Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΖΗΤHΣΕ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ

Για τη μη καταβολή της κρατικής επιχορήγησης
προς τις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις

ΜΕ επιστολή του προς την ΕΠΟ ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ζητά διευκρινίσεις για τη μη καταβολή της κρατικής επιχορήγησης προς τις ΕΠΣ και τις οφειλές της Ομοσπονδίας προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Λόγω των οφειλών της προς τα ασφαλιστικά ταμεία η ΕΠΟ δεν έχει λάβει ακόμα φορολογική ενημερότητα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκταμιεύσει και τα χρήματα προς στα Σωματεία των ΕΠΣ. Έτσι, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ζητά διευκρινίσεις για την πορεία της υπόθεσης καθώς και για τις ενέργειες που έχουν γίνει από την Ομοσπονδία.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, απέστειλε προς την Ε.Π.Ο. την εξής επιστολή: «Πληροφορήθηκα ότι λόγω οφειλών της Ε.Π.Ο. σε ταμεία ασφάλισης αστυνομικών οι οποίες υπερβαίνουν τις 800.000 ευρώ και της συνεπακόλουθης αδυναμίας της Ομοσπονδίας να λάβει φορολογική ενημερότητα, παρουσιάστηκε πρόβλημα στην εκταμίευση και διάθεση των χρημάτων της κρατικής επιχορήγησης στα Σωματεία μέσω των Ε.Π.Σ. ύψους 1.434.100 ευρώ.

Κατόπιν αυτού, παρακαλώ να με ενημερώσετε εγγράφως ως προς τους λόγους για τους οποίους δεν έχει γίνει η εκταμίευση των χρημάτων καθώς και ως προς τις ενέργειες που θα αναλάβετε για την επίλυση του προβλήματος, δεδομένου του κινδύνου να χαθεί το επιχορηγούμενο ποσό, εν μέσω μάλιστα της τρέχουσας συγκυρίας που καθιστά αδιανόητη την απώλεια κάθε επιχορήγησης προς τον αθλητισμό και ιδιαίτερα προς τα Σωματεία που αποτελούν τα κύτταρά του».

Πηγή: sport24.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου