Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Ψήφο εμπιστοσύνης για μια ακόμη 3ετία στο Δ.Σ.
από τους δημοσιογράφους της ΕΣΗΕΠΗΝ


ΩΣ ΘΕΤΙΚΟ έκριναν το έργο του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου οι δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ, στο οποίο με λιγοστές εξαιρέσεις έδωσαν εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης για μια ακόμη τριετία στο «τιμόνι» κατά τις πρόσφατες εκλογές σε αίθουσα του ξενοδοχείου "Πόρτο Ρίο", στην Πάτρα!
Κυρίαρχο ερώτημα στην φετινή Γενική Συνέλευση ήταν το τι επιφυλάσσει το αύριο, μετά την απόφαση της παραπαίουσας κυβέρνησης να καταφύγει σε αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές κινήσεις που μοιάζουν να κλίνουν προς την καταστροφή και τον αφανισμό ακόμη του δημοσιογραφικού επαγγέλματος μέσω της κατάργησης του αγγελιοσήμου.
Εξελίξεις που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στο χώρο της δημοσιογραφίας και φαλκιδεύουν την ανεξαρτησία και ελευθερία του Τύπου.
Στα των εκλογών, μετά το πέρας των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, οι αλλαγές που προέκυψαν είναι μικρές και χθες συνήλθε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ.
Πρόεδρος παραμένει ο Κυριάκος Κορτέσης, αντιπρόεδρος η Κατερίνα Μηναδάκη, Γεν. Γραμματέας ο Γιώργος Καρβουνιάρης, Ταμίας ο Κώστας Μπουλμπασάκος (αντί του απερχόμενου κ. Μαρίνου Ζώη) και μέλος ο Γιώργος Κυρούσης.
Παράλληλα, διενεργήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών καθώς και των Πειθαρχικών Συμβουλίων, όπως και των αντιπροσώπων για το συνέδριο της Ομοσπονδίας (ΠΟΕΣΥ), που επίσης συνήλθαν σε Σώμα.
Τα νέα Διοικητικά Συμβούλια όπως συγκροτήθηκαν σε Σώμα, είναι ως εξής:
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ: Κατερίνα Μηναδάκη, Γιώργος Κυρούσης, Νέλλη Κατσαμά, Στέφανος Πολίτης, Μαρία Καλλέργη - Στεφανάκη, Μιχάλης Μαστής, Κορίνα Καφετζοπούλου, Μαρία Μπέλμπα και Γιώργος Τσαντίκος.
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ :
Πρόεδρος: Μαρία Καλλέργη- Στεφανάκη.
Γεν. Γραμματέας: Κατερίνα Κατσαρού.
Μέλος: Στέφανος Πολίτης.
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ :
Πρόεδρος: Μιχάλης Μπαϊρακτάρης.
Γεν. Γραμματέας: Γωγώ Καραλή.
Μέλη: Ροδούλα Λουλουδάκη, Σωτήρης Αργύρης, Αναστασία Σπυριδάκη.
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΠΗΝ :
Πρόεδρος: Ελένη Ασημακοπούλου.
Μέλη: Αλεξάνδρα Παναγοπούλου και Βίκυ Σονικιάν.
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΤΕΑΣ:
Πρόεδρος: Θανάσης Μπαμπανέβας.
Αντιπρόεδρος: Κώστας Βασιλάκης.
Γεν. Γραμματέας: Κώστας Θεοδωρόπουλος.
Ταμίας: Ηλίας Κάνιστρας.
Μέλος: Κυριάκος Κορτέσης.
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΤΕΑΣ :
Πρόεδρος Γιώργος Ξιάρχος.
Μέλη Παναγιώτης Αντωνόπουλος και Βαγγέλης Γερογιάννης .
ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΤΟΥ ΤΕΑΣ:
Πρόεδρος : Ρούλα Στίγκα.
Μέλη Προκόπης  Κόγκος και Λίνα Μπάστα.
Εκλογές διενεργήθηκαν και για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Μουσείου Τύπου, το οποίο θα συγκροτηθεί  σε Σώμα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα  από τους συναδέλφους: Μιχάλη Βασιλάκη, Αφροδίτη Τσικριτσή και Ειρήνη Τσάκα.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ 
ΝΗΣΙΩΝ  ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Η ΕΣΗΕΠΗΝ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ελληνική κοινωνία, στεκούμενη στο ύψος των περιστάσεων και των καιρών ιδίως δε στο μείζον προσφυγικό θέμα, που οφείλει ν’ αποτελεί προτεραιότητα κάθε χώρας για την επίλυσή του, έπραξε ξανά το καθήκον της!
Μέσω των δημοσιογράφων - μελών της που ζουν και εργάζονται στα νησιά του Αιγαίου όπου βρέθηκαν εκατοντάδες, χιλιάδες πρόσφυγες, ως Ένωση ανταποκρίθηκε με τόλμη, ανθρωπιά και ήθος στο καθήκον της ενημέρωσης, μακριά από ρατσιστικές και ξενοφοβικές πρακτικές.
Μια στάση που αποδεικνύει πως στόχος δεν είναι απλά η αποστασιοποιημένη ενημέρωση, αλλά η προσέγγιση κοινωνικών θεμάτων όπως το προσφυγικό με αίσθημα και συναίσθημα.
Επιβραβεύοντας την στάση των μελών της, η Ένωση Συντακτών Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, και παράλληλα αναγνωρίζοντας το γεγονός πως ως άνθρωποι κατόρθωσαν να σταθούν με τον καλύτερο και πιο ανθρώπινο τρόπο στο ύψος των περιστάσεων, βράβευσε τα μάχιμα μέλη της κατά την πρόσφατη Γ.Σ. στην Πάτρα.
Ανάμεσά τους ο καλαματιανός Ηλίας Μαραβάς και ο Πύλιος Θοδωρής Πυλιώτης που και οι δύο εργάζονται στην ΕΡΤ (Μυτιλήνης και Χίου, αντίστοιχα). Την βράβευση πραγματοποίησε o συντοπίτης μας και πρόεδρος της εφετινής Γενικής Συνελεύσεως της ΕΣΗΕΠΗΝ Γιώργος Ξιάρχος.


Σ.Τρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου