Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Πρώτη …στάση για το 2014 η Πάτρα!

Θετικό πρόσημο στο 2013 βάζει
ο κόουτς Παναγιώτης Ντάκουρης



ΗΤΑΝ και είναι για πολλούς το outsider -φαβορί στην Α2 Ανδρών. Η ομάδα έκπληξη του Β΄ Ομίλου. Οι «λύκοι» του Παναγιώτη Ντάκουρη φέτος έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία και μέχρι το τέλος του 2013 κρατούσαν το μεσσηνιακό ανδρικό βόλεϊ στα ψηλά!

Αυτό ευχόμαστε άπαντες και για το νέο έτος με την ομάδα, αφήνοντας πίσω τις γιορτές, να κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία ξεκινώντας με το ίδιο πάθος και θέληση την προετοιμασία της για το 2014!

Θετικό πρόσημο
στο 2013
Σε γενικές γραμμές η χρονιά ήταν επιτυχημένη. Η ομάδα μπήκε δυνατά, κάνοντας το «2 στα 2» με νίκες απέναντι σε Μαλεσίνα και Ηγουμενίτσα για να ηττηθεί από το δυναμικό και φαβορί της κατηγορίας Κολέγιο Αθηνών (3-1) εκτός έδρας.
Συνοπτικά, τα αποτελέσματα του Α΄ γύρου:
1η αγωνιστική: ΑΣ Αίας Μαλεσίνας - «Καλαμάτα’80» 1-3
2η αγωνιστική: «Καλαμάτα ’80»- Ερμής Ηγουμενίτσας         3-0
3η αγωνιστική: ΣΑ Κολλεγίου Αθηνών – «Καλαμάτα ’80»    3-1
4η αγωνιστική: «Καλαμάτα ’80» - ΑΚ Ζωγράφου        3-1
5η αγωνιστική: ΑΣΠ Ερμής – «Καλαμάτα ’80»  0-3
6η αγωνιστική: «Καλαμάτα ’80»- ΑΟ Παλλήνη  3-1
7η αγωνιστική: ΑΟΝΣ Μίλων – «Καλαμάτα ’80»        1-3
8η αγωνιστική: «Καλαμάτα ’80»- ΑΓΣ Ιωαννίνων       1-3
9η αγωνιστική: Ρεπό
10η αγωνιστική: ΑΕΠ Ολυμπιάς – «Καλαμάτα ’80»    2-3
Εάν, λοιπόν, εξαιρέσουμε τα ματς με Κολέγιο Αθ. και ΑΓΣ Ιωαννίνων, το καλαματιανό συγκρότημα έχει σερί επιτυχημένων αποτελεσμάτων και εμφανίσεις …αντάξιες ανόδου!
Άλλωστε αυτό είναι το πολυπόθητο όνειρο και όραμα των ανθρώπων που απαρτίζουν όχι μόνο το αγωνιστικό τμήμα, αλλά και το διοικητικό!
«Σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό», όπως λέει και ο Παναγιώτης Ντάκουρης «Έχουμε ξεπεράσει τις προσδοκίες. Εάν μάλιστα είχαμε αποφύγει την ήττα με τα Γιάννενα, μπορούσαμε περισσότερα…
Ωστόσο και ως ομάδα και ως έδρα και στον βαθμολογικό πίνακα, θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Είμαστε ακόμη κοντά στο στόχο μας, κι από κει και πέρα οι διαφορές με τις άλλες ομάδες είναι μικρές, εάν σκεφτεί κανείς πως μιλάμε για 2-3 πόντους τη φορά, που σημαίνει ένα με δυο παιχνίδια για να φτάσει κανείς το στόχο του, παίζοντας ακόμη και σε παιχνίδι ανόδου.
Η αλήθεια είναι πως από αρχή είπαμε ότι θα κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Κάτι που ωφελεί. Καλό είναι να έχεις ένα μακροπρόθεσμο στόχο, αλλά ωφελεί περισσότερο να επικεντρώνεσαι στον στόχο που έχεις μπροστά σου.»

Πρώτη …στάση
για το 2014 η Πάτρα!
Πρώτη στάση η Πάτρα και αντίπαλος η ομάδα της ΕΑΠ για την «Καλαμάτα ’80. Θεσμός: Κύπελλο Ανδρών ΕΟΠΕ. Ένα θεσμό που οι Καλαματιανοί καλοκοιτάζουν όπως και το πρωτάθλημα. Έχει εξίσου μεγάλη σημασία γι’ αυτούς και η παρουσία τους δεν θα είναι απλά στα χαρτιά! Αντιθέτως, όπως ξεκαθαρίζει και ο κόουτς της ομάδας, είναι κομμάτι του αρχικού σχεδίου, αποτελεί δηλαδή έναν από τους φετινούς στόχους της ομάδας.
«Είναι εντός στόχων μας και το Κύπελλο», λέει και συνεχίζει «Όλα τα παιχνίδια έχουν την ίδια σημασία. Άλλωστε το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που σου δίνει τη δυνατότητα ακόμη και ομάδα από χαμηλότερη Κατηγορία να είσαι να πρωταγωνιστήσεις», εξηγεί και εν όψει Πατρών δηλώνει «Για εμάς θα είναι ένα καλό παιχνίδι, σ’ ένα μεταβατικό στάδιο όπως αυτό των γιορτών που σαφώς και έχει αντίκτυπο σε κάθε ομάδα, καθώς πιστεύω πως εκεί θα δούμε τελικά τι πραγματικά μπορούμε εν όψει Καρδίτσας!»
Στα ευχάριστα για τον έμπειρο κόουτς είναι το γεγονός πως για το ταξίδι στην Πάτρα δεν θα στερηθεί την συμμετοχή κανενός παίκτη, έχοντας όλους στη διάθεσή του. Άλλωστε το διάστημα των γιορτών έδωσε την ευκαιρία σε όσους δεν ήταν 100% σε φόρμα ή αντιμετώπιζαν μικροπροβλήματα τραυματισμών, να επανέλθουν!
Η προετοιμασία ξεκίνησε κανονικά από χθες, σε φουλ ρυθμό, ενώ προηγήθηκε και μέσα στις γιορτές ένα μίνι πιο χαλαρό πρόγραμμα προετοιμασίας και παρά το γεγονός πως η ομάδα είναι ερασιτεχνική, οι παίκτες της «Καλαμάτα ’80» αποδεικνύεται πως είναι κάτι παραπάνω από ερασιτέχνες και η διάθεση και η συνέπεια που έχουν δείξει τη φετινή σεζόν δείχνει την εξέλιξη που έχουν σαν ομάδα και άνθρωποι, αλλά και την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι ίδιοι την υπόθεση ανάδειξης του Καλαματιανού και όχι μόνο βόλεϊ αλλά και της επιστροφής στην παλιά του αίγλη!
Ένα κοινό όραμα για όλους και μια ευχή απ’ όλους τους φίλους του αθλήματος στην περιοχή και τη χώρα μας.

Ο σπουδαίος
ρόλος του κόσμου
Χρόνια τώρα το μεγάλο αγκάθι για τα αθλήματα κλειστού στίβου, όπως το Βόλεϊ, το μπάσκετ κ.α., είναι ο κόσμος και η …τρανταχτή απουσία του!
Η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει δειλά δειλά τα προηγούμενα χρόνια και πιο δυναμικά φέτος, φαίνεται πως έχει αποτέλεσμα. Αφού σιγά σιγά ο κόσμος επιλέγει το κλειστό της Παραλίας και της «Τέντας», ενίοτε, για να παρακολουθήσει αγώνες πετοσφαίρισης και μπάσκετ.
Ο Σύλλογος της «Καλαμάτα ’80» τόσο στο μπάσκετ και στην προκειμένη περίπτωση στο βόλεϊ έχει αφιερώσει χρόνο και κόπο προκειμένου οι συμπολίτες μας να έρθουν σε επαφή είτε συμμετέχοντας μέσα από τις Ακαδημίες του, είτε ως θεατές, ως δηλαδή ένας σπουδαίος «κρίκος της αλυσίδας» για την επιτυχία!
Βέβαια μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζουν και οι επιτυχίες. Διότι δίχως ποιοτικό, συναρπαστικό και προπαντός νικηφόρο θέαμα δεν υπάρχει και ανταπόκριση!
«Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος θέλει να δει καλά παιχνίδια και αποτελέσματα. Ο κόσμος είναι κοντά μας και θα έλεγα πως για πρώτη χρονιά, είναι υπέρ του δέοντος κοντά μας!
Πιστεύω ότι θέλει να βλέπει καλό βόλεϊ και μέχρι στιγμής μας έχει στηρίξει σε αυτό που έχουμε καταφέρει», είπε στη «Φ» ο Παναγιώτης Ντάκουρης και αναφέρεται στο πραγματικά μεγάλο επίτευγμα της πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας του στην Α2 Εθνική Ανδρών.

Το ματς με
την Καρδίτσα
Ιδιαίτερη σημασία δίνουν άπαντες στην ομάδα, στην πρώτη αναμέτρηση της χρονιάς για το πρωτάθλημα της Α2 με αντίπαλο την Καρδίτσα. το ματς της 11ης Ιανουαρίου του θα καθορίσει τρόπον τινά το μέλλον των «Λύκων» στην κατηγορία.
Το ματς αυτό, εννοείται και το αποτέλεσμά του, θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο, αφού πρόκειται για την αναμέτρηση του 2ου με τον 3ο του βαθμολογικού πίνακα, και έπαθλο είναι ένα εισιτήριο ανόδου!
«Είναι το παιχνίδι που ουσιαστικά θα δείξει τι θα γίνει. Με την Καρδίτσα υποτίθεται είναι ντέρμπι μεταξύ 2ου και 3ου.
Παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ που εξ αρχής είχε στόχο την άνοδο.
Θαρρώ πως ο κόσμος θα θέλει να δει ένα τέτοιο παιχνίδι, υψηλού επιπέδου και θα στηρίξει αυτή μας την προσπάθεια.», είπε κλείνοντας ο νεαρός κόουτς της «Κ80».
Το παιχνίδι αυτό θα γίνει το Σάββατο 11 Ιανουαρίου  στις 6:30 το απόγευμα στο κλειστό της Παραλίας, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του Α΄ γύρου του Β΄ Ομίλου της Α2 Εθνικής Ανδρών.

Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου