Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Θέτει εαυτόν στην διοίκηση της «Καλαμάτας» ο Μίλτος Γκόφας…

«ΣΗΚΩΣΑΜΕ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ» ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟ!


Τον εαυτό του στην διάθεση της διοίκησης έθεσε ο Μίλτος Γκόφας όπως δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου μετά το ματς της «Καλαμάτας» με τον Παναργειακό.
Ο κόουτς της «Μαύρης Θύελλας» παρευρέθη χωρίς εκπρόσωπο των παικτών της ομάδας, μαζί με τον τεχνικό του Παναργειακού Μπλένταρ Κόλα και τον μεσοεπιθετικό Μάριο Αγγελόπουλο.
Ο κ. Κόλα μίλησε για αρκετά πράγματα όσον αφορά στον Παναργειακό, ενώ ο κ. Γκόφας για ακόμα μια φορά μίλησε για όλους και για όλα και τόνισε μάλιστα πως η ομάδα πληρώνει το γεγονός πως σήκωσε τον πήχη ψηλά. Αναλυτικότερα, η συνέντευξη Τύπου:

ΜΠΛΕΝΤΑΡ ΚΟΛΑ (προπονητής Παναργειακού): «Κατ’ αρχάς να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, πρώτα στον κόσμο της «Καλαμάτας» για όλη τη συμπεριφορά τους. Κατά δεύτερον στον κόσμο τον δικό μας που στήριξε τα παιδιά και γενικώς σε όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν ώστε να γίνει ένα ντέρμπι αντάξιο και της ιστορίας των δυο ομάδων αλλά και της θέσεις στις οποίες βρίσκονται.
Δεύτερον, συγχαρητήρια στα παιδιά, θεωρώ ότι κάνανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο από άποψη τακτικής ήταν ένα ντέρμπι που θέλανε πάρα πολύ και το δείξανε και στο γήπεδο. Από κει και πέρα εμείς συνεχίζουμε, ούτως ή άλλως εμείς κυνηγάμε, δεν είμαστε σε θέση να ορίσουμε απόλυτα τις τύχες του πρωταθλήματος.
Τα παιδιά κάνουνε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και παιχνίδι με παιχνίδι καταθέτουν τις ικανότητες τους, πιστεύουν περισσότερο στις δυνατότητες τους, συνεχίζουν τη καλή πορεία που είχανε από την αρχή του πρωταθλήματος και σίγουρα για μας υπάρχει άλλο ένα μεγάλο ντέρμπι το οποίο θα το δούμε μετά το Πάσχα. Με τη σειρά μου να ευχηθώ στον κόσμο καλή ανάσταση και καλή συνέχεια στην «Καλαμάτα» και παρά το άσχημο για αυτήν αποτέλεσμα ήταν ένας πολύ δύσκολος και αντάξιος αντίπαλος για όλους μας.»

Τι άλλαξε στην ομάδα από τη μέρα που πήγε: «Είναι κάτι δεδομένο: Ότι εγώ βρήκα ένα πολύ καλό σύνολο αγωνιστικό, εξωαγωνιστικό, παρ’ ότι ο Γιάννης ο Δουβίκας έφυγε, θεωρώ ότι έκανε εξαιρετική δουλειά. Τα παιδιά της διοίκησης κάνουν μια πολύ καλή προσπάθεια στο μέτρο που μπορεί ο καθένας. Είναι ένα σύνολο ανθρώπων που καταθέτουν ώρες, καταθέτουν χρήματα. Από την άποψη την αγωνιστική θεωρώ ότι σίγουρα προσθέσαμε περισσότερα στοιχεία όσον αφορά στο επιθετικό κομμάτι, την ανάπτυξη μας, σε θέματα οργάνωσης περισσότερο. Εκείνο που προσπάθησα εγώ περισσότερο βλέποντας τις ικανότητες των παιδιών ήταν στο στάδιο της μετάβασης όταν χάνουμε τη μπάλα. Σε αυτό το στοιχείο τα παιδιά κάνουν εξαιρετική δουλειά, το είχαν πριν, εγώ προσπάθησα να το βελτιώσω ακόμα περισσότερο. Ωστόσο το μεγαλύτερο μας όπλο αν μπορώ να το πω κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι τα ίδια τα παιδιά, η ατμόσφαιρα, η συνοχή και το δέσιμο που έχουν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Αυτό θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο όπλο το οποίο δεν οφείλεται σε μένα, αλλά στα ίδια τα παιδιά, γιατί αυτοί είναι που συνεχίζουν το έργο και προχωράμε παιχνίδι με παιχνίδι.»

Το χειροκρότημα των φιλάθλων: «Πάντα είχα αυτή την αίσθηση για τον κόσμο της Καλαμάτας, ότι λατρεύει το ποδόσφαιρο. Σίγουρα η «Καλαμάτα» αξίζει όπως και εμείς και το έχω πει από την αρχή, θεωρώ ότι μπορούμε και οφείλουμε να είμαστε σε μεγαλύτερη κατηγορία.
Η «Καλαμάτα» παραδοσιακά αξίζει να είναι πιο πάνω. Από τον κόσμο της είχα πάντοτε τις καλύτερες αναμνήσεις και νομίζω ότι το απέδειξε, όχι μόνο ο κόσμος, αλλά και ο κόουτς και τα παιδιά στον αγωνιστικό χώρο. Μόνο ευχάριστα θα μπορούσα να σκεφτώ από την αρχή, έτσι και έγινε, ανεξαρτήτως του σκορ.
Ότι κερδίσαμε και χειροκροτηθήκαμε αυτό δείχνει ακόμη περισσότερο τον αθλητικό πολιτισμό και γενικώς την νοοτροπία των ανθρώπων.»

Η συνέχεια του πρωταθλήματος: «Κοιτάμε να κερδίσουμε κάθε αγώνα και να "χτίσουμε" μια καλή δυναμική, διότι είναι πέντε αγωνιστικές. Γιατί δεν είμαστε πρώτοι… αλλά σε θέση να κυνηγάμε. Εξαρτάται από άλλους.
Μπορούμε να μειώσουμε με την Ερμιονίδα, έχουμε με τον Καραϊσκάκη, έχουμε πολλά παιχνίδια, τα οποία βλέπουμε ξεχωριστά, ανεξαρτήτως δυναμικής, και τα Σαγέικα, όπως και την «Καλαμάτα» - να μου επιτρέψει ο κόουτς – το βλέπουμε το ίδιο.»

Γ΄ Εθνική: ποιότητα & κόσμος: «Δεν ξέρω… Είμαι ευλογημένος; Τυχερός; Μπήκα σε ένα σύνολο που έχει υγεία.
Γνωρίζω ότι τα παιδιά εδώ - χωρίς να θέλω να αφήσω υπονοούμενα για κανέναν και να με συγχωρέσει ο πρόεδρος και οι άνθρωποι – έχουν προβλήματα οικονομικής φύσεως, όπως και οι περισσότερες ομάδες. Εμείς δόξα το Θεό, αυτό το έχουμε καλύψει. Με λίγα, αλλά το έχουμε καλύψει. Αυτό οφείλεται στον σωστό σχεδιασμό. Να το ευχαριστιόμαστε… Προσωπικά το ευχαριστιέμαι!
Υπάρχει διαφορά στο επίπεδο, στη Β΄ Εθνική είναι πιο καλό, στην Α΄ καλύτερο, το ζήτημα όμως είναι ότι το περιβάλλον είναι ανταγωνιστικό και γίνονται παιχνίδια, τα οποία πολλές φορές μπορεί να είναι όμορφο ποδόσφαιρο άλλες φορές όμως μπορεί να μην είναι καλό το επίπεδο. Σίγουρα είναι ένα επίπεδο συγκεκριμένο στο πρωτάθλημα!
Το ζήτημα είναι να παίξουν περισσότερα νέα παιδιά, χωρίς να αφήσουμε πίσω μας τα 11 παιδιά τα οποία έχουν πορεία στο ποδόσφαιρο, είναι και αυτά άξια και προσφέρουν και να έχουν την πορεία και τη συνέχεια τους. Γιατί λέμε νέα παιδιά, αλλά υπάρχουν πολλά παιδιά έμπειρα που χρειάζονται τη δουλειά τους, αυτό που χρειαζόμαστε όλοι.

Η «Μαύρη Θύελλα» & το γήπεδο: «Η «Καλαμάτα» είναι ωραίο σωματείο και εύχομαι να μπορέσει να βρει τη σταθερότητά της σε διοικητικά ζητήματα, κι από κει και πέρα αγωνιστικά σίγουρα έχει πάρα πολλά ακόμα να προσφέρει. Θεωρώ ότι έχει καλές μονάδες. Είναι μια καλή, καλή, ομάδα. Αλλά δεν είμαι σε θέση να πω, ο κόουτς (σ.σ. Γκόφας) γνωρίζει καλύτερα τα πράγματα.
Οπωσδήποτε είναι ένας αντάξιος διεκδικητής του τίτλου και για μας παίρνει πολύ μεγαλύτερη αξία, η νίκη των παιδιών σήμερα και γι’ αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ασφαλώς θα μπορούσε να είναι πιο ανταγωνιστική, αλλά εάν πάρουμε το ματς από άποψη τακτικής και στρατηγικής εμείς ήμασταν εκείνοι που περιμέναμε και η «Καλαμάτα» εκείνη που έπρεπε να κάνει το παιχνίδι. Δεν ήμασταν αυτοί που επιβάλλαμε τον ρυθμό τους. Η «Καλαμάτα» προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό της, δεν μπορώ να πως ότι εμείς από άποψη απόδοσης ήμασταν καλύτεροι. Σίγουρα σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι, ασφαλώς προσπαθήσαμε να είμαστε «σφιχτοί», να περάσουμε το πρώτο 20λεπτο κ.λπ., αλλά σε αυτό γήπεδο, θεωρώ ότι η ποιότητα των παικτών της «Καλαμάτας» δυσκολεύεται.
Όπως κι εμείς. Εάν δείτε τα ματς γενικά που παίζουμε στο Άργος, δεν έχουν καμία σχέση με το σημερινό. Εμείς ξεκινήσαμε ανάπτυξη -κάθε φορά -με μια μεγάλη (σ.σ. μπαλιά) από τον τερματοφύλακα, πράγμα που αποφεύγουμε, σήμερα (σ.σ. Κυριακή) ωστόσο επιλέξαμε να το κάνουμε εις γνώση μας.»

ΜΙΛΤΟΣ ΓΚΟΦΑΣ (προπονητής «Καλαμάτας»): «Θα επιμείνω σε αυτό που είπε ο συνάδελφος πρώτα ότι παίξανε δυο ομάδες που βρίσκονται στην ίδια βαθμολογική θέση. Νομίζω ότι ήταν και οι δυο πολύ καλές ομάδες.
Το Άργος ήταν πολύ καλύτερο απ’ ότι περιμέναμε. Έγινε ένα παιχνίδι χωρίς να έχει και από τις δυο μεριές μεγάλες φάσεις, φυσικά θα μου πείτε ότι το Άργος στο 91΄ είχε τη διπλή φάση τετ-α-τετ, αλλά νομίζω ότι όλοι ξέρουμε, πως όταν μια ομάδα τα παίζει όλα για όλα, παίζει με λιγότερους αμυντικούς και προσπαθεί να ισοφαρίσει και ανοίγεται, το ποιο πιθανό είναι να δεχθεί και 2-3 τέτοιες κόντρες.
Εμείς για το σημερινό παιχνίδι, δεν μας βγήκαν ακριβώς όπως τα σχεδιάσαμε. Νομίζω ότι θα αδικήσουμε τα παιδιά εάν πούμε ότι δεν είχαμε πάθος. Νομίζω ότι προσπαθήσανε…
Τουλάχιστον από διάθεση και πάθος δεν μπορεί να μιλήσει κανείς!
Δεν τα καταφέραμε γιατί καμία φορά υπάρχουν απέναντί μας και καλές ομάδες. Το Άργος ήταν καλό!
Ήξερε τι ήθελε, ήταν «σφιχτό» σε μια επίθεση μας έκανε ένα γκολ. Κι εμείς σε ένα β΄ ημίχρονο στην κυριολεξία στο μισό γήπεδο δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε γιατί δεν καταφέραμε να κάνουμε και ουσιαστική φάση. Είχαμε τον έλεγχο, πηγαίναμε την μπάλα μες στην περιοχή, αλλά ουσιαστική φάση δεν κάναμε. Το ποδόσφαιρο τα έχει αυτά.»

Ώρα ανασύνταξης…: «Το κακό είναι ότι εμάς μας βρίσκει σε άσχημη στιγμή, μας δημιουργεί πολλά πρόβλημα και δεν ξέρω τι μέλλει γενέσθαι με αυτό το αποτέλεσμα.
Προσωπικά πιστεύω, όσο κι αν ακουστεί αυτό λίγο περίεργο, ότι η ομάδα έχει πολλές πιθανότητες τουλάχιστον να βγει δεύτερη. Αλλά θέλει πολύ δύναμη και κουράγιο και μεγάλη προσπάθεια. Πρέπει να ανασυνταχθούμε και να προσπαθήσουμε ήρεμα και με πολύ δουλειά να πετύχουμε έστω αυτό τον στόχο.»

Στη διάθεση της διοίκησης: «Θα κάνω μια συζήτηση με την διοίκηση και για ότι νεώτερο υπάρχει θα ενημερωθείτε…» είπε αρχικά και κατόπιν ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους διευκρίνισε: «Έχω την υποχρέωση να κάνω μια συζήτηση με την διοίκηση. Η αλήθεια είναι ότι σηκώσαμε πολύ ψηλά τον πήχη και τώρα το πληρώνουμε!
Ξέρετε ότι ποτέ δεν θα είμαι σε μια ομάδα βάρος! Εάν η ομάδα νοιώσει ότι μπορώ να την βοηθήσω με την παραίτησή, είναι δεδομένη… από την πρώτη ημέρα που ήρθα!
Ξαναλέω, όμως, ότι σηκώσαμε πολύ ψηλά τον πήχη και καμιά φορά είναι άδικο και για την προσπάθεια των παιδιών, που ξέρω ότι τον τελευταίο μήνα δεν είμαστε καλοί… Είναι δεδομένο, αλλά… εντάξει… Δεν ξέρω εάν μπορούσε μέχρι εκεί, αλλά ξέρω ότι τώρα μας έχουν γυρίσει όλα ανάποδα.
Τα αποτελέσματα, οι παίκτες, εμείς, εγώ σηκώσαμε τον πήχη ψηλά, δεν είναι αμέτοχος κανείς στην επιτυχία αυτή, τότε…»

Ο Γολγοθάς: «Η ομάδα αυτή τη στιγμή τραβάει αυτό τον Γολγοθά… Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα φυσικής κατάστασης, ότι μια πολύ καλά γυμνασμένη ομάδα την έχεις στο μισό γήπεδο… δεν είναι θέμα φυσικής κατάστασης. …..Το ποδόσφαιρο τα ‘χει αυτά.»

Άλλα θέματα μέσα στην ομάδα: «Μην το γυρίζουμε εκεί, δεν νομίζω ότι η κακή απόδοση έχει κάποια σχέση με τα όποια προβλήματα υπάρχουν»

Για τον Τσιμικλή: «Εγώ νομίζω ότι αυτός που πρέπει να μιλήσει είναι η διοίκηση αλλά αφού με ρωτάτε θα σας πω το εξής. Ο Τσιμικλής πριν από μια εβδομάδα ζήτησε από τον πρόεδρο να πάει να κάνει προπονήσεις στην Αθήνα. Τους λόγους που ξέρω εγώ είναι ότι πρώτον, δεν χρησιμοποιείται πολύ στην προπόνηση και πως είναι ένας παίκτης που δεν θα παίξει φέτος ξανά, έχει και δυο αγωνιστικές μόλις τελειώσει η τιμωρία του λόγω κόκκινης κάρτας. Ζήτησε άδεια να φύγει, μίλησα με τον πρόεδρο και ξέρω ότι το Σάββατο πήρε και λεφτά και έφυγε.
Εγώ ρωτάω, ακόμα και τον κ. Κόλα που είναι εδώ, αν ξέρει ομάδα που έχει παίκτες με τιμωρία σαν αυτή του Τσιμικλή, να είναι στην ομάδα, να πληρώνεται, να κάνει δικαστικούς αγώνες και αυτούς να τους πληρώνει η ομάδα και να φταίει η ομάδα για κάτι.
Βγήκε φταίχτης ο πρόεδρος και η διοίκηση. Σέβομαι και τον Παναγιώτη τον Τσιμικλή για την προσφορά του αλλά μην πυροβολείται όποιον βρίσκετε. Ψάξτε το, που υπάρχει ποδοσφαιριστής με το θέμα του Τσιμικλή που να έμεινε στην ομάδα; Ο Παναγιώτης ήταν εδώ, πληρωνόταν, έτρωγε, έμενε στο σπίτι του, έκανε την προπόνηση του. Πως θα αισθανόσασταν εσείς αν ήσασταν ο Ράλλης ή η διοίκηση;».

Ευχαριστιέται που είναι στην «Καλαμάτα»; «Όταν είσαι σε μια ομάδα μεγάλη, τεράστια όπως είναι η Καλαμάτα, πρέπει να ευχαριστιέσαι. Η αλήθεια είναι ότι τώρα βλέπω και την άλλη όψη της Καλαμάτας. Έχω τα χρόνια και την εμπειρία να το αντέξω. Κάποια πράγματα είναι υπερβολικά, όταν έχεις μια ομάδα που έχει δυο και τρεις χιλιάδες κόσμο στο γήπεδο θα έχεις και κάποιους που θα λένε ότι θέλουν.
Ωραιοποιούμε έναν άνθρωπο που έφυγε από τα αποδυτήρια όταν ήταν να φάει ξύλο από 20 άτομα μέσα στα αποδυτήρια. Δεν μιλάω για τον Παναγιώτη (σ.σ. Τσιμικλή). Υπάρχουν προβλήματα, που εγώ τα έλεγα. Εγώ έχω κουραστεί, δεν γίνονται ορισμένα πράγματα. Πέστε και εσείς κάτι».

Για την χρήση του Ζαχαρόπουλου στα δεξιά: «Ήθελα να αφήσω τον Τσόπελα για ένα παιχνίδι, να τον ηρεμήσω, έκρινα ότι ήταν καλύτερος για μένα να παίξει ο Μιχάλης.

Οι τρεις προσθήκες του Ιανουαρίου: «Εγώ είμαι ικανοποιημένος από όλα τα παιδιά. Αυτή τη στιγμή κρίνουμε τα παιδιά που παλεύουν εδώ και ωραιοποιείτε παιδιά που έχουν φύγει. Αυτά τα παιδιά που ωραιοποιείτε, προσφέρανε κάποια πρωταθλήματα και τώρα είναι άλλα παιδιά και τρελαίνονται. Όλα αυτά τα παιδιά που έχω εγώ είναι παιδιά της Καλαμάτας, δεν ξεχωρίζω κανέναν.

Ο τρόπος πληρωμής των παικτών: «Όταν παίρνει ένας 800 ευρώ το μήνα και παίρνει 200 την εβδομάδα, είναι ο μισθός του; Άλλοι παίρνουν 600, άλλοι 700 και άλλοι 800 και τους καλύπτει, ο τρόπος πληρωμής είναι το πρόβλημα τώρα; Έχουμε μεγαλώσει κάτι που δεν είναι έτσι ακριβώς».

Το πρόβλημα της Καλαμάτας τελικά ποιο είναι; «Όταν η ομάδα δεν πάει καλά, το πρώτο πρόβλημα είναι ο προπονητής για μένα. Γιατί πρέπει να βρει την λύση για να πάει καλά, εγώ δεν λέω όχι. Το να είσαι στην Καλαμάτα είναι τιμή και ευχή. Δεν θέλω να φύγω εγώ από την Καλαμάτα, αλλά βλέπω ότι τα 3 χρόνια που έχουν περάσει άσχημα δεν έχουν υπομονή και τώρα που βλέπουν άλλα πράγματα ξαφνικά με την πρώτη. Η ομάδα θέλει βοήθεια και από εσάς (σ.σ. τους δημοσιογράφους) και από την διοίκηση, και από τον κόσμο. Για ποιο πράγμα έχουν πει όλοι οι προπονητές εδώ; Για την ποιότητα της Καλαμάτας και το κακό γήπεδο. Το λέτε, το λέμε και τι αλλάζει;».

ΜΑΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (παίκτης Παναργειακού): «Ευχές για καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση έδωσε ο ποδοσφαιριστής του Παναργειακού και είπε: «Ήταν ένα δύσκολο ματς. Στο ξενοδοχείο, ο κόουτς μας είπε πριν έρθουμε στο γήπεδο: "…μπείτε μέσα τρέξτε, ευχαριστηθείτε και δώστε το 100% και από κει και πέρα ότι είναι να έρθει θα έρθει, άμα σκεφτεί ο καθένας ότι θα τα δώσει όλα και θα κάνει την προσπάθειά του, το αποτέλεσμα όποιο θέλει ας έρθει!" Οι συμπαίκτες μου κι εγώ τα δώσαμε όλα, ήμασταν συγκεντρωμένοι, είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πολύ καλή άμυνα και ανταποκριθήκαμε, πήραμε τη νίκη, αυτό που θέλαμε!
Από κει και πέρα, έχουμε κάποιες ημέρες ξεκούρασης και δουλειάς συνάμα, αλλά και το επόμενο ματς! αυτή η ομάδα όπως έχουμε ξαναπεί βλέπει κάθε ματς ξεχωριστό, κι ότι έχει να δώσει θα το δώσει και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου