Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Η ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΗ ΟΜΑΔΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 11η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

Πιστή στο ετήσιο ραντεβού στο Αιγαίο η ομάδα «BlueLine Sailing Team» 

18 ΜΕ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ 52ο ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

19 ΗΜΕΡΕΣ απομένουν για την εκκίνηση του μεγαλύτερου ελληνικού ιστιοπλοϊκού αγώνα ανοιχτής θαλάσσης, του 52ου Ράλλυ Αιγαίου!
Τον αγώνα προκηρύσσει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, ξεκινά το Σάββατο 18 Ιουλίου ενώ θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015 και θα γίνει στην περιοχή του Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Πιστή στο ραντεβού της για περισσότερο από μια δεκαετία, η ιστιοπλοϊκή ομάδα του BlueLine Sailing Team, υποστηριζόμενη για μια ακόμη χρονιά από το γυμναστήριο Free Motion, τα S/M Σιψάς Κορώνη, τη γνωστή σε όλους τους ιστιοπλόους OneDesignSpecialists, τη Magic Marine Hellas και την εταιρία ειδών διατροφής Λαλάκος, μετρά τις μέρες αντίστροφα για την 11η συμμετοχή της στον δυσκολότερο και πιο απαιτητικό αγώνα ανοιχτής θαλάσσης της χώρας…
Ο κορμός της ομάδας τα τελευταία χρόνια παραμένει ίδιος, συμμετέχοντας σταθερά σε όλους τους μεγάλους αγώνες, οι ίδιοι αθλητές του ΝΑΣΚ «Αίολος» αποκτούν εμπειρίες και χρόνο με το χρόνο σα το καλό κρασί έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό ανταγωνιστικό σύνολο! Μια παρέα ικανή να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε δύσκολη πρόκληση στη θάλασσα και στην ξηρά!…
Οι Γιώργος Δρακόπουλος (skipper-Helmsman), Βαγγέλης Ανδριανόπουλος (bowman), Αχιλλέας Αργυρίου (assistant bowman), Γιάννης Πατσαμάνης (mastman), Ντίνος Χρυσομάλλης (pitman), Αντώνης Παναγιωτόπουλος (spinnaker trimmer), Ιωάννα Σιψά (Jib trimmer), Στέφανος Αγγελόπουλος (mainsail trimmer) και Δάφνη Ροϊλού (shore crew), δηλώνουν όλοι τους έτοιμοι για τη νέα αυτή πρόκληση!
Μαθημένοι στα δύσκολα άλλωστε οι καλαματιανοί ιστιοπλόοι καθώς αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα που επιβάλλει την αποχή στις ομάδες της περιφέρειας από τις μεγάλες διοργανώσεις και τα ραντεβού της Ανοιχτής Θαλάσσης έξω από τα δικά τους «λημέρια»…
Τα προηγούμενα δέκα χρόνια η ομάδα της Καλαμάτας κατορθώνει και παρουσιάζει κάτι δύσκολο ως κάτι εύκολο!
Για τα 10 προηγούμενα χρόνια η ομάδα χρειάστηκε να διανύσει τουλάχιστον 8.000 ναυτικά μίλια για τη συμμετοχή της και μόνο στο Ράλλυ Αιγαίου, που αποτελεί μόνιμο σταθμό στο ετήσιο καλεντάρι της, ενώ να σημειωθεί πως οι δραστηριότητές εκτός Καλαμών δεν περιορίζονται μόνο στο Αιγαίο!!!
Μέσα στη προηγούμενη 10ετία οι καλαματιανοί ιστιοπλόοι έχουν λάβει μέρος σε αρκετές μεγάλες διοργανώσεις ακόμη και στο εξωτερικό όπως δυο Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ένα Μεσογειακό, επτά Πανελλήνια (όπου και να ήταν ο τόπος διοργάνωσης) κι άλλες πολλές σημαντικές διοργανώσεις που τους έχουν χαρίσει περισσότερα από 20.000 ν.μ. εμπειρίας!
Σ’ όλα αυτά μεγάλο υποστηρικτικό ρόλο παίζουν φυσικά οι χορηγοί της ομάδας που έχουν περάσει από το παρελθόν (BMW Γεωργακόπουλος 2007, Kallisti ferries 2008-2009, Free Motion – S/M Sipsas – Ipanema – ODS Magic Marine 2014). Για το 2015 αρωγοί της προσπάθειας των καλαματιανών ιστιοπλόων θα είναι ξανά η Free Motion, τα S/M Σιψάς Κορώνη ενώ την προμήθεια τεχνικού ρουχισμού έχει αναλάβει η Magic Marine Hellas .
Να σημειωθεί βεβαίως πως η ομάδα ανήκει στο δυναμικό του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου Καλαμάτας «Αίολος» κι αγωνίζεται με σκάφος 35 ποδών τύπου Bavaria 35 Match, και στη συμμετοχή της το 2015 θα αποτελείται από τους κάτωθι ιστιοπλόους:


Γιώργος Δρακόπουλος: Skipper-Helm. Aθλητής του Ν.Α.Σ.Κ. «Αίολος» με πολλές διακρίσεις στην κατηγορία Laser RDL και μεγάλη εμπειρία στην Ανοιχτή Θάλασσα, δεν έχει λείψει ποτέ από καμία συμμετοχή και διάκριση της ομάδας. Μετρά περισσότερα από 25.000 ναυτικά μίλια κι ασχολείται με την ιστιοπλοΐα εδώ και 28 χρόνια!



● Βαγγέλης Ανδριανόπουλος Bowman. Aπόφοιτος της αγωνιστικής σχολής του Ν.Α.Σ.Κ. «ΑΙΟΛΟΣ». Τα 4 τελευταία χρόνια έχει 4 συμμετοχές στο Ράλλυ Αιγαίου και 2 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε Χαλκιδική και Πάτρα, ενώ είναι βασικό μέλος εδώ και 3 χρόνια στη δραστηριότητα της ομάδας στο match racing.


Αντώνης Παναγιωτόπουλος: Spinaker Trimmer, αθλητής του Ν.Α.Σ.Κ. «Αίολος». Τα 4 τελευταία χρόνια έχει 2 συμμετοχές στο Ράλλυ Αιγαίου και 2 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε Χαλκιδική και Πάτρα, ενώ είναι βασικό μέλος εδώ και 2 χρόνια στη δραστηριότητα της ομάδας στο match racing.



● 
Στέφανος Αγγελόπουλος: Main Sail Trimmer, αθλητής του Ν.Α.Σ.Κ. «Αίολος», βασικός στο πλήρωμα από το 2006 με σπουδαία πορεία στο τρίγωνο και την κατηγορία Laser RDL μέχρι το 2000. έχει λάβει μέρος με την ομάδα στο Μεσογειακό πρωτάθλημα του 2006 στο Πρίντιζι της Ιταλίας, έχει κατακτήσει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα IMS το 2007 και έχει αγωνιστεί σε 6 Ράλλυ Αιγαίου με το BlueLine αλλά και 1 με την ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού και το σκάφος Μαΐστρος.



● Ιωάννα Σιψά: Jib Trimmer, απόφοιτος της αγωνιστικής σχολής του Ν.Α.Σ.Κ. «Αίολος». Τα 4 τελευταία χρόνια έχει 3 συμμετοχές στο Ράλλυ Αιγαίου και 2 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε Χαλκιδική και Πάτρα, ενώ είναι βασικό μέλος εδώ και 3 χρόνια στη δραστηριότητα της ομάδας στο match racing.


Ντίνος Χρυσομάλλης: Mastman, απόφοιτος της αγωνιστικής σχολής του Ν.Α.Σ.Καλαμάτας "ΑΙΟΛΟΣ" και με μεγάλη εμπειρία στην Ανοιχτή Θάλασσα. Εχει 3 συμμετοχές στο Ράλλυ Αιγαίου και συμμετέχει και στην ομάδα του match race.

 Αχιλλέας Αργυρίου: Assistant Bowman. Aθλητής του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών και εν ενεργεία αθλητής της ομάδας Laser 4.7 με πολλές διακρίσεις και επιτυχίες. Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει πολλές συμμετοχές στην Ανοιχτή Θάλασσα με την ομάδα μας αλλά και άλλες ομάδες της Πάτρας!

● Πατσαμάνης Γιάννης: Mastman, αθλητής του Ν.Ο. Καλαμάτας στην πρώτη του συμμετοχή με την ομάδα του Blue Line, αλλά με μεγάλη εμπειρία στην ανοιχτή θάλασσα και με αρκετούς αγώνες με ομάδα της Πάτρας.





Όλοι τους μαθητές Ανοιχτής Θαλάσσης ή αθλητές Τριγώνου του προπονητή και κυβερνήτη του σκάφους Γιώργου Δρακόπουλου, που μαζί μοιράζονται της ίδιες διακρίσεις και εμπειρίες!
Για όσους γνωρίζουν από τεχνολογία μπορούν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις και τα νέα της καλαματιανής ιστιοπλοϊκής ομάδας από την προετοιμασία αλλά και τη συμμετοχή της, από τη σελίδα «BlueLine Sailing Team» καθώς και από τη σελίδα της διοργάνωσης Aegean Sailing Rally.


Το Κύπελλο Σκύρου και
οι ιστιοδρομίες του Ράλλυ Αιγαίου

Θυμίζουμε ότι το 52ο Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου 2015 για τις κατηγορίες σκαφών ORCi, IRC και ORC Club αποτελείται από τρείς (3) ιστιοδρομίες ανοικτής θαλάσσης και δύο (2) inshore/coastal διαδρομές.
● Κύπελλο Σκύρου: Παράλληλα με το Ράλλυ Αιγαίου προκηρύσσεται το Κύπελλο Σκύρου που περιλαμβάνει τις inshore/coastal ιστιοδρομίες που θα διεξαχθούν την Πέμπτη 23 Ιουλίου και Παρασκευή 24 Ιουλίου στη Σκύρο.
Το πρόγραμμα των ιστιοδρομιών είναι ως ακολούθως:
ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ:
20:30 Λήξη ορίου δήλωσης συμμετοχής
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ
09:00-20:00 Επιθεώρηση σκαφών
15:00 Λήξη ορίου εγγραφών
ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ
09:00-20:00 Επιθεώρηση σκαφών
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ
09:00-18:00 Επιθεώρηση σκαφών
19:00 Συγκέντρωση Κυβερνητών στο Θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ».
20:30 Υποδοχή πληρωμάτων στο Θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ».
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ
1η Offshore Ιστιοδρομία: Φάληρο – Άνδρος (Χώρα)
Εκκίνηση Από τον όρμο Φαλήρου, ώρα 11:00.
● Διαδρομή κατηγορίας PERFORMANCE: Φάληρο - Κέα ή Κύθνος αριστερά - Γυάρος αριστερά - Άνδρος δεξιά - Άνδρος (Χώρα) Απόσταση έως 110 ν.μ. περίπου
● Διαδρομή κατηγορίας RACING: Φάληρο - Κέα αριστερά - Άνδρος δεξιά - Άνδρος (Χώρα) Απόσταση έως 91 ν.μ.
● Διαδρομή κατηγορίας ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C/R: Φάληρο - Άνδρος δεξιά - Άνδρος (Χώρα) Απόσταση 81 ν.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ
Ώρα 19:30 Απονομή Επάθλων 1ης ιστιοδρομίας στην Πλατεία Γηροκομείου (έξω από το Δημαρχείο)
ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ
2η Offshore Ιστιοδρομία: Άνδρος – Σκύρος (Λιμένας Λιναριάς)
Εκκίνηση Έξω από την περιοχή του λιμένος Άνδρου, ώρα 10:00.
● Διαδρομή κατηγορίας PERFORMANCE & RACING: Άνδρος - Βρ.Καλόγεροι αριστερά – Σκύρος Απόσταση 83 ν.μ. περίπου
● Διαδρομή κατηγορίας ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C/R: Άνδρος – Σκύρος Απόσταση 65 ν.μ.
ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ
Coastal Ιστιοδρομία: Εκκίνηση έξω από την περιοχή του λιμένος Λιναριάς, ώρα 12:00. Διαδρομή Coastal Απόσταση 24 - 65 ν.μ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ
Inshore Ιστιοδρομία: Εκκίνηση Έξω από την περιοχή του λιμένος Λιναριάς, ώρα 12:00. Διαδρομή Inshore Απόσταση 8 - 16 ν.μ.
Ώρα 21:00 Απονομή Επάθλων 2ης offshore ιστιοδρομίας , Inshore / Coastal ιστιοδρομιών & Κυπέλλου Σκύρου
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ
3η Offshore Ιστιοδρομία: Σκύρος – Σούνιο: Εκκίνηση Έξω από την περιοχή του λιμένος Λιναριάς, ώρα 11:00.
● Διαδρομή κατηγορίας PERFORMANCE: Σκύρος – Κέα ή Κύθνος δεξιά – Σούνιο Απόσταση έως 130 ν.μ.
● Διαδρομή κατηγορίας RACING: Σκύρος - Κέα δεξιά – Σούνιο Απόσταση έως 97 ν.μ.
● Διαδρομή κατηγορίας ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C/R: Σκύρος – Σούνιο Απόσταση 86 ν.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ
Ώρα 21:00 Απονομή Επάθλων - Δεξίωση στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου.

Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου