Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Η εθελοντική δράση της διοίκησης του Σ.Π.Ο.Κ. «Ευκλής»...

 ...και η εξόρμηση των πεζοπόρων στο Νιχώρι Αρκαδίας! 

ΝΕΡΑ, πορτοκαλάδες και λαλάγγια με τυρί, χορηγία του S/M Αφοί Μουργή Α.Ε., μοίρασαν την Τρίτη τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας «Ευκλής» στους πεζοπόρους-προσκυνητές που ανέβασαν την εικόνα της Παναγιάς της Δημιοβίτισσας από την Εκκλησία των Γιαννιτανίκων έως το Ελαιοχώρι.
«Από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1986 η δράση αυτή πραγματοποιείται, 30 συνεχόμενα χρόνια, από τα Μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παναγιώτη Μουργή που κάθε χρόνο με χαρά μας προσφέρει τα ''καλούδια''.» αναφέρουν οι άνθρωποι του Δ.Σ.

 Η εξόρμηση στο Νιχώρι Αρκαδίαςέως την ιερά μονή Ρεκίτσας

Στο Νιχώρι και μέσα σ' ένα καταπράσινο δασικό μονοπάτι, φτάσαμε έως την Ιερά Μονή Ρεκίτσας, εξόρμησαν οι πεζοπόροι-περιηγητές του Σ.Π.Ο.Κ. «Ευκλής» την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.

«Στο διάβα μας συναντήσαμε το Φράγμα Παλιοβρυσούλας, εξαίρετο κτίσμα του 1954,ανεβήκαμε το καλντερίμι της Σκάλας και γνωρίσαμε τις Πηγές της Χρυσοροής. Ευχαριστούμε θερμά την φίλη-φυσιολάτρια και συλλέκτρια μανιταριών Παναγιώτα Κάτσου, καταγόμενη από το Νιχώρι Αρκαδίας, που μας ξενάγησε στο ορεινό χωριό της, στα 1200 μ. υψόμετρο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου