Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΕΜΦΑΝΗΣ ΔΥΣΦΟΡΙΑ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ

Η καλαματιανή Καλαθοσφαίριση ζητά τα αυτονόητα για το Δημοτικό Στάδιο!

ΒΟΛΕΣ ΚΟΥΤΡΑΦΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 5ΜΗΝΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΟΓΡΑΜΜΗΣΗ


Η μη χρησιμοποίηση του Κλειστού της Παραλίας, λόγω έλλειψης γραμμογράφησής του, έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην διεξαγωγή των αγώνων, με δεδομένο πως η «Τέντα» την εποχή που διανύουμε θυμίζει περισσότερο …φούρνο!
Χθες στα γραφεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. ο πρόεδρος της Ένωσης Γιάννης Κουτραφούρης, μαζί με τον γενικό Γραμματέα Χρήστο Δαμουρά, τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Μάλαμα αλλά και τον εκπρόσωπο της νεοσύστατης συντονιστικής επιτροπής ομάδων μπάσκετ της Καλαμάτας, Θανάση Μακαρούνη, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης. Οι ομιλίες όλων παρουσίασαν την πικρία που υπάρχει στις τάξεις της καλαματιανής Καλαθοσφαίρισης για τα όσα εξελίσσονται με το Δημοτικό Στάδιο της Παραλίας.

«Ζήτησαν το Κλειστό
να μείνει μόνο γήπεδο βόλεϊ»
5μηνη καθυστέρηση καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Γάννης Κουτραφούρης: «Εδώ και 5 μήνες αντιμετωπίζουμε γηπεδικά προβλήματα τα οποία έχουν μεν τις ρίζες τους στο 2013 αλλά από τον Ιανουάριο και μετά έχουν επιδεινωθεί. Εστιάζουμε σήμερα και εστιάσαμε χθες με τους εκπροσώπους των σωματείων που μας τίμησαν με την παρουσία τους στο θέμα της λειτουργίας των κλειστών γυμναστηρίων αλλά και των ανοιχτών γηπέδων της πόλης της Καλαμάτας.
Από τα τέλη Ιανουαρίου ξεκίνησε μια παραφιλολογία προκειμένου το Κλειστό της Παραλίας να αναβαθμιστεί για να γίνουν οι αγώνες του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών και Γυναικών του βόλεϊ.
Καμιά αντίρρηση και πολύ καλή διοργάνωση…
Σε αυτή τη διαδικασία, λοιπόν, ενημερωθήκαμε ότι θα τοποθετηθεί ένας τάπητας Taraflex ο οποίος στην συνέχεια, και μετά τους αγώνες, θα γραμμογραφηθεί και για τους αγώνες του μπάσκετ όπως γίνεται σε όλα τα γήπεδα, πολύ δε περισσότερο σε κάποια που έχουν και τμήματα χάντμπολ.
Επειδή υπήρχε η πληροφόρηση ότι κάποιοι ζήτησαν από τον αθλητικό οργανισμό να μείνει μόνο γήπεδο βόλεϊ και η "Τέντα" να χαρακτηριστεί γήπεδο μπάσκετ, ζητήσαμε άμεσα ακρόαση από τον αθλητικό φορέα και τον πρόεδρο του κ. Αδαμόπουλο και θέσαμε το θέμα, καθώς μιλήσαμε και με τον πρόεδρο της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου και πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του σωματείου «Καλαμάτα 1980», Κώστα Βλάσση.
Πήραμε λοιπόν την διαβεβαίωση ότι μόλις τελειώσουν οι αγώνες θα γραμμογραφηθεί και επειδή αντιμετωπίζαμε προβλήματα διεξαγωγής των αγώνων των πρωταθλημάτων μας, θα έκαναν την διαγράμμιση σε πρώτη φάση με ταινίες αυτοκόλλητες και στην συνέχεια, μόλις έληγαν οι αγώνες του Final 4 - επειδή υπήρχε και μια συμφωνία με την ΕΡΤ - θα γινόταν η γραμμογράφηση του γηπέδου.
Τέλειωσαν οι αγώνες, στην συνέχεια προέκυψε κάποιο τουρνουά της Εθνικής Κορασίδων. Και μόλις τελείωσαν οι αγώνες, άρχισε να "σέρνεται" το θέμα…
Ο πρόεδρος δεν έβγαινε στα τηλέφωνα, κάποια στιγμή που βρεθήκαμε στα γραφεία του αθλητικού οργανισμού μου είπε ότι έχει υπάρξει υπόσχεση από τον δήμαρχο στους ανθρώπους του βόλεϊ πως θα γίνει μόνο «στέκι» του βόλεϊ! Κυκλοφορούσε και η φήμη ότι η Ομοσπονδία του βόλεϊ μένοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το Final 4, τόνισε στους παράγοντες του Δήμου ότι μπορεί να γίνει ένα γήπεδο που θα μπορεί να φιλοξενεί πολλές διοργανώσεις του βόλεϊ» είπε και κατέληξε: «Εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση, όχι μόνο να αναβαθμιστεί η "Τέντα", ή όλα τα κλειστά και ανοιχτά γήπεδα, αλλά να μπορεί και η Καλαθοσφαίριση να λειτουργήσει μέσα στο χώρο.»

Δεν γίνεται μόνο η «Τέντα»
να «σηκώσει» το μπάσκετ
Την αδυναμία ενός γηπέδου να σηκώσει το βάρος ενός ολόκληρου αθλητικού κλάδου, επισήμανε ο κ. Κουτραφούρης επισημαίνοντας και πάλι τη χρήση του Δημοτικού Σταδίου μόνο από 5-6 σωματεία βόλεϊ:
«Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι το 2013-2014 οι αγώνες που διεξήχθησαν στην πόλη της Καλαμάτας είναι 208!
Η «Τέντα» λοιπόν λειτουργώντας μόνο τα Σαββατοκύριακα, από το μεσημέρι και μετά, είναι αδύνατον να καλύψει αυτές τις αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Θέλω να τονίσω επίσης ότι, το Κλειστό της Παραλίας στα 2/3, μην πω στα 3/3, χρησιμοποιείται προπονητικά από ομάδες του Βόλεϊ.
Εδώ κάνουμε και μια αντιπαράθεση, όχι μεταξύ των αθλημάτων: στην Καλαμάτα λειτουργούν 16 ενεργές ομάδες μπάσκετ και για το βόλεϊ 5 το πολύ 6!
Στην λογική δε, να γίνει η "Τέντα" μόνο γήπεδο μπάσκετ δεν μας καλύπτει, γιατί το ένα βοηθητικό γήπεδο έχει παραχωρηθεί μόνιμα στον Φ.Ο.Κ. και το άλλο είναι μόνο για προπόνηση του μίνι μπάσκετ και εκείνη όχι σωστή! Είναι μικρών διαστάσεων και δεν εξυπηρετεί.
Δηλαδή ομάδες της Β΄ και της Γ΄ κατηγορίας που κάνουν προπόνηση αναγκαστικά στο βοηθητικό γήπεδο, όταν μπαίνουν στο κεντρικό είναι σαν να παίζουν εκτός έδρας!»

Πρόβλημα η δήλωση
αναπληρωματικών γηπέδων
Τα προβλήματα όμως δεν τελειώνουν… Βάσει προκήρυξης οι ομάδες οφείλουν να δηλώσουν μαζί με την φυσική τους έδρα και ένα αναπληρωματικό γήπεδο, αλλά ποιο…
«Ένα άλλο θέμα που προκύπτει και το οποίο δεν έχουμε συζητήσει με τον Φορέα είναι ότι οι ομάδες, όταν δηλώνουν συμμετοχή σε ένα πρωτάθλημα πρέπει να δηλώσουν και ένα αναπληρωματικό γήπεδο. Λοιπόν, που θα δηλώνουν αναπληρωματικό γήπεδο οι ομάδες της Καλαμάτας; Στην Μεσσήνη;
Ο Ακάδημος που φέτος θα αγωνιστεί στην Γ΄ Εθνική, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσει αναπληρωματικό γήπεδο. Θα πάει στην Μεγαλόπολη; Μην ξεχνάτε ότι έχει έδρα με παρκέ.
Μια άλλη επισήμανση: Όταν αναβαθμίζεις ένα γήπεδο, δεν του βάζεις τα ρεφλέξ, σε όλες του τις διαστάσεις. Το κάνεις παρκέ και παίρνεις ένα ακριβό Taraflex το οποίο το βάζεις στις διαστάσεις του βόλεϊ και γίνεται πολύ ωραίος χώρος για τις ομάδες του βόλεϊ.
Το βόλεϊ έχει την δική του λογική και δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης αθλημάτων, ασχέτως αν έχουμε οδηγηθεί και σε αυτό το φαινόμενο!
Επίσης, θα ήθελα να τονίσω ότι στην κατ’ ιδίαν συζήτηση που κάναμε με τον πρόεδρο του αθλητικού φορέα και τον πρόεδρο της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης, ο κ. Βλάσσης διαβεβαίωσε σε όλους τους τόνους ότι συμφωνεί στην γραμμογράφηση του γηπέδου και σαν πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων βόλεϊ αλλά και σαν πρόεδρος της διοικούσας Επιτροπής της «Καλαμάτας ’80».
Οπότε ποιοι είναι οι άνθρωποι του βόλεϊ που ζήτησαν να γίνει μόνο "στέκι" του βόλεϊ;»

Οι …ελλιπείς επισκευές
Στην απουσία σοβαρών παρεμβάσεων που θα βοηθήσει στην καλύτερη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων καλαθοσφαίρισης και αθλοπαιδιών, στάθηκε ο κ. Κουτραφούρης οι οποίες εφόσον γίνουν θα προκαλέσουν τη νεολαία να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Όμως οι παρεμβάσεις /επισκευές που έγιναν στο κλειστό της «Τέντας» αποδεικνύονται ελλιπείς!
«Εμείς ξεκινήσαμε μια επαφή με τον αθλητικό οργανισμό πάνω σε θέματα που απασχολούν την λειτουργία των γηπέδων Καλαθοσφαίρισης/Αθλοπαιδιών, από τον Ιανουάριο του 2014 και μέχρι σήμερα έχουν δοθεί ελάχιστες, για να μην πω μηδενικές λύσεις!
Έγινε μια επισκευή στα αποδυτήρια της "Τέντας" και μπήκαν κάποιοι ηλιακοί θερμοσίφωνες. Καμία άλλη βελτίωση!
Χρειάζεται φωτεινός πίνακας, ο οποίος πότε λειτουργεί και πότε όχι, παρ’ όλες τις προσπάθειες που έγιναν δεν έχει επισκευασθεί.
Χρειάζονται καρέκλες και πάγκοι για τους αναπληρωματικούς των ομάδων όταν αυτές αγωνίζονται, για την γραμματεία, χρειάζεται προστασία των αγωνιστικών χώρων και περίφραξη, χρειάζεται καθαριότητα και φύλαξη.
Όμως, παρ’ όλα αυτά, εμείς είμαστε στο γήπεδο μαζί με τις ομάδες προκειμένου να διεξαχθούν τα πρωταθλήματα και να μπορούν τα νέα παιδιά να μείνουν στον χώρο.
Έχω τονίσει πολλές φορές ότι οι αθλητικοί χώροι που παραχωρούμε στα νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, προκειμένου να έρθουν κοντά μας και να μυηθούν στο άθλημά μας και στα άλλα αθλήματα, πρέπει να τιμούν πρώτα εμάς που τα παραχωρούμε και μετά αυτούς που τα χρησιμοποιούν. Δυστυχώς δεν μπορούμε να το ισχυριστούμε αυτό το πράγμα.»

Από τον φορέα
…στο δημαρχείο
«Όταν δεν πήραμε απαντήσεις από τον αθλητικό οργανισμό, απευθυνθήκαμε προσωπικά στο δήμαρχο. Έγιναν δυο συναντήσεις, παρουσία του προέδρου του αθλητικού Φορέα και ο δήμαρχος μπροστά μας έδωσε κατευθύνσεις προκειμένου να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις για να είναι λειτουργικά τα γήπεδα», εξήγησε ο πρόεδρος της ένωσης  ενημερώνοντας δε πως από την 15η Μάιου και μετά δεν έγινε ούτε ένας αγώνας μπάσκετ στην «Τέντα» εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών:
Ποτέ, μετά τις 15 Μαΐου, δεν έχει χρησιμοποιηθεί το γήπεδο της "Τέντας" για αγώνες Καλαθοσφαίρισης. Όπως όλοι γνωρίζετε, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύσσεται μέσα στην "Τέντα" το γήπεδο είναι ακατάλληλο για την διεξαγωγή όχι μόνο αγώνων, αλλά και προπονήσεων. Και ο αθλητικός οργανισμός όλα αυτά τα χρόνια έκλεινε το γήπεδο της "Τέντας" και μετέφερε τις αγωνιστικές και προπονητικές υποχρεώσεις στο Κλειστό της Παραλίας, αφού λόγω ιδιομορφίας τα πρωταθλήματα μας τελειώνουν σχεδόν τέλη Ιουλίου, ενώ τα άλλα αθλήματα τελειώνουν πολύ νωρίτερα.
Το τονίσαμε σε όλους τους τόνους και στον πρόεδρο του αθλητικού Φορέα και στον δήμαρχο, αλλά δυστυχώς δεν το κατάλαβαν!
Τώρα για ποιο λόγο; Για εμάς δεν υπάρχει εξήγηση! Ούτε λογικοφανής αιτιολόγηση, γιατί αρνούνται να κάνουν την γραμμογράφηση στο Κλειστό της Παραλίας προκειμένου να διευκολυνθούμε.
Την περασμένη Παρασκευή, αφού φτάσαμε στο «αμήν», εκτός ραντεβού επισκέφτηκα τον δήμαρχο και του τόνισα την επικινδυνότητα της "Τέντας". Την επόμενη μέρα, τρία παιχνίδια Μίνι και τρία της Γ΄ κατηγορίας διεξήχθησαν με 48 βαθμούς θερμοκρασία, με αποτέλεσμα κάποια παιδιά να είναι έτοιμα να λιποθυμήσουν!
Του τόνισα ότι είναι επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα και τα δεύτερα παιχνίδια αναγκαστήκαμε να τα αναβάλλουμε προκειμένου να μην έχουμε προβλήματα, να μην πάθει ζημιά κάποιο παιδί.
Τα μικρά παιδιά στο Μίνι και στους Παμπαίδες δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι τους συμβαίνει και κινδυνεύουν αναπνευστικά και σωματικά να πάθουν αφυδάτωση.
Όμως δεν μένουμε εδώ, είναι ένα θέμα που απασχολεί το άθλημα μας. Απασχολεί τα 16 σωματεία που λειτουργούν στην Καλαθοσφαίριση και απασχολούν πάνω από 3.000 παιδιά.
Επομένως θα πρέπει και το ζητάμε αυτό, ο Δήμος και ο αθλητικός φορέας να σκύψουν πάνω στο θέμα και να δώσει άμεσα λύση!
Εμείς σαν χώρος της Καλαθοσφαίρισης, δεν αντιδικούμε, δεν απαιτούμε όμως διεκδικούμε.
Διεκδικούμε ότι μας ανήκει!
Κάποιους αγωνιστικούς χώρους -στο μέτρο του δυνατού- που μπορούν να εξυπηρετήσουν τα σωματεία μας. Γι’ αυτό βγήκε μια Συντονιστική Επιτροπή από πέντε ανθρώπους που προτάθηκαν από την σύσκεψη, για να επισκεφθούν τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του αθλ. Φορέα και να τους θέσουν για μια ακόμα φορά καθαρά και αντικειμενικά το πρόβλημα ζητώντας την παρέμβαση τους.
Όλα αυτά έχουν ξεκινήσει περίπου από τον Ιανουάριο, δεν έχουμε δημιουργήσει θέμα! Δεν θέσαμε το θέμα επειδή υπήρχε προεκλογική περίοδος, παρά μόνο εγγράφως στους αρμόδιους φορείς και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει απάντηση.
Πιστεύω ότι τις επόμενες μέρες θα κατανοήσουν το πρόβλημα, θα δεχτούν την Συντονιστική Επιτροπή και θα υπάρξει μια λύση», είπε κλείνοντας ο κ. Κουτραφούρης

ΧΡ. ΔΑΜΟΥΡΑΣ: «Δεν
υπάρχει το: "εμείς" και οι "άλλοι"»
Ο Γραμματέας της ένωσης κ. Δαμουράς εξέφρασε την απορία του για την άνευ λόγου και αιτίας αυτή αδιαφορία για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης! «Θέλω να εκφράσω την μεγάλη μου απορία, γιατί γίνεται αυτό το πράγμα… άνευ λόγου! Κι εμείς εδώ αγωνιζόμαστε και προσπαθούμε, όπως φυσικά και το βόλεϊ, για το μπάσκετ που δεν το έχουμε αφήσει στην τύχη του.
Πολεμάμε με διάφορους και αντίξοους τρόπους να το προωθήσουμε και το έχουμε πετύχει. Γι’ αυτό παρακαλούμε τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του αθλ. Φορέα να το ξανακοιτάξουν, να το επανεξετάσουν το θέμα, γιατί δεν υπάρχει το "εμείς" και οι "άλλοι". Είμαστε όλοι "ένα" για το καλό του αθλητισμού της πόλης μας και για τα παιδιά μας.»

 «Διεκδικούμε κάτι λιγότερο
από το αυτονόητο»
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής και πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ Παναθηναϊκού Καλαμάτας Θανάσης Μακαρούνης, είπε: «Θέλω απλά να επισημάνω δυο πράγματα σε σχέση με αυτά που είπε ο κ. Κουτραφούρης: Το πρώτο, ότι θα πρέπει να εκτιμηθεί αναλόγως το ότι, ενώ το θέμα έχει ανακύψει από την προεκλογική περίοδο, εμείς δεν ανακαινίσαμε το όλο θέμα με τα ΜΜΕ, γιατί δεν θέλαμε να θεωρηθεί ότι προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε άλλους σκοπούς. Γιατί η πραγματικότητα το μόνο που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι η εύρυθμη λειτουργία των σωματείων του μπάσκετ και του βόλεϊ. Δεν έχουμε προσωπική αντιπαράθεση με κανέναν.
Το δεύτερο και σημαντικότερο είναι ότι, αυτή τη στιγμή, είμαστε εδώ και σας καλέσαμε γιατί θέλουμε να μιλήσουμε με τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του φορέα για να διεκδικήσουμε κάτι λιγότερο από το αυτονόητο.
Δεν ζητάμε η "Τέντα" να μην στάζει - που στάζει -δεν ζητάμε να μην έχει υγρασία - που έχει και τα παιδιά παθαίνουν χιαστούς όλο το χειμώνα - δεν ζητάμε να έχει θέρμανση - που δεν έχει - και που είναι αυτονόητα όλα αυτά. Εμείς ζητάμε από τη στιγμή που υπάρχουν δυο γήπεδα και που τα χρησιμοποιούμε τόσα χρόνια, να συνεχίσουμε να τα χρησιμοποιούμε και τα δυο!
Προχθές παίζανε παιδάκια μικρά με 50 βαθμούς κελσίου, αν κάποιο πάθαινε κάτι εκείνη τη στιγμή, ποιος θα ήταν υπεύθυνος;
Έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι ότι θα ήταν όλοι υπεύθυνοι και όχι μόνο εμείς εδώ! Αλλά το αποτέλεσμα ποιο θα ήταν; Θα ήταν παιδάκια να φύγουν από τον αθλητισμό και κάποιοι άνθρωποι να ήταν κατηγορούμενοι στα δικαστήρια.
Αυτό είναι το ζητούμενο; Τα παιδάκια να πηγαίνουν στα ίντερνετ καφέ πλέον; Δεν μπορώ να καταλάβω… νομίζω ότι αυτό που λέμε είναι να γίνει αυτό που ίσχυε τόσα χρόνια και που είναι το αυτονόητο.
Να μην διακινδυνεύεται πρώτα η υγεία κάποιου αθλητή, κάποιου προπονητή, κάποιου γονέα που βρίσκεται στο γήπεδο κι από κει και πέρα όλα τα υπόλοιπα μπορούμε να τα δούμε στην πορεία και να τα συζητήσουμε. Είμαστε σίγουροι ότι δήμαρχος και πρόεδρος του Φορέα αντιλαμβάνονται τις θέσεις μας. Για ποιον λόγο μέχρι στιγμής δεν έχουν ικανοποιήσει τα αιτήματα μας, δεν μπορώ να το καταλάβω! Θεωρώ όμως ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική στο συγκεκριμένο θέμα.
Είμαστε σύσσωμοι σε αυτήν την προσπάθεια, χωρίς να διαφωνεί κανένας και θεωρώ ότι είναι σημαντικό αυτό.»

Το ψήφισμα των ομάδων
μπάσκετ της Καλαμάτας
Η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. παρέθεσε το ψήφισμα των Σωματείων Καλαθοσφαίρισης της Καλαμάτας, το οποίο εστάλη στο Δήμαρχο Καλαμάτας, κ. Παναγιώτη Νίκα και τον Πρόεδρο του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού, κ. Ιωάννη Αδαμόπουλο.
Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής: «Εμείς οι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων Καλαθοσφαίρισης, της πόλης της Καλαμάτας, που συμμετείχαμε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19/06/2014, εκφράζουμε τον προβληματισμό και την έντονη ανησυχία μας για την αδιαφορία και ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζονται ζωτικά θέματα, που απασχολούν τον τρόπο λειτουργίας και ανάπτυξης των σωματείων μας και κατ’ επέκταση του Αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης, από τον Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου.
Ο Θεσμικός Φορέας του αθλητικού χώρου, το αθλητικό σωματείο, που με τη δημιουργική του δραστηριότητα, καταρτίζει και αναδεικνύει τους αθλητές και αθλήτριες, όλων των Πρωταθλημάτων, Τοπικών και Εθνικών, αλλά και πολλά στελέχη των Εθνικών μας Ομάδων, νιώθει αποξενωμένο και εγκαταλελειμμένο, αφού ο Φορέας Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού, αθετώντας ακόμη και αυτή τη θεσμική του υποχρέωση, να υπηρετεί και να ενισχύει τον Αθλητισμό της πόλης, αποβάλει το Άθλημά μας την Καλαθοσφαίριση, από το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Παραλίας.
Χωρίς συγκεκριμένη αιτιολογία, που να αντέχει σε οποιαδήποτε λογική σκέψη, εδώ και πέντε μήνες, αρνείται να γραμμογραφήσει το γήπεδο με τις διαστάσεις του μπάσκετ, με αποτέλεσμα να οδηγούνται αγώνες Καλαθοσφαίρισης στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Μεσσήνης, ενώ για πρώτη φορά, στα χρονικά, το μήνα Ιούνιο, να διεξάγονται αγώνες όλων των κατηγοριών, στο πυρακτωμένο και ακατάλληλο, λόγω υψηλής θερμοκρασίας και επικίνδυνο για την υγεία των αθλητών γήπεδο της "Τέντας".
Ξεπερνώντας λοιπόν, χωρίς σχολιασμό, την έλλειψη συντήρησης αλλά και την κακή λειτουργία των συγκεκριμένων αθλητικών χώρων, δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας, στον τρόπο σκέψης και λειτουργίας, αλλά και της τεχνητής πόλωσης μεταξύ των Αθλημάτων Πετοσφαίρισης και Καλαθοσφαίρισης, που μας οδηγεί ο Φορέας Κοινωνικής Προστασίας & Αθλητισμού και ζητάμε να λάβετε υπόψη σας, τις δυσμενείς κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, μέσα στις οποίες είναι υποχρεωμένα να λειτουργούν τα αθλητικά σωματεία και να αναθεωρήσετε την προφανώς ειλημμένη απόφαση, να λειτουργεί μόνο ως χώρος Βόλεϊ, το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Παραλίας.
Με στόχο δε, την σωστή και αντικειμενική ενημέρωσή σας, πάνω στα θέματα που μας απασχολούν, εκλέχτηκε συντονιστική Επιτροπή από τους παρακάτω εκπροσώπους, των σωματείων που συμμετείχαν στη σύσκεψή μας, την οποία και ζητάμε άμεσα να δεχθείτε σε ακρόαση: Κουμανάκος Κων/νος (Καλαμάτα ’80), Μακαρούνης Αθανάσιος (Παναθηναϊκός), Κονταργύρης Βασίλειος (Άτλας), Κούτρης Αντώνιος (Αναγέννηση), Αλειφέρης Νικόλαος (ΠΑ.Ο.Κ.), Παπαδόπουλος Χρήστος (Ακάδημος), Κουτραφούρης Γιάννης, Δαμουράς Χρήστος (Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.).

Δυστυχώς, παρά τις δικές μας προσπάθειες, ο χώρος της Αθλητικής δημιουργίας και της αγωνιστικής έκφρασης του Ελληνικού Αθλητισμού, το αθλητικό σωματείο, συνεχίζει να αντιμετωπίζεται με τη μεγαλύτερη δυνατή αδιαφορία, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα μεγάλα αδιέξοδα, που η Πολιτεία με την  στάση της , έχει δημιουργήσει, αυτό όμως δεν μας απαγορεύει να πιστεύουμε και γι’ αυτό να αγωνιζόμαστε, ότι ο Αθλητισμός, είναι κοινωνικό φαινόμενο, στο οποίο έχουν δικαίωμα όλοι οι πολίτες. Τα αθλητικά σωματεία Καλαθοσφαίρισης που αγωνίζονται στα κλειστά Δημοτικά γυμναστήρια της πόλης Καλαμάτας, «Καλαμάτα ’80», Παναθηναϊκός, Ακάδημος, Άτλας, Θουρία, Αναγέννηση Παραλίας, Ευκλής, ΠΑ.Ο.Κ., Ομόνοια, Θύελλα Παραλίας, Α.Π.Σ. Άρις και Α.Ε.Κ.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου