Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Οι Παλαίμαχοι «Καλαμάτας» και Μεσσηνιακού επιστρέφουν στο γήπεδο για το 4ο Δημ. Σχολείο!



ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ 

ΕΚΑΝΕ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ



ΣΤΑ 2 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ – ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ!



 


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες το πρωί σε αίθουσα του γηπέδου «Στ. Παπαδόπουλος» εκπρόσωποι του Συνδέσμου Παλαιμάχων «Καλαμάτας» και Μεσσηνιακού και του 4ου Δημ. Σχολείου Καλαμάτας, σχετικά με τον φιλικό αγώνα των δυο Συνδέσμων.
Ο αγώνας διεξάγεται την ερχόμενη Δευτέρα στις 4 μ.μ. στο ίδιο γήπεδο με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του εν λόγω σχολείου που αντιμετωπίζει πολλά σοβαρά προβλήματα.
Η τιμή του εισιτηρίου έχει οριστεί για όλους πλην των παιδιών, για τα οποία η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η συνέντευξη Τύπου που διενεργήθηκε χθες αποτέλεσε μια προαναγγελία για τον αγώνα από τους αρμόδιους φορείς που τον διοργανώνουν. Παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων «Καλαμάτας» Μανώλης Θεοδώρου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Μεσσηνιακού Σταύρος Χριστόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας Όλγα Φωτοπούλου Μπάκα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της «Καλαμάτας» Γιώργος Φάββας  και εκ μέρους των καθηγητών του σχολείου ο γυμναστής Ανδρέας Κλεφτόγιαννης. Όλοι οι παραπάνω συμμετείχαν στην συνέντευξη Τύπου και έκαναν δηλώσεις.

Η συνέντευξη Τύπου
Συντονιστής της συνέντευξης Τύπου επιτέλεσε ο Γιώργος Φάββας, ο οποίος άνοιξε τις ομιλίες δηλώνοντας τα εξής: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι αυτό που θα δοθεί μεταξύ των δυο ομάδων παλαιμάχων Περισσότερα πράγματα γι’ αυτή τη πρωτοβουλία θα μας πει η κ. Φωτοπούλου – Μπάκα, για να μας εξηγήσει την ιστορία πίσω από αυτόν τον αγώνα».

«Ανάγκη από
κοινωνική μόρφωση»
Ακολούθως τον λόγο πήρε η κ. Φωτοπούλου – Μπάκα, η οποία έδωσε ιδιαίτερη βάση στην κοινωνική μόρφωση των παιδιών στην οποία θα συμβάλει το παιχνίδι της Δευτέρας: «Εδώ και χρόνια ο Σύλλογος παλεύει για την καλυτέρευση των συνθηκών και υποδομών του σχολείο μας. Το μέλλον μας είναι τα παιδιά. Τα παιδιά πρέπει να φτάσουν στην επιτυχία και ευτυχία, αυτό ευχόμαστε όλοι. Απαραίτητο εφόδιο γι’ αυτό είναι η μόρφωση και όχι μόνο η σχολική, αλλά και η γενική. Στο σχολείο μας έχουμε ένα εξαιρετικό διδακτικό προσωπικό το οποίο βοηθάει με κάθε τρόπο τα παιδιά. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό, χρειάζονται και οι υποδομές και το κατάλληλο περιβάλλον. Προσπαθούμε με διάφορα μέσα να κάνουμε ότι μπορούμε για να καλυτερεύσουμε αυτές τις συνθήκες. Απευθυνθήκαμε στον Σύλλογο Παλαιμάχων, οι οποίοι δέχθηκαν να μας συμπαρίστανται σε αυτή την βοήθεια. Τα παιδιά έχουν ανάγκη από κοινωνική μόρφωση, η οποία δεν παρέχεται μόνο από το περιβάλλον. Είναι πιο σημαντική όταν παρέχονται παραδείγματα κοινωνικής συμπεριφοράς από τα άτομα που βρίσκονται στην «σφαίρα» των ειδώλων – προτύπων. Οι αθλητές και οι ποδοσφαιριστές είναι και αυτοί πρότυπα. Είναι λοιπόν μεγάλη μας τιμή αυτό που έκαναν οι παλαίμαχοι διότι δίνουν ένα μάθημα ζωής στα παιδιά, ένα μάθημα κοινωνικής συμπεριφοράς, αλληλεγγύης, βοήθειας που είναι πολύ σημαντικό. Πιο εύκολα θα το δεχτούν από αυτούς, παρά από μας ένα τέτοιο μάθημα. Ένα ευχαριστώ δεν φτάνει. Συγχαρητήρια γιατί ανταποκριθήκατε αμέσως στην πρόταση που σας έγινε. Συγχαρητήρια γιατί το πνεύμα το αθλητικό το μεταφέρετε στα παιδιά.
Δεν είναι τόσο η οικονομική ενίσχυση κατά τη γνώμη μου όσο είναι αυτό το μάθημα ζωής που δίνετε. Σας ευχαριστούμε πολύ, ευχόμαστε να είστε πάντα σε θέση να βοηθάτε και θα θέλαμε να πούμε σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως σχολείου να έρθουν να τιμήσουν αυτούς τους ανθρώπους που θέλησαν τόσο άμεσα και με τόση χαρά να μας βοηθήσουν».

«Το σχολείο στερείται
βασικών υποδομών»
Λίγο αργότερα η κ. Φωτοπούλου – Μπάκα αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο και στο που χρειάζεται βελτίωση. Με άλλα λόγια, το που θα δαπανηθούν τα έσοδα του αγώνα:
«Με τον συγκεκριμένο αγώνα ελπίζουμε να συγκεντρωθεί ένα ικανό ποσό για να καλύψουμε βασικές ανάγκες του σχολείου. Έλεγα νωρίτερα πως ο χώρος του σχολείου πρέπει να έλκει τον μαθητή.
Ένας χώρος όμορφος με υποδομές. Στο σχολείο μας περισσεύει η αγάπη και το ενδιαφέρον, όμως δυστυχώς στερείται βασικών υποδομών.
Θέλουμε να φτιάξουμε μια έξοδο κινδύνου για να μπορέσουμε να προφυλάξουμε την ζωή των παιδιών σε έναν κίνδυνο και να καλυτερεύσουμε τον προαύλιο χώρο. Δεν μπορεί ένα παιδί να βρίσκεται μέσα στα χώματα σε ένα σχολείο εν έτει 2014. Απευθυνθήκαμε στους αρμόδιους φορείς του Δήμου, όμως δυστυχώς μέχρι στιγμής λόγω της οικονομικής στενότητας δεν βρήκαμε ανταπόκριση.
Έπρεπε να κάνουμε κάτι, όχι μόνο για τα δικά μας παιδιά αλλά και γι’ αυτά που ακολουθούν. Αυτόν τον σκοπό έχει ο αγώνας, να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες και την ασφάλεια πάνω απ’ όλα».

«Καλούμε όλους
τους Καλαματιανούς»
Κάλεσμα στον κόσμο της Καλαμάτας να παραβρεθεί στο παιχνίδι έκανε ο Μανώλης Θεοδώρου, τονίζοντας πως είναι τιμή για τους παλαίμαχους της «Μαύρης Θύελλας» να αγωνιστούν με τους αντίστοιχους του Μεσσηνιακού: «Θεωρούμε μεγάλη μας τιμή να αγωνιστούμε με το αδελφικό Σωματείο, τους Παλαίμαχους του Μεσσηνιακού για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Καλούμε όλους τους Καλαματιανούς φιλάθλους να βοηθήσουν στο παιχνίδι. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω τους Παλαίμαχους του Μεσσηνιακού για την πρόσκληση».

«Δεν μπορούσαμε να
μην ανταποκριθούμε»
Στην βαρύτητα του ζητήματος έδωσε ιδιαίτερη βάση ο Σταύρος Χριστόπουλος, μιλώντας για συνεχή παρουσία των παλαιμάχων του Μεσσηνιακού σε παρόμοιες ενέργειες: «Και εμείς από την πλευρά μας οι Παλαίμαχοι του Μεσσηνιακού και η διοίκηση σας ευχαριστούμε. Δεν ήταν δυνατόν να μην μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε ένα τέτοιο κάλεσμα. Όποτε και όπου μας ζητηθεί πάντα θα είμαστε παρόντες. Είναι κάλεσμα αλληλεγγύης και σε αυτό δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε ποτέ. Θα είμαστε εδώ, όπως θα είμαστε και για οποιαδήποτε άλλη στιγμή μας ζητηθεί για να συνεισφέρουμε ότι μπορούμε πάνω σε τέτοια θέματα. Ευχαριστούμε για το κάλεσμα, ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και να λυθούν τα προβλήματα. Μακάρι να λυθούν τα προβλήματα στα σχολεία ώστε να γίνονται αγώνες για άλλους λόγους και όχι για τέτοια θέματα.
Μετά τον κ. Χριστόπουλο η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημ. Σχολείου Όλγα Φωτοπούλου – Μπάκα έκανε παρέμβαση, δηλώνοντας τα εξής: «Τα προβλήματα στα σχολεία είναι πολλά, όμως όταν υπάρχουν άνθρωποι σαν εσάς που ανταποκρίνονται τόσο ευχάριστα πιστεύω ότι αν λειτουργούμε όλοι μαζί, κάτι θα μπορέσουμε να καταφέρουμε. Ας προσπαθήσουμε και μακάρι η ευχή σας να γίνει πραγματικότητα».

«Είναι κάτι
πολύ καλό»
Λιτά και ταυτόχρονα αρκετά ήταν τα λόγια του Ανδρέα Κλεφτογιάννη, ο οποίος μίλησε εκ μέρους της διεύθυνσης του 4ου Δημ. Σχολείου: «Εκ μέρους του διευθυντή και του Συλλόγου να ευχαριστήσω τους παλαιμάχους γι’ αυτό το παιχνίδι που διοργανώνουν για το σχολείο μας. Πιστεύω ότι είναι κάτι πολύ καλό και αν χρειαστεί να συνεχιστεί και για άλλα σχολεία, μπορεί να γίνει.
Εμείς από την μεριά μας σας ευχαριστούμε πολύ».

Το… κλείσιμο
Κλείνοντας, ο συντονιστής της συνέντευξης Τύπου, Γιώργος Φάββας
ευχαρίστησε τα ΜΜΕ που παρευρέθησαν στην περίσταση: «Κλείνοντας θα ήθελα να πω το εξής. Τέτοιες ανάλογες εκδηλώσεις σίγουρα αποτελούν ανάγκες των καιρών. Δυστυχώς, η κρίση η οικονομική έχει χτυπήσει σε όλα τα επίπεδα την κοινωνία και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας ανήκει στα παιδιά μας. Μέσα από τα σχολεία τους πρέπει να παίρνουν μαθήματα ζωής και ευαισθησίας. Οι παλαίμαχοι παρίστανται πάντα σε τέτοιες ανάλογες εκδηλώσεις για να ενισχύσουν ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε όλους εσάς που παραστήκατε εδώ για να μας δώσετε τη δυνατότητα να γνωστοποιήσουμε αυτή την πρωτοβουλία και να παραστούν γονείς, παιδιά και άλλων σχολείων σε αυτή την εκδήλωση».

Α.Ν.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου