Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την
πρεμιέρα στην Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Ανδρών

ΤΙΣ ημέρες αντίστροφα μετρούν οι ομάδες που και φέτος θα βρεθούν στην …εκκίνηση  της Α΄ Κατηγορίας Μπάσκετ Ανδρών της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Στο πρωτάθλημα λαμβάνουν μέρος οι ομάδες των Α.Ο. Νεοχωρίου, ΝΟ Πύλου, ΑΕ Σπάρτης, Σπαρτιατικός ΓΣ
Λάκωνας ΑΓΟΝΓ,  «Καλαμάτα ’80», ΣΑΚ Άτλας, ΓΣ Μεσσήνης, ΔΙΩΝ Ο Κυπαρισσίας ΣΔΥ Τρίπολης, Παναθηναϊκός Καλαμάτας και ΑΣ Λακωνικός Κρόνος και σύμφωνα με την προκήρυξη θα διεξαχθεί σε δυο φάσεις.
Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο τα Σωματεία έχουν δικαίωμα να δηλώνουν μέχρι 8 αθλητές στο φύλλο αγώνα, (γεν. το 1983 και μεγαλύτερους), που έχουν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους.
Ενώ, ανεξάρτητα από τον αριθμό των αθλητών που θα δηλώνουν στο φύλλο αγώνος, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνουν δυο αθλητές κάτω των 22 ετών (γεν. το έτος 1992 και νεώτεροι) και δύο αθλητές κάτω των 20 ετών (γεν. το έτος 1994 και νεώτεροι), ή μέχρι τέσσερις αθλητές κάτω των 20 ετών, εκ των οποίων ο ένας αθλητής θα αγωνίζεται υποχρεωτικά και στα τέσσερα 10λεπτα του αγώνα.
● Όσο για την άνοδο και τον υποβιβασμό ισχύουν τα κάτωθι:
ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Η πρώτη ομάδα της τελικής κατάταξης της Α΄ Κατηγορίας Ανδρών ανέρχεται στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία.
Δ) ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: 1. Στην Α΄ Κατηγορία την περίοδο 2015-2016 θα ανέλθουν δύο ομάδες, οι πρώτες της τελικής βαθμολογίας των δύο ομίλων της Β κατηγορίας.
Σε περίπτωση που υποβιβασθεί μία ομάδα της περιφέρειας μας από την Γ΄ Εθνική, λόγω αποχώρησης ή λόγω ποινής  συνέπεια μηδενισμού, θα πάρει μέρος στην επόμενη Β΄  Κατηγορία Ανδρών και την θέση της στην Α΄ Κατηγορία, τη σεζόν 2015-16, θα πάρει η νικήτρια του αγώνα κατάταξης μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση των δύο ομίλων της Β΄ Κατηγορίας Ανδρών.
ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: 1. Εάν υποβιβασθεί μία ομάδα της περιφέρειάς μας από την Γ΄ Εθνική, θα υποβιβασθούν δύο ομάδες από την Α΄ Κατηγορία Ανδρών ( 11η  & 12η της τελικής βαθμολογίας).
2. Εάν υποβιβασθεί μία ομάδα της περιφέρειας μας από την Γ΄ Εθνική, λόγω αποχώρησης ή λόγω ποινής  συνέπεια μηδενισμού, θα πάρει μέρος στην επόμενη Β΄  Κατηγορία Ανδρών και την θέση της στην Α΄ Κατηγορία Ανδρών, την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, θα πάρει η νικήτρια του αγώνα κατάταξης μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση των δύο ομίλων της Β΄ Κατηγορίας Ανδρών. Σε αυτήν την περίπτωση από την Α΄ Κατηγορία Ανδρών θα υποβιβασθούν δύο ομάδες (11η και 12η της τελικής βαθμολογίας).
3. Εάν δεν υποβιβασθεί καμία ομάδα της περιφέρειάς μας από τη Γ΄ Εθνική, θα υποβιβασθεί μία ομάδα από την Α΄ Κατηγορία Ανδρών (12η της τελικής βαθμολογίας).

Κοινή συνέντευξη Τύπου των
προπονητών της Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Στην προσπάθεια που καταβάλει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., για την προβολή και ανάπτυξη της Καλαθοσφαίρισης στην Κεντρική και Νότια Πελοπόννησο, με την ευκαιρία της έναρξης του πρωταθλήματος της Α΄ Ανδρών 2014-15, διοργανώνει συνέντευξη Τύπου των προπονητών των ομάδων της Α΄ Κατηγορίας σήμερα, Τετάρτη 19 Νοεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ., στο Ξενοδοχείο «Horizon Blu» (Ναυαρίνου 217) στην Καλαμάτα.
Παράλληλα, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου, θα παρουσιάσει τις τροποποιήσεις των άρθρων του κανονισμού παιδιάς, που αποφασίστηκαν από τη F.I.B.A. και θα εφαρμοστούν από την αγωνιστική περίοδο 2014-2015.
Ενώ, μετά το πέρας της συνέντευξης των προπονητών, το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. θα απονείμει αναμνηστικές πλακέτες στα σωματεία που εκπροσωπούν την Ένωσή μας, στις Εθνικές Κατηγορίες: ΣΕΦΑ Ο Αρκαδικός (Α2 Ανδρών), Α.Π.Σ. Ακάδημος (Γ΄ Εθνική) και Α.Ο. «Καλαμάτα ’80» (Α2 Γυναικών).

Ακολουθεί, το αγωνιστικό πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος:
Σάββατο 22 Νοεμβρίου, ώρα 15:00:
● ΔΣ Βλαχιώτη: Λάκωνας ΑΓΟΝΓ - ΣΔΥ Τρίπολης
Ώρα 17:00
● ΔΣ Κυπαρισσίας: ΔΙΩΝ Ο Κυπαρισσεύς - Παναθηναϊκός Καλ.
Ώρα 18:00:
● ΔΓ Σπάρτης: ΑΕ Σπάρτης - ΑΟ «Καλαμάτα ’80»
Ώρα 20:00
● ΔΓ Σπάρτης: ΑΣ Λακωνικός Κρόνος - Σπαρτιατικός ΓΣ
Κυριακή 23 Νοεμβρίου, ώρα 18:00:
● ΑΚΔ Τρίπολης: Α.Ο. Νεοχωρίου- ΝΟ Πύλου
Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, ώρα 19:00:
● Κλειστό «Τέντα»: ΣΑΚ Άτλας - ΓΣ Μεσσήνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου