Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΑΡΙΘΜΟΣ ΡΕΚΟΡ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με σύνθημα «μαθαίνω να κολυμπώ με ασφάλεια»
γαλουχεί τη νέα γενιά πρωταθλητών κολύμβησης!

ΜΕ σύνθημα «μαθαίνω να κολυμπώ με ασφάλεια» ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας υποδέχεται από τις αρχές Σεπτέμβρη στο δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης μας, μικρούς και μεγάλους που θέλουν να μυηθούν στον όμορφο κόσμο της κολύμβησης. Σύλλογος με παράδοση και εμπειρία, στελεχωμένος από καθηγητές φυσικής αγωγής με παιδαγωγική κατάρτιση και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, αναλαμβάνει σε περιβάλλον απόλυτα ασφαλές να διδάξει σωστά και μεθοδικά τα τέσσερα στυλ κολύμβησης, προσφέροντας παράλληλα σε κάθε παιδί όλα τα απαραίτητα εφόδια  για το μέλλον του στις πισίνες ή τα ανοικτά νερά, είτε ως ένα απλό χόμπι, είτε ως επαγγελματίας κολυμβητής.

Σε δυο γκρουπ λόγω αυξημένουαριθμού παιδιών η προαγωνιστική ομάδα

Την εμπειρία, τη συνέπεια και την παράδοση του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας τιμούν όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας επιλέγοντας τον, να  διδάξει στα παιδιά τους το υπέροχο άθλημα της κολύμβησης. Αυτό φανερώνει και ο αριθμός παιδιών που εγράφησαν και συνεχίζουν να εγγράφονται στο τμήμα της προαγωνιστικής ομάδας, ο οποίος ήταν αρκετά αυξημένος!
Λόγω αυτού του ευχάριστου γεγονότος φέτος το τμήμα της προαγωνιστικής, έχει χωριστεί σε δυο τμήματα και όπως μας εξήγησε ο προπονητής της προαγωνιστικής ομάδας του ΝΟΚ, Παναγιώτης Λαγοπάτης, έγινε για τους εξής λόγους: «Ο διαχωρισμός έγινε για δυο λόγους, πρώτον γιατί υπάρχουν περίπου δυο επίπεδα κολύμβησης, δηλαδή υπάρχουν παιδιά 11-12 χρόνων και ήδη βρίσκονται στον σύλλογο τουλάχιστον 3-4 χρόνια και έχουν αγωνιστικές και προπονητικές εμπειρίες και είναι πολύ πιο εύκολα γι’ αυτά να ακολουθήσουν ένα αγωνιστικό πλάνο, και υπάρχουν τα νεότερα παιδάκια 7-8 χρονών που μπαίνουν για πρώτη φορά σε αγωνιστικές υποχρεώσεις με το προαγωνιστικό τμήμα, όπου ξεκινάμε πολύ πιο ήρεμα. Είναι μικρότερο το πρόγραμμα και φυσικά οι απαιτήσεις. Στόχος όμως είναι σιγά σιγά αυτά τα παιδάκια να προσεγγίσουν και σε προπονητικό όγκο και αριθμό προπονήσεων τα μεγαλύτερα!»
Βασική επιδίωξη της προαγωνιστικής ομάδας και για τη φετινή σεζόν είναι να «χτίσει» σωστά γερές βάσεις και να «γαλουχήσει» τις νέες γενιές καλών κολυμβητών και κολυμβητριών! Άλλωστε σε αυτό έχει παράδοση ο καλαματιανός Όμιλος, που επί σειρά ετών διεκδικεί επάξια τον τίτλο ενός εκ των κορυφαίων επαρχιακών συλλόγων κολύμβησης.

Όσο για τους αγωνιστικούς στόχους, αυτοί είναι πάντα ξεκάθαροι και για την επίτευξή τους προτεραιότητα δίδεται στο κάθε παιδί ξεχωριστά και στη σωστή εκμάθησή του, στην πορεία η αναζήτηση και οι προσδοκίες μεταφέρονται σε αγωνιστικό επίπεδο: «Για εμάς η προπονητική σεζόν έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις εβδομάδας και ο πρώτος μας αγώνας είναι το Νοέμβριο, ωστόσο αυτοί οι αγώνες είναι ένα προπονητικό τεστ, γιατί είναι πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν κι ακόμα παιδάκια «χτίζονται» ώστε να μπορούν να συμμετέχουν και να τερματίζουν σε κούρσες, καθώς κάποια είναι πολύ μικρά. Στόχος μας σε αυτές τις ηλικίες είναι να τα μάθουμε να κολυμπάνε σωστά και μετά να «χτίσουμε» πάνω σε αυτό ώστε να έχουμε καλές επιδόσεις. Αυτό όμως έρχεται τελευταίο! Στον πρώτο αγώνα θέλουμε τα καινούργια παιδιά να αποκτήσουν εμπειρίες και να απαλλαχθούν από το άγχος, να μπορέσουν να το διαχειριστούν όλο αυτό.
Η κολυμβητική περίοδος χωρίζεται σε δυο κύκλους, τον χειμερινό και τον θερινό. Ο αρχικός μας στόχος είναι το Χειμερινό Πρωτάθλημα τον Μάρτιο και το καλοκαιρινό πρωτάθλημα τον Ιούνιο.»

Αυξητική τάση ενασχόλησης των παιδιώνμε τον αθλητισμό και την κολύμβηση

Ένα ευχάριστο γεγονός για τον αθλητικό και δη κολυμβητικό κόσμο, που παρατηρείται ειδικά τα τελευταία 2-3 χρόνια, είναι η αυξημένη ενασχόληση του κόσμου με τον αθλητισμό. Αυτό συμβαίνει από πολύ μικρές ηλικίες και οι γονείς στη χώρα μας φαίνεται πως επιλέγουν τον αθλητισμό όχι ως μια απλή ενασχόληση των παιδιών αλλά ως μια διέξοδο από την πιεστική καθημερινότητα, αλλά και έναν πιο σοβαρό και σημαντικό προσωπικό στόχο επίτευξης που βοηθά στην καλλιέργεια της αίσθησης ευθύνης και βεβαίως στην γαλούχηση χαρακτήρων!
«Υπάρχει μια αυξητική τάση τα τελευταία δυο χρόνια με την ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό, κι αυτό είναι πολύ θετικό. Κι αφού υπάρχει αυξητική τάση αυτό συμπεριλαμβάνει και την κολύμβηση. Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως, ο κόσμος επιλέγει βάσει ποιοτικών κριτηρίων που θα στείλει τα παιδιά του και πιστεύω πως το κολύμπι, επειδή παρέχει μια ολοκληρωτική εκγύμναση, το επιλέγει σαν άθλημα για τις μικρές ηλικίες.»
Μιλώντας πιο συγκεκριμένα, για την προαγωνιστική ομάδα του ΝΟΚ, ο κ. Λαγοπάτης μας ενημέρωσε πως φέτος αριθμεί 55 παιδιά! «Είναι αριθμός ρεκόρ των τελευταίων δέκα ετών! Με πολύ μεγάλη προσπάθεια προσπαθούμε να κρατήσουμε τα παιδιά στο κολυμβήτρια, να μεταφέρουμε και να μεταδώσουμε τις εμπειρίες και γνώσεις που έχουμε κι εμείς ως παλιοί αθλητές. Πιστεύω δε πως μέσα από την διασκέδαση θα έρθουν και οι επιδόσεις και οι επιτυχίες στο μέλλον για τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας.»

Το κολύμπι είναι υγεία

Για τους περισσότερους από εμάς, το κολύμπι είναι περισσότερο διασκέδαση, παρά γυμναστική, πράγματα που μπορούν να συνδυαστούν και έχουν φοβερά αποτελέσματα για την υγεία μας. Γιατί το κολύμπι είναι υγεία! Δεν έχει όριο ηλικίας και παίζει σημαντικό ρόλο στην επαναφορά μετά από τραυματισμούς και στις αποθεραπείες!
Στο ερώτημα «τι κάνει τελικά το κολύμπι ιδιαίτερο και ιδανική επιλογή ως άθλημα;» ο Τάκης Λαγοπάτης μας είπε με απλά λόγια πως «το κολύμπι δίνει τη δυνατότητα σε έναν άνθρωπο από 6 μηνών μέχρι 100 χρονών- καθώς δεν έχει όριο ηλικίας - να αθληθεί μέσα στο κολυμβητήριο! Είναι πολύ σημαντικό για την υγεία μας.
Χρησιμοποιείται σα μέσο αποκατάστασης από τραυματισμούς. Άρα, από τη στιγμή που λειτουργεί ως μέσο αποκατάστασης, από μόνο του δεν δημιουργεί τραυματισμούς! Είναι πολύ σημαντικό και ευεργετικό για κάποιον που θέλει να αθληθεί χωρίς να έχει τις αρνητικές πλευρές του αθλητισμού  (σ.σ. τραυματισμούς) να ακολουθήσει το κολύμπι!»


Σ.Τριάντου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου