Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΠΕΡΥΣΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

90 χρόνια γεμάτα επιτυχίες
γιόρτασε ο Ν.Ο. Καλαμάτας!


Τα 90 χρόνια ύπαρξης στον Ελληνικό Αθλητισμό γιόρτασε το βράδυ της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις του, ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν πολλοί αθλητές, γονείς και μέλη του Ν.Ο.Κ., καθώς και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Πατήρ Περικλής, η Βίκυ Καρέλια, ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Γιάννης Αδαμόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Μπούχαλης. Σημαντική ήταν η παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αντώνη Δημητρακόπουλου, ο οποίος ταξίδεψε κατευθείαν από την Αλεξανδρούπολη στην Καλαμάτα, καθώς και του γενικού γραμματέα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Δημήτρη Σαρακατσάνη.
Επίσης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός απηύθυναν χαιρετισμούς.
Ταυτόχρονα υπήρχε πλούσιο μπουφέ, προσφορά των αθλητών, ενώ παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Θοδωρής Σαραντόπουλος.


Η τελετή
Τις ομιλίες άνοιξε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, Δημήτρης Κακαλίκας ο οποίος καλωσόρισε όσους έδωσα το παρόν στην εκδήλωση και έπειτα παρουσίασε τα μέλη του Δ.Σ. του καλαματιανού ομίλου. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στους:
Γενική Γραμματέας: Ποδοχωρίτη Βάσω, Α΄ Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Θαλάσσιων Αθλημάτων: Αδαμόπουλος Ιωάννης, Β΄ Αντιπρόεδρος και Έφορος Σκάκι: Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα Τούλα, Ταμίας: Λαμπρινούδης Νικόλαος, Έφοροι Κολύμβησης: Κοντοπούλου – Βασιλειάδη Αστρινή, Κούτρα Γεωργία, Έφορος Πόλο: Σκαρπαλέζος Επαμεινώνδας, Έφορος Σκάκι: Αντώνης Κυριακόπουλος, Έφορος Αγωνιστικής Ιστιοπλοΐας: Τσάμης Χρήστος, Έφορος Βόλεϊ: Ζάχαρης Χρήστος, Έφορος Υποδομών: Κολινιάτης Ηλίας.
Ακολούθως, ο κ. Κακαλίκας δήλωσε: «Η μουσική που ακούσατε και τα κύματα που είδατε δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί παγκόσμια , στην Ευρώπη ,στην Ελλάδα μας και στον Όμιλό μας.
Είμαστε σήμερα εδώ επειδή κάποιοι άνθρωποι εδώ και 90 χρόνια έχουν ορίσει σκοπό της ζωής τους την προστασία των νέων της πόλης μας, μαθαίνοντάς τους να αγωνίζονται με επιμονή υπομονή αλλά προπάντων με εντιμότητα.
Όσοι από αυτούς τους ανθρώπους συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, νοιώθουμε ότι το όχημα που λέγεται Ν.Ο.Κ φρενάρεται με πολλούς τρόπους άγνωστους στου περισσότερους αλλά γνωστούς σε εμάς.
Την τελευταία 10ετία έχουμε καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την αξιοπρεπή λειτουργία και των 5 τμημάτων του Ομίλου. Πιστεύουμε ότι το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό με την συνεργασία των υπομονετικών γονέων των αθλητών μας , των εξαιρετικών συνεργατών  του Ομίλου και πολλών επιχειρηματιών της πόλης μας.»


Η …επίθεση στην Πολιτεία
Ο κ. Κακαλίκας δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη και την έλλειψη ενδιαφέροντος της Πολιτείας προς τον αθλητισμό: «Δεν θα μπορούσαμε όμως να ισχυριστούμε το ίδιο και για την Πολιτεία. Αυτό που νοιώθουμε σήμερα δεν έχει να κάνει με την κρίση αλλά με την αδιαφορία των φορέων της πολιτείας προς τους νέους μας , που από τα λάθη όλων μας βρίσκονται με την βαλίτσα στο χέρι (όσοι έχουν την δυνατότητα ) προκειμένου να βρουν στο εξωτερικό μια αξιοπρεπή εργασία.
Αγανακτώντας με αυτή την κατάσταση και εκφράζοντας όλο το Δ.Σ. του Ομίλου θα ευχόμουν να είχα τις δυνάμεις που θα με οδηγούσαν στην κορυφή του Ταΰγετου για να φωνάξω: Δεν πάει άλλο κύριοι!
Σας διαβεβαιώνω όμως ότι, ακόμη έχω δυνατή φωνή και μάλλον σύντομα όχι από τον Ταΰγετο, αλλά από τους πρόποδες του θα ξεκινήσω αυτό που επιτάσσει το όποιο ήθος διαθέτω.
Πρωταρχική μέριμνα όλων μας πρέπει να είναι η προστασία και η καθοδήγησή τους ώστε να μάθουν να αγωνίζονται με πίστη επιμονή και υπομονή ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο Εμείς εδώ στον Όμιλο προσπαθούμε γι’ αυτό.
Αγαπητοί κύριοι ,όσοι κρατάτε τις τύχες της Ελλάδας αλλά ταυτόχρονα και τις τύχες των παιδιών της περιοχής μας στα χέρια σας μπορείτε ,αρκεί να θελήσετε να καταλάβετε ότι και το μικρό μυρμήγκι διαθέτει αναλογικά περισσότερες δυνάμεις υπομονή και επιμονή και αποδίδει σημαντικότερο έργο ακόμα και από έναν ελέφαντα.
Απόψε σας δίνουμε την ευκαιρία να δείτε τα αποτελέσματα της εργασίας των ανθρώπων του Ομίλου μας που ακολουθούν το παράδειγμα του μυρμηγκιού. Βεβαίως υπάρχει και το παράδειγμα του τζίτζικα το αποτέλεσμα της τακτικής του οποίου το βιώνουμε όλοι οι Έλληνες καθημερινά.
Στις δραστηριότητες των 5 τμημάτων απασχολούνται δημιουργικά 500 αθλητές κάθε χρόνο. Όλοι προσπαθούν για το καλύτερο όμως κάποιοι πετυχαίνουν σημαντικότερες  διακρίσεις σε Πανελλήνιο, Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Απόψε θα τιμήσουμε τους αθλητές που με τις επιδόσεις τους κατά τα τελευταία  χρόνια έκαναν υπερήφανο τον Ν.Ο.Κ. και την πόλη μας.
Παράλληλα, ευχαριστούμε τους γονείς για την συνεργασία την συμπαράσταση και την εμπιστοσύνη τους ,του χορηγούς για την συνεχή υλική υποστήριξη προς τον Όμιλο καθώς και τα Μ.Μ.Ε. για την προβολή των δραστηριοτήτων όλων των τμημάτων.»

Επίτιμο μέλος
η Βίκυ Καρέλια
Κλείνοντας, ο πρόεδρος του Ν.Ο.Κ. ενημέρωσε πως ο Όμιλος κατά την γενική συνέλευση της 25ης Φεβρουαρίου 2013 κήρυξε την Βίκυ Καρέλια, πρόεδρο του Δ.Σ. της «Καρέλια Α.Ε.», επίτιμο μέλος του ομίλου για την ανεκτίμητη προσφορά στην Καλαμάτα.
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις προς τους αθλητές που διακρίθηκαν στα αγωνίσματα τους:


ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Έπαθλο και δίπλωμα:
Για τη συμμετοχή τους και τις διακρίσεις τους με την Εθνική Ομάδα κολύμβησης καθώς και για τις αθλητικές τους επιδόσεις το 2013.
● Κοντόπουλος Κωνσταντίνος  (Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας είναι από το 2006 Πρωταθλητής Ελλάδος στα 50, 100 και 200 Ελεύθερο. Το 2011 εντάσσεται στη Εθνική Ομάδα Εφήβων – Νεανίδων και μετέχει σε διεθνείς αγώνες με σημαντικές διακρίσεις).
● Μπάκα Βασιλική – Σταυρούλα  (Η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας είναι από το 2010 Πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 50, 100 και 200 Ελεύθερο. Το 2011 εντάσσεται στην Εθνική Ομάδα Παίδων – Κορασίδων με συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες και διακρίσεις σημαντικές. Αποκορύφωση της αθλητικής της πορείας η φετινή συμμετοχή της με την Εθνική Ομάδα Εφήβων – Νεανίδων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων και η κατάταξή της στην 6η θέση στα 100 Ελεύθερο.

Μπρελόκ και δίπλωμα:
● Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών το 2013 εκτός από τη Μπάκα Βασιλική διακρίθηκαν και οι κολυμβητές Εριέττα Παπαμανωλοπούλου και Τζώρτζης Διονύσιος.
● Στο Πρωτάθλημα Προαγωνιστικών Κατηγοριών της Περιφέρειας διακρίθηκαν οι εξής αθλητές: Αγγουράς Ιωάννης, Γκίζας Κων/νος, Γκίζας Σαράντος, Καναβού Άρτεμη, Λαπιώτη Βασιλική, Λουκαρέα Σταυρούλα, Λύγουρη Νικολέττα, Μητρόπουλος Αθανάσιος, Μπαζίγος Βασίλειος, Σκιαδοπούλου Όλγα, Στυλιανόπουλος Κων/νος, Τσαΐρη Αρχοντία, Τσάκαλης Βασίλειος, Τσάκαλης Γεώργιος, Χάππας Παναγιώτης, Χρυσομάλλης Μάριος


ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ
Έπαθλα και δίπλωμα:
● Χόχωλης Αλέξανδρος για την κατάκτηση της 5ης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser 4,7 το 2008  και για τις αθλητικές του επιτυχίες.
● Κατσούλας Παναγιώτης  για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα EUROPE και για τις αθλητικές του επιτυχίες το 2013.
● Τσάμης Ευστάθιος για την κατάκτηση της 8ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist 11χρονα και για τις αθλητικές του επιτυχίες το 2013.

Μπρελόκ και δίπλωμα:
● Για τις αθλητικές τους επιτυχίες το 2013: Αδαμοπούλου Αγγελική, Αδαμοπούλου Στεφανία, Γούλας Ανδρέας, Ηλιόπουλος Κων/νος, Ηλιόπουλος Παναγιώτης, Κρασόπουλος Στέλιος, Λάσκαρη Χρυσούλα, Λίτσας Κωνσταντίνος, Μακροπούλου Εύα, Μυλωνά Σταυρίνα.


ΒΟΛΕΪ
Μετάλλιο και δίπλωμα
● Για τη κατάκτηση της 1ης θέσης με την ομάδα βόλεϊ στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Πελοποννήσου τη κατηγορία Κορασίδων το 2013:  Γιακουμή Ρένια, Ζυγούρη Μαγδαληνή, Ηλιοπούλου Μαργαρίτα, Καράμπελα Ευγενία, Κοντογόνη Αναστασία, Μαργέλη Ελένη, Μπότη Ευγενία, Μπότη Καλλιρρόη, Μυλωνά Ελένη, Παπουτσή Ελένη, Ρομπάκη Κατερίνα, Σταθουλοπούλου Σύνθια, Τσώλη Θεοδώρα, Φιλιπποπούλου Αγγελική, Χαραλαμποπούλου Βασιλική, Χρυσικοπούλου Σοφία.


ΣΚΑΚΙ
Έπαθλα και δίπλωμα
● Στον Τσιάλα Παναγιώτη Πρωταθλητή Ελλάδας για την κατάκτηση της 4ης θέσης στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα και της 3ης θέσης στα αγόρια καθώς και για τις σημαντικές αθλητικές του επιτυχίες σε Πανελλήνιο επίπεδο.
● Στην Πανταζίδη Μαρία για την κατάκτηση της 12ης θέσης στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα και της 3ης θέσης στα κορίτσια.
● Στην ομάδα της Α’ Εθνικής Κατηγορίας για την παραμονή της στη κατηγορία από το 2006 μέχρι σήμερα. Καλούμε τον αρχηγό της ομάδας Κινόπουλο Αργύρη καθώς και τους αθλητές: Istratescu Andrei, Βλαχάκης Νίκος, Διαμαντέας Πέτρος, Καλογεράκος Σταμάτης, Κλαμπατσέας Χρήστος, Κυριακόπουλος Αντώνης, Λιάκος Χρήστος, Λούκα Μαριάνθη, Μακροπούλου Μαρίνα, Μουτζούρης Ιάσονας, Μουτζούρης Μανώλης, Μπακής Απόλλων, Μπαλόκας Δημήτριος, Σγουρός Απόστολος, Τσεκούρας Θοδωρής και Φράγκου Μαρία.
● Επίσης, η Μαριάνθη Λούκα κατέκτησε την 3η θέση στα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα στη κατηγορία της


ΠΟΛΟ
Το τμήμα του πόλο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας έχει μεγάλη ιστορία μιας και είναι από τα πρώτα σωματεία στην Ελλάδα που δημιούργησε ομάδα πόλο. Η ομάδα ανδρών τα τελευταία χρόνια ανεβοκατέβαινε κατηγορίες και σήμερα αγωνίζεται στην Β’ εθνική Κατηγορία.
Παράλληλα τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει ομάδες υποδομής mini παίδων – παίδων – εφήβων και νέων με αρκετές διακρίσεις όπως η 5η θέση στην Ελλάδα στο mini παίδων και την 8η θέση στο παίδων.
Η ομάδα αποτελείται από τους: Αβραμέα Παναγιώτη, Αγγελή Κωνσταντίνο, Αγγελή Σπύρο, Αντωνέα Θεοφάνη, Βασιλόγιαννη Θεόδωρο, Βέργο Δημήτριο, Γιαννακόπουλο Σπύρο, Γκούμα Γεώργιο, Θανάση Μίλορντ, Θεοδωρακόπουλο Στέλιο, Καρπέτα Κωνσταντίνο, Κοσιφολόγο Θανάση, Κουνάδη Χριστόφορο, Κρέστα Γεώργιο, Μέγγο Παναγιώτη, Μπεσσή Γεώργιο, Παπαδόγιαννη Κωνσταντίνο, Παπασταθόπουλο Ιωάννη, Πλατάρο Δημήτριο, Πλατάρο Παναγιώτη, Σάτλα Γεώργιο, Τζούβελη Κωνσταντίνο.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ
Το πρώτο σκάφος στην Καλαμάτα ήταν του Λάμπη Καραντζά στις αρχές του 1970. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε ανάπτυξη μέχρι τον ερχομό της κρίσης όπου και ήρθε η υποτονία.
Παρόλα αυτά, συνεχίζει και διοργανώνει δύο αγώνες το χρόνο (ο ένας αγώνας διοργανώνεται εις μνήμη του Βασίλη Εμμανουηλίδη και ο δεύτερος αγώνας της «Μάνης» διοργανώνεται σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Μάνης).
Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας είναι από τα λίγα σωματεία που έχουν ιδιόκτητο αγωνιστικό σκάφος το «Σπύρος Κωστόπουλος» που τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχε σε πολλούς αγώνες σ’ όλη την Ελλάδα, από Κέρκυρα έως την Μυτιλήνη, κατακτώντας πολλές διακρίσεις.

Η κρίση χτύπησε και εδώ και υπάρχει μία «ξεκούραση» έως την αναγέννηση ως νέος «φοίνικας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου