Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΥΠΟ ΤΟ ΑΥΣΤΗΡΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΡΜΠΑΝΑ, ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ 30 ΠΕΡΙΠΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ

«Πρώτη» με 18 ποδοσφαιριστές
και …λακούβες η «Μαύρη Θύελλα»!

● ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ … «ΜΟΤΟ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ● ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΛΛΗΣ: «ΛΙΓΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ»


Με πολλά νέα πρόσωπα και λίγα …παλιά ξεκίνησε την προετοιμασία της η «Μαύρη Θύελλα» χθες το απόγευμα στο Δημ. Στάδιο της παραλίας.
Υπό την παρουσία 30 περίπου φίλων της, αρκετών μελών της διοίκησης και το αυστηρό βλέμμα του νέου προπονητή της, Νίκου Κουρμπανά, η καλαματιανή ομάδα προπονήθηκε σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο με λακούβες που «φώναζαν» τραυματισμό!
Συνολικά συμμετείχαν 18 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων μόνο οι εφτά υπήρχαν στο περσινό ρόστερ! Άπαντες πέρασαν από «ακτινογραφία» από τον Νίκο Κουρμπανά, ο οποίος παρουσίασε ένα αυστηρό πρόσωπο και μιλούσε συνεχώς με τους παίκτες του.
Η προετοιμασία της ομάδας θα συνεχιστεί με διπλές προπονήσεις τις επόμενες ημέρες, μια το πρωί στο Δημ. Στάδιο και μια το απόγευμα σε γήπεδο με χορτάρι. Ο «μαυροθυελλίτης» προπονητής έχει ξεχωρίσει 2-3 γήπεδα στην Μεσσηνία για να γίνει η προετοιμασία, όμως εφ’ όσον δεν ευδοκιμήσουν οι επαφές θα στραφεί σε εναλλακτική λύση που ακούει στο όνομα «Ασπρόχωμα».
Το πρόγραμμα περιελάμβανε ζέσταμα και ασκήσεις με την μπάλα υπό τις οδηγίες του Ευτύχη Τασσιόπουλου και εν συνεχεία οικογενειακό δίτερμα.


ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
● Οι παλιοί
Χρήστος Καλαντζής (επιθετικός 32 ετών), Κώστας Ηλιόπουλος (επιθετικός 25 ετών), Βασίλης Σκαρλάτος (στόπερ 30 ετών), Βασίλης Κακαλής (ακραίος επιθετικός 19 ετών), Νίκος Βασιλόπουλος (μέσος 18 ετών), Ηλίας Κουντάνης (κεντρικός μέσος 19 ετών), Τάσος Κωνσταντακόπουλος (τερματοφύλακας 22 ετών).
● Οι νέοι
Πέτρος Δημητριάδης (επιθετικός 36 ετών από Αστέρα Μαγούλας), Παναγιώτης Μαθιόπουλος (επιθετικός 20 ετών από Ατρόμητο Κ20), Τάσος Χριστοφιλέας (αμυντικός 26 χρονών από Καλλιθέα), Δημήτρης Μούζος (τερματοφύλακας 25 χρονών από Βύζαντα Μεγάρων), Νίκος Λουμπαρδέας (μέσος 30 χρονών από Παναργειακό) Τριαντάφυλλος Βασιλειάδης (τερματοφύλακας 25 ετών από Βατανιακό), Νίκος Χαρίτος (μέσος 19 ετών από Κόρινθο), Παναγιώτης Νιφορόπουλος (δεξιός μπακ 22 χρονών από Ερμιονίδα), Βασίλης Τριάντος (αριστερός μπακ 29 ετών από Αστέρα Μαγούλας), Δημήτρης Ρούσσης (στόπερ 26 ετών από Α.Ε. Λάρισας), Δημήτρης Πολυχρόνης (επιθετικός μέσος 20 ετών από Ατρόμητο Αθηνών, πέρσι δανεικός στον Ιωνικό Νίκαιας)


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΡΜΠΑΝΑ
● Ξεκινώντας…:
«Κατ’ αρχήν να ευχηθούμε να έχουμε καλή υγεία όλη. Και εμείς στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ο κόσμος στην Καλαμάτα και σε όλη την Ελλάδα.
Η χρονιά θα είναι δύσκολη για την ομάδα της Καλαμάτας με την έννοια ότι από την στιγμή που έχεις στόχο πρωταγωνιστικό, τα πράγματα δεν είναι εύκολα, δεν μπορείς να είσαι χαλαρός σε καμία περίπτωση.
Εμείς θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτήν την κατάσταση. Προσωπικά ξέρω από τέτοιες πιέσεις. Πιστεύω ότι θα προσπαθήσουμε μαζί με όλα τα παιδιά να τους δώσουμε να καταλάβουμε το τι θέλουμε από την φετινή χρονιά και το τι ζητάμε. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο γιατί πιστεύω ότι μόνο έτσι μπορείς να κερδίσεις πράγματα, όταν είσαι προσηλωμένος στην δουλειά σου.
Και όταν λέω προσηλωμένοι στην δουλειά, εννοώ αγωνιστικά, εξωαγωνιστικά. Όπως είπα όταν μιλήσαμε την προηγούμενη φορά, σε θέματα τέτοια και για τον εαυτό μου και για τους ποδοσφαιριστές θα είμαι αμείλικτος, πρώτα στον εαυτό μου και μετά σε αυτούς.
Επομένως θα προσπαθήσω να λειτουργήσουν τα πράγματα σε τέτοιο επίπεδο έτσι ώστε να μπορέσουμε να ζητήσουμε πράγματα στο πρωτάθλημα.»
Για το ρόστερ:
«Από εδώ και πέρα θα περιμένουμε ότι περιμέναμε αυτή τη βδομάδα. Που σιγά σιγά προσπαθήσαμε και πήραμε κάποια παιδιά. Έτσι και αυτή τη βδομάδα λοιπόν θα προσπαθήσουμε να γεμίσουμε το ρόστερ με 23-24 παίκτες όπως είπαμε. Σας είπα ότι εγώ δεν βιάζομαι σε καμία περίπτωση διότι δεν είναι καθόλου εύκολο να φέρεις 18-20 παιδιά, ή 17 – θα δούμε τώρα τον αριθμό – δεν είναι εύκολο πράγμα.
Ποδοσφαιριστές υπάρχουν πολλοί αλλά εδώ θα πάρουμε τους παίκτες εκείνους που μπορούν και έχουν τα στοιχεία και τις ικανότητες τις αγωνιστικές αλλά κα το να μπορούν να συμπεριφερθούν καλά σε όλα τα θέματα της ομάδος έτσι ώστε όπως είπα να έχουμε καλή λειτουργία.
Επομένως αυτή την βδομάδα θα προσπαθήσουμε να γεμίσουμε το ρόστερ. Πιστεύω ότι μέχρι τέλος της εβδομάδος τα πράγματα πιθανόν να πάνε καλά. Αυτό δεν σημαίνει όμως μέχρι την τελευταία στιγμή βλέπετε όλες οι ομάδες μια εβδομάδα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα μπορεί να κάνουν μια μεταγραφή.
● Για το ότι το ρόστερ θα έχει πολλά νέα πρόσωπα, αλλά και θέματα ομοιογένειας:
«Θα πάμε λιγάκι στα αγωνιστικά και πρακτικά κομμάτια με την λογική ότι δεν αγχώνει από την στιγμή που παίρνουμε ή που θα προσπαθήσουμε να πάρουμε παίκτες που έχουν μπει και έχουν βάσεις τακτικής έτσι ώστε να διευκολυνθεί το έργο το δικό μου. Πιστεύω παιδιά τα οποία έχουν δουλέψει σωστά, έχουν εμπειρίες δεν θα έχουν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα προσαρμογής. Παιδιά τα οποία είναι λίγο πιο νεαρά πιθανόν να έχουν. Αλλά παιδιά τα οποία έχουν μπει σε αγωνιστική τακτική σε προηγούμενες ομάδες τους δεν νομίζω ότι θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα.
Είναι ένα πρόβλημα – δεν είναι το ίδιο να έχεις έναν κορμό 14-15 παιδιών που έχουν θέμα μεταξύ τους – αλλά δεν πρέπει να σταθούμε εκεί, ούτε πρέπει να έχουμε μια τέτοια δικαιολογία, τίποτα. Έχουμε άλλωστε 45 μέρες περίπου μέχρι να πάμε στο πρωτάθλημα, έχουμε προπονήσεις πολλές έχουμε φιλικά πολλά και μέσα από αυτά τα παιχνίδια θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε την ομάδα τέτοια έτσι ώστε να δούμε τι θα κάνουμε στο πρωτάθλημα. δεν θα είναι εύκολο, αλλά κάτι το οποίο πιστεύω εγώ το θέλεις πολύ, μπορείς να το πετύχεις. Και το "θέλω πολύ" εμπεριέχει πολλά πράγματα. Εμπεριέχει να προσπαθήσεις πολύ αγωνιστικά, εμπεριέχει να είσαι καλός εξωαγωνιστικά, να έχεις καλή λειτουργία με τους συμπαίκτες σου, ο προπονητής με τους παίκτες, οι παίκτες με τον προπονητή, η διοίκηση, όλοι μαζί.
Και ένα είναι το μότο το οποίο πρέπει να δούμε την φετινή χρονιά, ο καθένας από τη  δική του την κατάσταση πρέπει να πέσει πάνω στην ομάδα έτσι ώστε η ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα. Να προσπαθήσει να πάρει το πρωτάθλημα και βεβαίως δεν λέμε ότι δεν θα ‘χουμε ανταγωνιστές. Που το πιθανό είναι να λένε το ίδιο και αυτοί.
Τελικά όμως όποιος κάνει το καλύτερο θα είναι αυτός ο οποίος θα επιβιώσει. Επομένως ο καθένας από την δική του την πλευρά και εσείς (σ.σ. τα ΜΜΕ) από την δική σας την πλευρά με την κριτική σας την αυστηρή, όπως το βλέπετε εσείς, κατά το δικό σας δοκούν να προσπαθήσετε έτσι ώστε να μπορέσετε και εσείς να βάλετε ένα λιθαράκι σε αυτή την ομάδα έτσι ώστε η ομάδα αυτή να πιάσει τον στόχο γιατί όλοι τελικά θα είμαστε ωφελημένοι.
Και δεν εννοώ, το επαναλαμβάνω, με την έννοια της κριτικής της καλής.
Της κριτικής αυτής που βλέπετε η οποία θα έχει κάποια στοιχεία καλής, αυστηρής, έντιμης κριτικής»
● Για τον προβληματισμό του για το γήπεδο:
«Εντάξει, το γήπεδο είναι αυτό,. Αν δεν μας άρεσε το γήπεδο θα πηγαίναμε σε άλλη ομάδα. Θ α προσαρμοστούμε σε αυτή τη κατάσταση, θα προσπαθήσουμε όλη τη χρονιά να διατηρήσουμε το γήπεδο ως έχει σε μια καλή κατάσταση. Μακάρι το τοπικό στοιχείο εδώ να μας βοηθήσει γιατί υπάρχουν προβλήματα στα γήπεδα που πήγα και είδα και μας κάνουν για να μπορέσουμε να κάνουμε την δουλειά μας με χορτάρι είδαμε προβλήματα εκεί από τους ανθρώπους αλλά δεν καταλαβαίνουν και το λέω με αγάπη και με καλή έννοια, το πόσο καλό θα είναι για την περιφέρεια, όχι μόνο για την Καλαμάτα, η ομάδα να βγει, τα πράγματα να αλλάξουν, ομάδες να έρθουν μεγάλες, Κύπελλα να παίξεις με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό.
Αυτά τα πράγματα δεν κοιτάμε το πιο πέρα, κοιτάμε το καθαρά τοπικό στοιχείο. Εμείς δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε καταστάσεις, μια βοήθεια ζητάμε επειδή έχει η ομάδα πρόβλημα, να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε το γήπεδο έτσι ώστε όταν η ομάδα έχει γήπεδο, να παίζεις μπάλα.
Θα το πούμε μια φορά ότι δεν είναι καλό, αλλά μετά τέλος. Με το να το λες συνέχεια δεν θα γίνει καλό.»


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΑΛΛΗ
● Για το αν είναι αισιόδοξος ενόψει της νέας σεζόν:
 «Υποχρεωτικά αισιόδοξα τα πράγματα, από κει και μετά λίγες κουβέντες και πολλή δουλειά. Όσο και αν ακούγεται τετριμμένο έτσι είναι.»
● Για αν μπορεί να περιμένει ο κόσμος μεταγραφή «ονόματος»: «Κοιτάξτε αν θεωρήσουμε "κράχτη" τον Καλαντζή, έχουμε. Για νέα πρόσωπα δυο παιδιά έχουν παίξει στην κατηγορία πολλά χρόνια. Ο Λουμπαρδέας έχει παίξει πάρα πολλά χρόνια στην κατηγορία, από Β΄ μέχρι Γ΄ Εθνική. Ο Τριάντος έχει πάρα πολλές συμμετοχές στην Β΄ Εθνική, ο Ρούσσης ήταν πέρσι στην Λάρισα "άβγαλτος", έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια. Μπορεί τα παιδιά να μπορούν να προσφέρουν. Ο Ρούσσης ήταν στον Αστέρα Τρίπολης, είχε δυο συμμετοχές στην Α΄ Εθνική.
Θέλουμε 4-5 ποδοσφαιριστές ακόμα που θεωρούνται "ενδεκαδάτοι". Οι κινήσεις γίνονται προς τον σωστό προσανατολισμό.»
● Για το αν βλέπει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια:
«Άλλον προπονητή. Ίσως είναι η μόνη χρονιά εκτός από την πρώτη, που η Καλαμάτα ξεκινά με νέο προπονητή από την αρχή της σεζόν. Δηλαδή την πρώτη χρονιά είχαμε ξεκινήσει με τον Μάνα, τις επόμενες είχαμε ξεκινήσει με αυτούς που τελειώσαμε. Διαφορετική φιλοσοφία, άλλο στυλ όσον αφορά το πρόσωπο. Έρχεται ο άνθρωπος με κάποιες περγαμηνές, ήταν στον Παναιγιάλειο, είχε πάει πολύ καλά τα 3 τελευταία χρόνια. Θεωρείται προπονητής εγνωσμένης αξίας σε πολλές ομάδες, πιστεύω ότι θα εμφυσήσει το προσόν του και πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Πιο πολύ όμως θα ήθελα από την δουλειά του να δείξει, όχι να τον κολακεύω ή να τον παινεύω εγώ.»
● Για το αν είναι κάποιος Μεσσήνιος στα ονόματα:
«Επαφές δεν έχουμε με κανέναν Μεσσήνιο από ανώτερη κατηγορία. Ενδεχομένως να γίνουν αλλά αυτή την στιγμή δεν είναι στο πλάνο μας, δεν έχουν κουβεντιαστεί τα ονόματά τους. Τώρα αν μπορεί να γίνει κάτι πιο μετά… Αυτά τα παιδιά φαντάζομαι ψάχνουν για άλλες ομάδες.»
● Για τον Άρη Γαλανόπουλο:
«Είχε τον γάμο του πριν από 2 εβδομάδες, δεν πιάσαμε κουβέντα, δεν μιλήσαμε για αυτό το θέμα. Ρωτάμε για κάποιους παίκτες αλλά μέσα σε αυτούς δεν ήταν ο Άρης. Δεν ξέρω, και αυτός θα ψάχνει για κάπου αλλού»
● Για το γήπεδο:
«Στην ζύμωση είμαστε, και με τον Μεσσηνιακό μιλάμε και με ένα γήπεδο εδώ στην περιφέρεια ίσως μας βοηθήσει λίγο στην προετοιμασία, γιατί αυτό το γήπεδο (σ.σ. το Δημοτικό Στάδιο) ίσως θα χρειαστεί να το κλείσουμε για ένα χρονικό διάστημα, να το κλείσει ο Δήμος δηλαδή για να γίνει μια επανασπορά για να είναι σε καλή κατάσταση τον χειμώνα.
● Για το ότι η ομάδα δεν έχει φέτος Μεσσηνιακό «άρωμα»:
«Δεν ξέρω αν μπορούν οι Μεσσήνιοι παίκτες. Αυτοί που είδαμε πάντως… δεν καταφέραμε να φτάσουμε πρώτοι. Τερματίσαμε 3οι, τελευταίοι και την 1η χρονιά στα μπαράζ φτάσαμε 4οι. Δεν σημαίνει ότι φταίγανε τα παιδιά, μπορεί να ήταν άτυχα. Αυτό το κράμα με Μεσσήνιους δεν πέτυχε. Κάποια από τα παιδιά αυτά δεν τα διώξαμε μόνοι μας, ζητήσανε τα χρήματα τους και φύγανε. Θέλουν να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους. Είχε πίεση η κερκίδα και για τους Μεσσήνιους. Τέσσερα παιδιά μείνανε από τα παιδιά τα μεγάλα, μαζί με τον Τάσο Κωνσταντακόπουλο που δεν είναι σίγουρο αν θα μείνει το παιδί αυτό γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να πάει με υποσχετική. Πιστεύουμε ότι θα πάμε καλύτερα με αυτούς.»
● Για τον όμιλο της «Καλαμάτας»:
«Ο όμιλος είναι δύσκολος, μια ομάδα ανεβαίνει, η Β΄ Εθνική του χρόνου είναι ενιαία και αξίζει να τα δώσουμε όλα. Μια ευκαιρία είναι για εμάς φέτος. Γι’ αυτό και είμαστε περισσότερο προσηλωμένοι στον στόχο μας.
Περισσότερες ομάδες είναι έμπειρες φέτος στον όμιλο, πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν θα είναι η Ελευσίνα ή ο Ιωνικός. Πάντως εμείς είμαστε από τους πρώτους που ξεκινούν προετοιμασία.»
● Για το αν τρέχουν τα θέματα στον οργανωτικό τομέα:
«Είναι σε προτεραιότητα αλλά απλά αυτή τα στιγμή λειτουργούν παραθετικά με την έννοια ότι προσπαθούμε να κλείσουμε το ρόστερ. Όλη μας η ενέργεια πέφτει στο να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία. Να κρατήσουμε κάποιες θέσεις μήπως εμφανιστεί κάτι εξαιρετικό. όλα αυτά γίνονται βέβαια σε απόλυτη συνεργασία με τον προπονητή ο οποίος έχει και τον πρώτο λόγο. Όχι βέβαια όσον αφορά στο νομικό, αλλά στο ρόστερ.»
● Για τα Παλιάμπελα και το αν θα προλάβει φέτος να κάνει προπονήσεις εκεί η ομάδα:
«Το δουλεύουμε, έχουμε συνεννοηθεί με τον Δήμαρχο. Μας έχει δώσει από τον υπεύθυνο του Αθλητικού Φορέα μηχανικό και προσπαθούμε να βρούμε λύση για να πάρει τα χώματα.
Και αυτό το προχωράμε. Δεν μπορώ να πω ενδεχόμενα, είναι πιθανό αλλά δεν μπορώ να πω ότι 100% θα συμβεί αυτό. Είναι σαφέστατα στην σκέψη μας, σε λίγο πιστεύω ότι θα έχουμε προπονητήριο. Τώρα αν θα είναι άμεσα ή πιο μετά… Ο Δήμος μας διαβεβαιώνει ότι το προχωράει.»


Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου