Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

«Χρυσός» ο Κατάκος, «αργυρή» η Γούργαρη, «χάλκινος» ο Σαρδέλης στα Λεχαινά


 ΝΕΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΞΟΤΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΑΓΩΝΑ Α - Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΟΥΤΕ μια, ούτε δυο, αλλά τρεις φορές στο φορές των νικητών ανέβηκαν οι Τοξότες Καλαμάτας που συμμετείχαν στον αγώνα Α και Β Εθνικής Κατηγορίας που διεξήχθη στο γήπεδο Λεχαινών.
Στον αγώνα των Λεχαινών συμμετείχαν συνολικά 7 αθλητές του καλαματιανού συλλόγου, δύο το Σάββατο 9 Μαΐου και πέντε την Κυριακή 10 Μαΐου, τρεις εκ των οποίων κατέκτησαν μετάλλια.

Την αρχή στον χορό των μεταλλίων έκανε το Σάββατο 9 Μαΐου στο Ολυμπιακό τόξο Β’ Κατηγορίας Ανδρών ο αθλητής Νικόλαος Σαρδέλης. Ο Σαρδέλης σε στόχο απόστασης 70μ. και συγκεντρώνοντας 434 πόντους κατέκτησε την 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο.

Την ίδια μέρα, στο Ολυμπιακό τόξο Β’ Κατηγορίας Γυναικών σε στόχο απόστασης 70μ., η Παναγιώτα Γούργαρη ήταν κι αυτή μεταξύ των ισχυρών της κατηγορίας της, η οποία με την επίδοσή της και ένα σύνολο 331 πόντων, κατέκτησε την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο.

Την επομένη, Κυριακή 10 Μαΐου, ο καλαματιανός Δημήτριος Κατάκος έκανε εμφάνιση αντάξια μεταλλίου. Ο Κατάκος στο Ολυμπιακό τόξο Α’ Κατηγορίας Εφήβων σε στόχο απόστασης 60μ., κατέκτησε την πρωτιά και το χρυσό μετάλλιο με 597 πόντους.

Αργότερα την ίδια μέρα, στο Σύνθετο τόξο Α’ Κατηγορίας Ανδρών σε στόχο απόστασης 50 μ. οι Τοξότες Καλαμάτας Παναγιώτης Σγάντζος με 612 πόντους, Αγγελής Ελευθέριος με 587 και Κωνσταντίνος Σγάντζος με 565 πόντους κατετάγησαν στην 5η, 6η και 7η θέση, αντίστοιχα.
Πολλά υποσχόμενη εμφάνιση πραγματοποίησε και η Αγγελική Κανελλοπούλου στο Ολυμπιακό τόξο Α’ Κατηγορίας Γυναικών, η οποία σε στόχο απόστασης 70μ. κατετάγη στην 9η θέση έχοντας στην κατάταξη 402 πόντους.

Την προσπάθεια των καλαματιανών Τοξοτών κατέστησε ακόμη πιο σπουδαία και φυσικά δύσκολη, το γεγονός ότι στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι επηρεάζοντας την πορεία των βολών τους.

Η τελευταία αυτή εμφάνιση των αθλητών του καλαματιανού συλλόγου αναδεικνύει όχι μόνο την αξία τους ως αθλητές, αλλά και την αγάπη τους για το άθλημα της τοξοβολίας και φυσικά την διάθεση τους - μη έχοντας εγκαταστάσεις και παροχές ανάλογες με άλλες περιοχές και συλλόγους - να συνεχίσουν να προσπαθούν και να …το παλεύουν, κρατώντας την καλαματιανή τοξοβολία ψηλά…



Σ.Τρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου