Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Με στόχο την εμπειρία και τη συμμετοχή παρόν ο ΝΟΚ στο νέο Περιφερειακό πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών

Η ομάδα του ΝΟΚ 2015-16
  • ΣΚΑΡΤΣΙΛΗΣ: «ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ»
  • Η ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ /ΤΡΙΩΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΥΟ περίπου χρόνια μετά την επαναλειτουργία του τμήματος βόλεϊ του ΝΟ Καλαμάτας και ήδη λειτουργούν επτά τμήματα, γυναικείο και όλα τα αναπτυξιακά έχοντας μάλιστα ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία και ενός τμήματος Παμπαίδων (για αθλητές από Τετάρτη μέχρι Πέμπτη Δημοτικού) που αριθμεί 10 παιδιά και σημειώνει αυξητική τάση.
Συνολικά στον Σύλλογο αθλούνται 130 παιδιά. Η προσέλευση τους είναι κάθε χρόνο περισσότερη γεγονός που αποδεικνύει και επιβραβεύει το σοβαρό έργο που γίνεται στον καλαματιανό σύλλογο τόσο από τους διοικητικά αρμοδίους όσο και από το προπονητικό τίμ, επικεφαλής του οποίου είναι ο Γιάννης Σκαρτσίλης και συνεργάτης του ο Δημήτρης Καθάρειος.
Η δράση ξεκίνησε με το
πρωτάθλημα Νεανίδων
Γεμάτος «νέο αίμα» ο ΝΟ Καλαμάτας έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να φτάσει σε σημείο να διεκδικήσει ακόμη και την άνοδο την πρώτη κιόλας χρονιά συμμετοχής του στο τοπικό γυναικείο πρωτάθλημα της Ε.Σ.ΠΕ.Π., όπου φέτος επιστρέφει με πολυπληθές ρόστερ (20 αθλήτριες) για να διεκδικήσει την εμπειρία και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ήδη η αγωνιστική δράση της σεζόν για τις νεαρές αθλήτριες του Γιάννη Σκαρτσίλη έχει ξεκινήσει με το πρωτάθλημα Νεανίδων, αφού οι ίδιες αθλήτριες πλαισιώνουν και την «μεγάλη» ομάδα. Μέχρι στιγμής οι παίκτριες του ΝΟΚ έχουν πάρει δυο νίκες απέναντι σε ΓΕ Ναυπλίου (3-0 α.α.) και Ακρίτα (3-0 σετ) και μια ήττα από τον Σπαρτιατικό (3-0 σετ) και βαθμολογικά κατέχουν την 4η θέση του πίνακα. Απομένουν δυο αγωνιστικές για το φινάλε του πρωταθλήματος Νεανίδων το οποίο ημερολογιακά διαδέχεται το πρωτάθλημα των Γυναικών. Στις δυο εναπομένουσες αγωνιστικές ο ΝΟΚ παίζει εκτός έδρας με το Άργος την Κυριακή (15:00) και στις 12/11 εντός έδρας με τον ΑΟ ΟΙΑΞ Ναυπλίου.

Μετρώντας το χρόνο αντίστροφα
για την πρεμιέρα των γυναικών
Στην πρεμιέρα των γυναικών στις 20 Νοεμβρίου, ο ΝΟΚ θα αντιμετωπίσει στο Κλειστό της Τρίπολης τον Α.Σ. Πετοσφαίριση Τρίπολης. Το καλαματιανό ντέρμπι του Γ΄Ομίλου με τον Απόλλωνα Καλαμάτας θα δοθεί στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής στο Κλειστό Παραλίας στις 8 Ιανουαρίου 2017.
Το ρόστερ της ομάδας αποτελούν οι εξής αθλήτριες: Κ Γαλανοπούλου, Γρηγορία Γιακουμή, Χ Καράμπελα, Παναγιώτα Κοντογόνη (λ), Ειρήνη Μανιάτη, Όλγα Μαργέλη, Ορέστεια Μέγγου Ευγενία Μπότη, Καλλιρρόη Μπότη, Πηνελόπη Τζώρτζη, Αγγελική Φιλιπποπούλου, Γεωργία Νικολιτσέα, Αμαλία Δημητροπούλου, Γαϊτανάρου Ελένη, Φλαούνα Αγγελική, Γεωργία Ασημάκου, Παναγούλια Λυδία, Παναγούλια Αγγελική, Μυλωνά Σταυρίνα και Μαρκοπούλου Τατιάνα.

Σκαρτσίλης: «Στόχος να γεμίζουμε τα
εθνικά κλιμάκια με Μεσσήνιους αθλητές/τριες»

Μετρώντας πια το χρόνο αντίστροφα για την έναρξη του πρωταθλήματος γυναικών, στις 20 Νοεμβρίου, ο Γιάννης Σκαρτσίλης μίλησε στη «Φ» για τους στόχους και τη νέα προσπάθεια.
«Στόχο δεν έχουμε συγκεκριμένο στο πρωτάθλημα, ξέρουμε ότι παίζουμε με μικρά παιδιά τα οποία βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Είναι δύσκολο να πάρουμε την άνοδο, που δεν αποτελεί άλλωστε στόχο για εμάς καθώς αντιμετωπίζουμε ομάδες με εμπειρία και ενισχυμένες με μεταγραφές και στον αντίποδα, εμείς δεν έχουμε εμπειρία, βέβαια παίζουμε πάντοτε για την νίκη! Από κει και πέρα, ότι έρθει θα είναι καλό…».
Παράλληλα ο έμπειρος καλαματιανός προπονητής εξήγησε πως το μεγαλύτερο στοίχημα για τον ίδιο αλλά και κάθε προπονητή και σύλλογο είναι η σωστή εκμάθηση των παιδιών, εν συνεχεία η ανάδειξή τους και ένας ακόμη μεγάλος στόχος είναι να μελλοντικά να γεμίσουν τα εθνικά κλιμάκια Μεσσήνιοι αθλητές και αθλήτριες.
«Συνεχώς βγαίνουν νέα παιδιά και για εμάς όπως και κάθε σύλλογο και προπονητή είναι πάντοτε ο στόχος τα παιδιά να ενταχθούν στα αναπτυξιακά κλιμάκια των εθνικών ομάδων. Ενώ, εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι κάποια από τα δικά μας παιδιά που λόγω σπουδών αποχώρησαν, πήγαν στην Αθήνα, πήραν μεταγραφή σε μεγαλύτερες ομάδες.»
Πρόκειται για τις Ευγενία Καράμπελα που πήγε στον Φοίβο Μελισσιών, την Ελένη Παπουτσή που πήρε μεταγραφή στον Απόλλωνα Ριζούπολης, την Ελένη Μαργέλη που πήγε στον Πανελλήνιο ΓΣ και την Κατερίνα Ρομπάκη που επίσης έχει αποχωρήσει από την ομάδα λόγω σπουδών.
Ακολούθως ο κ. Σκαρτσίλης επισήμανε «Το θετικό είναι πως παίζουν σχεδόν όλα τα παιδιά κάθε εβδομάδα καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται το πρωτάθλημα Νεανίδων, όπου ουσιαστικά παίζει η ίδια ομάδα με των Γυναικών. παράδειγμα την Κυριακή παίζουμε στο Άργος για την 4η αγωνιστική.»



Σ.Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου