Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΙΡΗΝΗΣ SRI CHINMOY ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Λαμπαδηδρομία Ειρήνης την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου

ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ των εκδηλώσεων πλέον των 300 μελών, των Κέντρων Ειρήνης Sri Chinmoy από 25 χώρες, θα είναι η Καλαμάτα από χθες μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου. Οι συμμετέχοντες που θα διαμείνουν στην πόλη θα υλοποιήσουν μια σειρά από αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με επίκεντρο την Καλαμάτα, ενώ στο πρόγραμμα τους είναι και επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους και άλλα αξιοθέατα της περιοχής.
Η πόλη της Καλαμάτας επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλές άλλες όχι μόνο λόγω της πλούσιας ιστορίας, της μοναδικής ομορφιάς που διαθέτει και των συμπαντικών αρχαιολογικών χώρων που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, αλλά και γιατί τα μέλη των Κέντρων Ειρήνης επιθυμούν να ενισχύσουν την τοπική κοινωνία, προβάλλοντας την περιοχή σε όλο τον κόσμο και δείχνοντας ότι πέρα από τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς, υπάρχει μια Ελλάδα που αξίζει να εξερευνηθεί.
Η συνεργασία μας με το Δήμο Καλαμάτας και τους τοπικούς φορείς είναι υποδειγματική και νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς και πολίτες της πόλης που βοήθησαν στην διοργάνωση των εκδηλώσεων στο όνομα της Ειρήνης και της Φιλίας που εκπροσωπούμε.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιήσουν μια λαμπαδηδρομία Ειρήνης την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου και ώρα 10.00πμ, με αφετηρία την κεντρική πλατεία Καλαμάτας στη διαδρομή προς το ξενοδοχείο «Φιλοξένια» και επιστροφή στην κεντρική πλατεία, μέσω των οδών Αριστομένους, Ψαρών και Ναυαρίνου. Στην λαμπαδηδρομία θα συμμετάσχουν αθλητές μέλη των Κέντρων Ειρήνης, ενώ θα είναι ελεύθερη η συμμετοχή και σε όποιον επιθυμεί.

Τι είναι τα Κέντρα Ειρήνης Sri Chinmoy
Τα Κέντρα Ειρήνης Sri Chinmoy ( Peace Centres Sri Chinmoy) έχουν δημιουργηθεί παγκοσμίως σε πάνω από 60 χώρες ώστε να προωθήσουν την Ειρήνη, τον Πολιτισμό, και τον Αθλητισμό ως συνέχεια του έργου του Sri Chinmoy (1931-2007), που υπήρξε  αξιόλογος συγγραφέας, ποιητής, μουσικός, ζωγράφος, αθλητής, καθώς και δάσκαλος του διαλογισμού. Πεποίθηση του ήταν  ότι η μεταμόρφωση της ανθρωπότητας και η επίτευξη της Ειρήνης θα πραγματοποιηθούν μόνο χάρη στη συμφιλίωση του πνεύματος με την ύλη και είχε αναπτύξει επί σειρά ετών απαράμιλλη πνευματική, καλλιτεχνική και αθλητική δραστηριότητα ιδρύοντας τους οργανισμούς Sri Chinmoy Marathon Team και Peace Run. Υπήρξε σεβαστή και αγαπητή προσωπικότητα σε όλο τον κόσμο, με αξιόλογους φίλους όπως ο Nelson Mandela, Μητέρα Teresa, Carl Lewis, Muhammad Ali και πολλούς άλλους.
Τα μέλη των Κέντρων Ειρήνης ξεπερνούν τα 5.000 και επιδεικνύουν αξιόλογη δράση, οργανώνοντας αθλητικά δρώμενα, σεμινάρια, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και πολλά πολιτιστικά δρώμενα με κοινό παράγοντα την προώθηση της Παγκόσμιας Ειρήνης.
Κάθε χρόνο κατά τη περίοδο των Χριστουγέννων διεξάγεται η ετήσια παγκόσμια συνάντηση των μελών της με συμμετοχές από όλο τον κόσμο (ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη, Αυστραλία, Ασία). Οι συμμετέχοντες ξεπερνάνε τους 500 και για το 2016 η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Καλαμάτας, 23 Δεκεμβρίου2016 με 3 Ιανουαρίου 2017. Σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας σχεδιάζονται Αγώνες Ειρήνης, μουσικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.
Οι εκδηλώσεις στην Καλαμάτα
● Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου, 10:00 Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας
Λαμπαδηδρομία Ειρήνης Peace Run Sri Chinmoy
Η Λαμπαδηδρομία Peace Run ιδρύθηκε το 1987 από τον Φιλόσοφο της Ειρήνης Sri Chinmoy και έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι σε 150 χώρες και οι διεθνείς ομάδες δρομέων έχουν διανύσει περισσότερα από 500.000 χιλιόμετρα. 
 Όταν τρέχουμε μαζί για την Ειρήνη και την αρμονία, τότε μπορούμε και να ζήσουμε μαζί με Ειρήνη και Φιλία! Ο καθένας από εμάς ανεξάρτητα την ηλικία και εθνικότητα, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο – δίνοντας ένα ζωντανό παράδειγμα σε όλους και κάνοντας το πρώτο βήμα!
Το Peace Run International είναι μια παγκόσμια Λαμπαδηδρομία που επιχειρεί να προωθήσει την Ειρήνη, τη διεθνή φιλία και να δείξει τον τρόπο για έναν πραγματικό κόσμο  ενότητας.
● Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου, 20:00 (δεν έχει καθοριστεί ο τόπος διεξαγωγής): Oneness-Dream a capella Χορωδία Εκκλησιαστικής μουσικής
Η χορωδία αποτελείται από 14 μέλη που προέρχονται από διαφορετικές χώρες - Φιλανδία, Ισλανδία, Νορβηγία, Ελβετία, Γερμανία, Τσεχία, Αυστρία, Σκωτία, Αγγλία, ΗΠΑ, Ιταλία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Κολομβία και θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Sri Chinmoy που έχει συνθέσει περισσότερα από 22.000 και έχουν παρουσιαστεί σε εκκλησίες και αρχαιολογικούς χώρους σε όλο τον κόσμο.  Μοναδικές μελωδίες που θα μας ταξιδέψουν σε ένα αρμονικό πάντρεμα διαφορετικών πνευματικών παραδόσεων.
● Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2017, 20:00 Αμφιθέατρο Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Θεατρική παράσταση “The New Year
Οι “Κοσμικοί παίκτες” είναι ένας θίασος που αποτελείται από  ηθοποιούς και μουσικούς από όλο τον κόσμο , που τους ενώνει  το κοινό ενδιαφέρον για το θέμα της Ειρήνης: προσωπική, πνευματική και παγκόσμια. Έχουν ταξιδέψει τον κόσμο από τη Βραζιλία έως το Μπαλί για να ψυχαγωγήσουν και να εμπνεύσουν το κοινό με τα παιχνίδια, ιστορίες και μουσική της Ειρήνης. Μια παράσταση που γιορτάζει την ιερή και δημιουργική φιλοδοξία που ενώνει όλα τα ανθρώπινα όντα της παγκόσμιας οικογένειας.

Μέλη της διεθνής προσφέρουν ένα μήνυμα ελπίδας για το νέο χρόνο, μια δραματοποιημένη προσαρμογή των γραπτών του Sri Chinmoy.

1 σχόλιο:

  1. Πρόσκειται για οπαδούς του γκουρού Σρι Τσινμόυ που διδάσκει διάφορες τεχνικές γιόγκα και διαλογισμού. Διαφημίζεται τακτικά με αφισοκολλήσεις.
    O γκουρού Sri Chinmoy ισχυρίζεται πώς είναι ο δάσκαλος του διαλογισμού των Ηνωμένων Εθνών. Αυτό όμως είναι ανοησία. Απλώς νοικιάζει στα κτίρια αίθουσες και κάνει διαλέξεις. Δίνει εντολή στους οπαδούς του να ανοίγουν καταστήματα, που τα ονομάζει «θεϊκά καταστήματα». Οφείλουν να εργασθούν σκληρά γι' αυτόν και τα χρήματα τα χρησιμοποιεί πάλι για προπαγάνδα. Στο Μόναχο οργανώνει πάντοτε μαραθώνιο ή τρέξιμο χιλίων μέτρων. Πολλοί νέοι επιθυμούν να κάνουν κάτι για την υγεία του σώματος, αλλά και μεγαλύτεροι συμμετέχουν σ' αυτές τις ασκήσεις, που είναι πολύ καλά οργανωμένες. Όμως πριν από το τρέξιμο τούς καλούν να κάνουν λίγο διαλογισμό, γιατί μ' αυτό τον τρόπο ισχυρίζονται πως θα τρέξουν καλύτερα, με μεγαλύτερα αποτελέσματα».
    http://aktines.blogspot.gr/2012/04/blog-post_7491.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή