Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

2 ΜΕ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΝΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τουρνουά μπάσκετ δημοτικών σχολείων στη μνήμη
του αείμνηστου προέδρου του ΝΟΚ Λάμπη Καρατζά

ΤΟΥΡΝΟΥΑ Καλαθοσφαίρισης Δημοτικών Σχολείων Παραλίας Καλαμάτας στη μνήμη του επί σειρά ετών Προέδρου του Ν.Ο.Κ., Χαράλαμπου (Λάμπη) Καρατζά θα γίνει στην πόλη της Καλαμάτας από τις 2 έως τις 23 Απριλίου 2016, με πρωτοβουλία του ΑΟ «Καλαμάτα 1980», σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμάτας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας.
Το τουρνουά στοχεύει στην προβολή και ανάπτυξη του αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης στην πόλη μας και θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του επί σειρά ετών προέδρου του Ν.Ο.Κ., Χαράλαμπου (Λάμπη) Καρατζά και οι αγώνες του θα διεξαχθούν στο ιστορικό γήπεδο Μπάσκετ, του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.
Στο Τουρνουά θα πάρουν μέρος τα Δημοτικά σχολεία 4° , 7° , 8° , 10° , 19° και λόγω αδυναμίας ενός ακόμη σχολείου, προστέθηκε άνευ συναγωνισμού μια ομάδα μίνι της «Καλαμάτας 1980».
Τα Δημοτικά σχολεία που μετέχουν στο Τουρνουά, χωρίστηκαν σε δύο ομίλους και θα συναντηθούν μεταξύ τους ένας με όλους σε ένα γύρο. Σύμφωνα με την βαθμολογία των δύο Ομίλων της Α' Φάσης, τα σχολεία θα συναντηθούν μεταξύ τους σε αγώνα νοκ-άουτ για την τελική κατάταξη του Τουρνουά (1η – 6η θέση).


Εχθές, οι διοργανωτές του ΑΟ «Καλαμάτα ’80» παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου καλώντας όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες και να συμμετέχει στην αθλητική αυτή γιορτή.
● Πρώτος το λόγο πήρε ο επί σειρά ετών πρόεδρος της «Καλαμάτα ’80», Απόστολος Τσοπελας: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που βλέπω το γήπεδο, γι απ’ αυτό το γήπεδο ξεκίνησε η δημιουργία της ομάδας το 1980. Παίζοντας εδώ με ορισμένους φίλους, έπεσε η ιδέα δημιουργίας της ομάδας. παίζοντας εδώ στα έφηβος, φοιτώντας στο γυμνάσιο παραλίας, έριξα τις πρώτες καλαθιές σε δυο «γηρασμένες» μπασκέτες που στηρίζονταν σε δυο δοκάρια! Σε αυτή την περιοχή μεγάλωσα, μερικές εκατοντάδες μέτρα ανατολικά υπήρξε το 10ο Δ.Σ. όπου φοίτησα και υπηρέτησαν οι γονείς μου που αγαπούσαν πάρα πολύ τον αθλητισμό, ιδίως ο πατέρας μου και τιμήθηκε γι’ αυτό σαν επίτιμος Δ/ντης του 10ου σχολείου. Όλα αυτά, τα λέω γιατί η ομάδα μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον χώρο της παραλίας, όπου θα διεξαχθεί το τουρνουά και θέλω να καλέσω τους γυμναστές των σχολείων, τους γονείς, να φέρουν τα παιδιά τους για εκγύμναση στην ομάδα μας. τι μπορεί να προσφέρει αυτή η ομάδα στα παιδιά: θα προσφέρει ειδικευμένους προπονητές, πανάξιους και καταξιωμένους στο χώρο του αθετήσιμου της Μεσσηνία. Προσφέρει την ιστορία της πάνω στον ερασιτεχνικών αθλητισμό ιδίως στις μικρές ηλικίες έχοντα κατακτήσει πανελλήνιες διακρίσεις.
Προσωπικά καλώ τους γονείς ιδίως της παραλίας, να φέρουν τα παιδιά τους για εκγύμναση όχι μόνο σωματική αλλά και πνευματική και ηθική ανάπτυξη, αυτό εγγυάται και το Δ.Σ. και οι προπονητές μας».
● Ο επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής μπάσκετ της «Κ80» Ντίνος Κουμανάκος: «Όλα ξεκίνησαν από τη στενότητα των αγωνιστικών χώρων που υπάρχουν στον ευρύτερο δήμο και κυρίως της παραλίας. Επειδή έχει ξεκινήσει αυτό το γηπεδάκι θέλαμε να το αξιοποιήσουμε, με γνώμονα να αποσυμφορήσουμε τους υπάρχοντες κλειστούς αγωνιστικούς χώρους και υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Σα γνώμονα έχουμε ότι τα παιδιά πρέπει να αθλούνται όχι μια και δυο αλλά περισσότερες φορές μέσα στην εβδομάδα, διαφορετικά η εξέλιξή τους σε αυτό το άθλημα επαναλήψεων, θα είναι πολύ δύσκολη.
Έτσι ξεκινήσαμε δειλά του φθινόπωρο του 2014 με προπονητή τον Νίκο Πεφάνη να κάνουμε ένα παράρτημα της ακαδημίας εδώ στον ΝΟΚ στο ιστορικό γηπεδάκι, συνεχίσαμε πάλι φέτος το Φθινόπωρο και θέλαμε να κορυφώσουμε με ένα Τουρνουά δημοτικών σχολείων της περιοχής για να αγγίξουμε και τα δικά μας  παιδιά αλλά και όσα δεν έχουν έρθει ακόμα στα γήπεδα, όχι μόνο του μπάσκετ, αλλά και των άλλων αθλημάτων. Πιστεύω ότι ο αθλητισμό είναι το κυριότερο κομμάτι που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κοινωνία για την διαπαιδαγώγηση και διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών.
Απευθυνθήκαμε στην Α/θμια Εκπαίδευση και αμέσως τύχαμε της έγκρισης της και εν συνεχεία στα δημοτικά σχολεία, πρωτίστως στους γυμναστές και μετά τους διευθυντές οι οποίοι με καλοσύνη αποδέχτηκαν την εισήγηση μας. Τους ευχαριστώ όλους έναν έναν…
Κι έτσι φτάσαμε στο σημείο, αυτό το Σάββατο να ξεκινά αυτό το τουρνουά. Ελπίζουμε να γίνει αποδεκτό από την κοινωνία και να κατορθώσουμε στα επόμενα χρόνια να το κάνουμε θεσμό.

Το τουρνουά το αφιερώνουμε στον αείμνηστο Λάμπη Καρατζά που επί σειρά ήταν ένας εμβληματικός πρόεδρο, μια μεγάλη προσωπικότητα για την κοινωνία της Καλαμάτας και τον ΝΟΚ αλλά και σε όλα τα παιδιά στα χρόνια που πέρασαν από τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας, έδινε σπουδαίες συμβουλές για την μετέπειτα πορεία τους στη ζωή»
Κλείνοντας ο κ. Κουμανάκος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα για τη στήριξη, του πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΝΟΚ για την ευγενική φιλοξενία, τους διευθυντές και γυμναστές των Δημοτικών σχολείων και τα ΜΜΕ.
● Ο προπονητής Νίκος Πεφάνης ευχαρίστησε επίσης τους Διευθυντές και γυμναστές των σχολείων, : «Κάνοντας τον κύκλο μου προπονητικά, τα τελευταία δυο χρόνια έχω γυρίσει πάλι εκεί απ’ όπου ξεκίνησα.
Το μόνο που μπορώ να πω για τους ανθρώπους αυτούς που ασχολούνται, κι έχουν ρίξει ένα πολύ παραγωγικό σπόρο στο μπάσκετ, είναι πως χωρίς αυτή την ομάδα ανθρώπων που ξεκίνησε την «Καλαμάτα 80» και μετά ανέλαβε και τον Ποσειδώνα Καλαμάτας, δεν νομίζω ότι θα έχει την εξέλιξη που έχει αυτή τη στιγμή την εξέλιξη που έχει το καλαματιανό μπάσκετ. Όλα τα σωματεία που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια πήραν αυτό το σπόρο και έχουν προχωρήσει πάρα πολύ. Ήδη βρισκόμαστε σε μια εποχή που υπάρχουν αρκετά σωματεία που καλλιεργούν το άθλημα και αυτό είναι πάρα πολύ καλό.
Η ιδέα του να δημιουργηθεί ένας πυρήνας προπονητικός στην περιοχή της παραλίας ανήκει αποκλειστικά στον κ. Κουμανάκο.
Γίνεται μια πάρα πολύ δύσκολη προσπάθεια, γιατί οι γονείς των παιδιών αδυνατούν να καταλάβουν ότι ένα παιδί πρέπει να κάνει προπονήσεις, κι αυτές δεν γίνονται μέσα σε κλειστούς χώρους… Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη έλλειψη κλειστών χώρων, άρα θα πρέπει να σπρώξουμε τα παιδιά στους ανοικτούς χώρους.
Το σωματείο έχει κάνει πολλές προσπάθειες έχοντας ανοικτούς χώρους και κάνοντας αρκετές προπονήσεις εκεί και για εμάς τους προπονητές πρέπει να υπάρχουν χώροι όπου τα παιδιά θα μπορούν να γυμνάζονται γιατί δεν μπορούμε να διαφοροποιηθούμε. Εάν δεν γίνονται προπονήσεις πως θα μπορούν πως η «Κ80» είναι καλό σωματείο, πως αλλιώς τα σωματεία θα αναδείξουν την αξία τους.
Άρα είναι πολύ σημαντικό και ας στραφούμε σε αυτή την κατεύθυνση να απαιτήσουμε περισσότερους κλειστούς χώρους και ταυτοποίηση των αθλητικών χώρων, που είναι σε μια κατάσταση όχι και τόσο ικανοποιητική!
Στο τουρνουά η ομάδα μας συμμετέχει με παιδιά του μίνι, πηγαίνουν στο Δημοτικό Σχολείο, πάρα πολλά ανήκουν στα Δ.Σ. που συμμετέχουν στο τουρνουά. Θα είναι μια πολλή καλή ευκαιρία για τα παιδιά να δείξουν το ταλέντο τους και για εμάς να δούμε τι συμβαίνει στα σχολεία της περιοχής. Το πιο σημαντικό της εκδήλωσης είναι η συνεχιζόμενη προσπάθεια από άτομα της διοίκησης του σωματείου μας για την ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής και μέσα σε αυτό το πλαίσιο κι όλες οι πρωτοβουλίες που επαναλαμβάνονται στοχεύουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Θεωρώ πως θα υπάρχει συμμετοχή κόσμου, κι όλα θα εξελιχτούν κι όλοι θα μείνουμε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.»
Τέλος, το λόγο πήρε το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, Βίνα Μάλαμα:
«Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γίνει μια πολλή ωραία γιορτή για τον αθλητισμό. Να καταλάβουν τα παιδιά την έννοια του «εύ «αγωνίζεσθαι» και να χαρούν κυρίως μέσα από το μπάσκετ, αλλά και για τους γονείς, είναι σημαντικό να καταλάβουν ότι στις εποχές που ζούμε, που οι πιέσεις οι ψυχολογικές είναι πολύ μεγάλες, η ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών και των εφήβων στοιχειοθετείται και  στηρίζεται άμεσα από τον αθλητισμό. Εάν θέλουν οι γονείς να προστατέψουν και να θωρακίσουν τα παιδιά τους από τις προκλήσεις της εποχής,
Τι καλύτερος τρόπος από να τα φέρουν να αθληθούν, ας είναι οποιοδήποτε άθλημα, αλλά εμείς θα θέλουμε στο μπάσκετ.»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Α' ΟΜΙΛΟΣ
● 1η αγωνιστική
Σάββατο 2 Απριλίου, ώρα 12:30
Γήπεδο Ν.Ο.Κ.: 7° Δ.Σ. - 8ο Δ.Σ.
Ρεπό: Α.Ο. «Καλαμάτα 1980»
● 2η Αγωνιστική
Σάββατο 9 Απριλίου, ώρα 12:30
Γήπεδο Ν.Ο.Κ.: AO «Καλαμάτα 1980» - 8ο Δ.Σ.
Ρεπό: 7ο Δ.Σ.
● 3η Αγωνιστική
Σάββατο 16 Απριλίου, ώρα 12:30
Γήπεδο Ν.Ο.Κ.: 7ο Δ.Σ. - AO «Καλαμάτα 1980»
Ρεπό: 8ο Δ.Σ.

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
● 1η αγωνιστική
Σάββατο 2 Απριλίου, ώρα 11:00
Γήπεδο Ν.Ο.Κ.: 10ο Δ.Σ. – 4ο Δ.Σ.
Ρεπό: 19ο Δ.Σ.
● 3η αγωνιστική
Σάββατο 9 Απριλίου, ώρα 11:00
Γήπεδο Ν.Ο.Κ.: 19ο Δ.Σ. 4ο Δ.Σ.
Ρεπό: 10ο Δ.Σ.
Σάββατο 16 Απριλίου, ώρα 11:00
Γήπεδο Ν.Ο.Κ.: 10ο Δ.Σ. 19ο Δ.Σ.
Ρεπό: 4ο Δ.Σ.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Σάββατο 23 Απριλίου, ώρα 11:00
1ος αγώνας: 1ος Α' Ομίλου - 1ος Β' Ομίλου
Σάββατο 2 Απριλίου, ώρα 12:30
2 αγώνας: 2ος Α' Ομίλου - 2ος Β΄ Ομίλου
Σάββατο 23 Απριλίου, ώρα 14:00
3ος αγώνας Α' Ομίλου - 3ος Β' Ομίλου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου