Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Δοκιμαστικό Τουρνουά Beach racket!

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 18-19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ IPANEMA BEACH BAR





ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ Τουρνουά Beach Racket διοργανώνει ο Όμιλος Θαλάσσιων -Παράκτιων Αθλημάτων και Ξυλορακέτας «Τρίτων» Καλαμάτας, στην παραλία της Καλαμάτας στις 18-19 Οκτωβρίου.
Πρόκειται για μια ανεπίσημη, Open δηλαδή, διοργάνωση χωρίς ηλικιακές κατηγορίες
«Δεν είναι απλά η ρακέτα που παίζουμε στην παραλία, είναι το αγωνιστικό με κανονισμούς» αναφέρει ο αθλητής του Συλλόγου «Τρίτων» Χρήστος Κανελλόπουλος.
Το Τουρνουά θα δώσει την ευκαιρία σε όλους όσοι θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην ξυλορακέτα λαμβάνοντας tips από έμπειρους αθλητές όπως οι διακεκριμένοι πέρυσι και φέτος Πέτρος Πατσιλίβας και Ελένη Λοϊζου κι όλα τα «μάχιμα» μέλη του Συλλόγου «Τρίτων» Καλαμάτας, καθώς επίσης αθλητές από τους Συλλόγους Κυπαρισσίας, Τρίπολης, Κιάτου, Κρεστένων, «Pasarellas Club» Αθήνας και Κουρούτας.
Οι αγώνες θα γίνουν το διήμερο 18 και 19 Οκτωβρίου (10-11 το πρωί του Σαββάτου μέχρι αργά το απόγευμα και τις ίδιες ώρες την επομένη, Κυριακή) στον χώρο του Ipanema Beach Bar (ξενοδοχείο «filoxenia»), τον υπεύθυνο του οποίου Χάρη Βγενή, ευχαριστούν θερμά οι διοργανωτές του τοπικού Συλλόγου για τη συνεργασία.
Στη διοργάνωση βοηθά και ο Δήμος Καλαμάτας, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως έχει παραχωρήσει χώρο στον Σύλλογο «Τρίτων» Καλαμάτας δίπλα από τις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ στην παραλία (κάτω από την παιδική χαρά) για την δημιουργία κατάλληλου αγωνιστικού χώρου. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα, σε συνεννόηση με το Δήμο Καλαμάτας και θα αποτελέσουν το «σπίτι» του αρκετά δραστήριου από την ίδρυσή του, πριν από δυο χρόνια, Συλλόγου.
● Πληροφορίες και συμμετοχές στα τηλέφωνα: 6945 976 899 Κανελλόπουλος Χρήστος και 6979 306 511 Εξηνταβελόνη Χριστίνα.

Πρωτιά στην Κυπαρισσία για
Ελένη Λοϊζου και Πατσιλίβα

Στην πραγματικά δύσκολη η 3η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Beach-Racket 2014 που έγινε τον περασμένο Αύγουστο στις εγκαταστάσεις του Α.Ο.Α.Ξ. Κυπαρισσίας, από άποψη καιρού κατά αρχάς, η πολλή ζέστη και η υγρασία ειδικά τις μεσημβρινές ώρες απαιτούσε από τους αθλητές και τις αθλήτριες άριστη φυσική κατάσταση και σωστή διαχείριση δυνάμεων για να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες αυτές συνθήκες!
Οι πολλές συμμετοχές, 43 δυάδες και 19 τετράδες, κάτι που συνηθίζεται στην Κυπαρισσία, ανάγκασαν τις Επιδιαιτήτριες και τους χειριστές τους συστήματος να υπερβάλλουν εαυτόν και να εργαστούν και τις δύο ημέρες σκληρά για να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο τους, ενώ στον αγωνιστικό τομέα τα αποτελέσματα στις μικτές και ανδρικές δυάδες επεφύλασσαν ορισμένες εκπλήξεις!
Στις μικτές δυάδες για πρώτη φορά η πρώτη θέση της γενικής κατάταξης πηγαίνει σε μια ομάδα από τον Σύλλογο των Κρεστένων. Οι καλαματιανής καταγωγής Ελένη Λοϊζου και Πέτρος Πατσιλίβας, αναδέχθηκαν πρώτοι με 384,59 πόντους μετά από ένα έξυπνο και συγκροτημένο παιχνίδι στο ξεκίνημα της 3ης αγωνιστικής.
Πατσιλίβας και Λοϊζου αναδείχθηκαν 3οι στη γενική κατηγορία του πρωταθλήματος 2013 στις κατηγορίες μικτές δυάδες και μικτές τετράδες για το πρωτάθλημα του 2013 με την φανέλα του «Τρίτων», την οποία φορούν ξανά από φέτος.

Σταθμοί του φετινού πρωταθλήματος υπήρξαν οι πόλεις Αθήνα, Κιάτο, Κυπαρισσία, Κρέστενα και Πλαταμώνας. 

Σε ό,τι αφορά πάντως, στη νέα σεζόν στις υπάρχουσες αγωνιστικές κατηγορίες: 2αδες και 4αδες Ανδρών, 2αδες και 4δες Μικτό (Α/Γ) προστίθεται και η 4αδα Γυναικών.




Το Beach-Racket στην
«ομπρέλα» της (Ε.Φ.Ο.Α.)

Οι καλά συντονισμένες προσπάθειες ανθρώπων με ελπίδα και όραμα για την Ξυλορακέτα, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2004 αποκτά καρπούς!
Αφού πρώτα μέσα από το παιχνίδι της ξυλορακέτας δημιούργησε το άθλημα του Beach-Racket, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας (Π.Σ.Α.Ξ.) το οδήγησε στη συνέχεια και μετά από 10 χρόνια προσπαθειών στην ποθητή επισημοποίηση, εντάσσοντας το στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) εκπληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποστολή του.

Όπως αναφέρει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας, το Βeach-Racket (Αντισφαίριση Ξυλορακέτας) υπό την «ομπρέλα» της Ε.Φ.Ο.Α. βρίσκει επιτέλους «στέγη», δίπλα σε άλλα καταξιωμένα αθλήματα ρακέτας με εμπειρία και παρουσία πολλών ετών τόσο σε ελληνικό επίπεδο όσο και σε διεθνές όπως το tennis, το Squash (τοιχοσφαίριση), το Beach-Tennis, το Padel- Tennis.

Το μόνο που μένει πλέον είναι η καλύτερη γνωριμία του αθλητικού κόσμου με την Αντισφαίριση ξυλορακέτας (Beach-Racket), κάτι στο οποίο έρχεται να συμβάλει και το επικείμενο τουρνουά του Συλλόγου «Τρίτων» στην Καλαμάτα.


(Πληροφορίες για το άθλημα της ξυλορακέτας στο site: www.psax.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου