Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ-ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΧΑΡΤΗ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ…

Aviation: Οφέλη πέρα από τα σύνορα!

ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ 14ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΙΛΟΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ CIRRUS (COPA)


 ΟΦΕΛΗ πέρα από τα σύνορα προσφέρει η αεροπορία, η οποία διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη στήριξη του τουρισμού! Η συνδεσιμότητα που παρέχεται από τις διεθνείς - και ιδιωτικού τύπου -αεροπορικές μεταφορές, διευκολύνει την ταχέως αναπτυσσόμενη παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Μάλιστα, εκτιμάται ότι πάνω από το ήμισυ των διεθνών τουριστών ταξιδεύουν στον προορισμό τους είτε μέσω αεροπορικών εταιρειών είτε με ιδιωτικά αεροσκάφη, ανοίγοντας στην περιοχή μας ένα ολοκαίνουργιο «κεφάλαιο» στον τουρισμό!
Η Πανελληνία Ένωση Πιλότων (ΠΕΠ) διοργάνωσε χθες αεροπορική εκδήλωση άφιξης στην Καλαμάτα στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου που γίνεται αυτό το τετραήμερο (26-29 Μαΐου) με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού / ΕΟΤ και την επιμέλεια της iForce Επικοινωνίες και την υποστήριξη των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Τριφυλίας.
Οι εκδηλώσεις υποδοχής έλαβαν χώρα χθες το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του στρατιωτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας (120 ΠΕΑ), όπου 40 και πλέον ιδιωτικά αεροπλάνα τύπου CIRRUS απ’ όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Τουρκία, μέσω της Διεθνούς Ένωσης ιδιοκτητών και Πιλότων Αεροσκαφών Cirrus (COPA) προσγειώθηκαν στον αεροδιάδρομο της 120 ΠΕΑ και για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους!
Πολυάριθμοι ξένοι και έλληνες πιλότοι-επισκέπτες υψηλού βιοτικού επιπέδου- βρίσκονται αυτό το τριήμερο στην περιοχή μας μαζί με τις οικογένειες τους προκειμένου να μετάσχουν στο Συνέδριο της COPA, δράττοντας παράλληλα της ευκαιρίας να γνωρίσουν την φιλοξενία και τις ομορφιές της χώρας μας.
Η Καλαμάτα, η Μεσσηνία και ολόκληρη η Πελοπόννησος μπορεί πλέον να απολαμβάνει μια θέση στον διεθνή τουριστικό-αεροπορικό χάρτη με την υποδοχή, για πρώτη φορά μιας τόσο σπουδαίας διεθνής εκδήλωσης, του 14ου Διεθνούς Συνεδρίου του Συλλόγου Ιδιοκτητών και Πιλότων Αεροσκαφών Cirrus (COPA). Αφού με την πρώτη αυτή διεθνή αεροπορική εκδήλωση ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για μια νέα μορφή τουρισμού στη χώρα μας με αφετηρία την Καλαμάτα και την Πελοπόννησο!







COPA: 4200 ΜΕΛΗ
ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ

Για την ιστορία, η Διεθνής Ένωση Ιδιοκτητών και Πιλότων Αεροσκαφών Cirrus (COPA) αριθμεί περίπου 4200 μέλη ανά την υφήλιο και συνεργάζεται με την Ελληνική Αερολέσχη Flight Experience και την ΠΕΠ.
Τα αεροσκάφη τύπου Cirrus θεωρούνται ίσως τα πιο τεχνολογικά προηγμένα, ελαφριά μονοκινητήρια αεροσκάφη στο κόσμο, ενώ είναι τα μόνα που διαθέτουν ως βασικό εξοπλισμό, βαλλιστικό αλεξίπτωτο για κάθετη προσγείωση, σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης. Πρόκειται για το πιο πρωτοποριακό αεροπορικό σύστημα ασφάλειας που έχει ανακαλυφθεί στον αιώνα μας και που πραγματικά σώζει ζωές.
Η κατασκευάστρια εταιρία αεροσκαφών με βάση τη πόλη Duluth της Minnesota της Αμερικής, τιμώντας το συνέδριο, συμμετέχει με το τελευταίο μοντέλο αεροσκάφους της, το “All-Digital SR-22Τ”!









ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Τους ξένους πιλότους και επισκέπτες στην πόλη μας καλωσόρισε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Χίνης με λίγα αλλά και γεμάτα ουσία λόγια: «Η εκδήλωση αυτή συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο στην προβολή του τουρισμού μας, ο οποίος είναι αποδεδειγμένα ο καθρέφτης μέσα από τον καθρεφτίζονται οι εποχές της πατρίδας μας, με δεδομένη τη φιλοξενία και το ελληνικό πνεύμα το οποίο είναι και παραμένει αθάνατο», είπε κι ευχήθηκε καλή διαμονή σε όλους τους συμμετέχοντες στην 1η διεθνή εκδήλωση αεροπορικού τουρισμού, στους οποίους απηύθυνε πρόσκληση
● Χαιρετισμό και καλωσόρισμα εις την Αγγλικήν απηύθυνε στους φιλοξενούμενους πιλότους, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων, Χειριστής Αεροσκαφών και Μηχανολόγος Μηχανικός ICL Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων, Δρ. Χρήστος Λεοντόπουλος: «Όταν έγινε γνωστό πως στην περιοχή μας θα φιλοξενηθεί το 14ο Διεθνές Συνέδριο του Συλλόγου Ιδιοκτήτων και Πιλότων Αεροσκαφών Cirrus (COPA), το είδαμε ως μια πρόκληση να φιλοξενήσουμε σε ένα διεθνές αεροδρόμιο μια σειρά αεροσκαφών σε μια από τις ιστορικότερες αφίξεις και ασφαλείς προσγειώσεις στην Ελλάδα, στην Καλαμάτα.
Σε συνδυασμό με ένα από τα πιο άνετα ξενοδοχεία, την Costa Navarino, η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων, προσδοκεί να κάνει τη διαμονή της σας ευχάριστη και μια όμορφη ανάμνηση», κλείνοντας ευχαρίστησε τους διοργανωτές φορείς.
● Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας έδωσε «θερμά συγχαρητήρια για την οργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Ευχαριστίες στην Αεροπορία μας που αποδεικνύει σε κάθε στιγμή ότι, εκτός από το κύριο έργο της, συμβάλει στην ανάπτυξη και την προβολή της χώρας με διαφόρους τρόπους. Κάθε εκδήλωση που γίνεται στην πόλη της Καλαμάτας, είναι εξόχως σημαντική για την Μεσσηνία και την Πελοπόννησο. Είναι ζήτημα προβολής του εξαίρετου τόπου μας που ήταν στο περιθώριο για πολλά χρόνια και είναι βέβαιο ότι με τη συνεργασία όλων μας θα δει καλύτερες ημέρες…»
● Ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας: «Πάντοτε ο αέρας και το ύψος γοήτευε τους ανθρώπους και δεν υπάρχει κανείς που να μην έχει φανταστεί τον εαυτό του να πετάει ψηλά…
Εκ μέρους ενός λαού, που, έχει μάθει να ζει και να συναναστρέφεται με την ποιότητα, να δημιουργεί, να συνθέτει, να αναθρέφει να αμφισβητεί αλλά και πάλι να προχωράει, αυτός είναι ο Τριφυλιακός τόπος και κόσμος και καλούμε όλους εσάς και τους εκλεκτούς επισκέπτες να έρθουν αν τους φιλοξενήσουμε με μια υπόσχεση ότι θα γεμίσει τις αναμνήσεις του για μια ζωή!
Καλή επιτυχία σε όλη αυτή την πρωτοβουλία, χρειάζονται πολλές τέτοιες».
● Την πρωτοβουλία της ΠΕΠ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και όλων των φορέων που προσέφεραν την υποστήριξή τους στη διοργάνωση και ιδιαίτερα τον διοικητή της μονάδας, χαιρέτισε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης και είπε: «Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η πρώτη διεθνής αεροπορική συνάντηση γίνεται στην περιοχή μας…
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έχει ήδη έμπρακτα δείξει το ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη της περιοχής παραχωρώντας από το 2007 στο Δήμο Μεσσήνης τη χρήση του αεροδρομίου Τριόδου με σκοπό την εν γένει ανάπτυξη του δήμου, οικονομική, τουριστική, κοινωνική μέσω της λειτουργίας οργανωμένου κέντρου μηχανοκίνητου αθλητισμού εντός του αεροδρομίου. Η δημοτική αρχή προτίθεται να εξετάσει την δυνατότητα εναλλακτικών τρόπων αξιοποίησης του αεροδρομίου με τη συνεργασία και άλλων φορέων, όπως τη βάση της Αεροπορίας.»
»Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για την απαρχή μιας συντονισμένης και στοχευμένης προσπάθειας ώστε να επιτευχθεί μια νέα μορφή τουρισμού στην Ελλάδα με αφετηρία το Νομό μας.»
● Ο πρόεδρος της COPA Mr Andy Niemeyer, ο όποιος ήρθε από την Μινεσότα και στο παρελθόν έχει υπηρετήσει στην περιοχή μας ως αξιωματικός, είπε: «Σας χαιρετίζω εκ μέρους των 4.200 μελών της COPA από όλο τον κόσμο. Χαρά και τιμή μας που είμαστε εδώ για το ετήσιο συνέδριό μας. Μας δείξατε για μια ακόμη φορά την θρυλική φιλοξενία σας.» κλείνοντας και φέρνοντας ως παράδειγμα την κατασκευή 2 χιλιομέτρων σιδηροδρόμου εν συγκρίσει με την κατασκευή 2 χιλιομέτρων αεροδιαδρόμου, ο κ. Niemeyer τόνισε πως η επένδυση σε αεροπορικές υποδομές έχει πολλαπλάσια οφέλη, διότι μέσω της αεροπορίας μπορεί να συνδεθούν ο κόσμος!»
● Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία αυτή τονίζοντας ότι «…καθημερινά πλέον αποδεικνύεται έμπρακτα πόσο ελκυστικός είναι ο προορισμός της Πελοποννήσου και πόση αξιοπιστία απολαμβάνει διεθνώς". Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει κάνει πραγματικά σκληρή και στοχευμένη δουλειά, ώστε συνεχώς να αναπτύσσεται το θεματικό της τουριστικό προϊόν, και σημείωσε ότι τα αποτελέσματα είναι πλέον εμφανή σε όλους.»
Χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης ανέφερε την κατάταξη της Πελοποννήσου από το Lonely Planet στην πρώτη θέση των κορυφαίων προορισμών, γεγονός το οποίο σχετίζεται άμεσα με την ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση του συνεδρίου του ΑΒΤΑ.  
Τέλος, ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Διοικητή της 120 ΠΕΑ, Σμήναρχο Κωνσταντίνο Χίνη, τον πρόεδρο της Copa Andy Neimeyer και την Πανελλήνια Ένωση Πιλότων για τη συνεργασία και ανακοίνωσε ότι οι κοινές δράσεις με την Περιφέρεια θα ενταθούν ακόμα περισσότερο στο προσεχές μέλλον "ώστε να προσελκύσουμε ένα νέο θεματικό τουρισμό για την Πελοπόννησο".
Δεν έκρυψε επίσης πως ήδη σχεδιάζονται οι επόμενες κινήσεις στο πλαίσιο συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την COPA για την ανάπτυξη των αεροπορικών υποδομών στην Περιφέρεια.

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΤΕΣ,
ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΕ
ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ
ΕΝΑΕΡΙΟΙ ΕΛΙΓΜΟΙ
Μετά το πέρας των ομιλιών απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον υπουργό Πάνο Καμμένο (παρέλαβε εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας), στην Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά (παρέλαβε εκπρόσωπος του ΕΟΤ), στον Περιφερειάρχη  κ. Τατούλη, στους δημάρχους Καλαμάτας Παν. Νίκα, Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη και Τριφυλίας Παν. Κατσίβελας, στον Διοικητή της 120 ΠΕΑ, Σμήναρχο Κωνσταντίνο Χίνη και στον πρόεδρο της COPA Andy Niemeyer.
Στον χώρο που φιλοξενήθηκε η εκδήλωση οι εμπλεκόμενοι Δήμοι Καλαμάτας, Μεσσήνης και Τριφυλίας είχαν στήσει περίπτερα με κεράσματα με τοπικά προϊόντα και πληροφοριακό υλικό, ενώ τον χώρο κοσμούσε ένα επιβλητικό και πολυτελέστατο αεροπλάνο Cirrus, το οποίο προσέκλισε όλο τον κόσμο προσκαλώντας τον για μια …selfie φωτογραφία!!!
Το τέλος της εκδήλωσης σήμανε με την αεροπορική επίδειξη της ομάδας «Δαίδαλος Τ6» της 120 ΠΕΑ, με τους χειριστές του τους σμηναγούς Λεωνίδα Δημητρίου και Κωνσταντίνο Πεχλιβάνη, με περισσότερες από 2000 ώρες πτήσης, να εντυπωσιάζουν με τους φοβερούς ελιγμούς τους όλο τον κόσμο. Την παρουσίαση και περιγραφή έκανε ο υποσμηναγός Γιώργος Σταυρινός.


Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου