Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

FINAL 4: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Εντυπώσεις και συναισθήματα στο …ζενίθ! 



Η επόμενη ημέρα, είναι ημέρα ικανοποίησης για την Καλαμάτα. Για μια ακόμη φορά η πόλη μας απέδειξε πως έχει όλα τα εφόδια για να φέρει σε πέρας σημαντικές και μεγάλου βεληνεκούς αποστολές!!!
Αποστολές όπως ήταν αυτή του Final 4 Κυπέλλου Ανδρών, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στην πόλη μας που μαζί έφερε για άλλους μεγάλες χαρές και για άλλους πίκρες! Για όλους εμάς όμως τους τυχερούς που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους αγώνες ήταν κάτι περισσότερο από απλή εμπειρία, ήταν μια αίσθηση ενθουσιασμού, μεγάλης χαράς και ικανοποίησης, διότι ανεξαρτήτου ποιάς ομάδας υποστηρίξαμε και οι τέσσερις ομάδες μας προσέφεραν ένα θέαμα που αντάξιό του δεν είχαμε ξαναδεί! Η Α1 βρέθηκε κυριολεκτικά στο σπίτι μας… Ο άξιος Κυπελλούχος Ολυμπιακός, το δυνατό outsider της Κηφισιάς, η πολεμίστρια ΑΕΚ και ο αξιόμαχος ΠΑΟΚ μας χάρισαν στιγμές αντάξιες της προσμονής μας – και περισσότερο – αλλά και των ονομάτων και ιστοριών που κουβαλούν στην πλάτη τους…
Για την πλειοψηφία η διοργάνωση αγωνιστικά και οργανωτικά ήταν αξιέπαινη και πλήρης σε όλα τα υποεπίπεδα! Ανικανοποίητοι υπήρξαν, όχι όμως σε βαθμό τέτοιο, που να μην ευχαριστηθούν και οι ίδιοι την σπουδαία αυτή διοργάνωση, που έχει αφήσει μια γλυκιά γεύση και ανάμνηση σε κάθε θεατή…

Οι τέσσερις φιναλίστ
Τι να πει κανείς για τον Ολυμπιακό;
 Πώς να περιγράψει το «one man show» του Βούλγαρου άσου Μπόγιαν Γιορντάνοφ σε πολλές φάσεις της ομάδας και ειδικά στο 3ο σετ του τελικού. Απλά καταπληκτικό…
Η ερυθρόλευκη κυριαρχία που έτσι κι αλλιώς είχε προβλεφθεί!!!
Ο Ολυμπιακός πιστός στο μονοπάτι που είχε χαράξει μπήκε από το πρώτο σετ έως το τέλος συνειδητοποιημένος και με όπλο τον κόσμο του που σαφώς και έκανε τη διαφορά φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα στηρίζοντας την προσπάθεια όλων των παικτών του ΟΣΦΠ.


Όσο για το σύνολο της Κηφισιάς πραγματικά απίστευτο…
Το outsider της διοργάνωσης εξέπληξε θετικά και τους πιο φανατισμένους!
Μια ΟΜΑΔΑ με τα όλα της, που εάν είχε λίγο παραπάνω τύχη και λιγότερα λάθη σε όλα τα μέτωπα στα δυο τελευταία σετ του τελικού, μετρούσε ισάριθμες ελπίδες για να σηκώσει αυτή την κούπα!

Παρόλα αυτά κέρδισε τις εντυπώσεις και στη συνέχεια του πρωταθλήματος, όπου πλέον στρέφει το βλέμμα, μπορεί να τρέφει ελπίδες για μια άλλη κούπα, αυτή του πρωταθλητή. Αρκεί να το πιστέψει… Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται δεδομένου πως και τις ικανές και ισχυρές μονάδες διαθέτει όπως τους Θανάση Πρωτοψάλτη Zoran Jovanovic και Igor De Sousa ως αιχμή του δόρατος, την κομβική παρουσία του Δημήτρη Σουλτανόπουλου και την σταθερότητα του Δημήτρη Νικολάκη και τα σερβίς του Μουρούτη…

Πολεμίστρια η ΑΕΚ, το πάλεψε αλλά…

Η ομάδα του συντοπίτη μας Α. Φλαούνα τολμώ να πω πως το πάλεψε αλλά φάνηκε πως δεν διέθετε τις δυνάμεις για να σταθεί κόντρα στο εμπόδιο που της έλαχε, την ασταμάτητη στον μεταξύ τους δεύτερο ημιτελικό του F4, ομάδα της Κηφισιάς. Στο πρώτο σετ οι ΑΕΚτζήδες ήταν πραγματικά κακοί, με τον Παγιάν να παλεύει μόνος του! Σε γενικές γραμμές πάντως φάνηκε να μένει πίσω και μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό της αντιπάλου της…
Αξιόμαχος ο ΠΑΟΚ... αλλά

Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να φανούν ανταγωνιστές απέναντι στους «ερυθρόλευκους, κάτι όμως που κατάφεραν μοναχά σε ένα σετ, διότι στη συνέχεια παρουσιάστηκαν λίγοι για να κοντράρουν τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης… Η ομάδα του ΠΑΟΚ αποδείχθηκε ο πιο αδύνατος κρίκος και έφυγε νωρίς από την διοργάνωση με σημαντικές εμπειρίες ωστόσο στις αποσκευές για … μελλοντικές χρήσεις!

Ο κόσμος…

Τι να πει κανείς για τον κόσμο… Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο, είτε γένους θηλυκού, είτε αρσενικού, ήσαν φανταστικοί.
Μια κερκίδα με παλμό που κέρδισε την παράσταση, έφερε πολλές ανατριχίλες, κράτησε το ρυθμό από το πρώτο έως το τελευταίο  παιχνίδι. Το βροντερό παρών των Καλαματιανών στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου της παραλίας, απέδειξε περίτρανα πως στην Καλαμάτα το βόλεϊ όχι μόνο επιβιώνει αλλά αναβιώνει! Το βόλεϊ αποτελεί για την πόλη μας το κορυφαίο ομαδικό άθλημα, με μπροστάρηδες την «Καλαμάτα ’80» και τον Ακρίτα που παλεύουν για μια θέση στους μόνιμους κάτοικους των εθνικών πρωταθλήματα (αγωνίζονται στην Α2 Α/Γ).
Βεβαίως, για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους, τα ονόματα που παρατάχθηκε στο παρκέ του ΚΓ της παραλίας ήσαν από μόνα τους ελκυστικά και ουδείς μπόρεσε να αντισταθεί. Φυσικά από τις κερκίδες δεν έλειψαν και οι φανατικοί οπαδοί Ολυμπιακού και ΑΕΚ - που αν εξαιρέσεις ορισμένα βωμολόχα συνθήματα ειδικά στον δεύτερο ημιτελικό – έδωσαν τη δική τους νότα και ρυθμό στους αγώνες…
Πολλές φορές μάλιστα ήταν αυτοί που –με τις προτροπές του κ. Χλιού από τα μικρόφωνα – έβαζαν φωτιά στην ατμόσφαιρα!!!

Οι διοργανωτές...
Δεν θα πούμε πολλά, αλλά τα ουσιώδη. Χάρη στον κόπο πολλών, γιατί αυτή τη φορά η καλή συνεργασία Δήμου/Αθλητικού Φορέα, Σωματείων και φυσικά των ανθρώπων της Ε.Ο.ΠΕ. είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το F4 της Καλαμάτας πέρασε στην ιστορία ως ένας από τους πιο εντυπωσιακούς, σκληρούς και καλά οργανωμένους τελικούς της Πετοσφαίρισης στη χώρα μας… Πολλά μπράβο!
  
Πρωταγωνιστές
και αφιερώσεις

Δημήτρης Καζάζης: Αυτός ήταν ο 2ος συνεχόμενος τίτλος σε Κύπελλο και δεν έκρυψε τη χαρά του, απονέμοντας δίνοντας ωστόσο τα εύσημα στους παίκτες του: «Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια... Τη νίκη της χρονιάς έως την επόμενη... Πήραμε πανάξια τον τίτλο και συνεχίζουμε για να πάρουμε και το Πρωτάθλημα. Σίγουρα η συνολική μας εικόνα όλη τη χρονιά δεν είναι η καλύτερη αλλά η ουσία είναι ότι πήραμε το Κύπελλο, στην Ευρώπη αποκλειστήκαμε στα προημιτελικά από μια υπερδύναμη και είμαστε μέσα στον μεγάλο στόχο που είναι το Πρωτάθλημα».
Οι παίκτες μου είναι ήρωες και αξίζουν συγχαρητήρια. Στην διάρκεια του τελικού τραυματίστηκαν και αποχώρησαν τρεις αθλητές μας αλλά οι υπόλοιποι έκαναν κατάθεση ψυχής για να πάρουμε το Κύπελλο».
Ο Έλληνας τεχνικός ευχαρίστησε τους ερυθρόλευκους οπαδούς που βρέθηκαν και στην Καλαμάτα και αφιέρωσε τον τίτλο στον γιο του «…αφού πέρσι που πήραμε τρεις τίτλους δεν του αφιέρωσα κανέναν και σε έναν καλό μου φίλο που ‘έφυγε’ τώρα τελευταία»



Μπόγιαν Γιορντάνοφ: Όταν πήρε το τρόπαιο του MVP το αφιέρωσε στους συμπαίκτες του: «Δεν κερδίζει ένας παίκτης, αλλά όλη η ομάδα… Γι’ αυτό το λόγο έμεινα στον Ολυμπιακό. Για να κερδίζω τίτλους και είμαι πολύ χαρούμενος που τα καταφέραμε και σήμερα απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα όσο η Κηφισιά. Πραγματικά τους θαυμάζω και απέδειξαν και σήμερα ότι άξια έχουν κάνει αυτή την πορεία, αλλά νομίζω ότι κι εμείς αποδείξαμε ότι εξακολουθούμε να έχουμε την καρδιά του πρωταθλητή», είπε ο Βούλγαρος διαγώνιος που τελείωσε το ματς με 31 πόντους, όσα είναι πλέον και τα… χρόνια του (είχε γενέθλια στις αρχές της εβδομάδας). «Ε, ίσως ήταν κι ένα δώρο που έκανα στον εαυτό μου».
Κώστας Χριστοφιδέλης: Στην Καλαμάτα ο Γιώργος Ντράγκοβιτς το 2003 φορώντας τη φανέλα της Νίκαιας είχε κατακτήσει το Κύπελλο φτάνοντας τις 9 κατακτήσεις στην καριέρα του! Το 2014 στην Καλαμάτα, ο Κώστας Χριστοφιδέλης έγραψε τη δική του ιστορία ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του παλιού του συμπαίκτη και ευχήθηκε «το 10ο να το κατακτήσω στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Καβάλα…!
Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να κατακτάς έναν τίτλο με την ομάδα σου και να το συνδυάζεις με ένα προσωπικό επίτευγμα. Εύχομαι να είμαι υγιής και να μπορέσω και τα επόμενα χρόνια να πανηγυρίσω κι άλλες κούπες. Έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν πως όταν υπάρχει θέληση και καλή διάθεση απ’ όλους, τότε όλα γίνονται. Η αλήθεια είναι ότι έπαιξε ρόλο και το όνομα του αντιπάλου ώστε να υπάρχει αυτή η εξαιρετική ατμόσφαιρα. Στο γήπεδο σήμερα είδαμε παλιούς αθλητές, οικογένειες με παιδιά, αλλά επειδή είμαστε στην Ελλάδα και πάντα θέλουμε να ακούμε φωνές και τραγούδια για την ομάδα μας κι η παρουσία των οπαδών του Ολυμπιακού έδωσε ένα ξεχωριστό χρώμα, αφού όλοι χρειάζονται.»

Βασίλης Κουρνέτας: Επέστρεψε στον Ολυμπιακός μετά από 5 χρόνια για να κατακτήσει το Κύπελλο και το έκανε, αφιερώνοντάς το στην οικογένειά του: «Είναι πολύ γλυκιά η κούπα, μου είχε λείψει αυτό το συναίσθημα. Η επιστροφή μου στον Ολυμπιακό μετά το 2009 συνοδεύεται με την κατάκτηση του κυπέλλου…. Αυτό το τρόπαιο ματς φέρνει ηρεμία και συγκέντρωση για το πρωτάθλημα Το πρωτάθλημα είναι ο μεγάλος στόχος.
Επειδή το προηγούμενο κύπελλο με βρήκε το 2009 και δεν ήμουν καν παντρεμένος, θέλω να το αφιερώσω στην οικογένειά μου και στα δυο παιδιά μου».

● Κώστας Αρσενιάδης: Αν και στεναχωρήθηκε από την απώλεια του τίτλου ο κόουτς της Κηφισιάς ήταν υπερήφανος για την ομάδα του: «Το παιχνίδι είχε πολλά πρόσωπα. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που κατέκτησε δίκαια τον τίτλο… Στο συνολικό απολογισμό του αγώνα ο αντίπαλος ήταν καλύτερος αφού είχε σε μεγάλη μέρα όλα τα ατού του», είπε και συμπλήρωσε: «Ξέραμε ότι αν έπαιζε καλά ο Ολυμπιακός τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για εμάς, ωστόσο θεωρώ ότι ήταν αρκετά σημαντικό το λάθος των διαιτητών στο δ’ σετ με την άδική κόκκινη κάρτα στον Νικολάκη. Αν και δεν ήμασταν καλύτεροι θα μπορούσαμε να είχαμε πάει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ…
…Το ότι είμαστε εδώ και είμαστε στεναχωρημένοι γιατί χάσαμε στον τελικό από τον Ολυμπιακό λέει πολλά. Οι παίκτες μου έχουν κάνει πολλές υπερβάσεις φέτος και δεν τελειώσαμε ακόμη. Έχουμε μπροστά μας το πρωτάθλημα, που είναι μια ακόμη μεγάλη πρόκληση, θα πρέπει να ανασυνταχθούμε και να αφοσιωθούμε πλέον εκεί».

Σ.Τρ.


(Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών από το επίσημο site της Ε.Ο.ΠΕ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου