Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΣΤHΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΞΕΝΩΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ
ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ


Στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της βίας κατά γυναικών και την υποστήριξη θυμάτων κακοποίησης ή γυναικών που απειλούνται από το φαινόμενο,
η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ.Βάσω Κόλλια, εγκαινιάζει Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας, στην Κομοτηνή, αύριο στις 19.00 (Αμφιθέατρο του πολυλειτουργικού κέντρου Κομοτηνής).
Στα εγκαίνια θα απευθύνουν χαιρετισμό η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κ.Βάσω Κόλλια και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ.Γεώργιος Πετρίδης.
Το πρόγραμμα δημιουργίας εξειδικευμένων υποδομών σε όλη τη χώρα που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών, βρίσκεται σήμερα σε φάση ολοκλήρωσης.
Το δίκτυο των υποδομών συνολικά περιλαμβάνει:
·         Τη δημιουργία 15 Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
·         Τη δημιουργία επιπλέον 25 Συμβουλευτικών Κέντρων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, υπό την ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε όλη τη χώρα.
·         Τη δημιουργία 19 Ξενώνων Φιλοξενίας γυναικών-θυμάτων βίας, υπό την εποπτεία της τοπικής αυτοδιοίκησης.
·         Την υποστήριξη 2 ακόμη Ξενώνων, οι οποίοι λειτουργούν υπό την ευθύνη του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
·         Τη λειτουργία της 24ωρης Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 15900, η οποία προσφέρει άμεση υποστήριξη και συμβουλές σε γυναίκες-θύματα βίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Γραφείο Τύπου, τηλ.: 213 1511134, mme@isotita.gr
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, Δραγατσανίου 8, 105 59 Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου