Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Μια ακόμη μεγάλη διάκριση για τον Μπάκα Βαγγέλη στο Ultra Trail Du Mont Blanc


«Μέσα από αυτές τις γραμμές θέλουμε να συγχαρούμε τον Ευάγγελο Μπάκα, μέλος του συλλόγου μας, για τη συμμετοχή του και τη μεγάλη επίδοση που πέτυχε σε έναν από τους πιο φημισμένους αγώνες ορεινού τρεξίματος στον κόσμο: τον ULTRA TRAIL DU MONT BLANC.
Όσοι δεν έχουν κάποια επαφή τόσο με το τρέξιμο, όσο και με την ορεινή πεζοπορία θα δυσκολευτούν να καταλάβουν τι σημαίνει τρέξιμο στο δύσκολο ορεινό πεδίο. Πολύ περισσότερο θα δυσκολευτούν να κατανοήσουν τα νούμερα που ακολουθούν και τη μεγάλη προσπάθεια του Βαγγέλη. Σημασία όμως δεν έχει η αποδοχή των πολλών που δεν ξέρουν, σημασία έχει η αποδοχή και επιβράβευση από αυτούς που γνωρίζουν. Και σίγουρα ο Βαγγέλης Μπάκας είναι μια αναγνωρίσιμη μορφή στο χώρο του ορεινού τρεξίματος και των υπεραποστάσεων.
Ο υπερμαραθώνιος δρόμος του Λευκού Όρους των Άλπεων (ULTRA TRAIL DU MONT BLANC) είναι ένας από τους πιο διάσημους και πιο δύσκολους αγώνες του είδους διεθνώς. Διασχίζει τρεις χώρες: την Ελβετία, την Ιταλία και τη Γαλλία και κάνει τον γύρο του ψηλότερου βουνού των Άλπεων. Έχει μήκος 168.7 χλμ. και το συνολικό ύψος της ανάβασης ανέρχεται αθροιστικά στα 9796μ. Η διαδρομή ακολουθεί τα μονοπάτια που κάνουν το κύκλο του περίφημου αυτού ορεινού συγκροτήματος και ολοκληρώνεται από τους πεζοπόρους σε ένα διάστημα 7-9 ημερών. Οι περισσότεροι δρομείς τερματίζουν τον αγώνα σε ένα χρόνο που κυμαίνεται μεταξύ 35 με 45 ώρες.

Σε ένα σύνολο περίπου 2300 δρομέων από όλο τον κόσμο ο Βαγγέλης τερμάτισε στην 83η θέση σημειώνοντας χρόνο 28 ώρες και 49 λεπτά. Επίσης τερμάτισε στη δεύτερη θέση μεταξύ των Ελλήνων δρομέων. Η επίδοση αυτή έρχεται σε συνέχεια μεγάλων επιδόσεων του Βαγγέλη που έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια (2ος στα 100 μίλια στη Ροδόπη, 2ος έλληνας στα 245 χλμ στην πρώτη συμμετοχή στο Σπάρταθλον, 4ος στα 70 χλμ στο Κρόνιον Πέρασμα 1 μήνα πριν κτλ.)  
Ο Βαγγέλης Μπάκας συμμετέχει στους αγώνες ως μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας και με τις σπουδαίες του επιδόσεις ανεβάζει ψηλά το όνομα του συλλόγου και κατ’ επέκταση ανεβάζει ψηλά και το όνομα της πόλης Καλαμάτας. Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε και να του ευχηθούμε καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στους υψηλούς στόχους που έχει θέσει.»

….από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου