Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ Η ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΡΓΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τέσσερα «δελφίνια» της προαγωνιστικής
μεταπήδησαν στην αγωνιστική ομάδα

ΒΑΣΩ ΤΣΑΚΑΚΟΥ: «Ο ΠΕΡΣΙΝΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ, ΓΕΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΑ» 

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ για φέτος τις προπονήσεις τους οι κολυμβήτριες και οι κολυμβητές της Προαγωνιστικής ομάδας του Άργη Καλαμάτας. Κλείνοντας μια επιτυχημένη χρονιά πέρυσι με πλασαρίσματα στις κορυφαίες θέσεις και στις 8αδες των αγωνισμάτων τους οι αθλητές και οι αθλήτριες του Άργη έβαλαν τον πήχη ψηλότερα.
Άλλωστε τα μεγάλα «στοιχήματα» του Συλλόγου είναι κάθε σεζόν οι κολυμβητές/τριες του να πλασαρίζονται όσο το δυνατόν γίνεται πιο κοντά στις πρώτες θέσεις και παράλληλα να προσθέτει νέα μέλη στην «οικογένειά» του.
Ιδιαίτερης σημασίας και αναφοράς χρίζει το γεγονός πως εφέτος στην αγωνιστική ομάδα μεταπήδησαν τέσσερις κολυμβητές. Οι Πηνελόπη Τηγανέα, Μυρτώ Γεωργουλέα, Μαρία Γεωργιοπούλου και Ηλίας Χειλάς θα δουλεύουν πλέον υπό υο άγρυπνο βλέμμα του προπονητή τους, Νίκου Λυμπέρη και από αρχής γενομένης από τον προσεχή Νοέμβριο θα «φωνάξουν» το παρόν στα σημαντικά και μεγάλα αθλητικά ραντεβού της Περιφέρειας.

Γεμάτος μετάλλια και κύπελλαο περσινός απολογισμός

Αποκορύφωμα των προσπαθειών της Προαγωνιστικής ομάδας πέρυσι αποτέλεσαν οι διακρίσεις και πρωτιές της νεαρής Πηνελόπης Τηγανέα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ένας στόχος που τίθεται και φέτος με όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερα παιδιά.
Για την Αγωνιστική ομάδα, ο στόχος επικεντρώνεται στο ετήσιο Θερινό Πρωτάθλημα Κατηγοριών όπου βεβαίως επιθυμία όλων είναι τα καλαματιανά δελφίνια να εισέρχονται στις 8αδες και γιατί όχι επιτυχίες, όπως οι περσινές, της νεαρής Πηνελόπης Τηγανέας που στο περσινό πανελλήνιο πρωτάθλημα κατέκτησε την πρωτιά στα 200μ. Ύπτιο στην κατηγορία 11-12 ετών και την πρώτη θέση με ατομικό ρεκόρ στα 400μ.ελευθερο στην ίδια διοργάνωση.
Το προπονητικό τιμ του Άργη Καλαμάτας αγωνιστικών και προαγωνιστικών τμημάτων. Μαζί τους ο υπεύθυνος εκ του Δ.Σ. Γιάννης Καλαμαράς
Όσο για τη νέα προσπάθεια, η νεαρή προπονήτρια δεν έκρυψε την αισιοδοξία της, που ουσιαστικά βασίζεται στον περσινό επιτυχημένο απολογισμό, με κύπελλα και μετάλλια σχεδόν σε όλα τα αθλητικά ραντεβού της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Έτσι και τη νέα σεζόν οι προσδοκίες δεν απουσιάζουν, μέσα ωστόσο από τη χαρά του αθλητισμού δίχως πίεση και άγχος.
«Τα παιδιά αυτά έχουν δουλέψει πολύ, είναι αθλητές που έρχονται χρόνια από μικρή ηλικία στην ομάδα μας, και στόχος μας είναι πάντοτε να μπορούν να ευχαριστηθούν αυτό που κάνουν, κι αν έρθουν οι επιτυχίες καλώς έρθουν!» μας είπε η Βάσω Τσακάκου και συνέχισε: «Ήδη τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται. Ο απολογισμός του περσινού χρόνου ήταν πολύ καλός με μετάλλια και κύπελλα. Δουλεύουμε για το μέλλον!»

Με ξηρά προπόνηση ξεκίνησεη προετοιμασία της προαγωνιστικής

Την Τετάρτη, δεκατέσσερα από τα δεκαοκτώ συνολικά «δελφίνια» της Προαγωνιστικής ομάδας ξεκίνησαν ξηρά προπόνηση! Η προπόνηση επί ξηράς θα συνεχιστεί έως και τις 14 Σεπτεμβρίου, οπότε αναμένεται να γεμίσει ξανά πισίνα και να αρχίσει ουσιαστικά η δουλειά μέσα με κολύμπι.
«Ξεκίνησε η σεζόν και στόχος μας για φέτος είναι πρώτα απ’ όλα τα παιδιά να το ευχαριστηθούν και να χαμογελάνε και αργότερα να πάμε καλά στους αγώνες!» ήταν τα πρώτα λόγια της προπονήτριας του Άργη Καλαμάτας και πτυχιούχου Τ.Ε.Φ.Α.Α Θεσσαλονίκης με ειδικότητα κολύμβηση και άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονητή Β' κατηγορίας, Βασιλικής Τσακάκου.
Οι αγώνες αρχίζουν τον Νοέμβριο στην Τρίπολη κι ακολουθεί τον Δεκέμβριο το «Christmas Cup» που γίνεται στην Πάτρα.
«Πρώτος μας στόχος είναι το Χειμερινό Πρωτάθλημα προαγωνιστικών Κατηγοριών και δεύτερος και κυριότερος το Θερινό πρωτάθλημα.
Ενδιάμεσα η δράση δεν σταματά, κάθε μήνα θα πηγαίνουμε είτε σε πρωταθλήματα είτε σε ημερίδες.
Φέτος το δυναμικό του Συλλόγου στα Προαγωνιστικά τμήματα, σημειώνει αύξηση. Μάλιστα έχουμε και την προσθήκη νέων παιδιών (από 9 ετών) τα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν σε αγώνες, καθώς και νέα παιδιά από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου, τα οποία θα είναι σαν επίλεκτα τα οποία θα ακολουθήσουν πρόγραμμα ώστε στην πορεία θα ενσωματωθούν στην Προαγωνιστική ομάδα.»
Μαζί με την Βασιλική Τσακάκου στα τμήματα υποδομής του Άργη Καλαμάτας, μαθήματα πραγματοποιούν επίσης οι Φωτεινή Πετρακάκου (πτυχιούχος προπονήτρια Γ' κατηγορίας Ι.Ε.Κ ΑΚΜΗ), Αναστασία Τσακάκου και Θοδωρής Βασιλόπουλος.
Να σημειωθεί πως στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου φέτος όπως μας ενημέρωσε και η νεαρή προπονήτρια «έγιναν κάποιες συντηρήσεις, φτιάχτηκαν τα ντους στα αποδυτήρια. Όλοι προσπαθούμε και με προσωπική εργασία, από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο, γι’ αυτό και το δικό μας κολυμβητήριο συνεχίζει να υπάρχει.
Γενικώς οι εγκαταστάσεις δεν είναι τόσο καλές, υπάρχουν όμως και κολυμβητήρια που κλείνουν ή δεν λειτουργούν καν!
Εμείς λοιπόν, εδώ, δειλά δειλά το συντηρούμε, κάνουμε εξοικονόμηση ενέργειες  (σ.σ. χρήση κουβερτών).» Γεγονός που σημαίνει πως μπορεί να βρισκόμαστε σε κρίση και να διανύουμε χαλεπούς οικονομικά καιρούς παρόλα αυτά με λίγη συνεργασία, καλή διάθεση και προσωπική προσφορά όλα γίνονται.

Εγγραφές και πληροφορίες

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 5 Σεπτεμβρίου και συνεχίζονται. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν σχετικά με τα τμήματα και τα μαθήματα του Άργη Καλαμάτας καθώς και να εγγραφούν σε αυτά, αρκεί μόνον μια επίσκεψη στο Δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης.
Στον χώρο του κολυμβητηρίου (πλησίον της εισόδου), βρίσκεται καθημερινά ο υπεύθυνος του συλλόγου Γιάννης Καλαμαράς, προκειμένου να σας ενημερώσει και να σας βοηθήσει να εγγραφείτε στα τμήματα του Άργη, καθημερινά κατά τις ώρες 16:30-18:30).

Σ.Τρ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου