Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Η γιορτή της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Με λαμπρότητα έγινε την περασμένη Παρασκευή η Γιορτή Μπάσκετ της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Σκάλας Δήμου Ευρώτα.
Η εκδήλωση περιλάμβανε την απονομή Τιμητικών διακρίσεων σε πρόσωπα που με την αγάπη και προσφορά τους τιμούν το αθλητικό κίνημα και την Καλαθοσφαίριση, καθώς και αθλητές, προπονητές, παράγοντες. Απονομές επάθλων στα σωματεία που πρώτευσαν κατά κατηγορία, την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, και τις κληρώσεις των Πρωταθλημάτων Α΄ - Β΄ Κατηγορίας Ανδρών και  Γυναικών, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017.
Την εκδήλωση προλόγισε το μέλος του Δ.Σ., Αθανάσιος Μακαρούνης, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, καθώς και τους στόχους για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Χαιρετισμό απηύθυναν, ο πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., Γιάννης Κουτραφούρης, ο δήμαρχος Ευρώτα Ιωάννης Γρυπιώτης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης και η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ο πρόεδρος Γεώργιος Βασιλακόπουλος, ο Γ. Γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπασούρης (Ταμίας ΕΟΚ), Σωτήρης Κουλοσούσας, Ιωάννης Αλεξόπουλος και  Δημήτρης Αγγελόπουλος.
Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Γεώργιος Βασιλακόπουλος, Πρόεδρος της Ε.Ο.Κ. και  επίτιμος Πρόεδρος της F.I.B.A. EUROPE, με θέμα ΄΄Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ και  Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ΄΄.
Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν:
1)Στον κ. Γεώργιο Βασιλακόπουλο, Πρόεδρο της Ε.Ο.Κ.
2)Στον κ. Ιωάννη Γρυπιώτη, Δήμαρχο Ευρώτα.

3)Στους κ.κ. Μανώλη Γιαννακάκο και  Δημήτρη Δρουγγάνη, πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει διαχρονικά τον Αθλητισμό και την Καλαθοσφαίριση.
4)Στον κ. Πέτρο Τατούλη, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
5)Στα σωματεία : 1) Σ.Κ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ (για την άνοδό του στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία Ανδρών) και 2) Σ.Δ.Υ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (για την άνοδό του στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών).
- Στη συνέχεια ακολούθησαν οι απονομές στους αθλητές – αθλήτριες και ομάδες που πρώτευσαν την αγωνιστική περίοδο 2015-2016.
6) Κάνοντας μια μικρή παρέμβαση στη Γιορτή της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., η Περιφέρεια Πελοποννήσου τίμησε τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Κ., Γεώργιο Βασιλακόπουλο, για την προσφορά του στο Αθλητικό Κίνημα της Πατρίδας μας και ως την κορυφαία αθλητική προσωπικότητα, που έχει αναδείξει ο Ελληνικός και Παγκόσμιος Αθλητισμός.
Πριν την απονομή ο Ειδικός Γραμματέας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Μιχάλης Βακαλόπουλος, έκανε μια μικρή αναφορά στη προσωπική διαδρομή του Προέδρου της Ε.Ο.Κ. στον Αθλητισμό και την Καλαθοσφαίριση.
- Η επιλογή των καλύτερων αθλητών έγινε μετά από ψηφοφορία των προπονητών της κάθε κατηγορίας, ενώ η επιλογή του καλύτερου προπονητή έγινε από τους αθλητικούς συντάκτες των μέσων μαζικής ενημέρωσης και δικτύωσης της Κεντρικής και  Νότιας Πελοποννήσου.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ 2015-2016
1ος ΣΚΟΡΕΡ : ΚΑΛΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Ν.Ο. ΠΥΛΟΥ) 
1ος ΣΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ: ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. (ΣΠΟΚ Ο ΕΥΚΛΗΣ)
ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ: ΓΙΑΝΝΟΥΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Σ.Κ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ)
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ : ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (Σ.Κ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ)
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ
1)ΓΙΑΝΝΟΥΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Σ.Κ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ)
2)ΚΑΤΣΑΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980)
3)ΜΠΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Σ.Δ.Υ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ)
4)ΔΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Σ.Δ.Υ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ)
5)ΣΠΥΡΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ)
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ 2015-2016
1ος ΣΚΟΡΕΡ Β΄ ΑΝΔΡΩΝ : ΠΑΛΑΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Α.Ο. ΘΟΥΡΙΑΣ)
1ος ΣΚΟΡΕΡ Β΄ ΑΝΔΡΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΥ : ΤΣΟΥΛΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Α.Π.Ο.Μ. Ο ΠΗΓΑΣΟΣ)
ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Β΄ ΑΝΔΡΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΥ: ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (Π.Α.Ο.Κ.)
1ος ΣΚΟΡΕΡ Β΄ ΑΝΔΡΩΝ Β΄ ΟΜΙΛΟΥ : ΣΙΝΑΝΑΙ ΓΚΕΝΤΓΙΑΝ (Α.Σ. ΠΑΝΑΣ ΚΑΡΔΑΡΑ - ΚΑΝΔΗΛΑΣ.)

ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Β΄ ΑΝΔΡΩΝ Β΄ ΟΜΙΛΟΥ: ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ (ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ Γ.Σ.)
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ 2015-2016
1ος ΣΚΟΡΕΡ Γ΄ ΑΝΔΡΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΥ : ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ (Γ.Σ. ΧΩΡΑΣ)
ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Γ΄ ΑΝΔΡΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΥ: ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ (Γ.Σ. ΧΩΡΑΣ)
1ος ΣΚΟΡΕΡ Β΄ ΑΝΔΡΩΝ Γ΄ ΟΜΙΛΟΥ : ΒΕΝΟΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (Α.Ο. ΚΡΟΚΕΩΝ)
ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Γ΄ ΑΝΔΡΩΝ Β΄ ΟΜΙΛΟΥ: ΖΑΪΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΑΠΣ ΛΥΚΟΙ ΣΠΑΡΤΗΣ)
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2015-2016
1η ΣΚΟΡΕΡ : ΜΠΑΡΟΥΞΗ ΑΓΛΑΪΑ (Σ.Δ.Υ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ )
ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΗ ΠΑΙΚΤΡΙΑ: ΜΠΑΡΟΥΞΗ ΑΓΛΑΪΑ (Σ.Δ.Υ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ )
1)ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ:Σ.Κ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ
2)ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ: Κ.Ο.Μ. ΠΕΛΑΣΓΟΣ
3)ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ: Γ.Σ. ΧΩΡΑΣ
4)ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:Σ.Δ.Υ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
5)ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ:Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980
6)ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ:Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980
7)ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:ΚΟΜ ΠΕΛΑΣΓΟΣ
8) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ:Γ.Ε.Α. ΑΜΙΛΛΑ 2000
9)ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ:Α.Π.Σ. ΑΚΑΔΗΜΟΣ 1

Η Γιορτή της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. έκλεισε με τη διεξαγωγή των Κληρώσεων των Πρωταθλημάτων Α΄ - Β΄ Κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., για άλλη μια φορά εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στο Δήμαρχο Ευρώτα, κ. Ιωάννη Γρυπιώτη, τους συνεργάτες του στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού του Δήμου Ευρώτα, Παναγιώτη Λυμπέρη, για την άψογη φιλοξενία, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου