Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Επιτυχής η δράση "Οδήγηση και Αλκοόλ”

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά το βράδυ του Σαββάτου στην Καλαμάτα η δράση “Οδήγηση και Αλκοόλ” με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για την Οδική Ασφάλεια, και κεντρικό μήνυμα ότι «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί».

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για 10η συνεχόμενη χρονιά, για την «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 27 πόλεις της Ελλάδας και διοργανώθηκε στην Καλαμάτα με πρωτοβουλία του Παναγιώτη Παπαντωνίου και την άριστη συνεργασία του τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας.

Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και για 2 περίπου ώρες, 3 αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας βρέθηκαν στην αρχή της οδού Αμφείας ενημερώνοντας, συζητώντας και κάνοντας “φιλικά” αλκοτεστ σε πολίτες. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τους αστυνομικούς για τα ισχύοντα όρια αλκοόλ ανά τύπο οχήματος και να πραγματοποιήσουν ένα “φιλικό” αλκοτέστ διαπιστώνοντας την επίδραση του αλκοόλ στον οργανισμό τους.


Τονίζεται ένα από τα σημαντικότερα οφέλη της εκδήλωσης ήταν η άμεση επαφή του κόσμου με τους αστυνομικούς σε μια διαδικασία ελέγχου όπως είναι το αλκοτέστ η οποία όμως έγινε χωρίς το άγχος της ποινής. Σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα τόσο ο διοικητής του τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας κ. Νάκης που υποστήριξε την εκδήλωση όσο και οι αστυνομικοί που συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία της.

Συνολικά υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ 90 άτομα (58 άνδρες και 32 γυναίκες), εκ των οποίων 14 (11 άνδρες και 3 γυναίκες) μετρήθηκαν πάνω από το επιτρεπτό όριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου