Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Το 9ο Ετήσιο Συνέδριο της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ELITE» ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
  • ΚΛΙΝΙΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

TO ΕΤΗΣΙΟ Συνέδριο της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Elite στην Καλαμάτα.
Για 9η συνεχή χρονιά, το Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας, αισιοδοξεί να αγκαλιάσει όλους τους συναδέλφους που εργάζονται και εξακολουθούν να οραματίζονται την ιατρική, ως την κορωνίδα των επιστημών, σε κόντρα των δυσκολιών της εποχής μας. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει κλινικά φροντιστήρια, διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, ελεύθερες ανακοινώσεις και παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών, έκθεση φαρμακευτικών προϊόντων καθώς και διάλεξη από την αρχαιολόγο Ξένια Αραπογιάννη με θέμα «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΝ της αρχαίας Θουρίας» (Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο).
Στόχος του συνεδρίου που γίνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μελέτης της Βαριάς Νόσου και την Πανεπιστημιακή Κλινική Εντατικής Νοσηλείας ΓΟΝΚ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» και τελεί υπό την αιγίδα του  Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας είναι να προσεγγίσει ιατρούς, νοσηλευτές και επαγγελματίες υγείας, δίνοντας τους ένα ελεύθερο βήμα κατάθεσης απόψεων και διαλόγου σε όλα τα θέματα, που άπτονται της σύγχρονης ιατρικής, εκπληρώνοντας ένα συμπληρωματικό ρόλο με τα κέντρα μετάδοσης της ιατρικής γνώσης της κάθε ειδικότητας.  Το πρόγραμμα είναι πλούσιο, επίκαιρο και η αποτύπωση των θέσεων θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για τη μελλοντική οργάνωση των επόμενων συνεδρίων.
Όπως προαναφέραμε το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 17 και  18 Φεβρουαρίου 2017 στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «Elite». Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 20.00, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα δοθεί διάλεξη από την Αρχαιολόγο κα. Ξένια Αραπογιάννη με θέμα «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΝ της αρχαίας Θουρίας». Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο. Θα ακολουθήσει μουσική παρέμβαση από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

ΠΡΟΕΔΡΟΙ –ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ
ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
Πρόεδρος του συνεδρίου είναι ο Γεώργιος Μπαλτόπουλος , αντιπρόεδροι οι Αικατερίνη Λαμπροπούλου και Μιχαήλ  Μιχαήλ, επίτιμος πρόεδρος ο Γεώργιος Καλαφάτης.
● Οργανωτική Επιτροπή: Πρόεδρος: Ε. Γιαννοπούλου-Χρόνη, αντιπρόεδρος: Γ. Φιλντίσης, μέλη: Δ. Γιάλβαλης, Β. Κουλούρη, Θ. Δεμερτζή, Α. Κουτέλα, Β. Δημοπούλου, Χ. Κυριακοπούλου, Κ. Ζαφειρόπουλος, Ν. Μουρίκης, Β. Ζηδιανάκης, Ε. Ραγκαβά, Α. Θαλασσινός, Ι. Τσιλιγκαρίδης
● Επιστημονική Επιτροπή: Πρόεδρος: Γ. Μπαλτόπουλος, αντιπρόεδρος: Π. Καλοφωλιάς, Μέλη: Θ. Αδαμοπούλου, Γ. Λούρας, Ε. Βλάσσης, Σ. Μακρέας, Ε. Εξερτζόγλου, Π. Μπαλτόπουλος, Φ. Δαρειωτάκη, Ι. Μούντανος, Μ. Ιερωνυμάκης, Ν. Σικαλιάς, Α. Καραβασίλη, Α. Σπέντζουρα, Π. Κουσούλης, Κ. Συναδινού, Λ. Λουίζου
● Επιτροπή Κρίσης Εργασιών: Χ. Δεμπονέρας, Μ. Γκούζου, Θ. Κατσούλας, Λ. Μητρόπουλος, Γ. Μπαλτόπουλος
● Επιτροπή Κρίσης Αναρτημένων Ανακοινώσεων: Γ. Ζερβάκης, Α. Μητσέας, Ε. Μπούτζουκα, Π. Παπαδόπουλος, Ε. Τσίγκου.

Πρόσκληση – Κάλεσμα του
Γεώργιου Ι. Μπαλτόπουλου
Πρόσκληση – Κάλεσμα του Ομότιμου Καθηγητή ΕΚΠΑ και προέδρου του Συνεδρίου Γεώργιου Ι. Μπαλτόπουλου: «Η Οργανωτική και  η Επιστημονική Επιτροπή του 9ου Συνεδρίου Υγείας Μεσσηνίας, με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στις εργασίες της κορυφαίας αυτής εκδήλωσης των ιατρών της Μεσσηνίας και όλων των ιατρών και νοσηλευτών που ενδιαφέρονται για τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση σε θέματα υγείας.
Το «Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας» διοργανώνεται για 9η συνεχή χρονιά από την Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας και απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους με την παροχή υπηρεσιών υγείας, διότι η Οργανωτική και η Επιστημονική Επιτροπή έχουν συμπεριλάβει στο πρόγραμμα τους, θέματα υγείας της καθημερινής πραγματικότητας. Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στις εργασίες του, στις οποίες περιλαμβάνονται κλινικά φροντιστήρια, διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, ελεύθερες ανακοινώσεις και παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών, καθώς και έκθεση φαρμακευτικών προϊόντων. Εκλεκτοί συνάδελφοι θα συζητήσουν μαζί σας/μας, επιλεγμένα επίκαιρα θέματα που ενδιαφέρουν το γιατρό και τον νοσηλευτή της πρώτης γραμμής.»

Ιστορία του Συνεδρίου
Ο θεσμός της «Ημερίδας Υγείας Μεσσηνίας» ξεκίνησε το 2009, με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, της Πανεπιστημιακής Κλινικής Εντατικής Νοσηλείας (Παν/κή ΜΕΘ) του ΓΟΝΚ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» και των Νοσοκομείων του Νομού. Σήμερα, διοργανώνεται από την Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μελέτης της Βαριάς Νόσου και  την Παν/κή ΜΕΘ του ΓΟΝΚ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» και τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.
Το εγχείρημα ξεκίνησε από την ανάγκη των λειτουργών της υγείας, για ενημέρωση και συνεχιζόμενη εκπαίδευση και υλοποιήθηκε ως εξής:
·        1η και  2η Ημερίδα Υγείας Μεσσηνίας, Καλαμάτα 2009 και  2010
·        3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας, Καλαμάτα 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016
Στην αρχή, η προσπάθεια αυτή στόχευε αποκλειστικά στην εκπαίδευση και γι’ αυτό το λόγο ήταν σεμιναριακού τύπου. Από το έτος 2011 η «Ημερίδα Υγείας» αναβαθμίστηκε σε Συνέδριο, διότι η ανάγκη προβολής των επιστημονικών εργασιών των συναδέλφων ήταν επιτακτική.
Οι διοργανωτές θεωρούν ότι η επιστημονική αυτή εκδήλωση δίνει νέο νόημα και νέες προοπτικές στην εκπαιδευτική διαδικασία, που οπωσδήποτε θα έχει θετική επίδραση στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στο νομό, αλλά και στην ευρύτερη περιφέρεια.

Δικαίωμα Συμμετοχής
♦ Το δικαίωμα συμμετοχής ορίστηκε στο ποσό των 40€
♦ Φοιτητές: Δωρεάν
♦ Οι εγγραφές θα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου
♦ Προεγγραφές θα απαιτηθούν για τα Κλινικά Φροντιστήρια (Λήξη προθεσμίας: 13/02/2017)
Στο δικαίωμα συμμετοχής περιλαμβάνονται:
·        Η παρακολούθηση του Συνεδρίου
·        Η παραλαβή συνεδριακού υλικού
·        Το πιστοποιητικό παρακολούθησης
·        Καφές

Επιστημονικές Εργασίες
Όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν εργασία (μπορεί να αναφέρεται σε οποιοδήποτε πεδίο του χώρου της υγείας), παρακαλούνται να την υποβάλλουν στη Γραμματεία του Συνεδρίου σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση: dekara66@gmail.com

Λήξη προθεσμίας υποβολής εργασιών: 31 Ιανουαρίου 2017
Οδηγίες για τη Σύνταξη των Εργασιών
Ο τίτλος της εργασίας θα πρέπει να είναι γραμμένος με κεφαλαία γράμματα, τα ονόματα των συγγραφέων με μικρά γράμματα και να υπογραμμίζεται το ονοματεπώνυμο του συγγραφέα που θα υποστηρίξει την εργασία. Μετά τα ονόματα θα πρέπει να ακολουθεί το Κέντρο (Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας) από το οποίο προήλθε η επιστημονική εργασία και μετά από ένα κενό διάστημα να παρατίθεται το κυρίως κείμενο με την ακόλουθη σειρά:
·        Εισαγωγή
·        Σκοπός
·        Υλικό-Μέθοδος
·        Αποτελέσματα
·        Συμπεράσματα
Μέγεθος κειμένου: μέχρι 400 λέξεις.

Παρουσίαση Επιστημονικών Εργασιών
Με απόφαση της Επιστημονικής Επιτροπής, οι 4 καλύτερες εργασίες θα παρουσιαστούν προφορικά στο Συνέδριο (12 λεπτά σε PowerPoint), ενώ οι υπόλοιπες ως αναρτημένες ανακοινώσεις (διαστάσεις 100 x 80cm).
Όλες οι αναρτημένες ανακοινώσεις θα κριθούν για βράβευση από τις Επιτροπές Κρίσης Αναρτημένων Ανακοινώσεων, οι οποίες θα τις επισκεφτούν το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου (από 14.00 έως 16.00). Οι συγγραφείς των αναρτημένων ανακοινώσεων, θα πρέπει να βρίσκονται στον προκαθορισμένο χώρο ανάρτησης κατά την επίσκεψη των Επιτροπών Κρίσης.

Βράβευση Εργασιών
Θα δοθούν τα εξής βραβεία:
  1. Βραβείο Οργανωτικής Επιτροπής για την καλύτερη εργασία (η πρώτη από τις 4 που επελέγησαν για παρουσίαση) και οι υπόλοιπες θα λάβουν έπαινο.
  2. Βραβείο Επιστημονικής Επιτροπής για την καλύτερη αναρτημένη εργασία (Poster).
Έκθεση
Στο χώρο του Συνεδρίου θα λειτουργεί έκθεση φαρμακευτικών προϊόντων.
Σημαντικές Ημερομηνίες
● Ημέρες Συνεδρίου: 17 και  18 Φεβρουαρίου 2017
● Λήξη προθεσμίας υποβολής εργασιών: 31 Ιανουαρίου 2017
● Λήξη προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής στα Κλινικά Φροντιστήρια: 13 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
● Ώρα 16.30 – 18.30: ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Ι
 «ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ»
Συντονιστές: Α. Παπαλόης - Ν. Σικαλιάς
Εισηγητές: Ν. Σικαλιάς  Λαπαροσκοπική μέθοδος στη γενική χειρουργική και Π. Αντσακλής: Λαπαροσκοπική μέθοδος στη γυναικολογική χειρουργική
Πρακτική άσκηση με εξομοιωτές.
● Ώρα 16.30 - 18.30: ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΙΙ
  «ΝΕΟΤΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΦΛΕΒΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ»
Συντονιστές: Α. Λαμπροπούλου - Χ. Μάλλιου
Ε. Εξερτζόγλου: Εξασφάλιση φλεβικής γραμμής: ενδείξεις, επιπλοκές και  κανόνες συντήρησης
Χ. Βέργη: Ενδοοστική οδός
Θ. Κατσούλας: Τοποθέτηση κεντρικών γραμμών υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση
Γ. Αναγνώστης – Α. Κατρακάζου: Τεχνικές προσπέλασης - Πρακτική άσκηση
ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
● Ώρα 19.30 - 20.00: Χαιρετισμοί - Έναρξη Εργασιών Συνεδρίου
● Ώρα 20.00 - 21.00: Ειδική Διάλεξη
Προεδρείο: Α. Λαμπροπούλου - Γ. Μπαλτόπουλος
Διάλεξη: Ξ. Αραπογιάννη «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΝ της αρχαίας Θουρίας»

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 Φεβρουαρίου 2017
● Ώρα 09.00 – 11.00: Α΄ Στρογγυλό Τραπέζι «Ιατρο-νομική ευθύνη και οι προεκτάσεις της στην ιατρική πράξη»
Συντονιστές: Κ. Μαργέλης - Μ. Μιχαήλ
Εισηγητές:
Φ-Χ. Γκιντώνη από τη σκοπιά του Εισαγγελέα
Ι. Γάκη από τη σκοπιά του Δικηγόρου
Ε. Ναστούλης από τη σκοπιά του Ιατροδικαστή
Μ. Τσιχλάκης: Παρουσίαση περιστατικού με το αγγλοσαξωνικό και  το αμερικανικό δίκαιο
● Ώρα 11.00 - 11.30 Διάλειμμα
● Ώρα 11.30 - 13.00: Β΄ Στρογγυλό Τραπέζι «Ο Λόγος στους Νέους»
Συντονιστές : Π. Βουτσινά  - Γ. Κουδούνης
Εισηγητές:
Ν. Μουρίκης: Τα Επείγοντα στη γενική χειρουργική
Γ. Αλεβετσοβίτης: Φλεγμονή και αθηροσκλήρωση - Νεότερα δεδομένα
Μ. Ρογκόβσκα: Προετοιμασία για χειρουργική επέμβαση – Κατευθυντήριες γραμμές
● Ώρα 13.00 – 14.30: ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ
Δ. ΔΙΑΛΕΞΗ Ι: Λοιμώξεις (Εταιρεία ELPEN)
Δ. ΔΙΑΛΕΞΗ ΙΙ: ΧΑΠ (Εταιρεία MENARINI)
● Ώρα 14.30 – 15.00: Διάλειμμα – Ελαφρύ γεύμα
● Ώρα 15.00 – 17.00: Γ΄ Στρογγυλό Τραπέζι «HPV»
Συντονιστές: Γ. Τασσόπουλος – Σ. Μακρέας
Εισηγητές:
Β. Νίκας: HPV στη Γυναικολογία
Σ. Τριάντος: HPV στην ΩΡΛ
Ι. Μπροκαλάκης: HPV και  δέρμα
Ε. Γιαννακουλοπούλου: HPV και  κατώτερο πεπτικό
Ώρα 17.00 – 17.30: Διάλειμμα
Ώρα 17.30 – 19.30: Βραχείες Διαλέξεις
Συντονιστές: Α. Πολυδώρου – Γ. Φιλντίσης
Εισηγητές:
Ε. Μάκαρης: Σύγχρονη ενδονοσοκομειακή αντιμετώπιση  του οξέως εμφράγματος του μυοκαρδίου. Ο ρόλος της πρωτογενούς αγγειοπλαστικής
Σ. Ζόμπολος: Κρυψιγενές ΑΕΕ
Β. Σούμπλης: Σακχαρώδης διαβήτης και  οφθαλμός
Β. Ανδρουτσοπούλου: Οξύς διαχωρισμός αορτής
19.30 - 20.30: Ερευνητικό Τραπέζι
Συντονιστές: Σ. Μανωλακάκης – Ε. Μπούτζουκα

ΟΜΙΛΗΤΕΣ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ – ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
● Θεοδούλη Αδαμοπούλου: Νοσηλεύτρια ΠΕ Χειρουργικού Τομέα ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
● Γεώργιος Αλεβετσοβίτης: Στρατιωτικός Ιατρός, Ειδικευόμενος Καρδιολογίας, ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
● Ξένια Αραπογιάννη: Αρχαιολόγος
● Γεώργιος Αναγνώστης: Αναισθησιολόγος, Επιμελητής Α,΄ Αναισθησιολογικό Τμήμα  Ε.Ε.Σ.
● Βασιλική  Ανδρουτσοπούλου: Καρδιοχειρουργός «ΥΓΕΙΑ»
● Χριστίνα Βέργη: Αναισθησιολόγος, Αναισθησιολογικό Τμήμα ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
● Ευθύμιος Βλάσσης: Παθολόγος
● Ποθητή Βουτσινά: Γενική Ιατρός, Επιμελήτρια Α΄, Κέντρο Υγείας Μελιγαλά
● Ιφιγένεια Γάκη: Δικηγόρος
● Δημήτριος Γιάλβαλης: Γενικός Χειρουργός-Χειρουργός Ενδοκρινών Αδένων
● Ελευθερία Γιαννακουλοπούλου: Γαστρεντερολόγος, Ακαδημαϊκή υπότροφος
● Ελένη Γιαννοπούλου-Χρόνη: Οφθαλμίατρος
● Φωτεινή-Χριστίνα Γκιντώνη: Αντιεισαγγελέας
● Μαρία Γκούζου: Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
● Φωτεινή Δαρειωτάκη: Πνευμονολόγος-Εντατικόλογος, Επιμελήτρια Β΄, ΜΕΘ ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
● Χρήστος Δεμπονέρας: Καρδιολόγος-Εντατικολόγος, Παν/κή ΜΕΘ ΓΟΝΚ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
● Βασιλική Δημοπούλου: Αναισθησιολόγος, Επιμελήτρια Α΄, Αναισθησιολογικό Τμήμα ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
● Θεοδώρα Δεμερτζή: Νοσηλεύτρια ΤΕ, Τομεάρχης Εργαστηριακού Τομέα ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
● Ελένη Εξερτζόγλου: Αναισθησιολόγος, Επιμελήτρια Α΄, Αναισθησιολογικό Τμήμα ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
● Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος: ΩΡΛ, ΩΡΛ Τμήμα ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
● Γεώργιος Ζερβάκης: Αγγειοχειρουργός
● Βασίλειος Ζηδιανάκης: Αναισθησιολόγος-Εντατικόλογος, Διευθυντής, Παν/κή ΜΕΘ ΓΟΝΚ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»    
● Σπυρίδων Ζόμπολος: Καρδιολόγος
● Ανδρέας Θαλασσινός: Εργοθεραπευτής  «ΔΙΑΠΛΑΣΗ»
● Εμμανουήλ Ιερωνυμάκης: ΩΡΛ, ΩΡΛ Τμήμα ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
● Γεώργιος Καλαφάτης: Χειρουργός
● Παναγιώτης Καλοφωλιάς: Χειρουργός, Διευθυντής Χειρ. Κλινικής ΓΝΜ-ΝΜ Κυπαρισσίας
● Αλεξάνδρα Καραβασίλη: Φυσίατρος, Επ.Διευθύντρια ΚΑΑ «ΔΙΑΠΛΑΣΗ»
● Αικατερίνη Κατρακάζου: Αναισθησιολόγος, Αναισθησιολογικό Τμήμα ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
● Θεόδωρος Κατσούλας: Επικ.Καθηγητής Τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Παν/κή ΜΕΘ ΓΟΝΚ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»  
● Γεώργιος Κουδούνης: Καρδιολόγος, Διευθυντής Καρδιολογικού Τμήματος ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
● Βασιλική Κουλούρη: Νοσηλεύτρια Μεσσήνιον Θεραπευτήριο «ΛΗΤΩ»
● Παναγιώτης Κουσούλης: Χειρουργός ΩΡΛ, Ιπτάμενος ιατρός Πολεμικής Αεροπορίας 
● Αικατερίνη Κουτέλα: Νοσηλεύτρια ΠΕ Παθολογικού Τομέα ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
● Χαραλαμπία Κυριακοπούλου: Παιδίατρος
● Αικατερίνη Λαμπροπούλου: Αναισθησιολόγος, Πρόεδρος Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας
● Λιζίκα Λουίζου: Νοσηλεύτρια ΤΕ, Προϊσταμένη Παν/κής ΜΕΘ ΓΟΝΚ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
● Εμμανουήλ Μάκαρης: Καρδιολόγος, Επιμελητής Α’, ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
● Σωκράτης Μακρέας: Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος
● Χρυσάνθη Μάλλιου: Αναισθησιολόγος, Επιμελήτρια Α΄, Αναισθησιολογικό Τμήμα ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
● Στυλιανός Μανωλακάκης: Ακτινοδιαγνωστής
● Κωνσταντίνος Μαργέλης: Δικηγόρος, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας
● Μιχαήλ Μιχαήλ: Ακτινοδιαγνωστής, Διευθυντής Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας, Πρόεδρος Ι.Σ. Μεσσηνίας
● Λάμπρος Μητρόπουλος: Παιδίατρος
● Αθανάσιος Μητσέας: Ορθοπαιδικός
● Ιωάννης Μούντανος: Ακτινοδιαγνωστής
● Νικόλαος Μουρίκης: Ειδικευόμενος Γεν.Ιατρικής, ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
● Γεώργιος Μπαλτόπουλος: Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος, Πρόεδρος Ινστιτούτου Μελέτης της Βαριάς Νόσου
● Παναγιώτης Μπαλτόπουλος: Ορθοπαιδικός, Διευθυντής Α΄ Ορθοπαιδικού Τμήματος ΓΝΑ «ΚΑΤ»
● Ελένη Μπούτζουκα: Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Διευθύντρια, Παν/κή ΜΕΘ ΓΟΝΚ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
● Ιωάννης Μπροκαλάκης: Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος
● Βασίλειος Νίκας: Μαιευτήρας-Γυναικολόγος
● Ευάγγελος Ναστούλης: Ιατροδικαστής, ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
● Παναγιώτης Παπαδόπουλος: Νευρολόγος
● Απόστολος Παπαλόης: Βιολόγος, Διευθυντής Ερευνητικού-Πειραματικού Κέντρου ετ.ELPEN
● Ανδρέας Πολυδώρου: Μαιευτήρας-Γυναικολόγος
● Ευγενία Ραγκαβά: Νοσηλεύτρια
● Μαρίνα Ρογκόβσκα: Ειδικευόμενη Χειρουργικής, ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
Νικόλαος Σικαλιάς: Χειρουργός, Επιμελητής Β΄, Χειρουργική Κλινική ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
● Βασίλειος  Σούμπλης: Οφθαλμίατρος
● Αικατερίνη Σπέντζουρα: Ακτινοθεραπεύτρια-Ογκολόγος, Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
● Κωνσταντίνα Συναδινού: Νοσηλεύτρια ΤΕ, Τομεάρχης Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
● Γεώργιος Τασσόπουλος: ΩΡΛ, Διευθυντής ΩΡΛ Τμήματος ΓΝΠ «ΜΕΤΑΞΑ»
● Στυλιανός Τριάντος: ΩΡΛ, Διευθυντής ΩΡΛ Τμήματος ΓΝΑ «ΕΕΣ»
● Ευδοξία Τσίγκου: Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α, Παν/κή ΜΕΘ ΓΟΝΚ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
● Ιάσων Τσιλιγκαρίδης: Ειδικευόμενος Χειρουργικής, ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
● Μιχαήλ Τσιχλάκης: Χειρουργός, Επιμελητής Α΄, Χειρουργικό Τμήμα ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
● Γεώργιος Φιλντίσης: Καθηγητής Τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Παθολόγος-Εντατικολόγος, Διευθυντής Παν/κής ΜΕΘ ΓΟΝΚ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΑΘΗΝΑ: Δήμητρα Καραμπάτσου
Τηλέφωνα: 210 3501698, 6945172860, E-mail: dekara66@gmail.com, http://www.icutopics.gr
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Αλεξάνδρα Κοντογεώργη
Τηλέφωνο: 27210 21448 Fax: 27210 23568 E mail: iemess2011@gmail.com, http://www.iemes.net

* Κόστος εγράφης 40€ , δίδεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης και μόρια CME-CPD.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου