Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ «BLUELINE SAILING TEAM» ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟ «SKIPPERONDECK»

Η Καλαματιανή ομάδα BlueLine
στο 2ο μέρος του In-Club Match Race 2014


Με ζωντανές τις αναμνήσεις από το πρώτο, ιδιαίτερα επιτυχημένο μέρος του In-Club Match Race 2014 στο Match Race Academy του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, ξεκίνησε ο 2ος επίσης grade 4 αγώνας το Σαββατοκύριακο 15-16/2 και στην πρώτη αυτή προσπάθεια διοργάνωσης του circuit σύμμαχοι και αρωγοί της είναι οι εταιρίες Volvo, Hilton και Samsung ενώ το σημαντικό κομμάτι της επικοινωνίας έχει αναλάβει το περιοδικό Skipper ONDECK.

Το γεγονός ότι το circuit αυτό είναι open και grade 4 έχει τελικά προσελκύσει και συμμετοχές πέρα από τον κλειστό ομιλικό περιβάλλον. Γεγονός πολύ θετικό αφού ο συναγωνισμός ανεβαίνει και όλοι βγαίνουν κερδισμένοι σε εμπειρίες, διασκέδαση και φυσικά περισσότερη ιστιοπλοΐα! Να σημειωθεί πως τα σκάφη που χρησιμοποιούνται ανήκουν στον διοργανωτή σύλλογο και είναι ίδια μεταξύ τους, και μετέχουν σε αγώνες τριγώνου και ολυμπιακό. Αγώνες που ουδεμία σχέση έχουν με στόλου, στους οποίους μάλιστα συμμετέχουν λίγες ομάδες στην Ελλάδα.

Όσο για τις εκτός Αθηνών συμμετοχές, αυτές περιορίζονται στον … άσο!!!
Αφού μόνο από την Καλαμάτα, η ομάδα του BlueLine Sailing Team Kalamata έχει λάβει μέρος και στοχεύει στο καλύτερο δυνατό!

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

Με αφορμή αυτή τη συμμετοχή της ομάδας BlueLine Sailing Team Kalamata, ο νεαρός Καλαματιανός skipper, Γιώργος Δρακόπουλος παραχώρησε προ ημερών συνέντευξη στο μοναδικό Ελληνικό περιοδικό για την ιστιοπλοΐα «skipper on deck».
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:
«Η ομάδα του Γιώργου Δρακόπουλου από την Καλαμάτα θα συμμετέχει για 2η φορά ξανά αυτό το Σαββατοκύριακο.
Όμως ποια είναι η ομάδα αυτή και τι θέλει να κερδίσει από την συμμετοχή της αυτή;
1) Η ομάδα σου Γιώργο ποια είναι και ποια η σχέση της με το match race; Ποιο είναι το κύριο μέρος της ετήσιας δραστηριότητας της;
«Η ομάδα μου ονομάζετε BlueLine Sailing Team Kalamata και αποτελείτε από μαθητές των αγωνιστικών τμημάτων ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου Καλαμάτας «ΑΙΟΛΟΣ». Η κύρια δραστηριότητά της είναι η συμμετοχή σε αγώνες offshore και inshore σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, στην κατηγορία ORC international με το σκάφος BlueLine τύπου Bavaria 35 Match.
Σχέση με το match race υπάρχει για εμάς εδώ και έναν χρόνο όπου εκμεταλλευτήκαμε κάποιες ευκαιρίες να δοκιμάσουμε της δυνάμεις μας και σε αυτό το είδος αγώνων!»


2) Τι προετοιμασία έχετε κάνει στο match race και γιατί επιλέγετε πέρα από άλλους αγώνες να κάνετε και match racing;
‘Το match race το γνώρισα ελάχιστα στην μοναδική εμπειρία που είχα ως μέλος της ομάδας μας «Greek Challenge» και άρχισα να το ψάχνω λίγο περισσότερο για να μπορέσουμε να έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία στον πρώτο μας αγώνα match race (Corfu Match Race Grade4) πριν απο ένα χρόνο. Πρόβλημα προσαρμογής με τα μικρά σκάφη δεν είχα λόγο του οτι προέρχομαι από το «τρίγωνο».
Ο λόγος που κάνουμε match racing είναι γιατί λατρεύουμε την ιστιοπλοΐα σε όλες της εκδόσεις ενώ παράλληλα σου προσφέρει στοιχεία και συγκινήσεις που δεν υπάρχουν στην ανοιχτή θάλασσα.»
3) Οι χορηγοί Volvo, Hilton και Samsung προσφέρουν δώρα για τους νικητές του match race academy ώστε να κρατηθεί ο χαρακτήρας του ενδοομιλικου αγώνα. Εσάς αυτό δεν σας επιρρεασε και εκμεταλλευτήκατε το γεγονός ότι είναι open και συμμετέχετε. Τι σημαίνει για εσάς η συμμετοχή στο ενδοομιλικο πρωτάθλημα του ΝΟΕ; Τι περιμένετε να κερδίσετε από αυτή;
«Προσπαθούμε να εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία να συμμετέχουμε σε τέτοια events όπως το ενδοομιλικό πρωτάθλημα του ΝΟΕ και προσπαθούμε ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται για match racing γιατί δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για συμμετοχή σε αυτό το είδος αγώνων, ειδικά σε ομάδες της περιφέρειας.»

4) Πως βλέπετε την προσπάθεια του Match Race Academy; Θα είχε ενδιαφέρον κάτι αντίστοιχο στην Καλαμάτα; Γενικότερα, τι συμβαίνει αυτό το διάστημα στην Καλαμάτα;
«Η προσπάθεια του Match Race Academy είναι αξιέπαινη και σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια! Με το Match Racing δίνετε η ευκαιρία σε ενήλικες αθλητές ιστιοπλόους που ασχολήθηκαν «αργά» με το άθλημα να καλύψουν ορισμένα κενά που υπάρχουν σε όσους δεν έχουν ασχοληθεί με το τρίγωνο από μικρές ηλικίες. Επίσης δίνετε η ευκαιρία να ασχοληθεί κανείς με το καθαρά αθλητικό κομμάτι της ιστιοπλοΐας.
Αυτοί είναι και οι λόγοι που κάνουμε και εμείς στην Καλαμάτα κάτι αντίστοιχο εδώ και δυο μήνες περίπου και ο νέος κόσμος που το γνωρίζει δείχνει να «κολλάει». Κάτι που και για εμάς που ασχολούμαστε με την εκπαίδευση στην Καλαμάτα δείχνει να είναι μονόδρομος για να κρατάμε ζεστό τον κόσμο όλο το χρόνο μέσα από το match race, λόγο της χαμηλής αγωνιστικής δραστηριότητας της ανοιχτής θάλασσας.»


5) Τι θα θέλατε από τους διοργανωτές ώστε να γίνει ακόμα πιο εύκολη την συμμετοχή σας στο ενδοομιλικό; Τι σας άρεσε και τι όχι;
«Οι δυσκολίες που υπάρχουν είναι αρκετές και κυρίως οικονομικές. Για ομάδες χωρίς χορηγό και με αρκετή χιλιομετρική απόσταση είναι ακόμα πιο δαπανηρό και δύσκολο για πιο συχνές συμμετοχές. Ίσως να βοηθούσε αρκετά εάν δεν υπήρχε μέσα σε όλα αυτά και το πρόσθετο βάρος του Enty Fee. Γενικά μας άρεσε η άρτια οργάνωση, το επίπεδο των επιτροπών και umpire και φυσικά το καλό κλήμα μεταξύ των αγωνιζομένων αλλά και το αγωνιστικό τους επίπεδο που ήταν πολύ ανώτερο από την περσινή χρονιά, πράγμα που σημαίνει ότι οι αθλητές και οι προπονητές του Match Race Academy κάνουν σοβαρή δουλειά!
6) Ποια είναι τα επόμενα βήματα της ομάδας σας; Τι στόχους έχετε για τα επόμενα χρόνια;
«Τα επόμενα βήματά μας για την χρονιά που διανύουμε είναι η συνέχεια των συμμετοχών μας σε αγώνες match race και παράλληλα να προσπαθήσουμε να τους συνδυάσουμε με το βαρύ πρόγραμμα που έχει η ομάδα μας στην ανοιχτή θάλασσα. Το πρόγραμμά μας όπως κάθε χρόνο είναι πολύ γεμάτο και μεταξύ άλλων διοργανώσεων η ομάδα θα πραγματοποιήσει φέτος την 10η συμμετοχή της στο Ράλλυ Αιγαίου και την 7η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ORCi. Για τα επόμενα χρόνια μοναδικός στόχος είναι να υπάρχει στην ομάδα το όμορφο κλήμα και ομαδικό πνεύμα που υπάρχει και τώρα ώστε να είμαστε καλά να συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε πολλούς και μεγάλους αγώνες πάσης φύσεως!»

7) Με τι ασχολείται η ομάδα σας όταν δεν κάνετε ιστιοπλοΐα και πως κρατάτε την ισορροπία μεταξύ προσωπικής/επαγγελματικής ζωής και αθλητισμού;
«Το κάθε μέλος μας φυσικά και έχει το κύριο επάγγελμά του και την προσωπική του ζωή και δεδομένου ότι η ιστιοπλοΐα χρειάζεται χρόνο και χρήμα, το χρήμα βγαίνει με δουλειά, η δουλειά σου τρώει το χρόνο, γίνετε ένα μπέρδεμα που τελικά πάντα θα υπάρχει μια δυσκολία. Παρόλα αυτά η ιστιοπλοΐα για όλους μας έχει γίνει τρόπος ζωής και βρίσκουμε πάντα τον τρόπο. Αγαπάμε όλοι μας το ίδιο πράγμα και αυτό μας κάνει ομάδα και παρέα εντός και εκτός θάλασσας.»
Οι τέσσερις αρωγοί του αγώνα Volvo, Hilton και Samsung παρέχουν κάποια πολύ ιδιαίτερα δώρα για τους νικητές μαθητές του Match Race Academy:
• Η Volvo, προσφέρει ένα διαφορετικό μοντέλο της κάθε φορά για test drive 2 ημερών σε κάθε μέλος του πληρώματος στους νικητές του καθενός από τους 5 αγώνες της χρονιάς!
• To Hilton, προσφέρει στους overall νικητές μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης στο μοναδικό SPA του!
• Η Samsung, θα δώσει στους νικητές της γενικής κατάταξης όλης της σειράς των αγώνων ένα από τα κορυφαία της Smartphones σε κάθε μέλος του πληρώματος!
• To Skipper ONDECK θα παρουσιάσει λεπτομερώς μέσα από τις σελίδες του το προφίλ και την εμπειρία των νικητών overall.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου