Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τιμήθηκαν περίπου 40 αθλητές του γυμνάσιου που
την περίοδο 1966 -1972 έγιναν «χρυσοί» πρωταθλητές

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΗ ΣΠΙΘΑ!

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ με επιτυχία και σε κλίμα συγκίνησης και χαράς την Κυριακή που μας πέρασε, η τιμητική εκδήλωση του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Κυπαρισσίας, προς τιμήν των «χρυσών» πρωταθλητών της περιόδου 1966-1972
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν περίπου 40 αθλητές που προσέφεραν τα μέγιστα στον αθλητισμό της Κυπαρισσίας από το 1966-1972. Παρόντες ήσαν διακεκριμένοι πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες.
Τους τιμώμενους παρουσίασε ο πρόεδρος του φορέα Αθλητισμού Ζαχαρίας Κανελλόπουλος στο ξενοδοχείο «Κανελλάκης» στη παραλία Κυπαρισσίας, που προσέφερε δωρεάν την αίθουσα εκδηλώσεων για την τέλεση της αθλητικής αυτής γιορτής. Παρόντες ήσαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, αιρετοί, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων καθώς οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Τριφυλιακών συλλόγων κ. Λούτος και Παπακωνσταντόπουλος, ο γραμματέας του Δήμου, αλλά και πλήθος κόσμου.


Μιχάλης Καραγιάννης:
ο άνθρωπος που έβαλε τη σπίθα!
Μέσα από τις δράσεις στο, τότε, Γυμνάσιο Κυπαρισσίας αναδείχθηκαν κορυφαίες αθλητικές μορφές όπως ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, αρκετοί παίκτες του Α.Ο.Κ., αναγνωρισμένοι αθλητές, ο Γ. Καλκαβούρας και πολλοί άλλοι.
Τη δεκαετία του ’60 στην Κυπαρισσία για τα δεδομένα της εποχής είχε πραγματοποιηθεί ένα αθλητικό «θαύμα»! Το 1966 ο γυμναστής Μιχάλης Καραγιάννης για καλή μας τύχη διορίστηκε στο Γυμνάσιο της Κυπαρισσίας, πρωτοδιόριστος τότε καθηγητής και παράλληλα ενεργός πρωταθλητής αλμάτων, ήταν ο άνθρωπος που έβαλε τη …σπίθα!
Δούλεψε σκληρά, μέσα από αντίξοες συνθήκες, ανακάλυψε που είχε ταλέντο ο κάθε μαθητής, φύσηξε έμπνευση στο μυαλό των επαρχιωτών αθλητών και δημιούργησε ένα ρεύμα που όλο και δυνάμωνε.


Το θαύμα των
αθλητών της Κυπαρισσίας
Μαζί με τους υπόλοιπους καθηγητές του Γυμνασίου, τους αθλητές και τους γονείς τους αλλά και απλούς πολίτες οι οποίοι έβλεπαν να γίνεται κάτι καλό και ουσιαστικό, βοήθησαν να δημιουργηθούν συνθήκες, να βρεθούν τρόποι και μέσα από αυτή τη διαδικασία να βγουν πρωταθλητές Ελλάδος. Έσκαψαν όλοι μαζί για να φτιάξουν το σκάμμα του μήκους, έφεραν ξερά φύκια από την παραλία για να φτιάξουν ένα στρώμα για το ύψος και το επί κοντώ, έφτιαξαν τσιμέντο για να φτιάξουν βάρη ενδυνάμωσης, άναψαν φωτιά και έλιωσαν την πίσσα για να στρώσουν ένα στοιχειώδες γήπεδο βόλεϊ και μπάσκετ και χρησιμοποίησαν πάνινες μπάλες, γιατί την καλή τη μπάλα την φύλαγαν για τους αγώνες!

Ύστερα, στρώθηκαν στην προπόνηση και πήγαιναν και κέρδιζαν Πανελλήνια Πρωταθλήματα…


ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

1 σχόλιο: