Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Το Βέλγιο είναι ο βασικός
αντίπαλος των Ελληνίδων

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ


Την προσπάθειά της ξεκινά σήμερα η Εθνική ομάδα βόλεϊ Νεανίδων με τη συμμετοχή της στον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας αυτό το τριήμερο (24-26 Απριλίου).

Η ελληνική ομάδα θα ξεκινήσει την προσπάθειά της για τα τελικά της διοργάνωσης αντιμετωπίζοντας σήμερα την Εθνική ομάδα βόλεϊ της Σλοβακίας στις 8 μ.μ. στο κλειστό της Παραλίας.

Η Εθνική 12αδα
Μετά το τέλος της προετοιμασίας της Εθνικής Νεανίδων, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Παπαδόπουλος ανακοίνωσε τη 12άδα που θα δηλώθηκε επίσημα αργά το βράδυ στην τεχνική σύσκεψη των αγώνων. Αναλυτικά οι αθλήτριες που επέλεξε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός:
ΠΑΣΑΔΟΡΟΙ: Λαμπρινή Κωνσταντινίδου (Ηρακλής Θεσσαλονίκης), Κωνσταντίνα Δρακουλίδου (Ελπίδα Αμπελοκήπων)
ΔΙΑΓΩΝΙΕΣ: Ανθή Βασιλαντωνάκη (Παναθηναϊκός), Άντζελα Δέμπη (Ελπίδα Αμπελοκήπων)
ΑΚΡΑΙΕΣ: Όλγα Στράντζαλη (Ηρακλής Θεσσαλονίκης), Αλεξάνδρα Ψωμά (ΑΟ Μαρκοπούλου), Αθανασία Φακοπουλίδου (Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός), Κατερίνα Παπάζογλου (Ελπίδα Αμπελοκήπων)
ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ: Άννα Καλαντάτζε (Ελπίδα Αμπελοκήπων), Ιωάννα Γκουντιμένκο (Ηρακλής Κηφισιάς), Ζαχαρούλα Γιαννέλου (ΑΟ Μαρκοπούλου)
ΛΙΜΠΕΡΟ: Μαρία Αικατερίνη Ξανθοπούλου (ΔΑΣ Ωραιοκάστρου)
Η Εθνική Νεανίδων, ουσιαστικά είναι η Εθνική Κορασίδων που την προηγούμενη διετία συμμετείχε σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις (5η θέση στην Ευρώπη, 12η στον κόσμο) ωστόσο όπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος: «Η προϊστορία του Ελληνικού βόλεϊ έχει δείξει ότι η μετάβαση από παίδες ή κορασίδες σε έφηβους – νεάνιδες αντίστοιχα είναι αρκετά δύσκολη. Επίσης, αθλήτριες που αγωνιζόταν ως κορασίδες σε άλλες χώρες, στο μεσοδιάστημα έχουν αποκτήσει ρόλο σε πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα από το δικό μας. Από κει και πέρα αυτή η ομάδα είναι πλέον γνωστή σε όλους και έχουμε χάσει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, αλλά όλα αυτά μας κάνουν να ζητούμε περισσότερα πράγματα όσον αφορά την τακτική και κυρίως μας οδηγούν στο να δημιουργούμε εμείς πλέον κάποια πράγματα στο παιχνίδι».



Το Βέλγιο είναι ο βασικός
αντίπαλος των Ελληνίδων
Από κει και πέρα, ο νεαρός τεχνικός αναφερόμενος στις αντιπάλους που θα αντιμετωπίσουμε στο τουρνουά της Καλαμάτας τόνισε: «Θεωρητικά σαν project αλλά και τρόπο δουλειάς που έχει εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια, το Βέλγιο είναι ο βασικός μας αντίπαλος, αλλά στο δικό μας μυαλό υπάρχει διαφορετική προσέγγιση των αγώνων. Σε ένα τουρνουά όπως αυτό που έχουμε μπροστά μας, ανεξάρτητα από τη δυναμική των αντιπάλων το πιο σημαντικό είναι το πρώτο ματς και στην προκειμένη περίπτωση αυτό με την Σλοβακία. Μια νίκη θα μας δώσει ψυχολογία και ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Η αντίπαλος μας είναι μια καλή ομάδα, αλλά θεωρώ πως το αποτέλεσμα εξαρτάται από τη δική μας απόδοση».
Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των αθλητριών στις δύο εβδομάδες που προετοιμάστηκε η ομάδα στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ανταποδώσουν στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας την φιλοξενία με την πρόκριση της ομάδας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα του ομίλου
Τα τελικά θα διεξαχθούν σε Εσθονία και Φινλανδία με τις πρώτες ομάδες των 7 προκριματικών ομίλων να κερδίζουν απευθείας το εισιτήριο, ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 2η θέση θα αγωνιστούν στον 3ο προκριματικό γύρο (μέσα Ιουλίου).
Ακολουθεί το πρόγραμμα του Ομίλου:

ΠΕΜΠΤΗ 24/4
Ώρα 17.30: Ελβετία – Βέλγιο
Ώρα 20.00: Ελλάδα – Σλοβακία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/4
Ώρα 17.30: Βέλγιο - Σλοβακία
Ώρα 20.00: Ελβετία – Ελλάδα

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/4
Ώρα 17.30: Σλοβακία – Ελβετία
Ώρα 20.00: Βέλγιο – Ελλάδα

● Ένα τουρνουά που υπόσχεται να προσφέρει στους πραγματικά τυχερούς φέτος φιλάθλους της πετοσφαίρισης, υψηλού επιπέδου θέαμα. Να είστε όλοι εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου