Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Στο …ρελαντί η «Καλαμάτα ’80» νίκησε με 3-0 σετ την αδύναμη ΑΠΣ Φθία Λαμίας

ΠΑΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ: «ΤΟ ΒΟΛΕΪ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΓΟΝΤΣΕΧ»…

...ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ 25ΧΡΟΝΗΣ ΙΡΑΝΟΒΡΕΤΑΝΗΣ ΓΟΝΤΣΕΧ ΓΑΒΑΜΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της να στηρίξει το δικαίωμα των γυναικών να παρακολουθήσουν τον αγώνα βόλεϊ ανδρών του Ιράν με την Ιταλία, κόστισε ακριβά στην Ιρανοβρετανή Γοντσέχ Γαβαμί, η οποία βρέθηκε να κατηγορείται για υπονόμευση του κυβερνώντος συστήματος του Ιράν!
Η 25χρονη κοπέλα συμμετείχε σε διαμαρτυρία στην Τεχεράνη κατά της απαγόρευσης των αρχών να παρακολουθήσουν γυναίκες τον αγώνα και άμεσα συνελήφθη, αποτέλεσμα ήταν να καταδικαστεί σε ένα χρόνο φυλάκιση!
Για την ιστορία να πούμε, πως αν και κάπως καθυστερημένα, η Διεθνής Ομοσπονδία Βόλεϊ (FIVB) έχει ζητήσει την αποφυλάκιση της νεαρής Ιρανοβρετανής Γοντσέχ Γαβαμί, η οποία συνελήφθη τον Ιούνιο και καταδικάστηκε στις 2 Νοεμβρίου σε φυλάκιση ενός έτους. H FIVB συνεργάζεται με την Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης του Ιράν, αλλά και τοπικούς φορείς προκειμένου να βρεθεί λύση, δίχως ωστόσο να στοχοποιηθούν οι αθλητές της πετοσφαίρισης στη χώρα αλλά και οι φίλαθλοι του αθλήματος.

Πανό για το βόλεϊ
και την Γοντσέχ Γαβαμί

Ηχηρό μήνυμα κατά εκείνων που θέλουν να κατηγοριοποιήσουν το άθλημα του βόλεϊ ως «έγκλημα», στηρίζοντας παράλληλα την επιλογή της Γοντσέχ Γαβαμί και κάθε γυναίκας στην προκειμένη περίπτωση να παραστεί σε έναν αγώνα βόλεϊ ανδρών ή γυναικών, ήσαν οι παίκτες της «Καλαμάτας ’80». Με πρωτοβουλία του αρχηγού της ομάδας Δήμου Μπουσούνη και του συναθλητή του Γιάννη Βραχνά, κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο αθλητές και των δυο ομάδων σήκωσαν πανό με το εξής σύνθημα: «Το Βόλεϊ δεν είναι έγκλημα. Ελευθερώστε την Γοντσέχ».
Μήνυμα σαφές και ηχηρό πως ο αθλητισμός δεν είναι έγκλημα ακόμη και για τις χώρες που επιλέγουν να αντιμετωπίζουν, ακόμη και σήμερα, τις γυναίκες ως όντα υποδεέστερα των ανδρών και παιδιά ενός κατώτερου Θεού!!!
Όπως ο Αθλητισμός, έτσι και η Ισότητα δεν είναι εγκλήματα, αλλά δικαιώματα…

Χωρίς καμία πίεση
και …στο ρελαντί!

Στο αγωνιστικό μέρος, ο αντίπαλος δεν είχε καμιά ελπίδα απέναντι στους «λύκους» κι αυτό φάνηκε από την αρχή, παρότι κατόρθωσε να πάρει τον πρώτο πόντο στο 1ο σετ!
Η δυναμική της Λαμίας ήταν ανύπαρκτη με το σύνολό της να ανήκει σε μια άλλη κατηγορία. Η «Καλαμάτα ’80» παίζοντας σοβαρά δεν της χαρίστηκε και με το παιχνίδι να πηγαίνει …στο ρελαντί ήταν για την ομάδα του Χρήστου Δημητρακόπουλου μια καλή προπόνηση!
Στο πρώτο σετ μέχρι το 3-3 κάτι γινόταν με τον Καρμίρη να παίρνει τον πρώτο πόντο του ματς καρφώνοντας σε πρώτο χρόνο (0-1).Σέρβις Γιαννέλη, υποδοχή, ο Βραχνάς σημάδεψε στη διαγώνιο για το 1-1. Ψηλά υποδοχή στο σέρβις του Βραχνά, εκεί ο Μάνα δε δίστασε και απευθείας κάρφωσε για το 2-1. Το 2-2 χάρη στο σέρβις άουτ του Βραχνά. Σέρβις Καρμίρη, υποδοχή, πίσω πάσα στον Μανιατέα έστειλε ο Μπουσούνης και εύκολα έγινε το 3-2. Επαφή Μανιατέα στο φιλέ, έδωσε πόντο στους αντιπάλους (3-3). Από δω και πέρα άρχισε να φαίνεται το ποιοτικό χάσμα που χώριζε τις δυο ομάδες! Τρία σέρβις στη σειρά από τον Μανιατέα και καλές επιθετικές ενέργειες από τον ίδιο και τον Κακαλέτρη ανέβασαν το σκορ στο 7-4. Στο σέρβις του Περπινάκη κακή υποδοχή από τον Μπελούμπαση. Time out ΦΘΙΑ. Άουτ το σέρβις Πιτσογιάννη (10-5). Σταθερό το μπλοκ του Μάνα στον Καρμίρη (12-6). Σέρβις Μπουσούνη, υποδοχή και «στοπ» στον Καρμίρη από Μάνα και Μανιατέα στο μπλοκ για το 13-6. Time out ΦΘΙΑ. Σέρβις άουτ του Γιαννέλη (15-7). Με πλασέ πέρασε την μπάλα ο Μπελούμπασης κάνοντας το 16-8. Η πρώτη φάση διαρκείας τελείωσε υπέρ των «λύκων» χάρη στο καρφί με τα ακροδάχτυλα του Στέφανου Μάνα (17-8). Ο ίδιος χάρισε πόντο στους παίκτες της Λαμίας στέλνοντας αμέσως μετά άουτ το σέρβις. Ο Μπελούμπασης νίκησε το μπλοκ του Κακαλέτρη (17-10). Νοκ άουτ έβγαλε τον Κοντοκώστα ο Μανιατέας σημαδεύοντας δυνατά (18-10), για να ακολουθήσει ένα σερί 7 σέρβις από τον Νίκο Μανιατέα που οδήγησαν το σετ στο τελικό 25-10!
Στο 2ο σετ, η εικόνα της «Καλαμάτα ’80» παρέμεινε θετικά σταθερή και η Λαμία είχε πορεία σταθερά …καθοδική! Χωρίς πρόβλημα και καμία πίεση το ματς έφτασε πολύ γρήγορα στο 10-1 και στο 13-2 είχαμε αλλαγές στο σχήμα της καλαματιανής ομάδας. Στη θέση του Μπουσούνη στην πάσα πέρασε ο Αποστολόπουλος και ο Φρίξος Κωτσάκης στον Νίκο Μανιατέα και με το σκορ στο 16-4 ο Ντάκουρης πέρασε στη θέση του Περπινάκη! Καθυστέρηση ενός λεπτού καθώς παρήχθη βοήθεια στον Γιαννέλη από τον γιατρό της «Κ80». Τρία συνεχόμενα σέρβις του Αποστολόπουλου ανέβασαν το σκορ στο 18-4. Παράβαση στον Κωτσάκη έδειξε ο ρέφερι ο βαθμός για τη Λαμία (18-5). Σέρβις Ντάκουρη, υποδοχή, ο Γιαννέλης κάρφωσε στο φιλέ (20-5). Σε πρώτο χρόνο σηκώθηκε ο αρχηγός της Λαμίας, Κ. Πλάτσικας, εκεί κανείς δεν αντέδρασε (21-6). Σέρβις Κακαλέτρη, υποδοχή, ο Πλιάτσικας κέρδισε το μπλοκ των Μάνα και Ντάκουρη για το 23-7. Το σετ έκλεισε με …παράβαση του Κοντοκώστα (25-7)!
Δίχως αλλαγές η Λαμία συνέχισε στο τρίτο και τελευταίο σετ, αφού στον πάγκο είχε μόνο τον Χατζηγιάννη, ενώ η και «Καλαμάτα ’80» παρουσίασε το σύνολο που έκλεισε το δεύτερο σετ. Οι καλαματιανοί πήραν γρήγορα προβάδισμα 3-1, 8-3, 11-5, 17-7, 19-7. Κάπου εδώ υπήρξε μια μικρής διάρκειας αντίσταση από τη Λαμία. Το κενό στην άμυνα της «Καλαμάτας ’80» σημάδεψε ο Πιτσογιάννης μειώνοντας σε 19-8. Σέρβις Γιαννέλη, υποδοχή, ο Μπελούμπασης κέρδισε τον πόντο (20-8) Ο Μπελούμπασης στο σέρβις σημάδεψε τον Μάνα για να πάρει έναν ακόμη πόντο (20-9). Σέρβις Καρμίρη, υποδοχή, σε πρώτο χρόνο σήκωσε τον Πιτσογιάννη ο Κοντοκώστας για να κερδίσουν τον βαθμό (20-10). Έναν ακόμη πόντο για τη Λαμία από τον Πιτσογιάννη (20-11). Το καρφί του Γιαννέλη μπλόκαραν σταθερά Καρράς – Κωτσάκης (22-11). Ο Καρράς σε πρώτο χρόνο έκανε το 23-12. Σέρβις Κωτσάκη, υποδοχή, για να τον ανεβάσει στην επίθεση ο Αποστολόπουλος για να σημειώσει το 24-13. Δεύτερο σέρβις από τον Κωτσάκη, ξανά τον επέλεξε ο Αποστολόπουλος, όμως το καρφί του πέρασε άουτ (24-13). Τον πόντο του φινάλε κέρδισε ο Φρίξος Κωτσάκης (25-13).
● Διαιτητές: Κων. Σαραβελάκης, Παν. Χανδρινός.
Σημειωτής: Βενετία Λιακουνάκου
Τα σετ: 25-10, 25-7, 25-13
«ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80» (Δημητρακόπουλος): Μπουσούνης, Κακαλέτρης, Βραχνάς, Μάνα, Περπινάκης, Μανιατέας, Εξαρχέας (λ) / Αποστολόπουλος, Καρράς, Ντάκουρης Η., Ντάκουρης Π., Κωτσάκης
ΑΠΣ ΦΘΙΑ ΛΑΜΙΑΣ (Γιαννέλης): Πλιάτσικας, Γιαννέλης, Πιτσογιάννης, Ντελούμπασης, Κοντοκώστας, Καρνίδης, Χατζηγιάννης

Σ. Τριάντου

Αποτελέσματα – 5η αγωνιστική
ΑΓΣ Ιωαννίνων - ΑΕΠ Ολυμπίας      0-3
(23-25, 18-25, 23-25)
ΑΟ Παλλήνη - ΑΠΣ Πήγασος 3-1
(25-19, 22-25, 25-16, 25-18)
Παναχαϊκή - Κόροιβος   3-0
(25-20, 25-11, 25-21)
Καλαμάτα 80 - ΑΠΣ Φθία       3-0
(25-10, 25-7, 25-13)
ΑΣΠ Ερμής - ΑΣ Πανερυθραϊκός     0-3
(17-25, 15-25, 6-25)
Ρεπό ΓΕ Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου