Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ SCRAMBLE ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2016 Η ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ.!

«Αργυρός» στην S1 για το 2016 

ο Ανδρέας Θεοδώρου

Στις απονομές της κατηγορίας S1, στο 2ο σκαλοπάτι ο διεκδικητής της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ., Ανδρέας Θεοδώρου

● ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ S2 ΕΙΧΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕ 4 ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ 6ΑΔΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΡΙΚΑ!

● ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ… «ΠΑΡΕΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΑΜΟΤΟΕ 


ΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟ, ένα μικρό ορεινό Χωριό της Κορινθίας που βρίσκεται στο ύψος του Δερβενίου σε ένα οροπέδιο κάπου στα 1300 μέτρα υψόμετρο, φιλοξένησε τον τελευταίο αγώνα Scramble του εφετινού άκρως επιτυχημένου πρωταθλήματος Ν. Ελλάδος με τον οποίο έπεσε επίσημα η αυλαία!
Τον 4ο (ουσιαστικά) αγώνα Περιφερειακού Πρωταθλήματος Scramble Νοτίου Ελλάδος 2016 διοργάνωσε το σωματείο της Μοτολέσχης Ξυλοκάστρου σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο ΛΕ.Μ.Μ (Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Μεγάρων) και την υποστήριξη του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Σε μια εκπληκτική διαδρομή μέσα σε δασικά μονοπάτια, η πολλή λάσπη αποτέλεσε το «αλατοπίπερο». Συμβάλλοντας κομβικά στο πλούσιο θέαμα και τις δυνατές μάχες που έδωσαν οι φετινοί διεκδικητές του τίτλου στις κατηγορίες S1, S2, SSenior!
Συνολικά οι συμμετοχές ήταν 56, σχετικά λίγες για το θεσμό του πρωταθλήματος, το θέαμα όμως, όπως προαναφέραμε, δεν υστέρησε… Στον τελευταίο αυτό αγώνα το αθλητικό σωματείο ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. εκπροσώπησαν 6 αθλητές, η οποία μάλιστα στο Scramble Ν.Ελλάδος σε επίπεδο Σωματείων, αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια 2016, με δεύτερο σωματείο τον Α.ΜΟ.Σ. και τρίτο τον Μ.Ο.Λ.Π.

Πρωταθλητής S1 για το 2016 ο Κορδονούρης

«αργυρός» ο Θεοδώρου

«Καυτός» συναγωνισμός με ανατροπές στην κατηγορία S1(250k) όπου δεν επιβεβαιώθηκε κάθε πρόβλεψη! Πρωταθλητής για το 2016 αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Κορδονούρης σε μια κούρσα πραγματικό «θρίλερ», όπου διεκδικητές ήταν ακόμη ο «δικός» μας Ανδρέας Θεοδώρου και οι Πύρλης, Θεοδώρου, Νικίας, και Ματσούκας.
Σε αυτή την κατηγορία δόθηκε πραγματικά μεγάλη μάχη, κιόλας από την εκκίνηση!
«Αργυρός» στην κατηγορία S1 για το 2016 αναδείχθηκε ο Ανδρέας Θεοδώρου 
Πρωταγωνιστές της οι Πύρλης, Θεοδώρου Νικίας, Κορδονούρης και Ματσούκας οι οποίοι «κονταροχτυπήθηκαν» για την κατάκτηση της πρώτης θέσης όπου τελικά τερμάτισαν τρεις πρώτοι με διαφορά 3΄΄ οι Πύρλης, Θεοδώρου και Νικιάς! Με τους Κορδονούρη και Ματσούκα να ακολουθούν στα 18΄΄.
Συγκεκριμένα, τις ελπίδες του Θεοδώρου για την κατάκτηση της πρωτιάς γκρέμισε ο τοπικός Άρης Πύρλης που κατάφερε να κρατήσει πίσω του τους Θεοδώρου και Νικιά, με την οδήγησή του οδηγώντας ουσιαστικά την κατηγορία μέχρι το τέλος. Ο αθλητής της ΛΕΜΟΚΑ χρειαζόταν τη νίκη αυτή προκειμένου να κερδίσει τον αγώνα και τον τίτλο καθώς υπολειπόταν 9 βαθμούς από τον Κορδονούρη, που αναδείχθηκε τελικά πρωταθλητής με διάφορα μόλις 2 βαθμών (79 έναντι των 77 του Θεοδώρου), 3ος ο Πύρλης με 69 και 4ος ο Νικιάς με 36 βαθμούς.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί οι τρεις πρώτοι τερμάτισαν «ο ένας στην ρόδα του άλλου», ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του έντονου συναγωνισμού που είχε ο αγώνας αυτός!

Πρωταγωνίστρια η ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. στην S2,
νικητής αγώνα ο Μπουρίκας
Απονομές S2 (από αριστερά) 2ος ο Μούγιος, 1ος ο Μπουρίκας, 4ος ο Σπύρης και 5ος ο Αντωνόπουλος

Η S2 κατηγορία ανήκει κυριολεκτικά στην ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. που είχε τέσσερις αθλητές της, στις 6 πρώτες θέσεις. Το αγώνα κέρδισε με 1:46:43.853 ο Βαγγέλης Μπουρίκας της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. (CRF 450), αφήνοντας πίσω το δεύτερο τον συναθλητή του Αθανάσιο Μούγιο που έτρεξε με RMZ 450 (με χρόνο 1:48:32.164), ο οποίος μάλιστα ισοβάθμησε στο πρωτάθλημα με τον Μπουζούκο, έμεινε όμως τρίτος λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων του αντιπάλου του!
Στη 2η θέση της S2 τερμάτισε ο Αθανάσιος Μούγιος που έτρεξε με RMZ 450
Τρίτος ο τοπικός Βασίλης Κασκούτας, ενώ πρωταθλητής στην S2 κατηγορία για το 2016 αναδείχθηκε με 70 βαθμούς ο Γιώργος Κυπραίος. Να σημειωθεί μάλιστα πως ο Γιώργος Κυπραίος και ο Σταύρος Μπουζούκος, οι δύο προπορευόμενοι δηλαδή στο πρωτάθλημα, δεν συμμετείχαν λόγω τερματισμού.
Στην ίδια κατηγορία την 4η θέση κατέλαβε ο Γιώργος Σπύρης της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. με χρόνο 1:48:17.742 ο οποίος YZF 450 έτρεξε και την 5η θέση ο συναθλητής του Χρήστο Αντωνόπουλο που έτρεξε με KTM EXC 350 και σημείωσε χρόνο 1:42:27.615!
 
Ο Γιώργος Σπύρης έτρεξε με YZF 450 αντί για 250 και κατετάγη στην 4η θέση στην S2

Πρωταθλητής στην Expert ο ταχύτατος Κίμωνας Καράμπελας

Στην κατηγορία Expert ο Μιχάλης Ντουζένης ήταν ο αθλητής που οδήγησε τους πρώτους γύρους τον αγώνα, όμως, ένα πρόβλημα στην μπροστινή του ανάρτηση σε συνδυασμό με την γρήγορη οδήγηση του Κίμωνα Καράμπελα τον έριξαν στην δεύτερη θέση του αγώνα,. Τη πρωτιά κατέκτησε ο Καράμπελας που άφησε τρίτο και σε αρκετή απόσταση, τον Παναγιώτη Κακολύρη.


Πρωτιά Ζαχαράτου στην Senior
8ος στην SB ο Πατσιλίβας της ΛΕΜΟΚΑ

Πρώτος με διαφορά 12 δευτερολέπτων τερμάτισε ο τοπικός Βαγγέλης Ζαχαράτος στην κατηγορία Senior, αφήνοντας δεύτερο τον Παναγιώτη Αναστασόπουλο του ΑΜΟΣ. Τρίτος τερμάτισε ο Δημήτρης Ραπατσουλέας επίσης του ΑΜΟΣ με ένα γύρο διαφορά, ο οποίος δεν είχε λόγο να πιέσει μιας και ήταν ήδη πρωταθλητής στην κατηγορία.
Στην Β μη βαθμολογούμενη κατηγορία SB45, νικητής ήταν ο Δημόπουλος Σιδερής με δεύτερο τον Δημήτρη Σαρανταυγά και τρίτο τον Ιωάννη Διαλίατση. Σε αυτή την κατηγορία έτρεξε ο Παναγιώτης Πατσιλίβας της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. με YZF 450 οπού κατετάγη στην 8η θέση με χρόνο 40:11.684 (5 Laps) με ταχύτερο γύρο τον τρίτο με 07:15.469.
8ος ο πρόεδρος και ενεργός αθλητής της ΛΕΜΟΚΑ, Παναγιώτης Πατσιλίβας

Προεδρική στεναχώρια
και υπερηφάνεια

Ο δραστήριος πρόεδρος του αθλητικού Σωματείου ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. Παναγιώτης Πατσιλίβας, ο οποίος από την εκλογή του μέχρι σήμερα έχει να παρουσιάσει έργο αποτέλεσμα της αγάπης και του ενδιαφέροντος του για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην περιοχή μας.
Χαμογελαστοί (από αριστερά) οι Βαγγέλης Μπουρίκας, Αθανάσιος Μούγιος, Ανδρέας Θεοδώρου και Παναγιώτης Πατσιλίβας


Ως πρόεδρος του σωματείου ΛΕΜΟΚΑ ο κ. Πατσιλίβας δηλώνει μεν στενοχωρημένος για την ατυχία του Θεοδώρου να στεφθεί πρωταθλητής, ο οποίος με αξιώσεις φέτος διεκδίκησε την κορυφή της κατηγορίας του, παράλληλα όμως δηλώνει υπερήφανος για την προσπάθεια όχι μόνο αυτού του Θεοδώρου, αλλά και όλων των αθλητών που έτρεξαν στα φετινά πρωταθλήματα και κατόρθωσαν να διακριθούν.

Προβληματισμός για τοαύριο της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.

Χρονιά και μήνας εκλογών (καθώς ορίζεται ρητώς από το καταστατικό οι Γ.Σ. να πραγματοποιούνται κατά τον μηνά Οκτώβριο) στην Αθλητική ΜΟΤοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας (Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.) και κοινή πεποίθηση των περισσοτέρων είναι πως απαιτείται άμεσα κινητοποίηση και δράση με περισσότερο ενδιαφέρον και προσοχή για την διοργάνωση αγώνων καλύτερου και το δυνατόν υψηλότερου επιπέδου και προδιαγραφών που θα προωθούν και θα αναδεικνύουν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, βγάζοντάς το από το περιθώριο στο οποίο έχει περιέλθει. Για να γίνει όμως αυτό «γεννάτε» συνάμα η ανάγκη για ισχυρή και παρούσα διοίκηση. Η φετινή ανοργάνωτη… στάση της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε., όπως την καταγγέλλουν μέλη και αθλητές σωματείων της χώρας μας, τους επιβάλει την λήψη αποφάσεων που θα χαρακτηρίζουν και θα καθορίσουν τον αυριανό τρόπο λειτουργίας και δράσης. Θα αλλάξουν τη στάση και το ύφος, το εύρος δράσεων, πιθανόν να αυξήσει τους μοχλούς πίεσης προς την ίδια την Πολιτεία για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας.
Στο αυτό το μήκος κόμματος και οι προβληματισμοί του προέδρου του Σωματείου της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. Ο κ. Πατσιλίβας εκφράζει τη μεγάλη λύπη του για το γεγονός ότι «έναν τόσο επιτυχημένο θεσμό, το ανύπαρκτο Δ.Σ. της ΑΜΟΤΟΕ τον «κουτσούρεψε» ακυρώνοντας τον 4ο αγώνα χωρίς λόγο. Αγώνα που είχε ενδιαφερθεί να διοργανώσει η ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. αλλά απάντηση, είτε θετική είτε αρνητική, δεν έλαβε ποτέ!». Πρόκειται, όπως λέει ο κ. Πατσιλίβας, για «ένα Δ.Σ. που στην ουσία δεν υφίσταται, κινείται τις περισσότερες φορές εκτός καταστατικού πλαισίου, δημιουργώντας πολλά και μεγάλα προβλήματα στη ομαλή διοργάνωση αγώνων και προσπάθεια αθλητών. Δεν παρέχει σωστή και έγκυρη ενημέρωση στα Σωματεία, επιλέγοντας σε ποια θα απαντήσει και σε ποια όχι, θυμίζοντας πρακτικές άλλων εποχών.». Συνέχισε λέγοντας: «Ακόμα περιμένουν τα Σωματεία για την ανακοίνωση της Γ.Σ., πότε και που θα γίνει, μιας και πρόκειται για χρονιά εκλογών» Ο κ. Πατσιλίβας ευελπιστεί «όσοι ευαγγελίζονται το καλό των αθλητών και των μηχανοκίνητων αγωνισμάτων, να μην κρυφτούν, αντιθέτως να βγουν μπροστά μήπως αλλάξει προς το καλύτερο η Ομοσπονδία μας. Και φυσικά εδώ θα φανεί ποιοι πραγματικά το θέλουν αυτό, και ποιοι τόσο καιρό κοροϊδεύουν»!

Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου