Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

«Πρωταγωνιστής» ο Απόστολος Κουταβάς στη σειρά εκπαιδευτικών βίντεο της Τ.Ε. Τραμπολίνο της Ε.Γ.Ο.


ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΕΤΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ 
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ Α/Γ

Με το «καλημέρα» της νέας χρονιάς μπήκαν σε δράση οι επίλεκτοι αθλητές και αθλήτριες των ομάδων ανδρών και γυναικών Τραμπολίνο, οι οποίοι συμμετείχαν στις αρχές του 2017 σε καμπ προετοιμασίας στο Ε.Α.Κ. Αγίου Κοσμά. Οι κοινές προπονήσεις τους διήρκησαν έως τις 7 Ιανουαρίου, με ένα μικρό διάλειμμα για την αργία των Θεοφανείων.

Στο καμπ πήραν μέρος πέντε αθλητές. Ο καλαματιανός αθλητής του «Άθλου» Καλαμάτας, Απόστολος Κουταβάς έδωσε το παρόν καθώς και οι Γιάννης Τοπτίδης, Κώστας Γράψας, Μάριος Γράψας και Χρήστος Γράψας καθώς και οι τέσσερις αθλήτριες Λίλα Κασάπογλου, Δήμητρα Τόλη, Βασιλική Γαρμπή και Νικολέτα Αζωίδου, μαζί με τους προπονητές Βασίλη Αγγελάκο του «Άθλου» Καλαμάτας, Κυριάκο Μαβιτζή, Αρτούρ Γιεριμιάν, Βαρβάρα Βοϊβόδα και Ράνια Ρούτση. Επιπλέον, στο καμπ είχε κληθεί ο Νίκος Σαββίδης μαζί με τον προπονητή του, Κώστα Πεξαρά.
Στο πρώτο καμπ του νέου έτους τους συμμετέχοντες καλωσόρισε η πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Τραμπολίνο της Ε.Γ.Ο. και ταμίας της Ομοσπονδίας, Ελένη Τζαβάρα-Κρανίτη, η οποία ευχήθηκε Καλή Χρονιά σε όλους εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο., ενώ παρόντες ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο τεχνικός σύμβουλος Τραμπολίνο Σπύρος Καραμάνης και οι διεθνείς κριτές και μέλη της Τεχνικής Επιτροπής Δημοσθένης Χρυσοσπάθης και Βαγγέλης Κολοζάκης.
Μάλιστα, στο περιθώριο μιας εκ των προπονήσεων, οι πρωταθλητές του Τραμπολίνο είχαν την ευκαιρία να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, με τυχερό τον Αρτούρ Γιεριμιάν, στο κομμάτι του οποίου έπεσε το φλουρί.
Όσο για τα μεγάλα στοιχήματα της χρονιάς. Εφέτος για τις Εθνικές ομάδες Τραμπολίνο, ο μεγάλος στόχος είναι η διάκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Σόφια, κι αυτό διότι το διεθνές καλεντάρι του 2017 δεν περιλαμβάνει τη διεξαγωγή ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

«Πρωταγωνιστής» ο Κουταβάς
στα εκπαιδευτικά προγράμματα
Τραμπολίνο της Ε.Γ.Ο.

Μια σειρά από εκπαιδευτικά βίντεο τα οποία περιλαμβάνουν ενδεικτικά προγράμματα, για αρχάριους αλλά και για προχωρημένους αθλητές, με στόχο την αποτελεσματικότερη εκμάθηση βασικών ασκήσεων και την σύνθεση άρτιων αγωνιστικών προγραμμάτων, επιμελήθηκε πρόσφατα η Τεχνική Επιτροπή Τραμπολίνο της Ε.Γ.Ο.
«Πρωταγωνιστής» στη σειρά αυτή είναι ο «δικός» μας, Απόστολος Κουταβάς. Τα βίντεο, τα οποία υλοποιήθηκαν με την επίβλεψη του μέλους της Τ.Ε. Τραμπολίνο της Ε.Γ.Ο., Βαγγέλη Κολοζάκη και με την συμμετοχή και βοήθεια του πρωταθλητή της Εθνικής ανδρών, αθλητή του «Άθλου» Καλαμάτας, Απόστολου Κουταβά.
Ενδεικτικά τα αγωνιστικά προγράμματα, που περιλαμβάνουν τις ειδικές απαιτήσεις της εκάστοτε ηλικιακής κατηγορίας είναι:
● Παμπαίδες Β’ – Παγκορασίδες Β’ (8-9 ετών), προγράμματα 1, 2 και 3.
● Παμπαίδες Β’ – Παγκορασίδες Β’ (10 ετών), προγράμματα 1 και 2
● Παμπαίδες Α’ – Παγκορασίδες Α’ (11-12 ετών), προγράμματα 1 και 2
● Παίδες – Κορασίδες (13-14 ετών), προγράμματα 1 και 2,

και προγράμματα Εκμάθησης Βασικών Ασκήσεων Τραμπολίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου