Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ GEOBUKAN BUDO ACADEMY ΒΑΡΗΣ

Παρών ο Παναγιώτης Μαρκάκης στο 1ο Σεμινάριο Εκπαιδευτών Ju Jitsu



Περισσότεροι από 30 εκπαιδευτές  συμμετείχαν στο 1ο Σεμινάριο Εκπαιδευτών Ju Jitsu  που έγινε την Κυριακή 27 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Geobukan Budo Academy (G.B.A) Βάρης, όπου είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στα νέα πρωτοποριακά προγράμματα στο άθλημα του ju jitsu.
Εκεί το παρόν έδωσε και ο προπονητής του Α.Σ. Judo - Ju Jitsu Καλαμάτας, Παναγιώτης Μαρκάκης και επέστρεψε στη βάση του με περισσότερα ακόμη εφόδια σε ότι αφορά στις τεχνικές αυτοάμυνας.
Ο προπονητής του Judo-Ju Jitsu Καλαμάτας Μαρκάκης Παναγιώτης αναφέρθηκε στο 1ο Σεμιναρίου του Geobukan Professional με τα καλύτερα λόγια κάνοντάς μας μια ανάλυση για τα όσα παρακολούθησε στο εν λόγω σεμινάριο: «Πάνω από 30 συμμετέχοντες εκπαιδευτές παρακολούθησαν τις παρακάτω θεματικές εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και παίρνοντας ενημέρωση για τα νέα πρωτοποριακά προγράμματα στο άθλημα του ju jitsu.
Ξεκίνησε με μια ωριαία ενημέρωση για τους σκοπούς και τη λειτουργία της Οργάνωσης και μετά ακολούθησε ένα τεχνικό σεμινάριο (τατάμι) για δυόμιση ώρες, πάνω σε θέματα ύλης ζωνών και τεχνικών αυτοάμυνας από το πρόγραμμα της προσχολικής αυτοάμυνας, από το πρόγραμμα των αγωνιστικών ομάδων και από το πρόγραμμα του παραδοσιακού ju jitsu. Αμέσως μετά ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των 2 καινοτόμων προγραμμάτων όπου με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση είδαν οι συμμετέχοντες τις καινοτόμες προτάσεις και την τεχνολογία αιχμής να μπαίνουν στην υπηρεσία των προπονητών, των αθλητών, των γονέων και των φίλων του αθλήματος για καλύτερη παροχή υπηρεσιών και περισσότερες βοήθειες και ανάπτυξη, τόσο του αγωνιστικού όσο και του παραδοσιακού κλάδου όλων των πολεμικών τεχνών.
Το πρώτο καινοτόμο πρόγραμμα είναι μια υπηρεσία η οποία ονομάζεται GEO ΟNE που περιλαμβάνει κάμερα υψηλής ταχύτητας (60/fps) πρωτοποριακό λογισμικό κινηματικής ανάλυσης , όπου υπολογίζει ταχύτητες, επιταχύνσεις των κινούμενων μελών του αθλητή και αξιολόγηση της επίδοσης του από επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό.
Το δεύτερο καινοτόμο πρόγραμμα είναι η δημιουργία του 1ου Application για Smart Phone, Android και I Phone , όπου όλοι οι φίλοι των Geobukan Clubs και της Geobukan Professional θα μπορούν να έχουν στη συσκευή του κινητού τους, έχοντας πολλά πλεονεκτήματα και προνόμια. Στη free έκδοση θα μπορούν όλοι όσοι έχουν το App να παίρνουν τις ενημερώσεις όλων των Geobukan Clubs και της Geobukan Professional καθώς επίσης και όλα τα promo videos όπου θα φαίνονται τα νέα προγράμματα της Geobukan Professional τόσο για τους αθλητές όσο και για τους επαγγελματίες εκπαιδευτές της Geobukan Professional.
Τα δύο καινοτόμα προγράμματα έχουν να κάνουν με την εφαρμογή :
Α. ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΘΛΗΤΗ ,όπου θα μπορεί ο γονέας ή κάποιο συγγενικό πρόσωπο να παίρνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα βίντεο και φωτογραφίες όπου θα μπορεί να παρακολουθεί την πρόοδο και την εξέλιξη του παιδιού του και
Β. ΑΝΑΛΥΣΗ – ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ αγώνων όπου θα μπορεί ο γονέας ή ο αθλητής με την σύμφωνη γνώμη πάντα του προπονητή του, να αποστέλλουν ένα ενδεικτικό βίντεο κάποιου αγώνα του ενδιαφερομένου αθλητή και από το βίντεο να γίνεται ανάλυση του προφίλ του αγώνα, διευκρίνιση των σημείων όπου αθλητής υπερτερεί ή υστερεί με βάση τις παραμέτρους (τεχνική, χρόνος, χώρος, σκορ, φυσική κατάσταση, ψυχολογία, τακτική, στρατηγική κ.α. ) δίνοντας κατευθύνσεις και συμβουλές για βελτίωση αποδόσεων και επιδόσεων.
Η ομάδα όπου θα πραγματοποιεί το παραπάνω προφίλ αγώνα του αθλητή θα αποτελείται από τον εκάστοτε προπονητή του αθλητή, από έμπειρους Ομοσπονδιακούς προπονητές και Παγκόσμιους Πρωταθλητές, καθώς επίσης και από έγκριτους Διαιτητές επικυρωμένους και από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Έτσι θα έχει καλύτερη εικόνα των αδυναμιών του ο αθλητής, θα δίνονται κατευθύνσεις για το πώς πρέπει να δουλέψει μαζί με τον προπονητή του – coach με απώτερο σκοπό την βελτίωση των αποτελεσμάτων και την αγωνιστική του καταξίωση στις εθνικές ομάδες και στον διεθνή χώρο.

Το σεμινάριο έκλεισε με ένα δίωρο στις Πρώτες Βοήθειες από εκπρόσωπο της ομάδας Σαμαρειτών Διασώστων του Ερυθρού Σταυρού (Τομέα Αθήνας).» είπε ο προπονητής Judo - Ju Jitsu –Αυτοάμυνας, Παναγιώτης Μαρκάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου