Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Οι Easy Riders στην Αρχαία Ολυμπία


Στην Αρχαία Ολυμπία ταξίδεψε το Group Easy Riders με τις Harley Davidson , Custom και ανακατασκευασμένες BMW και URAL.
Το ταξίδι στο νομό Ηλείας είχε ως αποκλειστικό προορισμό την Αρχαία Ολυμπία και το μοναδικό επίπεδο δάσος της Ελλάδας, το δρυόδασος της Φολόης το οποίο εκτιμάται από αρχαιοτάτων χρόνων στα σύνορα μεταξύ των νομών Ηλείας, Αρκαδίας και Αχαΐα, σε υψόμετρο 600 μέτρων και έκταση 218.000 στρεμμάτων, ενταγμένο στο δίκτυο NATURA 2000.

Στα αρχαία χρόνια το δάσος της Φολόης είχε άγρια ζώα: λύκους, ελάφια, κάπρους, τσακάλια και άφθονα ερπετά. Δικαίως ο ποιητής Αντίπατρος ονομάζει το δάσος της Φολόης: δάσος της θηρονόμου (= που έχει άγρια ζώα) Φολόης.
Ένας από τους άθλους του Ηρακλή συνδέεται με το συγκεκριμένο δάσος, είναι εκείνος που αναφέρεται στον Ερυμάνθιο Κάπρο καιτους Κενταύρους της Φολόης.
Το Group Easy Riders επίσης επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο στα Ολύμπια. Τα μέλη του group ευχαρίστησαν τους φίλους: Θοδωρή, Κώστα και Δημήτρη από την Αμαλιάδα, που συνάντησαν τους καλαματιανούς δικυκλιστές στον Καϊάφα και τους συνόδεψαν σ’ αυτή την καλοκαιρινή μοτοεκδρομή. Έδωσαν υποσχέσεις ότι θα ξανασυναντηθούν… θα συνταξιδέψουν πάλι μαζί.
● οι δράσεις των το Easy Riders Καλαμάτας (μοτοεκδρομές, κοινωνικό έργο, φωτογραφιό υλικό κ.α.) ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα τους στο facebook.

Ήδη έχει προγραμματιστεί η επομένη εκδρομή που είναι στο Τσαπί, ένα όμορφο παραθαλάσσιο μέρος, όπου στις 29/6έχουν προσκληθεί από τον Αντώνη Ρεμούνδο, από τα πρώτα μέλη του group, για να τους γνωρίσει τις ομορφιές της περιοχής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου