Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ο Βασιλόπουλος έστειλε το 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας στον τελικό!

ΜΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΙΣΑΡΙΘΜΕΣ ΑΣΣΙΣΤ «ΕΓΡΑΨΕ» ΤΟ 4-0 ΕΠΙ ΤΟΥ 4ου ΕΠΑΛ 



Πανηγυρική πρόκριση στα τελικά του Ποδοσφαίρου Αγοριών Λυκείων πήρε το 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας, το οποίο επικράτησε του 4ου ΕΠΑΛ με 4-0 σε ένα πραγματικό ντέρμπι.
Πρωταγωνιστής ήταν ο Βασιλόπουλος, ο οποίος πήρε «φωτιά» στο δεύτερο μέρος και σκόραρε δυο φορές, μοιράζοντας ταυτόχρονα και δυο ασσίστ στους Γιαννακόπουλο και Ι. Γιακουμή.
Αξιοσημείωτη είναι η πολυάριθμη παρουσία των οπαδών – μαθητών του 4ου ΕΠΑΛ, οι οποίοι δημιούργησαν μια δυναμική ατμόσφαιρα και έδωσαν ξεχωριστό τόνο στην αναμέτρηση.
Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τις δυο ομάδες να αναλώνονται σε δυνατές μονομαχίες και αρκετά λάθη στην τελική προσπάθεια. 

Μάλιστα, έξι λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα έγινε παρατήρηση προς τους φίλους του 4ου ΓΕΛ για κάποια συνθήματα, χωρίς να δοθεί συνέχεια.
Το 1ο ΓΕΛ είχε ελαφρώς περισσότερη κατοχή από τους τυπικά φιλοξενούμενους και έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους στο 23΄, όταν ο Βασιλόπουλος με ωραία κάθετη έβγαλε τον Δαρσακλή σε θέση βολής απέναντι στον Π. Γιακουμή, όμως ο πορτιέρο του 4ου ΕΠΑΛ βγήκε νικητής στο τετ α τετ.
Στην επανάληψη το 1ο ΓΕΛ έχασε δυο ευκαιρίες στο ξεκίνημα με τους Βασιλόπουλο (απόκρουση Γιακουμή) και Δαρσακλή (βολέ – άουτ, όμως στο 43΄ ο πρώτος δεν αστόχησε! Με ωραία κίνηση στον χώρο του κέντρου «άδειασε» την άμυνα του 4ου και μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον Π. Γιακουμή και με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα το 4ο ΕΠΑΛ πίεσε για την ισοφάριση, όμως έλειπε η ψυχραιμία στην τελική πάσα. Το σουτ του Κωνσταντακόπουλου στο 62΄ έφυγε λίγο άουτ και τρία λεπτά αργότερα, ο Βασιλόπουλος έφυγε στην αντεπίθεση από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Γιαννακόπουλο. Αυτός πλάσαρε από κοντά, ο Π. Γιακουμής απέκρουσε ασθενώς και παρά την φιλότιμη προσπάθεια του Δωδέκατου, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0.
Σε εκείνο το σημείο οι ποδοσφαιριστές του 4ου ΕΠΑΛ ουσιαστικά ξέμειναν από σωματικές και ψυχολογικές δυνάμεις, κάτι που εκμεταλλεύτηκε το 1ο ΓΕΛ και πέτυχε 3ο τέρμα με «τσίμπημα» του Ι. Γιακουμή μετά από εξαιρετική κάθετη του Βασιλόπουλου στο 66΄.
Λίγο πριν την λήξη του αγώνα ο Βασιλόπουλος με ωραίο σουτ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας, «γράφοντας» το τελικό 4-0.
Την Παρασκευή το 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας θα συναντήσει στον τελικό το ΓΕΛ Ανδρούσας, στις 10.30 στο "Γ. Λουκαρέας". 
● Διαιτησία: Β. Μιχαλόπουλος, Μ. Φασουλής, Ν. Μαυρίκης

1ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κακαλέτρης, Σακελλαρόπουλος, Βουρλάκος, Ι. Γιακουμής, Βασιλόπουλος, Αδαμόπουλος, Μπούζας, Α. Μιχαλόπουλος, Γ. Μιχαλόπουλος, Δαρσακλής (64΄ Γιαννακόπουλος), Μαγουλιανίτης (68΄ Γιαννακόπουλος)

4ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Π. Γιακουμής, Σ. Μαργιόλης (32΄ λ. τρ. Δωδέκατος), Πλάκου, Μιντιλί, Μωραγιάννης, Χ. Μαργιόλης (36΄ Προζυμάς), Παναγόπουλος, Βουγιουκλής, Κωνσταντακόπουλος, Διονυσόπουλος, Γκάλα (64΄ Γιαννακόπουλος).


Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου