Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

250 ιστιοπλόοι από 107 ομίλους όλης της χώρας
στο Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist - 11χρονων

ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ 26-29 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ


ΕΝΑ πρωτάθλημα που παραδοσιακά εξελισσόταν στα νερά της παραλιακής κωμόπολης του νομού Φωκίδας και επίνειου της Άμφισσας, της Ιτέας, θα διοργανώσει η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία σε συνεργασία με τους δυο ναυταθλητικούς ομίλους της πόλης μας ΝΑΣΚ Αίολο και ΝΟΚ Ποσειδών, με την αρωγή του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η ισχύς προκύπτει εν τη ενώσει, αυτό διαπίστωσαν προ διετίας, όταν για πρώτη φορά ένωσαν τις δυνάμεις τους οι δυο ναυταθλητικοί όμιλοι ΝΑΣΚ «Αίολος» και ΝΟΚ Ποσειδών, που με κοινό μέτωπο επιδιώκουν να αναδείξουν, και το σημαντικότερο, να εδραιώσουν το άθλημα της ιστιοπλοΐας στην πόλη μας ως άθλημα με μέλλον και προοπτική.
Θέλοντας να δώσουν μια διαφορετική, πιο «πικάντικη» νότα στην όλη διοργάνωση, οι ιθύνοντες πρωτοτυπούν προγραμματίζοντας παράλληλες εκδηλώσεις ιστιοπλοϊκού και τοπικού χαρακτήρα υψηλού επιπέδου.
Στο Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist 2016 που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα 26 με 29 του μηνός έχουν δικαίωμα συμμετοχής 107 Όμιλοι απ’ όλη την χώρα και υπολογίζεται να αγωνιστούν περίπου 250 αθλητές ηλικίας 11 χρονών, κατηγορίας optimist (πέρυσι είχαν αγωνιστεί στην πόλη μας 187 αγόρια και 90 κορίτσια), που μαζί με τους συνοδούς τους αναμένεται να ξεπεράσουν τους 500 επισκέπτες. Γεγονός αξιοσημείωτο, ειδικά σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και δυσχέρειας, που έρχεται να τονώσει την τοπική αγορά. Το «ένα χέρι νίβει τ’ άλλο» και για να γίνει αυτό θα πρέπει η ίδια η τοπική κοινωνία και ο εμπορικός και επιχειρηματικός της κόσμος να αγκαλιάσει την διοργάνωση, δημιουργώντας τις ιδανικότερες δυνατές συνθήκες για τους αθλούμενους και τους συνοδούς τους, ώστε στο αρκετά μεγάλο διάστημα παραμονής τους στην περιοχή μας να απολαύσουν τη διαμονή τους και φυσικά τις ομορφιές του τόπου μας, φεύγοντας με θετικές σκέψεις και ακόμη αξέχαστες αναμνήσεις εν πλώ και επί ξηράς!
Αυτός ήταν και ο στόχος της χθεσινής πρώτης συνέντευξης Τύπου που έλαβε χώρα στο χώρο φιλοξενίας των σκαφών, έμπροσθεν των εγκαταστάσεων του ΝΟΚ Ποσειδών και του ΝΑΣΚ Αίολος, που δόθηκε από τους διοργανωτές, οι οποίοι πρωτίστως θέλησαν να ενημερώσουν το κοινό σχετικά με την επερχόμενη σπουδαία ιστιοπλοϊκή διοργάνωση και ακολούθως κάλεσαν τον εμπορικό, τον επιχειρηματικό και τον απλό κόσμο να αγκαλιάσει τη διοργάνωση υποστηρίζοντάς τη ενεργά.

«Λίγα πράγματα χρειάζονται προκειμένου
να έρχεται όλη η Ελλάδα στην Καλαμάτα»
«Κατ’ αρχάς θέλω να δηλώσω χαρούμενος που για μια ακόμη φορά συνεργάζονται οι δυο ναυταθλητικοί σύλλογοι της πόλη μας, Αίολος και ΝΟΚ.» είπε ο Έφορος της Ε.Ι.Ο. και πρόεδρος ΝΟΚ «Ο Ποσειδών» Δημήτρης Κακαλίκας και συνέχισε: «Από την προηγούμενη φορά εκείνο που διαπιστώθηκε απ’ όλους μας κατά την απονομή ήταν ότι, ο αγώνας που έγινε πρόπερσι (σ.σ. Περιφερειακό Πρωτάθλημα) ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες. Θέλω να πιστεύω ότι και φέτος πως θα φτάσουμε σε τέτοιο σημείο που αυτό το θέμα θα είναι αποδεκτό πανελληνίως!
Να τονίσω ότι πολύ λίγα πράγματα χρειάζονται προκειμένου να έρχεται όλη η Ελλάδα στην Καλαμάτα! Λίγη αγάπη στον αθλητισμό κι αν υπάρξει αυτή, μπορούν να γίνουν θαύματα στην πόλη μας, σε υψηλότερο επίπεδο απ’ αυτό που μιλάμε. Ευχαριστώ τους συναδέλφους τους κ. Βγενή και Τσάμη. Τους συγχαίρω για τον προηγούμενο αγώνα και εύχομαι αυτός να είναι καλύτερος καθώς και την Περιφέρεια και τον Δήμο Καλαμάτας.»
Σε ό,τι αφορά στη διοργάνωση είπε: «Από τις 23 Ιουνίου θα αρχίσουν να έρχονται στην πόλη μας αθλητές έως 11 ετών της κατηγορίας optimist, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του οποίου ουσιαστικά 26 με 29 Ιουνίου θα είναι οι αγωνιστικές ημέρες. Πάντοτε οι αθλητές έρχονται νωρίτερα για να γνωρίσουν το στίβο, τις καιρικές συνθήκες κα.



«Ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός που
συμβάλει την τόνωση της επισκεψιμότητας»
Το γεγονός πως πρόκειται για πρωτάθλημα αναπτυξιακού χαρακτήρα, απευθύνεται δηλαδή σε μικρές ηλικίες (παιδιά μέχρι 11 ετών), αποτέλεσε έναν επιπλέον λόγο ώστε η Περιφέρεια Πελοποννήσου να σταθεί αρωγός και να συμβάλει στην διεξαγωγή αυτής της αθλητική εκδήλωση στη πόλη μας είπε μεταξύ άλλων η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στην πόλη της Καλαμάτας τους μικρούς αθλητές και τις οικογένειές τους, που θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκαφών Optimist. Είναι ένα ιδιαιτέρως σημαντικό αθλητικό γεγονός που συμβάλει την τόνωση της επισκεψιμότητας, ιδίως σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας, όταν γύρω στα 500 άτομα που θα μείνουν περίπου για μια εβδομάδα στην πόλη της Καλαμάτας, αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι.»
Κλείνοντας, η κα Μπούζα αναφέρθηκε στο άθλημα της ιστιοπλοΐας, ευχόμενη παράλληλα στην επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων: «Η υπευθυνότητα που απαιτεί το άθλημα της ιστιοπλοΐας, βοηθά στην δημιουργία ισχυρών προσωπικοτήτων και υπεύθυνων ανθρώπων, ενισχύει την ευγενή άμιλλα και διαπλάθει υγιώς τους νέους μας. Είμαι πεπεισμένη πως θα γίνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και θα μείνει στις καρδιές των ανθρώπων που θα συμμετάσχουν και οι επισκέπτες θα γνωρίσουν και θα αγαπήσουν την πόλη της Καλαμάτας και τη Μεσσηνία.»

«Κάνουμε μια διοργάνωση που
δεν θα έχει προηγούμενο…»
Να αγκαλιάσουμε την ιστιοπλοΐα όχι μόνο ως άθλημα και τουριστικό προϊόν, αλλά και ως τρόπο ζωής προέτρεψε ο Τσάμης Έφορος ιστιοπλοΐας ΝΟΚ «ο Ποσειδών»: «Οι προηγούμενες εκδηλώσεις που διοργανώσαμε μαζί με τον ΝΑΣΚ «Αίολος» απέδωσαν καρπούς, πλέον προσπαθούμε να εδραιώσουμε το άθλημα της ιστιοπλοΐας στην Καλαμάτα, ως άθλημα με μέλλον. Αυτό γίνεται με συνεργασία των δυο ομίλων, κάτι που αναγνώρισε η Ομοσπονδία και μας έδωσε να διοργανώσουμε αυτό το πρωτάθλημα στην Καλαμάτα. Τα παλαιότερα χρόνια αυτό το πρωτάθλημα διεξαγόταν για πολλά χρόνια στην Ιτέα, εκεί οι τοπικοί φορείς είχαν αγκαλιάσει το πρωτάθλημα με πολλούς και διαφόρους τρόπους στήριξης. Όλη η Ιτέα και το Γαλαξίδι περίμεναν πότε θα πάνε αυτά τα παιδιά να κάνουν ιστιοπλοΐα. Έτσι κι εμείς πιστεύω να το εδραιώσουμε εδώ και κάθε χρόνο να έχουμε το πρωτάθλημα!
Κάνουμε μια διοργάνωση που δεν θα έχει προηγούμενο κι ελπίζω όλοι όσοι έρθουν να μείνουν ευχαριστημένοι. 107 Όμιλοι απ’ όλη την Ελλάδα έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Υπολογίζουμε 250 παιδιά να τα βλέπουμε για τέσσερις ημέρες στον μεσσηνιακό κόλπο!»
Ο κ. Τσάμης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμο Καλαμάτας διότι όπως είπε «χωρίς βέβαια τη στήριξη τους, κατά κύριο λόγο, δεν θα γινόταν αυτό το πρωτάθλημα! Η θάλασσα είναι το δώρο που έχει η πόλη και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και αθλητικά όχι μόνο τουριστικά.» Κλείνοντας είπε: «Όσοι θέλουν μπορούν να φέρουν τα παιδιά τους να τα πάρουμε μέσα στη θάλασσα να έρθουν κοντά στο άθλημα, διότι σκοπός μας δεν είναι μόνον η διοργάνωση αλλά να έρθει κι ο κόσμος κοντά στην ιστιοπλοΐα.»

«Να χαρούμε μαζί μια
εβδομάδα ιστιοπλοΐα»
Στην σημασία της αλληλοϋποστήριξης και στα ανταποδοτικά οφέλη στάθηκε ο πρόεδρος του ΝΑΣΚ «Αίολος» Χάρης Βγενής καλώντας όλο τον κόσμο να χαρεί μια εβδομάδα γεμάτη ιστιοπλοΐα: «Εκ μέρους των Ναυταθλητικών Σωματείων, ΝΑΣΚ «Αίολου» και ΝΟ Καλαμάτας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εκτός από τους φορείς που έχουν αγκαλιάσει το πρωτάθλημα και όλες τις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες δυναμικά στηρίζουν την διενέργεια του πρωταθλήματος.
Να ενημερώσουμε εάν κάποια τοπική επιχείρηση, ειδικά με τοπικά προϊόντα ή με υπηρεσίες που παρέχονται στον τόπο μας, θέλει να στηρίξει το πρωτάθλημα, μπορεί να απευθυνθεί στις γραμματείες των δυο συλλόγων, για μια εβδομάδα ακόμη, καθότι έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο υποστήριξης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, ώστε να στηρίξουμε όσο μπορούμε από την πλευρά μας την τοπική αγορά.
Σας περιμένουμε όλοι να χαρούμε μαζί μια εβδομάδα ιστιοπλοΐα.»


ΝΑΣΚ «ΑΙΟΛΟΣ»
Ναυταθλητική Βάση Αιόλου - Προλιμένας Καλαμάτας
Τηλέφωνο 2721 085382.
Email: naskeolos@yahoo.gr
Ιστότοπος: http://www.naskeolos.gr

ΝΟΚ «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ»
Ακτή ΝΟΚ Καλαμάτα 24100 Μεσσηνίας
Email: info@nok.gr
Τηλέφωνο: 27210 22367 - 23860
Φαξ: 27210 22367
Ιστότοπος: http://www.nok.gr/

Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου