Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Στον τελικό με ατομικό ρεκόρ η Βασιλική Μπάκα!

ΣΤΑ 100μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ 



Μπορεί να μην βρίσκεται πλέον επί ελληνικού εδάφους, όμως η Βασιλική Μπάκα συνεχίζει να κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις!
Τάδε …έπραξε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων που διεξάγεται στο Ντόντρεχτ της Ολλανδίας, όπου μπορεί το άγχος να την περιέβαλε στα προκριματικά των 100μ. Ελεύθερο και να μην έκανε πολύ καλό χρόνο, όμως στα ημιτελικά η 16χρονη κολυμβήτρια του Ν.Ο.Κ. ήταν απλά απολαυστική! Έκανε νέο ατομικό ρεκόρ με 57.15, προκρίθηκε στον τελικό με την 6η καλύτερη επίδοση ανάμεσα σε αθλήτριες από όλη την Ευρώπη με σαφώς ευνοϊκότερες προπονητικές – αγωνιστικές υποδομές, παροχές και συνθήκες! Μάλιστα, στο πρώτο 50άρι έτρεξε στα 27.30, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο αν αναλογιστεί κανείς πως στο δεύτερο 50άρι έφτασε το 29.45!
Στην πρώτη τριάδα τερμάτισαν δυο Ρωσίδες, οι Arina Openysheva (1η με 55.14) και Daria Ustinova (2η με 55.19) και η Ιταλίδα Rachele Ceracchi (3η με 56.33).
Ο τελικός του αγωνίσματος διεξάγεται σήμερα το απόγευμα, ενώ σημειώνεται πως το πρωί η Μπάκα πιθανότατα θα αγωνιστεί στα 4x100 Ελεύθερο Αγοριών – Κοριτσιών (δυο αγόρια και δυο κορίτσια).
Η Μπάκα ήταν μόλις η 2η αθλήτρια της Εθνικής που προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος της, μετά τον εκπληκτικό Απόστολο Χρήστου που έσπασε κάθε ρεκόρ. Ο αθλητής του Ολυμπιακού έκανε νέο Παγκόσμιο (!) Ρεκόρ Εφήβων με 54.41 στα 100μ. Ύπτιο και πέρασε ως πρώτος στα τελικά του αγωνίσματος.



Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου