Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ MOTOCROSS ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΝΙΚΑ

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες
διαμόρφωσης πίστας και περιβάλλοντα χώρου


ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες στην πίστα motocross στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στην περιοχή Γιαννιτσάνικα, με πρωτεργάτες τους ανθρώπους του Αθλητικού Σωματείου ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ.

Ήδη στην πίστα έχουν μεταφερθεί 45000 κυβικά εκατοστά χώμα με φορτηγά και έχει διαμορφωθεί η διαδρομή. Εκκρεμεί, ωστόσο, η ιδιαιτέρως σημαντική παροχή νερού που απομένει να γίνει από τον Δήμο Καλαμάτας (από το έτος υπογραφής του χρησιδανείου είχε δόθηκε εντολή από το δήμαρχο κ. Νίκα προς τη ΔΕΥΑΚ για την εκπόνηση μελέτης προκειμένου να μεταφερθεί νερό στο χώρο αυτό, κάτι που παράλληλα θα ευνοήσει και τη γειτονική περιοχή), που στέκεται αρωγός στις προσπάθειες του Αθλητικού Σωματείου ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. και των ανθρώπων που ασχολούνται με τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, το οποίο από τον Οκτώβριο του 2012 έχει υπογράψει, με τον Δήμο Καλαμάτας, χρησιδάνειο διάρκειας 20 χρόνων. 

Θυμίζουμε πως πρόκειται για έκταση εμβαδού 57.540,88 τετραγωνικών μέτρων στα Γιαννιτσάνικα, όπου βρισκόταν παλιότερα σκουπιδότοπος και η οποία έχει αποκατασταθεί.

Η παραχώρηση έχει γίνει από το Δήμο Καλαμάτας και υπογράφηκε τότε από το δήμαρχο Καλαμάτας κ. Νίκα με εκπροσώπους των λεσχών που συνυπέγραψαν το 2012 το χρησιδάνειο.



Στα της πίστας και των εργασιών που συνεχίζονται με πρωτεργάτες τους ανθρώπους της ΛΕΜΟΚΑ που με πολύ μεράκι και πολλές θυσίες τελειώνουν σιγά σιγά το δύσκολο έργο διαμόρφωσής της πίστας προχωρώντας στον εξίσου σημαντικό περιβάλλοντα χώρο για την δημιουργία πάρκ φερμέ (Parc fermé), πλυντηρίων, και σκιάστρων για τη φιλοξενία θεατών και επισκεπτών. Μάλιστα ο χώρος φιλοξενίας υπολογίζεται να έχει χωρητικότητα περίπου 500 ατόμων, ενώ ανάλογος χώρος για πάρκινγκ ήδη υπάρχει όπως επίσης δρόμος που παρέχει πρόσβαση στο χώρο.


Σε όλα τα ανωτέρω, η αποκλειστική συμβολή της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. έχει παίξει κομβικό ρόλο στην μετατροπή του χώρου σε κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού (πίστα Motocross).
Η προσωπική και χειρονακτική εργασία όπως και η οικονομική συνεισφορά από την πλειοψηφία των μελών της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. είναι μεγάλη και αξιέπαινη. Με τον Δήμο αρωγό αλλά και ορισμένους ακόμη συμπαραστάτες, τους οποίους ευχαριστούν, προχωρούν τις άοκνες προσπάθειές τους με στόχο σύντομα το όνειρο μιας οργανωμένης πίστας Motocross στην Καλαμάτα, να πάρει επιτέλους σάρκα και οστά!


Σ.Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου