Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΕΝΑΣ ΒΑΜΘΟΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ «ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Χάρη στο 2-1 δια ποδός Δημητριάδη
επί του –συγκάτοικου – Παναργειακού!!!

ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ στην 2η θέση είναι πλέον Παναργειακός και «Καλαμάτα» με 17 βαθμούς έκαστος και μόλις έναν βαθμό διαφορά από την πρώτη Δόξα Ν. Μανωλάδας. Το χθεσινό μεταξύ τους ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής, έληξε υπέρ των παικτών του Νίκου Κουρμπανά, χάρη σε δυο πλασέ του Δημητριάδη (4΄ και 19΄), που ανάγεται σε πρωταγωνιστή του αγώνα… 

Για την αντίπαλη ομάδα του Άργους, το γκολ τιμής πέτυχε ο Όγιος στο 65ο λεπτό. Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη της «Μαύρης Θύελλας» στο πρωτάθλημα, σε ένα ματς υπό κακή διαιτησία, που ενθουσίασε τον κόσμο της και ακόμη αφήνει περιθώρια για πολλές ελπίδες και όνειρα ανόδου!


Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους γηπεδούχους που είχαν τις ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα, σε αντίθεση με το συγκρότημα του Τίμου Καβακά *, να προσπαθεί να αντιδράσει στην επανάληψη επιδιώκοντας να βρεθεί σε θέση ανατροπής, ανακτώντας μέρος του ελέγχου του παιχνιδιού και έχοντας ορισμένες πρωτοβουλίες.

Ο Τίμος Καβακάς στις δηλώσεις του στην αίθουσα Τύπου είπε χαρακτηριστικά πως «…είδα μόνο μια ομάδα να αγωνίζεται μέσα στο γήπεδο!» 

Μια μόνο όμως φάση κατόρθωσε να μετουσιώσει σε γκολ και φυσικά μιλάμε για το γκολ τιμής, που πέτυχε ο Όγιος στο 65ο λεπτό του αγώνα!

Να σημειωθεί πως στο δημοτικό στάδιο λειτούργησε χθες για πρώτη φορά η κινητή μπουτίκ της ομάδας, μέρος των εσόδων από την πώληση των ειδών της οποίας θα προσφερθούν για την ενίσχυση του έργου του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Την μπουτίκ επισκέφθηκε πλήθος φιλάθλων και αρκετών εξ αυτών απέκτησαν έναντι προσιτού χρηματικού ποσού πακέτα προϊόντων με τα χρώματα- σήματα της αγαπημένης τους ομάδας.



Η εξέλιξη του αγώνα
Από νωρίς, στο 4ο μόλις λεπτό, ο Δημητριάδης που άνοιξε για φέτος λογαριασμό, έβαλε την «Μαύρη Θύελλα» μπροστά στο σκορ όταν, μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Καλαντζή, οι αμυντικοί του Παναργειακού απέτυχαν να διώξουν με τον Πέτρο Δημητριάδη να πλασάρει τον Κατσιαούνη για το 1-0.
19΄ το δεύτερο γκολ για την «Καλαμάτα» πέτυχε ο ίδιος παίκτης, μετά από μπαλιά του Καλαντζή, ο Δημητριάδης και 8-10 περίπου μέτρα έξω από την περιοχή, πέρασε τη μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο Κατσιαούνη για το 2-0.
23΄ σέντρα του Νιφορόπουλου, η κεφαλιά του Καλαντζή μόλις άουτ
32΄ ο Δημητριάδης το 1-2 με τον Ηλιόπουλο, το σουτ του τελευταίου έφυγε άουτ
35΄ ανατροπή του Δημητριάδη από τον τερματοφύλακα του Παναργειακού, σημειώθηκε σε θέση οφσάιντ
65΄ πάσα Κοιλιάρα στον Όγιος, ο τελευταίος σούταρε μέσα από την περιοχή και έκανε το 2-1
92΄ ο Ηλιόπουλος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα (2η κίτρινη) για καθυστέρηση
ΚΙΤΡΙΝΕΣ κάρτες: Σκάρος 10΄, Ρούσσης 24΄, Νιφορόπουλος 52΄, Ηλιόπουλος 55΄, Λιόσης 58΄, Καλαντζής 63΄, Τριμπόνιας 83΄, Πάππος 86΄, Ηλιόπουλος 92΄.
ΚΟΚΚΙΝΗ κάρτα: Ηλιόπουλος 92΄
«ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ»: Πάππος, Νιφορόπουλος (76΄ Κουντάνης), Τριάντος, Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Μαρτίνος, Ηλιόπουλος, Λουμπαρδέας, Σκάρος, Δημητριάδης (60΄ Γεωργακόπουλος), Καλαντζής (85΄ Σκαρλάτος)
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Κατσιαούνης, Λιόσης, Καλαγκάνης (70΄ Τριζόνιας), Ρότα, Μαυρομάτης, Λίτσιος, Αγγελόπουλος (32΄ Μπιτζής), Παπαϊωάννου (60΄ Όγιος), Ετόφ, Κοιλιάρας, Πούτσι. 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

● Νίκος Κουρμπανάς: «Δεν θέλω να πω κάτι για το παιχνίδι. Αυτό που θέλω είναι να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές μου και να τους δώσω συγχαρητήρια για την προσπάθεια που έκαναν ώστε να πετύχουμε μια σημαντική νίκη για την ομάδα μας και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την συμπαράσταση. Προχωράμε και βλέπουμε…»
● Βασίλης Σκαρλάτος: «Συμφωνώ με τον προπονητή μου. Το σημαντικότερο παιχνίδι είναι το επόμενο. Δουλειά, κάτω το κεφάλι και συνεχίζουμε…».

Γιώργος Ράλλης: «Όλοι είδαν
τι έγινε και ο νοών νοείτω»

Ο πρόεδρος της «Καλαμάτας» Γιώργος Ράλλης, μετά το τέλος του αγώνα προέβη στην εξής δήλωση: «Σήμερα κέρδισε η καλύτερη ομάδα παρά τις αντιξοότητες που είχε το ματς και όταν μιλάω για αντιξοότητες μιλάω για μετά το 2-0. Από και πέρα λογικό ήταν το Άργος να προσπαθεί να ισοφαρίσει αλλά κατά την γνώμη μου και επειδή δεν θέλω να ασχολούμαι με την διαιτησία ο κόσμος που ήταν στο γήπεδο είδε τι ακριβώς συνέβη. Εγώ δεν θέλω να ασχολούμαι με την διαιτησία, ούτε στον χαρακτήρα μου είναι, αλλά σε κάθε περίπτωση θα προσπαθούμε να προστατεύουμε την ομάδα, χωρίς να κάνω, το ξαναλέω, κανένα σχόλιο για τους διαιτητές. Αυτή είναι πάγια γραμμή της διοίκησης. Όλοι είδαν τι έγινε και ο νοών νοείτω.
Η διοίκηση βλέπει και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Αυτό σας το λέω μετά πάσης γνώσεως. Η ομάδα του Άργους έκανε την προσπάθειά της, δεν είδα κλασικές ευκαιρίες, παρά σε μια δυο περιπτώσεις.
Ήταν ένα αποτέλεσμα που χρειαζόμασταν, ένα αποτέλεσμα το οποίο μας τόνωσε, ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη.
Το επόμενο ματς είναι και αυτό καθοριστικό. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε ψύχραιμοι, να παρακολουθούμε ότι ακριβώς συμβαίνει, να μην αφήνουμε τίποτε στην τύχη και να χαλυβδώσουμε την ομάδα. Ακόμα και μετά από άτυχα αποτελέσματα όπως ήταν με την Ελευσίνα, η ομάδα έδειξε τον χαρακτήρα, ο προπονητής έδειξε τον χαρακτήρα, οι παίκτες έδειξαν τον χαρακτήρα και η διοίκηση πιστεύω το ίδιο, ταυτόχρονα και ο κόσμος.
Θέλω να πω και δυο κουβέντες για τον κόσμο σήμερα.
Παρά τα όσα συνέβησαν, όσον αφορά την εξέλιξη του παιχνιδιού, ο κόσμος αντιμετώπισε κάθε παράγοντα μέσα στο γήπεδο με σεβασμό. Ήμασταν κυριολεκτικά κύριοι. Όποιος βρέθηκε στο γήπεδο κατάλαβε ότι υπάρχει σύμπνοια και διοίκησης και παικτών και προπονητή σε κάθε αντιξοότητα, είτε είναι από καλαματιανό, είτε από οποιονδήποτε άλλον έξω από την Καλαμάτα.
Η ομάδα έχει ένα στόχο, πηγαίνουμε σιγά-σιγά και θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, στον προπονητή και σε οποιονδήποτε βοηθάει αυτή την στιγμή να πηγαίνει η ομάδα μπροστά. Κάθε παιχνίδι είναι καθοριστικό και θέλουμε τον κόσμο μαζί. μας. Και σήμερα που ήταν ένα ντέρμπι ήρθαν κάποιοι αλλά δεν ήρθαν αυτοί που περιμέναμε.
Αυτό που πρέπει να αντιληφθεί ο κόσμος είναι πως γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους, από ανθρώπους που βοηθάνε αφιλοκερδώς την ομάδα οπότε η οποιαδήποτε συνεισφορά, το κάθε εισιτήριο είναι σημαντικά. Άτυχα περιστατικά που έχουν συμβεί δεν θέλω να τα σχολιάσω. Όσο και αν προκληθούμε ως διοίκηση, με συγκεκριμένα άτομα που γνωρίζετε όλοι δεν θέλουμε να ασχοληθούμε.
Φέτος η προσπάθεια της ομάδας όπως βλέπετε γίνεται και σε άλλα επίπεδα. Και στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς με την συνεισφορά μας στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω και να τονίσω την πρωτοβουλία για την οικονομική ενίσχυση του Χαμόγελου του παιδιού που ήταν του Ηλία Παπακωνσταντίνου ο οποίος την κάνει  και στην δική του ομάδα και του Νίκου Νίκα οι οποίοι αξίζουν τα εύσημα. Στα σχέδια μας είναι και η διεξαγωγή ενός φιλικού για τον σύλλογο "Φλόγα"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου