Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΦΙΝΑΛΕ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

«Σφράγισαν» την πρωτιά
οι Νέοι με 4-0 επί της Αρκαδίας!

● ΧΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΥΡΑΓΟΙ ΟΙ ΠΑΙΔΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ● ΣΚΑΦΙΔΑΣ: «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 30 ΧΡΟΝΙΑ»




ΝΙΚΗΤΕΣ και μπροστάρηδες στον όμιλό τους οι Νέοι της Μεσσηνίας που χθες στο παιχνίδι του φινάλε του Ενωσιακού πρωταθλήματος κέρδισαν τους Αρκάδες με 4-0.
Στον αντίποδα, χαμένοι και ουραγοί ήσαν οι Παίδες, που χθες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο αντίστοιχο Ενωσιακό πρωτάθλημα με ήττα από την Αρκαδία με το αγγλικό 4-6!!
Η ομάδα των Νέων είχε σίγουρη την πρωτιά, αφού η έτερη διεκδικήτρια ομάδα της ΕΠΣ Αργολίδας είχε το προγραμματισμένο της ρεπό.
Πλέον Νέοι και Παίδες αναμένουν τη συγκρότηση των Περιφερειακών Ομάδων, η οποία θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση και των τελευταίων εξ αναβολής αγώνων, της 5ης Φεβρουαρίου.
Να σημειωθεί ότι στην Περιφερειακή Ομάδα των Νέων που θα συγκροτηθεί θα είναι προπονητής ο Μεσσήνιος Άγγελος Σκαφιδάς. Στην Περιφερειακή Ομάδα των Παίδων, προπονητής θα είναι ο κόουτς της Αργολίδας, Διονύσης Διατσίκος. Οι προπονήσεις των ομάδων θα γίνουν πιθανότατα στην Τρίπολη.

Σκαφιδάς: «Παρακολουθούμε
τα ταλέντα της Μεσσηνίας 30 χρόνια»
Σε δηλώσεις του ο προπονητής Άγγελος Σκαφιδάς μετά την έκβαση των χθεσινών αγώνων, τόνισε τα εξής: «Η ομάδα των Νέων είναι η περσινή πρωταθλήτρια των Παίδων και θα είναι η πρωταθλήτρια των νέων και του χρόνου γιατί είναι καλή φουρνιά.
Παρακολουθούμε τα ταλέντα της Μεσσηνίας 30 χρόνια και πιστεύω ότι δεν μας έχει ξεφύγει κανένα!
Οι μικτές της Μεσσηνίας Τζούνιορ - Προπαίδες –Παίδες είναι 25 χρόνια γεμάτα επιτυχίες. Από πρωταθλήματα Πελοποννήσου μέχρι και πανελλήνια. Όπως και η Περιφερειακή ομάδα Πελοποννήσου είναι και αυτή Πρωταθλήτρια Ελλάδος.
Αξιοποιούμε κατά τον καλύτερο τρόπο  τα ταλέντα της Μεσσηνίας, φροντίζοντας να πηγαίνουν σε μεγαλύτερες ομάδες. Απόδειξη ότι 20 ποδοσφαιριστές στην «Καλαμάτα» (π.χ. Τσόπελας, αφοί Καλογερόπουλοι, Κωνσταντόπουλος, Τσιμικλής, Αθανασόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Κυριακόπουλος, Ηλιόπουλος, Βασιλόπουλος, Κακαλής κα) και 22 στο Μεσσηνιακό (Τσουλάκος, Αργυρόπουλος, Γ. Κυριακόπουλος, Χελάς, Σπανός κα) είναι όλοι ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τις Μικτές.
Άρα, λοιπόν, δεν ανακάλυψαν κάποιοι τα ταλέντα στη Μεσσηνία. Τα ταλέντα δεν βγήκαν σήμερα, βγαίνουν κάθε χρόνο. Το κακό με τη Μεσσηνία είναι ότι κάθε χρόνο φεύγουν από τις Μικτές μας ένα-δυο παίκτες και πηγαίνουν σε μεγάλες ομάδες.». Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στον 16χρονο Βαγγέλη Παπαγιανέα που υπέγραψε προχθές βράδυ στον Αστέρα Τρίπολης, καθώς και τους Γλέζο και Μπαστακό, και συνέχισε λέγοντας: «Η Μικτή Μεσσηνίας είναι περήφανη, γιατί οι ποδοσφαιριστές που περνάνε από ’δω εκτός από καλοί ποδοσφαιριστές – και αυτό είναι βασικό για εμένα σαν το μεγαλύτερο προπονητή τόσα χρόνια εδώ - σε ηλικία εννοώ αλλά και σε επιτυχίες Μικτών ομάδων – κανένα παιδί δεν έχει ξεστρατίσει στην κοινωνία. Όλοι τους καταξιωμένοι στην κοινωνία, γιατροί, δικηγόροι κα. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα, ακόμη μεγαλύτερο και από του ποδοσφαιριστή. Γιατί όλοι όσοι έρχονται εδώ, παίζουν μπάλα, αλλά δεν είναι όλοι ποδοσφαιριστές! Αποκλείεται να γίνουν όλοι ποδοσφαιριστές. Σίγουρο όμως είναι ότι γίνονται καλοί άνθρωποι στην κοινωνία και αυτό για μένα είναι μεγαλύτερη επιτυχία!»

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ
Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις φετινές υποχρεώσεις της στο Ενωσιακό Πρωτάθλημα η ομάδα των Νέων της Μεσσηνίας, επικρατώντας με 4-0 των Αρκάδων στο παιχνίδι της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής ημέρας.
Οι Νέοι της ΕΠΣΜ στάθηκαν από την αρχή καλύτερα στο γήπεδο, είχαν πιο σταθερά πατήματα και παρότι έχασαν ορισμένες ευκαιρίες με κορυφαία αυτή του Ψωμάρα που βρέθηκε μόνος του με τον αντίπαλο πορτιέρο πλάσαρε λάθος, κέρδισαν δίκαια στο φινάλε με 4-0.
Με τη νίκη του «σφράγισαν» την πρωτιά στον Όμιλό τους!



Το φιλμ του αγώνα
6΄ το σκορ άνοιξε ο Λάγιος με σουτ
16΄ ο Ψωμαράς μετά από σέντρα του Νικολόπουλου έκανε το 2-0
37΄ μόνος του με τον αντίπαλο πορτιέρο βρέθηκε Ψωμάρας πλάσαρε λάθος και έχασε μεγάλη ευκαιρία για γκολ
39΄ ο Μάλαμας σημείωσε το 3-0 με σέντρα σουτ
55΄ με δυνατό σουτ ο αρχηγός των Νέων, Λάγιος, διαμόρφωσε το τελικό 4-0
57΄ με τη φτέρνα προσπάθησε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα ο Λάγιος, δεν μπόρεσε όμως να το καταφέρει
● Διαιτησία: Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Ν. Γκούμας, Ιωαν. Λουκάς.
Γιατρός: Ν. Στεφανούρης
ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Αλεξόπουλος, Κοστρίβας, Βαλσαμάκης (46' Μαργαρίτης), Μάντης, Δούβας (55' Παπαθεοδώρου), Μάλαμας, Λάγιος, Βέλμαχος, Ψωμαράς (42΄ Αλεξανδρόπουλος), Νικολόπουλος, Χαραλαμπόπουλος.
ΕΠΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Καμβύσης, Αθανασιάδης, Μπάρλας, Λυτρίβης, Νικολόπουλος, Αλεξανδρής, Οικονομάκος (47΄ Μπουγιούκος), Ζευκίλης (46΄ Αλουπογιάννης), Σιδέρης (55΄ Ρουντέλης), Ζαραφέτας, Αντωνίου.

Αποτελέσματα -10η αγωνιστική
ΕΠΣ Μεσσηνίας – ΕΠΣ Αρκαδίας    4-0
ΕΠΣ Κορινθίας – ΕΠΣ Λακωνίας     0-4
Ρεπό: ΕΠΣ Αργολίδας
ΤΕΛΙΚΗ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΕΠΣ Μεσσηνίας         18-2 20
2. ΕΠΣ Αργολίδας         18-14 16
3. ΕΠΣ Κορινθίας          13-11 11
4. ΕΠΣ Λακωνίας 17-12         10
5. ΕΠΣ Αρκαδίας           6-33  0

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ
Ως ουραγός και με αρνητικό αποτέλεσμα ολοκλήρωσε η Μικτή Μεσσηνίας, που στο χθεσινό τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς έχασε από τη Μικτή Αρκαδίας με 4-6.
Οι Μεσσήνιοι Παίδες παρότι προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος όπου και ήσαν καλύτεροι, δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το σκορ στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού, που ανήκε στους Αρκάδες. Μοιραία γνώρισαν την ήττα και τερμάτισαν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας!

Το φιλμ του αγώνα
13΄ ωραία ατομική προσπάθεια από τον Μανωλάκο που άνοιξε το σκορ για τους Αρκάδες σε 0-1
16΄ μετά από σέντρα του Καραχάλιου, το γυριστό σουτ μέσω από την περιοχή του Σαρδέλης πέρασε μόλις άουτ
19΄ με σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1 ο Σαρδέλης
21΄ δυνατό σουτ του Μανωλάκου από το ύψος της περιοχής στο δοκάρι της αντίπαλης εστίας
27΄ ο Καραχάλιος γύρισε στον Σαρδέλη που ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Καλογερόπουλο. Ο ρέφερι κ. Γκούμας έδωσε το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Σαρδέλης κάνοντας το 2-1
33΄ με απευθείας κόρνερ ο Παπαθεοδωρίδης ανέβασε σε 3-1 το σκορ
45΄ σε 3-2 μείωσε ο Δράνιας με πλασέ
54΄ μόλις άουτ πέρασε το κοντινό πλασέ του Καραχάλιου
55΄ με πλασέ ο Τσέκος ισοφάρισε σε 3-3
60΄ με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή ο Δράνας ανέβασε το σκορ για την ομάδα του σε 3-4
70΄ το κοντινό πλασέ του Καραχάλιου μόλις άουτ
71΄ με σουτ έξω από την περιοχή ο Μανωλάκος έκανε το 3-5
72΄ κόρνερ Παπαθεοδωρίδη, ο Παρασκευόπουλος προσπάθησε να διώξει τη μπάλα, στέλνοντάς τη κατά λάθος στα δίχτυα (αυτογκόλ) διαμορφώνοντας το 4-5
74΄ με κοντινό πλασέ ο Παρασκευόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 4-6
● Διαιτησία: Ν. Γκούμας, Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Ιωαν. Λουκάς.
Γιατρός: Ν. Στεφανούρης
ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Γεωργουλάκος, Σιρμπόπουλος (46΄ Πετρόπουλος), Παπαθεοδωρίδης, Ψυχογιάννης, Πετράκος, Κλάδης (50΄ Βασιλειάδης), Αντεμάϊ, Σαρδέλης, Πανταζής (60΄ Αθανασόπουλος).
ΕΠΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Κωτσιόπουλος, Καλογερόπουλος, Παπαδόπουλος, Κούβαλης, Τσεμπέλης, Τσέκος, Πολυμενάκος (57΄ Κλασόγιαννης), Χ. Δικαίος, Μανωλάκος, Δράνιας, Παρασκευόπουλος (75΄ Κ. Δικαίος).



Αποτελέσματα – 10η αγωνιστική
ΕΠΣ Μεσσηνίας – ΕΠΣ Αρκαδίας    4-6
ΕΠΣ Κορινθίας – ΕΠΣ Λακωνίας     3-1
Ρεπό: ΕΠΣ Αργολίδας
ΤΕΛΙΚΗ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΕΠΣ Αργολίδας         16-10 15
2. ΕΠΣ Αρκαδίας 23-19         13
3. ΕΠΣ Λακωνίας 9-12 11
4. ΕΠΣ Κορινθίας 14-19         9
5. ΕΠΣ Μεσσηνίας         14-16 8



Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου