Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Άργης Καλαμάτας: Κάθε χρόνο και καλύτερος!

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΩΝΗΣ: «ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΝΟΔΟΥ»

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΦΤΑΣΟΥΜΕ…»


Μια ομάδα, μια παρέα, μια οικογένεια...
Η ομάδα πόλο ανδρών του Άργη Καλαμάτας τα τελευταία πέντε χρόνια εκπροσωπεί την πόλη μας στο πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας Πόλο και κάθε χρονιά παρουσιάζεται όλο και καλύτερη. Αν και ο στόχος δεν είναι ο πρωταθλητισμός αλλά στο πλαίσιο μιας ωραίας και δεμένης παρέας η ευχαρίστηση μέσα από τον αθλητισμό και συγκεκριμένα, το πόλο, η ομάδα, στηριζόμενη στις δικές –αποκλειστικά- δυνάμεις, κατορθώνει κάθε χρόνο να γίνεται καλύτερη και περισσότερο ποιοτική. Η εμπειρία άλλωστε έρχεται μέσα από την πράξη και η τελευταία 5ετία έχει προσφέρει πολλά στους πολίστες του Άργη που επιδιώκουν κάποια στιγμή στο μέλλον να ανεβάσουν τον πήχη ψηλότερα!
Ο Άργης κατόρθωσε παρά τις αντίξοες συνθήκες που από την αρχή της λειτουργίας του τον ταλανίζουν -με το οικονομικό βάρος να βαραίνει αποκλειστικά τους ίδιους τους παίκτες, το περιορισμένο προπονητικό ωράριο και φυσικά η απουσία βοήθειας και οικονομικής στήριξης από το σωματείο του Άργη, το Δήμο ή την Περιφέρεια - να κάνει μια αξιέπαινη προσπάθεια και παρουσία στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Πόλο.
Μάλιστα, η περσινή χρονιά σημαδεύτηκε από το καλύτερο μέχρι σήμερα αποτέλεσμα. Η 8η θέση άφησε ικανοποίηση στην ομάδα, παρότι μια νίκη στο παιχνίδι κατάταξης, όπου έχασε με 13-11 από την ομάδα της Βούλας θα την είχε ανεβάσει ακόμη ψηλότερα στην βαθμολογία.
Ο προπονητής Γιάννης Κοΐνης, ήταν αρκετά ικανοποιημένος από την συνολική απόδοση της ομάδας και στους δύο γύρους του πρωταθλήματος. Η συνεργασία ωστόσο της ομάδας με τον κ. Κοΐνη είναι σχεδόν σίγουρο πως δεν θα συνεχιστεί και ήδη γίνονται κάποιες επαφές με πρόσωπα υποψήφια να πάρουν τα προπονητικά ηνία του Άργη στα χέρια τους, οδηγώντας τον ακόμη και στην υψηλότερη κατηγορία!

Άγγελος Τσώνης: «Ίσως
να έχουμε και κάποιο εισιτήριο ανόδου»
Ο υπεύθυνος Τύπου και παίκτης της ομάδας, Άγγελος Τσώνης μιλώντας στη «Φ» για την χρονιά που «έκλεισε» τόνισε: «Ο Άργης είναι μια 5 ετών που κάθε χρόνο παρουσιάζεται βελτιωμένη. Λειτουργεί ανεξάρτητα- αυτόνομα και αυτό φαίνεται πως έχει συσπειρώσει τους παίκτες που λειτουργούν σε μια οικογένεια.»
Στάθηκε ιδιαίτερα στις απουσίες που κόστισαν αρκετά στην πορεία που μπορούσε να κάνει η ομάδα στο πρωτάθλημα: «Η πορεία στα χρόνια υπήρξε ανοδική και του χρόνου ελπίζουμε θα κάνουμε ένα βήμα ακόμα… Φέτος όμως μας στοίχισαν οι απουσίες των Τσώνη, Ματσούκα και στα τελευταία παιχνίδια έλειψαν επίσης οι Τριανταφυλλίδης, Πετρόπουλος και Λυριτζής. Η ομάδα στο σύνολο των παιχνιδιών δεν μπορούσε να βρει δίχτυα, δεν μπορούσε να τελειώσει τις προσπάθειές της, δούλεψε η άμυνα όπως έπρεπε, αλλά στο επιθετικό κομμάτι υπήρξε πρόβλημα!»
Αισιόδοξος για τη νέα χρονιά ο κ. Τσώνης δεν δίστασε να προβλέψει: «Έχω την εντύπωση πως θα είμαστε πολύ καλύτεροι. Ίσως να έχουμε και κάποιο εισιτήριο ανόδου!»
Να σημειωθεί πως στον Άργη το ρόστερ έχει αμιγώς καλαματιανό χαρακτήρα. Οι παίκτες που εντάσσονται στο έμψυχο δυναμικό

Πετρόπουλος: «Να παίξουμε όσο καλύτερα
μπορούμε και όπου φτάσουμε…»
Ο βοηθός κόουτς και «demi της πάσας» (θέση 2) Κώστας Πετρόπουλος σε δηλώσεις του στη «Φ» τόνισε πως πρώτος στόχος είναι η ομάδα να ευχαριστιέται το παιχνίδι και εάν προκύψει κάτι πολύ καλό (σ.σ. άνοδος) δεν πρόκειται να της γυρίσουν …την πλάτη!!!
«Η περσινή χρονιά έκλεισε πολύ καλά, η ομάδα του Άργη κατέληξε στην τελική 8αδα στη Γ΄ Κατηγορία ανδρών. Είναι η καλύτερη θέση που έχουμε πάρει από τότε που έχουμε ξεκινήσει και γίνεται ακόμη πιο σημαντική αυτή η επιτυχία, με την έννοια ότι δεν έχουμε από κάπου βοήθεια, εξωαγωνιστικά δεν υπάρχει κάτι!
Το οικονομικό κομμάτι έχει πέσει αποκλειστικά πάνω μας.
Παρόλα αυτά είμαστε μια πολλή καλή παρέα και γουστάρουμε αυτό που κάνουμε… Βάσει αυτού κοιτάμε και τη φετινή χρονιά!
Πάμε κατ’ αρχήν να κάνουμε καλά την προετοιμασία μας, να το ευχαριστηθούμε στην διάρκεια της χρονιάς, να ευχαριστηθούμε τα παιχνίδια, να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε και όπου φτάσουμε…
Εάν αυτό είναι άνοδος, είναι μια άνοδος… χωρίς όμως να είναι αυτοσκοπός!»


Η πορεία μέχρι την 8η θέση
Ακολουθεί μια συνοπτική ματιά στην πορεία του Άργη Καλαμάτας στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής την περσινή χρονιά:
Α’ ΦΑΣΗ (11- 13/ Ιουλίου 2013)
● Μεσολόγγι – Άργης    0-5
Δεν προσήλθε το Μεσολόγγι στον αγώνα και απουσίασε απ’ όλους τους αγώνες της Α’ Φάσης.
● Άργης – Ιτέα     12-5
Σκόρερ: Τσώνης 2, Πετρόπουλος Κ.Δ. 2, Παπασταθόπουλος 2, Μπίτσας 1, Πετρόπουλος Κ.Γ. 1, Τριανταφυλλίδης 1, Μαγγανάς 1, Σπυρίδης 1, Μακρής 1.
Ήταν σκληρός ο αγώνας. Η Ιτέα έπαιζε στα όρια του αντιαθλητισμού, μάλιστα σημειώθηκαν 10 αποβολές σε βάρος της και μόλις 3 για την ομάδα του Άργη.
● ΟΠΑΘΑ – Άργης       14-4
Σκόρερ: Τριανταφυλλίδης 2, Πετρόπουλος Κ.Γ. 1, Τσώνης 1.
Το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Η ομάδα της Καλαμάτας δεν αξιοποίησε καμία από τις 4 φορές που βρέθηκε με παίκτη παραπάνω (έναντι 2/2 του ΟΠΑΘΑ), καθώς και τα 8 δοκάρια που λειτούργησαν. Ολοκλήρωνε σχεδόν κάθε επίθεση με τον Μάνθο Γιαννόπουλο να πετυχαίνει 5 τέρματα!
● Άργης – Πύρος Ιωαννίνων   8-2
Σκόρερ: Πετρόπουλος Κ.Γ. 3, Μπίτσας 2, Τσώνης 2.
Το καλύτερο παιχνίδι της Καλαμάτας ως τώρα. Απόλυτη συγκέντρωση στο παιχνίδι αν και βρέθηκε να χάνει στην πρώτη περίοδο κατάφερε την ανατροπή χωρίς να δεχθεί άλλο τέρμα σ’ όλο το παιχνίδι
ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (31/7 – 3/8)
● Μακεδονικός – Άργης         5-7
Έγινε ένα κακό παιχνίδι. Ο Άργης προηγήθηκε στο σκορ από την πρώτη περίοδο και δεν το έχασε αυτό το προβάδισμα σ’ όλο το παιχνίδι. Υπήρξαν 6 αποβολές για την ομάδα της Καλαμάτας και 4 για την ομάδα του Μακεδονικού.
Σημειώθηκε ένα πέναλτι και η οριστική αποβολή του Μακρή στα μισά του παιχνιδιού που προστέθηκε στις απουσίες των Τσώνη και Ματσούκα για τη συνέχεια!
Σκόρερ: Κ.Γ. Πετρόπουλος 2, Μπίτσας 2, Μακρής 2, Παπασταθόπουλος 1
● Άργης– Καρδίτσα       6-8
Σκόρερ: Πετρόπουλος Κ.Γ. 3, Στασινόπουλος 3
Η ομάδα του Άργη είχε δώσει μεγάλη προσοχή στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Εν τέλει όμως στοίχισαν ακριβά οι 7 αποβολές και το γεγονός ότι ο Κ.Δ. Πετρόπουλος χρεώθηκε με 2 ποινές νωρίς στο παιχνίδι.
● ΧΑΝΘ – Άργης          12-5
Σκόρερ: Πετρόπουλος Κ.Γ. 3, Τριανταφυλλίδης 1, Παπασταθόπουλος 1
Ήταν ένα καλό παιχνίδι με τον Άργη να περιορίζει αρκετά τους πολύ «κολυμπημένους» αθλητές των αντιπάλων του. Κέρδισε 6 αποβολές και εκτέλεσε ένα πέναλτι, και πάλι όμως δεν μπορούσε να βρει εύκολα το δρόμο προς τα δίχτυα! Οι αντίπαλοι κέρδισαν επίσης 6 αποβολές εκτελώντας δυο πέναλτι.
● Άργης– ΟΠΑΘΑ        2-6
Σκόρερ: Πετρόπουλος Κ.Δ. 1, Παπασταθόπουλος 1
Μεγάλο πλήγμα οι πολλές απουσίες! Στους απόντες Τσώνη, Ματσούκα προστέθηκαν και οι Κ.Γ. Πετρόπουλος και Τριανταφυλλίδης αποδυναμώνοντας σημαντικά την ομάδα, που παρόλα αυτά κατάφερε να σταθεί πολύ καλά στην άμυνα και αντιμετώπισε πολύ καλά το συνεχόμενο rotarion του ΟΠΑΘΑ.
● Τρίαινα Βούλας – Άργης      13-11
Ο τρόπος με τον οποίο κατέβηκε η τοπική μας ομάδα να παίξει κατέστησε το παιχνίδι ένα ισοδύναμων αντιπάλων με νικητή τον πιο έμπειρο! Οι Καλαματιανοί βρήκαν δίχτυα στα ίσα και σε κόντρες, αφού κέρδισαν μόλις 3 αποβολές έναντι 7 των αντιπάλων τους, που είχαν καλό ποσοστό επιτυχίας.
Σκόρερ: Μακρής 4, Παπασταθόπουλος 2, Μπίτσας 1, Στασινόπουλος 1, Δουρδουνάς 1, Βλάσσης 1, Σιάχος 1.
Το ρόστερ
Οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν την χρονιά που πέρασε και εκτός απροόπτου θα αποτελέσουν και φέτος το ρόστερ του Άργη Καλαμάτας, είναι οι: Παναγιώτης Πράσινος, Κ.Γ. Πετρόπουλος, Κ.Δ. Πετρόπουλος Γιώργος Μπίτσας, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, Άγγελος Τσώνης, Νίκος Βλάσσης, Δημήτρης Στασινόπουλος, Αναστάσιος Μαγγανάς, Γιώργος Σπυρίδης, Δημήτρης Μακρής, Δημήτρης Παπασταθόπουλος, Γιώργος Ματσούκας, Γιώργος Δουρδουνάς και Άρης Σιάχος.
Βεβαίως, η ομάδα στα πλάνα της έχει και ορισμένες μεταγραφικές κινήσεις που θα την ενισχύσουν εν όψει της νέας προσπάθειάς της το προσεχές καλοκαίρι στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Πόλο Ανδρών.


Σίσσυ Τριάντου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου