Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΤΟ… ΒΑΠΟΡΙ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ


Ναρκωτικά και ποδόσφαιρο χέρι- χέρι

στο μεγάλο καρτέλ της ηρωίνης!


ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ, 52 ετών, που συμμετείχε σε πετρελαϊκή εταιρεία με έναν ακόμη επιχειρηματία, πρώην ιδιοκτήτη περιφερειακής ΠΑΕ που είχε κατηγορηθεί για «στημένους αγώνες», αναζητούν οι Αρχές ως ναυλωτή του πλοίου «Noor One» που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνης από τον Περσικό Κόλπο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα».

Ο 52χρονος εμφανίζεται να είναι και μέλος επιμελητηρίου σε χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, με διασυνδέσεις στο Ντουμπάι και, σύμφωνα με σειρά μαρτυριών, είχε προπληρώσει 100.000 ευρώ για τη ναύλωση του πλοίου, με αναφερόμενο στόχο τη μεταφορά πετρελαίου στη Λιβύη.
Οι αξιωματικοί της αμερικανικής υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) και του Λιμενικού έχουν συγκεντρώσει στοιχεία για το γεγονός ότι συμμετοχή στις συναλλαγές αυτού του πλοίου είχε ήδη προφυλακισμένος εφοπλιστής και συνεταίρος του στο Ντουμπάι που είχε πέσει θύμα «δολοφονικής ενέδρας», πριν από μερικούς μήνες, στην παραλιακή λεωφόρο, αλλά είχε κατορθώσει να διαφύγει.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, εξετάζονται αναφορές και στοιχεία για το ότι η «αποθήκη με τα κοτέτσια» στο Κορωπί, όπου βρέθηκαν προ διημέρου άλλα 987 κιλά ηρωίνης σχετιζόταν με πρώην συνεργάτη του εν λόγω επιχειρηματία.
Επιπλέον, ερευνώνται στοιχεία και αναφορές για εμπλοκή και άλλων ναυτιλιακών παραγόντων και πλοιάρχων, που είχαν συναλλαγές σχετιζόμενες με το εν λόγω πλοίο και οι οποίοι φαίνεται να συμμετείχαν στο «κύκλωμα του Ντουμπάι».
Την ίδια ώρα, διαπιστώνεται ότι ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση είχαν έμμεση ή άμεση σχέση με τρεις ΠΑΕ, κάτι που ερευνάται περαιτέρω από τις αρχές ασφαλείας.
Κεντρικός στόχος των ερευνητών της υπόθεσης είναι η πλήρης διευκρίνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, αλλά και των διαδικασιών ναύλωσης του δεξαμενόπλοιου «Νoor One», σημαίας Τόνγκο, που βρισκόταν εδώ και καιρό στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας.
Από την έρευνα των αξιωματούχων του Λιμενικού και της DEA διαπιστώθηκε ότι με αυτό έγινε η μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης στις δύο αποθήκες του Κορωπίου και στη Φιλοθέη, ποσότητα η οποία φορτώθηκε από τον Περσικό Κόλπο.
Βασικός κατηγορούμενος για τη μεταφορά της ηρωίνης θεωρείται μέχρι σήμερα 41χρονος εφοπλιστής.

ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ
Προθεσμία για να απολογηθούν σε δύο ομάδες, σήμερα και αύριο, πήραν από την Εισαγγελία Πειραιά οι 14 συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και δύο ελληνικής υπηκοότητας, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του εντοπισμού και νέας ποσότητας ηρωίνης 986 κιλών και 600 γραμμαρίων, που εντοπίστηκε σε παλαιές αποθήκες επιχείρησης πουλερικών στο Κορωπί.

ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ
«Έχουμε ακουμπήσει ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα ηρωίνης σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Οι πληροφορίες και οι αρχές Ασφαλείας ήταν του Λιμενικού και υπήρχε συνεργασία και με την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA). Δεν υπήρχε εμπλοκή της ΕΥΠ», δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εκτιμώντας: «Θα βρούμε και άλλους ανθρώπους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα, και εντός και εκτός Ελλάδας».
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επικεφαλής του κυκλώματος ήταν ο Γιαννακάκης, αλλά από εκεί και πέρα έχουμε ταυτοποιήσει κι άλλους, αλλά δεν έχουμε συλλάβει ακόμη», ανέφερε.
Και συμπλήρωσε πως «από τη σύλληψη του πρώτου τόνου έως του δεύτερου, το Λιμενικό είχε μια ακόμη μεγάλη επιτυχία: τον εντοπισμό 350 κιλών μαριχουάνας σε ένα φορτηγό- μια επίσης μεγάλη επιτυχία».

Η αποκάλυψη του καρτέλ της ηρωίνης φέρνει στο φως το πολύπλοκο δίκτυο του κυκλώματος, που εικάζεται ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου