Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Το «wheeling2help» μας προσκαλεί όλους να σχηματίσουμε με τα σώματά μας μια μεγάλη καρδιά…

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6Μ.Μ.
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

«Σας περιμένουμε, γιατί…
…Ξέρεις πως είναι,
να αθλείσαι πάνω σε αμαξίδιο;
να  περπατάς χωρίς να βλέπεις;
να χορεύεις χωρίς να ακούς μουσική;
Εκείνη τη μέρα, θα μάθεις!»


ΜΙΑ μεγάλη καρδιά μας καλεί όλους το Σάββατο 1η Οκτωβρίου να σχηματίσουμε με τα σώματά μας το «Wheeling2help»!
1.700 χλμ, 20 ελληνικές πόλεις, 32 ημέρες. Στόχος να συγκεντρώσουν 19.000 ευρώ για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων, 5 σε κάθε πόλη. Η πόλη της Καλαμάτας γίνεται σταθμός του μεγάλου αυτού ταξιδιού ποδηλατών, το οποίο ξεκίνησε την 7η Σεπτεμβρίου 2016 παράλληλα με την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων και τελεί υπό την αιγίδα της Παραολυμπιακής Επιτροπής.
Σκοπός του ταξιδιού που ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη θα φθάσει έως το Ηράκλειο Κρήτης και έχει 20 πόλεις σταθμούς μεταξύ των οποίων και η Καλαμάτα, είναι η ενημέρωση για την αναπηρία και η προσφορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων – 5 σε κάθε πόλη- για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

1η Οκτωβρίου στην Καλαμάτα η γιορτή
Εθελοντισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού
Η πρώτη ημέρα του Οκτώβρη για την Καλαμάτα θα είναι αφιερωμένη στην αγάπη και την αλληλεγγύη. Στις 6 το απόγευμα, το «Wheeling2help» μας προσκαλεί όλους στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας ακριβώς μπροστά από το άγαλμα της Ελευθερίας, να σχηματίσουμε με τα σώματά μας μια μεγάλη καρδιά. Ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 5:30, καλούνται όλοι οι ποδηλάτες της πόλης, μικροί και μεγάλοι στη γέφυρα στο τέρμα της οδού Μακεδονίας (Μακεδονίας και Νέδοντος), στο ποτάμι προκειμένου να συνοδευόσουν τους ποδηλάτες του «wheeling2help» μέχρι την κεντρική πλατεία!

Γιατί η αγάπη, μοιράζεται, μεταδίδεται και παρασύρει όλους μας στον να κάνουμε τη ζωή πιο όμορφη αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Ήδη στην πόλη μας, μεγάλες επιχειρήσεις ευαισθητοποιήθηκαν να προσφέρουν τα 5 αναπηρικά αμαξίδια σε ιδρύματα που τα έχουν ανάγκη, μία γραφομηχανή braillie για το Σύλλογο Τυφλών καθώς και 2 λευκά μπαστούνια ειδικού τύπου.
Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή μας δεν είναι λίγοι οι φορείς, οι Ενώσεις και οι Σύλλογοι και τοπικές επιχειρήσεις όπως οι: Πολιτιστικός Σύλλογος της Αρχαίας Μεσσήνης, Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ, Συ.Φ.Α.με.Α, Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., Ε.Π.Σ.Μ., Agrexpo, Super Markets ΜΟΥΡΓΗ, Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Kαλαμάτας κα) που έχουν εκφράσει την στήριξή τους στην όλη προσπάθεια καλώντας από τη μεριά τους όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν την σπουδαία αυτή δράση εθελοντισμού και γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού!
Επίσης ιδρύματα, σύλλογοι, φορείς, σχολεία και μαθητές στηρίζουν τη δράση ενημερώνοντας για την αναπηρία σε όλες της τις μορφές, μέσω του αθλητισμού και των βιωματικών δράσεων.
* Θυμίζουμε, τέλος, πως η εκδήλωση θα συνδυαστεί με στήριξη των πλημμυροπαθών οικογενειών
Website: http://www.wheeling2help.com/

● Όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν να συνοδεύσουν τους ποδηλάτες του Wheeling2help στη διαδρομή Μελιγαλά-Καλαμάτα, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο εξής λινκ: http://www.wheeling2help.com/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B…/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου