη σεζόν ήταν 156.000 για την ΕΠΣ, 12.000 για το Ταμείο και 50.000 για την Γενική Γραμματεία. Τα έξοδα ήταν 143.000 για την ΕΠΣΜ, 6.000 για το Ταμείο και κανένα για την Γ.Γ.
Από τα παραπάνω το συμπέρασμα ήταν πως το συνολικό υπόλοιπο της ΕΠΣΜ είναι στις 18.000 περίπου, με τον οικονομικό απολογισμό να εγκρίνεται κανονικά.

Οι ομιλίες πριν
την ψηφοφορία
Μετά από απαίτηση του ιδίου, ο Γιώργος Σοφρωνάς ανέβηκε στο βάθρο για να μιλήσει εκ μέρους της Κίνησης Φίλων και να καταθέσει τις προτάσεις της για το Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο.

Ο ισχυρός άνδρας του Πανιωνίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις κάρτες υγείας των ποδοσφαιριστών, στην οικονομική ελάφρυνση των σωματείων, στα χρηματικά πρόστιμα που επιβάλλονται με τις ποινές, στην αλλαγή του καταστατικού της Ένωσης.

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο εκπρόσωπος του Ίκαρου Γιώργος Ψυχογιάννης ανέβηκε στο βήμα και πρότεινε μια εξαιρετική κίνηση, η οποία βρήκε όλους σύμφωνους. Να συγκεντρωθεί ένα ποσό για την βοήθεια της πληγείσας από τον σεισμό Κεφαλονιάς. Την κίνηση αυτή χαιρέτησε τόσο ο κ. Σταθόπουλος, όσο και η Κίνηση.
Κλείνοντας, ο κ. Σταθόπουλος έκανε ομιλία απολογιστικού χαρακτήρα λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας. 
Αμέσως μετά ξεκίνησε η πολύωρη διαδικασία της ψηφοφορίας, με την αγωνία και την ένταση στα πρόσωπα των συμμετεχόντων να μην μπορεί να κρυφτεί. 
Μετά από πολύωρη αναμονή οι ψήφοι μετρήθηκαν, με την πλευρά του Σταθόπουλου να θριαμβεύει έναντι της Κίνησης και να δέχεται τα συγχαρητήρια από την αντίπαλη παράταξη.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ ευχαρίστησε σε δηλώσεις του όλους όσους τον στήριξαν, τους συνεργάτες του και τα ΜΜΕ.

Σ. Τρ. & Α.Ν.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου