Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Δημήτρης Σώκαλης: «Η μεταγραφή στον Άγρα με "αναγέννησε"»!

  • ΜΙΛΑ ΣΤΗ «Φ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΝΟΗ, ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΟ ΑΓΡΑ
  • ΑΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ « Η ΜΠΑΛΑ ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ» ΤΙ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ή KICK BOXING;


ΤΗΝ ελευθέρας του πήρε προ ήμερων από τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων, ο έμπειρος μέσος Δημήτρης Σώκαλης παρά τις προσπάθειες του προέδρου και των ανθρώπων του διοικητικού συμβουλίου να του αλλάξουν γνώμη, κρατώντας τον για μια ακόμη σεζόν. Η απόφαση να φύγει ήταν προσωπική και δεν έχει να κάνει με τις σχέσεις του με την ομάδα, οι οποίες είναι άριστες. Ο Δημήτρης Σώκαλης μιλά για την παραμονή της ομάδας κυριολεκτικά την τελευταία αγωνιστική, την χρονιά που πέρασε, όσα πέρασε και κάτι λίγο απ’ όσα σκέπτεται για το μέλλον…

«Ήταν προσωπική μου απόφαση»
Η απόφαση να φύγει ήταν δική του όπως μας είπε «Πήρα την ελευθέρας παρότι υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον προς το πρόσωπο μου τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ακαδημιών (προπονητικό) από τον πρόεδρο της ομάδας Παναγιώτη Καλκαβούρα, στον οποίο επί τη ευκαιρία εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του!» μας απήντησε αρχικά για την αποχώρησή του από τον Τέλο Άγρα, έναν σύλλογο και μια περιοχή που έχει συνδέσει το όνομά του ο Δημήτρης Σώκαλης, μιας και η σύζυγός του, Βάσω, κατάγεται από τους Γαργαλιάνους.
«Όταν πήγα τον περασμένο Νοέμβριο -πριν ήμουν στη Σπερχογεία- στόχος ήταν η παραμονή! Αυτό επετεύχθη σε μια δύσκολη και μεταβατική όπως ήταν η περσινή χρονιά όταν παράδειγμα ως ομάδα λειτούργησε σε διαφορετικό επίπεδο μπάτζετ, από το μεγάλο στο μικρό!» είπε και συνέχισε: «Είμαι χαρούμενος που συνέλαβα σε αυτό τον στόχο.
Ειδικά στον β΄ γύρο η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά, είχε ποιοτικό ρόστερ άλλα δεν υπήρχε πολύς χρόνος να δεθεί, μιας και μέχρι την 20η αγωνιστική ερχόντουσαν μεταγραφές!
Αυτό ήταν το άσχημο. Ότι παρόλο το ενισχυμένο ρόστερ, σωθήκαμε ουσιαστικά την τελευταία αγωνιστική!»
Σε προσωπικό επίπεδο η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά …διορθώθηκε όμως στη συνέχεια με την μετακίνησή του στους Γαργαλιάνους, όπου είχε την ευκαιρία να ξεμπλοκάρει και να "δημιουργήσει".
«Για μένα η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά στη Σπερχογεία, όμως η μεταγραφή στον Άγρα με «αναγέννησε», επιτρέποντάς μου να κάνω πολύ καλά πράγματα! Είναι σημαντικό για μένα ότι δεν έχασα ούτε ματς στο πρωτάθλημα…». Ο Σώκαλης, αποτελεί δυνατό ποδοσφαιρικό «χαρτί» και δεν το απέδειξε μόνον τη χρονιά που πέρασε με Άγρα, αλλά και σε κάθε ομάδα που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν όπως η Ομόνοια, ο Μεσσηνιακός, η Ομόνοια, ο Παναθηναϊκός, ο Πάμισος και αρκετές άλλες εντός και εκτός νομού.
Φέτος, με την φανέλα του Τέλου Άγρα τη χρονιά που τελείωσε αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ σημειώνοντας 9 γκολ σε 22 ματς. Εξίσου σημαντικό λοιπόν, για τον ίδιο αλλά και κάθε ποδοσφαιριστή εγνωσμένης αξίας, αποτελεί το γεγονός πως στο βιογραφικό του αναγράφει 75 γκολ σχεδόν σε 160 ματς στο τοπικό πρωτάθλημα της Μεσσηνίας «είναι μεγάλο επίτευγμα για έναν μέσο ποδοσφαιριστή!» σχολιάζει ο έμπειρος μέσος ποδοσφαιριστής.

«Δεν κόβεται εύκολα.....η μπάλα!»
Αν και το ποδοσφαιρικό τοπίο είναι θολό οι προτάσεις δεν απουσιάζουν! Ο ίδιος πάντως ακόμη δεν γνωρίζει τι θα κάνει τη νέα περίοδο, δεν φαίνεται ωστόσο να λέει «όχι» σε μια ακόμη σεζόν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Μεσσηνίας είτε από τον πάγκο, καθώς είναι εδώ και λίγα χρόνια κάτοχος διπλώματος UEFA B, είτε εντός του τερέν… «Το μέλλον δεν το ξέρω ακόμη. Αν θα αγωνιστώ ή αν θα ασχοληθώ με την προπονητική!
Μέσα στον Ιούλιο θα πάρω την απόφαση! Πάντως δεν κόβεται εύκολα.....η μπάλα!»

Μπάλα ή Kick Boxing;
Ιδού η απορία!
Ο Δημήτρης Σώκαλης δεν δηλώνει μόνον ποδοσφαιριστής, αφού ως δραστήριος άνθρωπος και αθλητής ασχολείται με πολλά πράγματα και πειραματίζεται με διάφορα αθλήματα.
Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον του έχει στραφεί στις πολεμικές τέχνες «Κάθε καλοκαίρι τα τελευταία 4 χρόνια ασχολούμαι με το Kick Boxing!» μας είπε και εξήγησε πως δεν αναζητά απλώς την δυνατή εκγύμναση που προσφέρουν οι πολεμικές τέχνες, αλλά σκέπτεται το άθλημα του Kick Boxing αρκετά σοβαρά για το μέλλον: «Μου αρέσει με έχει κερδίσει και ίσως ασχοληθώ πιο ενεργά, πάντα μέσα στον αθλητισμό!
Το Kick Boxing ως μαχητικό άθλημα συνδυάζει πυγμαχία και λακτίσματα και τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα άθλημα συναγωνισμού και μηχανισμό προπόνησης και αυτοάμυνας. Τα οφέλη στην υγεία και την ποιότητα ζωής αναδεικνύονται με πολλούς και σημαντικούς τρόπους, κι αυτά ήταν λίγα μόνον από τα κίνητρα που φαίνεται να τον παρακινούν ώστε να σκεφθεί το Kick Boxing σοβαρά για το μέλλον ως εναλλακτική αθλητική δραστηριότητα: «Αν σταματήσω το ποδόσφαιρο θα ασχοληθώ ενεργά και με περισσότερο ζήλο, όλη τη χρόνια γιατί μου αρέσει πολύ!»
Ο Δημήτρης Σώκαλης μαζί με τον αδελφό του Σταύρο, επίσης ποδοσφαιριστή (παραμένει στην Ομόνοια εκτός απροόπτου), αθλούνται στον σύλλογο Α.Σ. Αγίς (Μαυρομιχάλη 14 στην Καλαμάτα) με προπονητή τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο.


Σ.Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου