Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΣΤΙΣ 500 ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ!

Ρεκόρ συμμέτοχων στον «14ο Δρόμο Καλαμάτας» που φέτος μας καλεί να τρέξουμε για το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 14ο ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ, ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΓΩΝΑ


Τη «φλόγα» και το μήνυμα στήριξης σε ανθρώπους και κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη, θα μεταφέρουν φέτος 200 και πλέον δρομείς που δήλωσαν συμμετοχή στον 14ο Δρόμο Καλαμάτας που διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας με τη συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Φέτος τρέχουμε για το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ!
Χθες οι διοργανωτές κάλεσαν μέσω της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου τον κόσμο να στηρίξει με την παρουσία και το χειροκρότημα τις προσπάθειες όλων των δρομέων, μικρών και μεγάλων, αλλά και την κατανόηση και την υπομονή του κόσμου για τυχόν ταλαιπωρία.
Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ (πρώην Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ), στην προσπάθεια που καταβάλει την τελευταία τριετία ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας να αφιερώνει τον αγώνα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Να σημειωθεί πως το 2012 οι Καλαματιανοί και όχι μόνο δρομείς έτρεξαν για τα παιδιά με αυτισμό του «Κέντρου Ημέρας» και το 2013 για τα Παιδικά Χωριά S.O.S.
Στον φετινό αγώνα το 75-80% των συμμετοχών είναι γηγενής αθλητές, κάτι που χαροποιεί διπλά τον ΣΔΥΜ που φαίνεται χρόνο με το χρόνο να κερδίζει το στοίχημα να βγάλει τους Καλαματιανούς στους δρόμους!
Βεβαίως, συμμετοχές υπάρχουν από Αθήνα, Τρίπολη, Κόρινθο


Μετάλλιο σε Δήμο και
Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας
Ο πρόεδρος Αλέξης Ζάννης και το μέλος του Δ.Σ. του ΣΔΥΜ Χρήστος Μπένος, παρέδωσαν χθες στον δήμαρχο και τον εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Παναγιώτη Νίκα και Θεόδωρο Σταυριανόπουλο, αντίστοιχα, το ξεχωριστό μετάλλιο που θα δοθεί φέτος σε όλους τους νικητές του 14ου Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας καθώς και των παράλληλων αγώνων.
Το πραγματικά πρωτότυπο μετάλλιο εμπνεύστηκαν και κατασκεύασαν τα παιδιά του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Καλαμάτας. Μια δημιουργία πάνω σε ξύλο εξαιρετικά καλαίσθητη και προπαντός οικολογική!
Για την ιστορία, πρώτος πρόεδρος των δρομέων /πεζοπόρων της Καλαμάτας, πριν από την διάσπαση του συλλόγου σε ΣΔΥ Μεσσηνίας και Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας, υπήρξε ο Θεόδωρος Σταυριανόπουλος στον οποίο, επίσης, τα μέλη του ΣΔΥΜ παρέδωσαν μετάλλιο για τον 14ο Δρόμο Καλαμάτας ο οποίος χαριτολογώντας είπε «…Έχω τρέξει γύρους της Καλαμάτας τρεις, πλέον όμως δεν μπορώ να τρέχω… τώρα τρέχω αλλού!»

Με νέα διαδρομή
ο αγώνας των 10 χλμ
Φέτος, η εκκίνηση του 14ου Αγώνα Δρόμου 10 χιλιομέτρων θα δοθεί το Σάββατο στις 6.30 με νέα, πιο γρήγορη και επίπεδη διαδρομή.
Η διαδρομή ξεκινά από την κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, περνά δίπλα από το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων με κατεύθυνση την Παραλία, συνεχίζει επί της Ναυαρίνου, προβλέπεται αναστροφή στο 5ο χιλιόμετρο στο ξενοδοχείο «Filoxenia» και τερματισμός στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου.
Οι 3 πρώτες νικήτριες και οι 3 πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης του αγώνα των 10.000 μ. θα βραβευθούν, ενώ  σε όλους όσοι τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και τοπικά προϊόντα.
Θα υπάρχουν κατηγορίες ανά ηλικιακή 10ετία, κληρώσεις δώρων για παιδιά αλλά και για μεγάλους!
Όλοι όσοι λάβουν μέρος στους αγώνες, θα πρέπει να έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη του γονέα τους.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
● Παναγιώτης Νίκας (δήμαρχος Καλαμάτας): «Μεθαύριο, Σάββατο 26 Απριλίου, θα έχουμε στην πόλη μας ένα σπουδαίο αθλητικό, ψυχαγωγικό πολιτιστικό, κοινωνικό γεγονός! Τρεις αγώνες δρόμου, όπου θα είναι συγκεντρωμένοι στην Καλαμάτας δεκάδες αθλητές και μη απ’ όλη την Ελλάδα. Να ευχαριστήσω από τη θέση του δημάρχου τον ΣΔΥΜ, όλα τα μέλη του ΔΣ και τους φίλους τους για το γεγονός ότι πραγματοποιούν φέτος για 14η φορά αυτό τον αγώνα, επίσης για το γεγονός ότι με την ευκαιρία του αγώνα έρχονται στην πόλη της Καλαμάτας πάνω από 500 αθλητές και αυτό σημαίνει οικονομική στήριξη της πόλης μας, των ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων. σε ψυχαγωγικό επίπεδο σημαίνει παράδειγμα για τα παιδιά μας και τους μεγαλύτερους, ότι πρέπει να γυμνάζονται, να ασκούν τις σωματικές τους δυνατότητες. Είναι υγειά η κίνηση και για όλα αυτά δεν έχω παρά να τους ευχαριστήσω εκ μέρους της πόλης για το σπουδαίο γεγονός το οποίο διοργανώνουν, που χρειάστηκε, είμαι βέβαιος, και πολύ κόπος και προσπάθεια σίγουρα και χρήματα. Καλή επιτυχία. Είμαστε δίπλα σας.»
● Θεόδωρος Σταυριανόπουλος (εκπρόσωπος Περιφέρειας Πελοποννήσου): Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρεί υποχρέωση της να συμμετάσχει στηρίζοντας τον 14ο Γύρο της Καλαμάτας.
Εκτιμά ότι είναι ένα αθλητικό δρώμενο που προβάλει την άθληση, αλλά και την πόλη. Στις μέρες μας ο τρόπος ζωής και οι διατροφικές συνήθειες επιβάλλον τον μαζικό αθλητισμό!
Καλή επιτυχία στη διοργάνωση και συγχαρητήρια στον ΣΔΥΜ και σ’ όλους όσοι βοηθούν την διοργάνωση.»
Αλέξης Ζάννης (Πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας): «Σας καλούμε στον 14ο Δρόμο Καλαμάτας, στην αθλητική γιορτή της πόλης, στον αγώνα της πόλης μας. σε έναν αγώνα που είναι αφιερωμένος στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ, πρώην Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ, συνεχίζοντας την προσπάθεια του συλλόγου να αφιερώνουμε τον αγώνα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.»
Ο κ. Ζάννης ευχαρίστησε την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, το Δήμο Καλαμάτας, για την ειδική και ουσιαστική βοήθεια που προσέφεραν, καθώς επίσης την Αστυνομική Διεύθυνση και την Τροχαία Καλαμάτας για την συμβολή τους στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.
«Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς που παρά την στενότητα των καιρών έχουν καταφέρει να αναβαθμίσουν την ποιότητα του αγώνα μας, όπως επίσης τα ΜΜΕ για την βοήθεια στην διάδοση του αγώνα…
Στον φετινό αγώνα το 75 με 80% των συμμετεχόντων μέχρι στιγμής είναι Καλαματιανοί, γηγενής αθλητές/τριες, κι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που έχει κερδίσει η πόλη μας… βγάλει τους Καλαματιανούς στους δρόμους!
Έχουμε ρεκόρ δηλώσεων συμμετοχών με τρία πούλμαν δυο από την Αθήνα και έναν από την Πάτρα όπως θα μας τιμήσουν και από την Τρίπολη πάρα πολλοί φίλοι που θα έρθουν να τρέξουν. Το ουσιαστικότερο όμως είναι ότι το 75-80% είναι γηγενής αθλητές/τριες.»
Ιωάννα Καραμήτρη (διοικητικά υπεύθυνη ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Καλαμάτας): «Προηγουμένως είχαμε παρακολουθήσει τον Σ.Δ.Υ.Μ. που κάθε χρόνο αφιερώνει τον Αγώνα Δρόμου της Καλαμάτας σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Φέτος το Κέντρο μας προσέγγισε το Σ.Δ.Υ.Μ. και η ανταπόκριση ήταν άμεση. Αμέσως μας δέχτηκαν αλλά και να αφιερωθεί ο αγώνας στο ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας του Νοσοκομείου Μεσσηνίας και όχι μόνο να συμμετέχουμε με την λογική της ευγενικής χορηγίας αλλά κάτι ακόμη περισσότερο. Τα μέλη μας θα έχουν ενεργό συμμετοχή στον αγώνα και όπως θα δείτε θα απολαύσουνε την χαρά του αθλητισμού. Ευχαριστούμε πολύ τον ΣΔΥΜ και τον πρόεδρό του κ. Ζαννή για όλη αυτή την προσπάθεια και την ευκαιρία που μας δίνουν να μεταδίδουμε παράλληλα και τις ιδέες τις οποίες εκπροσωπούμε.»
● Χριστίνα Μακρίδη (υπεύθυνη επιστημονικού τμήματος ΚΕΦΙΑΠ Μεσσηνίας): «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας να είμαστε αποδέκτες του 14ου αγώνα δρόμου Καλαμάτας από τον ΣΔΥΜ. Θα ήθελα να τονίσω ότι πιο πολύ μας χαροποιεί το γεγονός ότι έχουμε ενεργό συμμετοχή στον αγώνα, τα μέλη μας θα μπορέσουν να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους δυνατότητες, αφού κατασκεύασαν τα μετάλλια τα οποία θα αποδοθούν στους πρωταθλητές, κι αυτό για μας είναι πάρα πολύ σημαντικό.
Όπως επίσης μια ομάδα δικών μας παιδιών θα τρέξουν στον αγώνα μαζί με τους γονείς τους, με προσωπικό και εθελοντές. Κι αυτό θα τους δώσει τη χαρά της συμμετοχής και του τερματισμού!
Συγχαρητήρια στον ΣΔΥΜ γιατί πραγματικά εκφράζει αυτό που επιδιώκουμε χρόνια τώρα στο ΚΕΦΙΑΠ, αυτά τα άτομα να είναι ισότιμα μέλη μιας κοινωνίας και να συμμετέχουν σε όλες τις πτυχές των κοινωνικών εκδηλώσεων.»
● Μιχαλάκης Γιώργος (πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής): «Αυτή τη στιγμή έχουμε γύρω στις 500 συμμετοχές στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση (www.sdym.gr), αριθμός ρεκόρ!
Έχουμε για πρώτη φορά φέτος το Δυναμικό Βάδισμα, όπου ο αριθμός συμμετοχών, αυτή τη στιγμή, έχει φτάσει τις 200!
Να του πούμε σε όλους τους δρομείς ότι το Σάββατο θα πρέπει να έρθουν για τα 10 χλμ στις 6 μ.μ., στις 6:30 είναι ο αγώνας και οι δρομείς του δυναμικού βαδίσματος να είναι εκεί στις 5:15 μ.μ. για να παραλάβουν τους αριθμούς τους. Ο δρόμος από τις 6 μ.μ. και μετά από την κεντρική πλατεία μέχρι την παραλία (οδό Ναυαρίνου, «Filoxenia») θα κλείσει. ζητούμε την κατανόηση όλων των οδηγών για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα.
Θα έχουμε επίσης την ζωντανή μετάδοση του αγώνα (live streaming), μέσω του messiniaweb.gr για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά τον αγώνα. Οι δρομείς θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα μας»
● Χρήστος Μπένος (μέλος Σ.Δ.Υ.Μ.): «Η Καλαμάτα είναι μια πόλη που τραβάει όχι μόνο τους τουρίστες καθόλη τη χρονιά, αλλά και τους αθλητές, τους φίλους όλων των συλλόγων με τους οποίους έχουμε αδελφικές σχέσεις σε όλη την Ελλάδα, αφού όπως ακούσατε τους από τους προλαλήσαντες οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 500 (μέχρι το βράδυ της Τετάρτης) ηλεκτρονικά και αναμένεται νέα μεγάλη προσέλευση το Σάββατο!
Φέτος υπάρχει μια καινοτομία. Το δυναμικό περπάτημα, το οποίο ξεκινά από την κεντρική πλατεία της πόλης θα πάει παραλιακά έως το «Φιλοξένια» και εκεί θα υπάρξει αναστροφή. ο Σύλλογος θέλει να βγάλει όλο τον κόσμο, όλους τους καλαματιανούς /ες στο δρόμο για να βρουν διέξοδο στην καθημερινότητα και στα προβλήματα που τους ταλανίζουν. Γι’ αυτό και υπάρχει η φετινή καινοτομία, το δυναμικό περπάτημα, όπως και το τρέξιμο για τους δρομείς και τα 2 χιλιόμετρα για τους μικρούς.
Η συμμετοχή του αγώνα που είναι αφιερωμένος στο ΚΕΦΙΑΠ, είναι 5 ευρώ προκειμένου να αγοράσουμε τα πράγματα που μας έχουν ζητηθεί από το Κέντρο.
Ζητούμε την κατανόηση των συμπολιτών μας γιατί θα κλείσει το ένα ρεύμα του δρόμου ώστε να κινηθούν άνετα οι αθλητές. Καταλαβαίνω ότι μπορούν να υπάρχουν προβλήματα, ότι θα υπάρξουν παράπονα, αλλά ζητάμε την κατανόηση του κόσμου για τουλάχιστον 45λεπτα θα γίνεται μια ζωντανή διαφήμιση για την πόλη μας καθώς θα υπάρχει και ζωντανή μετάδοση, για τους 500 περίπου αθλητές που θα έρθουν απ’ όλη την Ελλάδα. Ένα μεγάλο μπράβο στους χορηγούς αλλά και στους εθελοντές που επ’ ευκαιρία έχουν συνάντηση αύριο (σ.σ. σήμερα) στα γραφεία του συλλόγου στο Ανατολικό Κέντρο, απ’ όπου θα πάρουν τις οδηγίες τους…
Η διαδρομή είναι καινούργια, μια πολύ πιο γρήγορη διαδρομή για να γνωρίσουν οι δρομείς την ομορφιά της Καλαμάτας παραλιακά!»
 
Το μετάλλιο που θα λάβουν το Σάββατο στον τερματισμό τους οι συμμετέχοντες του 14ου Δρόμου Καλαμάτας και των παράλληλων αγώνων, κατασκεύασαν με μεράκι και καλλιτεχνική φαντασία σε ύφος οικολογικό, τα μέλη του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.
Πρόγραμμα αγώνων
και δηλώσεις συμμετοχής
● Η εκκίνηση του καινοτόμου φέτος αγώνα «Δυναμικό βαδίσματος» 10.000 μέτρων, που θα γίνει στην ίδια διαδρομή με τον αγώνα δρόμου, έχει οριστεί για τις 17.45 από την κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της κεντρικής πλατείας τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα.
● Θα ακολουθήσει η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 10.000 μ. στις 6.30 από την κεντρική πλατεία. Οι δρομείς οφείλουν επίσης να βρίσκονται μισή και πλέον ώρα νωρίτερα στον χώρο συγκέντρωσης.
● Αμέσως μετά, από την κεντρική πλατεία, θα ξεκινήσει και ο αγώνας 2.000 μέτρων για τους λιλιπούτειους δρομείς και τους γονείς τους. Πρόκειται για έναν αγώνα ανηλίκων δρομέων που θα συνοδεύονται από τους γονείς τους και η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:
Κεντρική πλατεία (εκκίνηση) - Βασιλέως Γεωργίου, Αριστομένους, Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, γύρος Πάρκου, άνοδος από τον ποδηλατόδρομο του Πάρκου, Αριστομένους, κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου (τερματισμός).
● Η συμμετοχή στον αγώνα των 2.000 μ. είναι ελεύθερη χωρίς επιβάρυνση. Οι μικροί δρομείς και οι γονείς τους θα πρέπει να βρίσκονται στις 17:45 στον χώρο της κεντρικής πλατείας.
Οι δηλώσεις συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας www.sdym.gr θα γίνονται δεκτές έως και σήμερα, το μεσημέρι, ενώ πολύ περιορισμένες εγγραφές θα γίνουν την ημέρα του αγώνα.
● Όσοι έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους θα παραλαμβάνουν τον αριθμό τους και το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης του αγώνα, καταβάλλοντας το αντίτιμο των 5 €, σε μια από τις 10 συνολικά γραμματείες που θα υποστηρίξουν την δράση του αγώνα, μέχρι τις 6 μ.μ. του Σαββάτου.

Σίσσυ Τριάντου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου