Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Αισιόδοξοι και αρκετά έτοιμοι για το ντεμπούτο της Κυριακής οι «μελανόλευκοι»

ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ MEDIA DAY ΤΗΣ «ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ BC», ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟ ΑΙΓΙΟΥ ΣΤΗΝ «ΤΕΝΤΑ» 

● ΣΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΑΝΟΔΟ

● ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΜΦΙΒΟΛΟΣ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΓΧΩΤΙΚΗ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΚΑΚΗ
ΜΟΛΙΣ τέσσερα 24ωρα απομένουν για το πρώτο επίσημο ραντεβού της χρονιάς της Καλαμάτας BC που για πρώτη φορά στην σύντομη ιστορία της, καθότι νεοϊδρυθείσα, θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Οι άνθρωποι ωστόσο που τη στελεχώνουν δεν είναι πρωτάρηδες και η ιστορία που κουβαλούν, ο καθένας στον τομέα του τους καθιστά ιδανικούς για τη σύσταση μιας ομάδας πρότυπο, με όραμα, μεθοδική και σοβαρή λειτουργία, ρεαλιστικούς στόχους, αλλά και αντικείμενο θαυμασμού για τους πολλούς μπασκετόφιλους που διψούν για τη στρογγυλή «θεά» και θέλουν να δουν τη Μεσσηνία ψηλά!
Αυτό επιδιώκει η διοίκηση, το τεχνικό τιμ και η αγωνιστική ομάδα μετρώντας πια τον χρόνο αντίστροφα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Κεραυνό Αιγίου.
Με αφορμή αυτό, χθες η μέρα ήταν Media Day, ημέρα δηλαδή επικοινωνίας, στο πλαίσιο της οποίας ο προπονητής Θοδωρής Γιαννακόπουλος και οκτώ εκ των παικτών της ομάδας μας «χάρισαν» ένα sneak peak, μια «γεύση» δηλαδή για όσα συμβαίνουν τώρα στην ομάδα, για τις σκέψεις, τα άγχη, τις προσδοκίες και την επικείμενη πρεμιέρα της Γ΄ Εθνικής.


Γιαννακόπουλος: «Είμαι πολύ
αισιόδοξος για την Κυριακή!»
Ο πολλά υποσχόμενος, νεαρός και έμπειρος προπονητής Θοδωρής Γιαννακόπουλος, μας ανέλυσε εν μέρει, χθες, την στρατηγική που έχει επιλέξει να ακολουθήσει φέτος, ώστε την ώρα του «ταμείου» η ομάδα να βρίσκεται σε ευχάριστη θέση έχοντας πετύχει τον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την παραμονή στη Γ΄ Εθνική, αλλά και κοιτάζοντας στο μέλλον, να έχει στήσει ένα σύνολο ικανό να προχωρήσει μπροστά και σιγά σιγά να μπορέσει να εδραιωθεί στις Εθνικές κατηγορίες.
«Είμαι πολύ αισιόδοξος για την Κυριακή!» μας είπε εκ πρώτης μετρώντας και αυτός τις μέρες αντίστροφα για την Πρεμιέρα, παρότι ήλπιζε σε περισσότερα φιλικά για καλύτερη προετοιμασία.
«Είμαστε έτοιμοι, σε ικανοποιητικό βαθμό, με βάση και τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω του γηπέδου -με τις πλημμύρες -και τον τραυματισμό των δυο παιδιών, είμαι ικανοποιημένος από το πόσο έχουν προετοιμαστεί τα υπόλοιπα παιδιά και που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ομάδα! Για να είμαι ειλικρινής δεν είναι εκεί που θα ήθελα η ομάδα, για να ξεκινήσω την πρεμιέρα μου, μας ήθελα πιο βελτιωμένους και πιο έτοιμους, όμως ειδικά την τελευταία εβδομάδα τα παιδιά τα «δίνουν όλα» και επειδή πάντα από τους παίκτες σου αντλείς την εμπιστοσύνη και την πίστη για το αποτέλεσμα, είμαι πολύ αισιόδοξος για την Κυριακή!»

Εξαιρετικά αμφίβολος ο Τριανταφυλλόπουλος,
αγχωτική η απουσία του Γιαννουκάκη
Όπως μας ενημέρωσε ο κόουτς για την περίπτωση του Λεωνίδα Τριανταφυλλόπουλου, απουσιάζει για επαγγελματικές υποχρεώσεις κατά την επιστροφή του θα εξεταστεί από τον γιατρό της ομάδας κι αν δώσει το «ΟΚ» τότε θα συμπεριληφθεί στην αποστολή της πρεμιέρας. «Προς το παρόν είναι αμφίβολος και προς το να μην παίξει. Εάν, όμως, ο γιατρός δώσει το «ΟΚ», για λίγο και χωρίς να τον επιβαρύνουμε, ίσως να είναι στην 12αδα!» μας είπε ο κόουτς και εν συνεχεία αναφέρθηκε στην απουσία του Γιαννουκάκη, που ως γνωστόν χάνει τη χρονιά: «Η απουσία ειδικά του Γιώργου που πέρυσι μας οδήγησε στο τοπικό μας μπερδεύει πάρα πολύ, γιατί είναι ρίσκο και λάθος να αλλάξεις κατά την διάρκεια της προετοιμασίας σου πάρα πολλά πράγματα, κι επειδή σε αυτή τη θέση επενδύσαμε και σε άλλους παίκτες, ουσιαστικά η φιλοσοφία μας είναι ίδια! Κάναμε κάποιες μικροαλλαγές όσον αφορά στο ματς της πρεμιέρας, κι από κει και πέρα θα προσαρμοζόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι στην κατηγορία! Επηρεαζόμαστε και στις δυο πλευρές του γηπέδου! Επειδή φτιάχνουμε μια ομάδα που θέλουμε να είναι εξίσου καλή σε άμυνα και επίθεση κι ο Γιώργος Γιαννουκάκης ήταν «φωτογραφία» σε αυτό το κομμάτι, έχουμε χάσει και στα δυο, αυτό είναι το αγχωτικό κομμάτι μέχρις στιγμής, ότι η ομάδα έχει χάσει πράγματα στην άμυνα και στην επίθεση!»

Ο Όμιλος, ο Κεραυνός,
τα φιλικά και οι δοκιμές
Σκιαγραφώντας τον Όμιλο που συμμετέχει η «Καλαμάτα BC» και παράλληλα αναλύοντας την πρεμιέρα με τον Κεραυνό, ο κόουτς της «μελανόλευκης» μας εξήγησε πως σαν αντίπαλος έχει τις ιδιαιτερότητές του και ουσιαστικά δεν είναι ούτε εύκολος ούτε και …βολικός!
«Ο Κεραυνός είναι βατός αντίπαλος στη λογική ότι δεν έρχεται μια καλή αθηναϊκή ομάδα, που ο Όμιλος έχει πάρα πολλές ή μια από τις επαρχιακές ομάδες που θα διεκδικήσουν άνοδο!
Η Ακράτα παράδειγμα και λιγότερο ο Γλαύκος, αλλά περισσότερο η Κόρινθος θέλουν την άνοδο. Υπάρχουν πέντε αθηναϊκές που επίσης στοχεύουν στην άνοδο! Δεν είναι κάποια απ’ αυτές τις ομάδες, είναι σαφώς πιο κάτω, έχει όμως τρία παιδιά πολύ έμπειρα στη Γ΄ Εθνική, ένας εκ των οποίων είναι χαρισματικός ειδικά στο κομμάτι της επίθεσης.
Από τα λίγα που ξέρω, είναι μια ομάδα που κινείται στους 55-60 πόντους, με τον Φωτίου να βάζει γύρω στους 25, αυτός θα είναι και ο στόχος μας, θα επικεντρωθούμε κυρίως να τους κρατήσουμε όσο πιο χαμηλά γίνεται.
Θεωρώ ότι έχουμε περισσότερο βάθος και αυτά είναι τα δυο κομμάτια που επενδύουμε αυτή την εβδομάδα σε σχέση με το Αίγιο. Είναι σίγουρα βατός αντίπαλος, όχι καλός αντίπαλος για πρεμιέρα διότι έχει 2-3 παιδιά που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά!»
Τα στοιχεία που χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα υπολογίσιμα στην εξέλιξη και έκβαση του πρώτου παιχνιδιού, είναι τόσο η δυνατότητα πολλών επιλογών στον πάγκο όσο και ο ρυθμός… «Νομίζω ότι το βάθος και ο ρυθμός θα παίξουν τεράστιο ρόλο. Εμείς το ρυθμό θα προσπαθήσουμε να τον ανεβάσουμε, να παίξουν πιο πολλά παιδιά, να τους κουράσουμε και να πάμε το σκορ πιο ψηλά απ’ ότι συνηθίζει το Αίγιο! Βέβαια και για εμάς αυτό είναι ένα ερωτηματικό, γιατί στα παιχνίδια μας με τις καλές ομάδες δείξαμε ότι δύσκολα φτάσαμε κοντά στους 60, με τον Οίακα και τον Σπαρτιατικό τους περάσαμε, αν και εμφανίστηκαν και οι δυο ελλιπείς. Δυστυχώς ψαχνόμαστε γι’ αυτό έλεγα και για την προετοιμασία πως είμαστε λίγο ανέτοιμοι.»
Ο κ. Γιαννακόπουλος δεν χαρίστηκε στις δοκιμές του, δεν άφησε κανένα σχήμα, κανέναν παίκτη, καμία θέση και καμία τακτική που να μην δοκιμάσει με κάθε πιθανό τρόπο ώστε να βρει τις ιδανικές λύσεις και επιλογές για κάθε περίσταση. Γεγονός που ενδεχομένως μπορεί να παίξει το ρόλο του, καθώς έτσι απέφυγε τη μονοπρόσωπη επιλογή και λογική, δηλαδή την στήριξη ολόκληρης της ομάδας σε έναν παίκτη, αλλά επένδυσε σε όλους, έδωσε χρόνο σε όλους και ζήτησε από όλους το 100%. Κατόπιν αυτού δηλώνει ευχαριστημένος από την διάθεση των παικτών του και εκφράζει στα πρόσωπα όλων πίστη: «Είμαστε λίγο πίσω σε αυτό που θέλω εγώ να περάσω σα φιλοσοφία και θα ήθελα 2 -3 φιλικά ακόμα και τα τελευταία παιχνίδια να είναι με όλους τους παίκτες και να έχουν στόχο νίκης. Γιατί στα φιλικά συνήθως δοκιμάζουμε και αφήνουμε τα τελευταία παιχνίδια για να παίξουμε όπως θα παίζαμε σε έναν αγώνα. Είμαι ικανοποιημένος (σ.σ. από τα φιλικά) και έχω τρομερή πίστη στα παιδιά, φοβερή αρμονία και καλή συνεργασία με την διοίκηση μέχρι στιγμής και αυτά τα δυο νομίζω πως είναι τα βασικότερα συστατικά! Πάω πάρα πολύ αισιόδοξος και αρκετά σίγουρος…»

Παιχνίδι με παιχνίδι
και όχι «σημάδεμα»
Αποφυγόντας τη λογική «σημαδέματος» και επιδίωξης αποτελεσμάτων απέναντι σε συγκεκριμένους αντιπάλους, ο Θοδωρής Γιαννακόπουλος είναι αποφασισμένος, κι αυτό το σκεπτικό φαίνεται πως έχει περάσει και στους παίκτες, να κοιτάξει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θέτει ως στόχο η ομάδα του να κερδίζει αυτό που αξίζει σε μια κατηγορία, όπου ανατροπές γίνονται κάθε Κυριακή!
Για τις ρελιάστηκες προσδοκίες του, ο νεαρός κόουτς μας είπε τα εξής: «Στόχος μας είναι κάθε παιχνίδι στην έδρα μας να πηγαίνουμε για νίκη, κάθε ματς εκτός έδρας να παίρνουμε ότι περισσότερο μπορούμε. Δεν λέω να πηγαίνουμε για τη νίκη, διότι ειδικά για μια επαρχιακή ομάδα όπου δεν είναι όλοι οι παίκτες επαγγελματίες, τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι λίγο παράξενα. Το βλέπω παιχνίδι με παιχνίδι γιατί είναι μια κατηγορία – όσο την έχω ζήσει όλα αυτά τα χρόνια – η οποία κάθε Κυριακή παρουσιάζει κάτι, δηλαδή ο τελευταίος μπορεί να νικήσει τον πρώτο και ομάδες που τώρα λέμε πως πάνε για άνοδο τα Χριστούγεννα να είναι διαλυμένες ή να έχουν κάνει ήττες ή να αλλάζει ο προπονητής…
Εγώ θέλω να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι και δεν θέλω να μπούμε στη λογική «σημαδέματος!»

Μεγάλο κεφάλαιο και
επένδυση ο φοβερός κόσμος
Μεγάλο κεφάλαιο και συνάμα επένδυση για την «Καλαμάτα BC» αποτελεί ο κόσμος της! Η γεμάτη κερκίδα που πέρυσι αποτέλεσε κινητήριο μοχλό για τους  παίκτες του Θοδωρή Γιαννακόπουλου στην κατάκτηση της ανόδου από το τοπικό, είναι μια εικόνα που άπαντες επιθυμούν να δουν ξανά φέτος στο κλειστό της «Τέντας», την έδρα του καλαματιανού συλλόγου. Αυτόν τον ενθουσιώδη και πιστό κόσμο ευχαριστεί από καρδιάς ο Θοδωρής Γιαννακόπουλος, καλώντας τον και πάλι στο γνωστό ραντεβού, ώστε μαζί ενωμένοι να πετύχουν πολλά περισσότερα…
«Μπορεί πέρυσι να ξεκινήσαμε σαν ακλόνητο φαβορί στο τοπικό και πως θα πάμε σαν «τρένο», όμως, πραγματικά πιστεύω πως στο τέλος το πήραμε το πρωτάθλημα από τον κόσμο και λέω στο τέλος, όχι γιατί πριν δεν βοηθούσε ο κόσμος, αλλά με όσα δημιουργήθηκαν στην πορεία όλα τα προβλήματα τραυματισμών στις προπονήσεις, ο κόσμος έκανε το κάτι παραπάνω και ανεβήκαμε. Τους το χρωστάμε παραπάνω από ότι θα το χρώσταγε μια ομάδα και επενδύουμε σε αυτό για φέτος.
Η ομάδα μας μετά τους τραυματισμούς ήταν μια ομάδα που κυνηγάει τη σωτηρία με τον κόσμο της, όμως, μπορεί να κυνηγήσει παραπάνω πράγματα. Προσωπικά κάνω έκκληση, γιατί αν ζήσουμε το περσινό ο κόσμος θα δει άλλη ομάδα εδώ μέσα…
Τους έχουμε, τους θέλουμε και προσωπικά τους ευχαριστώ για την περσινή άνοδο, αποτελούν το μεγαλύτερο, ίσως, κομμάτι της επιτυχίας που είμαστε αυτή τη στιγμή στη Γ΄ Εθνική.»

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Οκτώ μπασκετμπολίστες της «μελανόλευκης» συμμετείχαν στη χθεσινή media day της ομάδας και μοιράστηκαν μαζί μας τις σκέψεις και τα άγχη τους για την προσεχή πρεμιέρα, αλλά και τους στόχους και τις προσδοκίες τους για το φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Ο λόγος για τους Δημήτρη Τσικούρη, Στάθη Σπηλιώτη, Άρη Σκοπέτο, Αλέξανδρο Μαγιντόμπε, Παναγιώτη Κίσσα, Βασίλη Δελλή, Γιώργο Μπάκα και Γιάννη Παθιάκη, τις δηλώσεις των οποίων θα φιλοξενήσουμε στο αυριανό φύλλο της «Φ»…









Σ. Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου