Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 7-9 ΙΟΥΛΙΟΥ

Διεθνές Συνέδριο για τα «Λειτουργικά
Τρόφιμα και Διατροφαρμακευτικά»

Στις 7-9 Ιουλίου 2016, στην Καλαμάτα θα διεξαχθεί το Διεθνές Συνέδριο για τα "Λειτουργικά Τρόφιμα και Διατροφαρμακευτικά". Το Συνέδριο συνδιοργανώνουν το ΤΕΙ Πελοποννήσου και ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
Ο αγροτικός τομέας, και ειδικότερα το επιστημονικό και διατροφοφαρμακευτικό σκέλος αυτού που βασίζεται στα βιολειτουργικά τρόφιμα, πιστεύουμε πως μπορεί να αποτελέσει σημαντικός πυλώνας της Εθνικής Αγροτικής μας Οικονομίας. Λόγω της βιοποικιλότητας της χώρας αλλά, των μοναδικών σε παγκόσμια κλίματα γηγενών φυτών, αλλά και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς από τα βάθη των αιώνων (Ιπποκράτης, Διοσκουρίδης, κ.α.), η Ελλάδα δικαιωματικά πρέπει να διαδραματίσει πρωταρχικό ρόλο τόσο στην έρευνα και εκπαίδευση, όσο και στην καλλιέργεια και διάθεση υγειοπροστατευτικών τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το θέμα του Συνεδρίου αποτελεί τεχνολογία αιχμής στο κλάδο των τροφίμων για παραγωγή καινοτόμων προϊόντων με αυξημένη διατροφική και εμπορική αξία και σημαντικό όφελος για τις Ελληνικές εταιρείες τροφίμων.
Είμαστε σίγουροι ότι το συνέδριο αυτό θα αποτελέσει εργαλείο και πηγή γνώσης για όλους όσους εμπλέκονται στην αλυσίδα παραγωγής λειτουργικών τροφίμων και διατροφοφαρμακευτικών.
Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής είναι:


Δρ. Θεόδωρος Βαρζάκας, αναπληρωτής καθηγητής ΤΕΙ Πελοποννήσου, Δρ. Γεώργιος Ζακυνθινός, αναπληρωτής καθηγητής, πρόεδρος ΤΕΤΡΟ και Κλεάνθης Ισραηλίδης, τακτικός ερευνητής, τ. διευθυντής ΙΤΑΠ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
· Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ δείτε της επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου
http://www.foodandnutritionjournal.org/conference/international-conference-on-neutraceuticals-and-functional-foods/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου