Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Φυσιολογική ήττα του Μεσσηνιακού Γ.Σ...

...από τον δυνατό Λαρισαϊκό με 0-3 σετ!



Μια ακόμη …ήττα γνώρισε η ομάδα του Μεσσηνιακού. Αυτή τη φορά από τον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό, μια εκ των φαβορί ομάδων στον Β΄ Όμιλο, που από το πρώτο σετ φάνηκε πιο έμπειρος και σταθερός στο παιχνίδι του και ειδικά στο δεύτερο και τρίτο σετ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι που φάνηκε πως δεν ήταν στα σχέδια συγκομιδής και η Γωγώ Σουρή το χρησιμοποίησε ως μια καλή ευκαιρία για δουλειά εν όψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής βόλεϊ γυναικών.
Τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και ένα θετικό σερί σέρβις από την Εξηνταβελόνη έφεραν τον Μεσσηνιακό μπροστά στο σκορ με 4-0. Ο Φιλαθλητικός μετά το νωθρό ξεκίνημα άρχισε να μπαίνει στο παιχνίδι και να πατσίζει γρήγορα την διαφορά με καλή λειτουργία σε όλες τις γραμμές. Ο Μεσσηνιακός το πάλεψε όμως ο γρήγορος ρυθμός παιχνιδιού και η διαφορά δυναμικής με τον Φιλαθλητικό καθόρισε τον νικητή!
Στο δεύτερο σετ, η απόδοση των παικτριών της Γωγώ Σουρή δεν ήταν όσο καλή υπήρξε στο πρώτο σετ, με αποτέλεσμα ο Φιλαθλητικός να κάνει περίπατο μέχρι το 3-12, 8-18, όπου Σκλήρη και Ραμούνδου κινήθηκαν καλύτερα επιθετικά με αποτέλεσμα να κουτσουρέψουν την διαφορά στο 12-25!


Η εξέλιξη του αγώνα
Ο πρώτος πόντος υπέρ του ΜΓΣ μετά από σέρβις της Εξηνταβελόνη και χάρη σε κακή άμυνα από τον Φιλαθλητικό, η Νικοπούλου έκανε την υποδοχή, η Ωρολογοπούλου την πάσα η Μπούκουρα όμως δεν πρόλαβε την μπάλα στον αέρα. Δεύτερο σέρβις της Εξηνταβελόνη, υποδοχή, η Σκλήρη στη επίθεση σημάδεψε στην μικρή διαγώνιο για το 2-0. Τρίτο σέρβις από την Εξηνταβελόνη, υποδοχή, το πλασέ της Μπούκουρα δεν περάσει… (3-0). Τέταρτο σέρβις της Εξηνταβελόνη, υποδοχή αλλά η Ωρολογοπούλου έκανε διπλή μπαλιά και έδωσε στον ΜΓΣ τον 4ο πόντο! Στο πέμπτο σέρβις της Εξηνταβελόνη σωστή υποδοχή με την Τσαπραλή να σηκώνεται σε πρώτο χρόνο και να κερδίσει τον πρώτο πόντο στο σετ για την ομάδα της (4-1). Ακολουθούν τέσσερα συνεχόμενα σέρβις της Υφαντή. Για το 4-2 οι Ωρολογοπούλου – Τσαπραλή μπλόκαραν σταθερά την Σκλήρη. Το 4-3 με άσο από το σέρβις της Υφαντή και ακολούθως μια ακόμη κακή υποδοχή (από τη Νίκα) με το σκορ να φτάνει το 4-4.
Η Μπεσή σήκωσε σε πρώτο χρόνο τη Ραμούνδου που πλάσαρε στο κενό για το 5-4. Πρώτη φάση διαρκείας έληξε υπέρ της Λάρισας χάρη στο γρήγορο πρώτο χρόνο της Ωρολογοπούλου με την Τσαπραλή (6-6). Σέρβις Ωρολογοπούλου, έγινε η υποδοχή όμως το καρφί στο φιλέ της Σιρίνινα έδωσε τον πόντο (7-8). Σέρβις Κωνσταντοπούλου, έγινε η υποδοχή, η μπάλα στο παρκέ του Μεσσηνιακού όπου η Μπεσή σήκωσε σε πρώτο χρόνο τη Ραμούνδου για το 9-9!
Η Μπούκουρα είδε το κενό στην άμυνα του Μεσσηνιακού και «έγραψε» το 9-11. Time out ΜΓΣ. Σερβίς της Σιρίνινα στο φιλέ… (10-14). Σέρβις της Νικοπούλου, έγινε η υποδοχή η Εξηνταβελόνη πέρασε την μπάλα, για να βγάλουν αλλά δύσκολα την άμυνα οι αντίπαλες τους, η αντεπίθεση έγινε σε πρώτο χρόνο με την Ραμούνδου (11-14). Μπλοκ Μπεσή – Ραμούνδου στην Μπούκουρα η μπάλα πέρασε (11-15). Σέρβις Φακοπουλίδου, η Ραμούνδου έβγαλε την υποδοχή για να στείλει με τη δεύτερη μπαλιά η Μπεσή τη μπάλα στο αντίπαλο παρκέ και στο κενό της άμυνας μειώνοντας σε 12-15. (13-18, 14-19, 15-20). Κωνσταντοπούλου και Σιρίνινα μπλόκαραν σταθερά την Φακοπουλίδου μειώνοντας σε 16-20. Άουτ το καρφί της Εξηνταβελόνη (17-22). Αλλαγή ΜΓΣ: Σιρίνινα έξω, Τζούλου μέσα. Ένα σερί δυνατών σέρβις από την Φακοπουλίδου, το τέταρτο οδήγησε στη δεύτερη μεγάλη φάση του αγώνα, που ανέδειξε νικητή τον Φιλαθλητικό χάρη στη βαθιά μπαλιά της Μπούκουρα (17-24), η οποία πήρε και τον τελευταίο πόντο του σετ εκμεταλλευόμενη αμυντικό λάθος του ΜΓΣ (18-25).
Το δεύτερο σετ ανήκε στον Φιλαθλητικό που έχοντας εντοπίσει τα αδύναμα σημεία των καλαματιανών σε συνδυασμό με την κακή απόδοση και ψυχολογία των παικτριών του ΜΓΣ, τον έφτασαν εύκολα και γρήγορα στο 3-12, 8-18. Από δω και πέρα ο ΜΓΣ φάνηκε να μπαίνει περισσότερο στο παιχνίδι με τις Σκλήρη και Ραμούνδου να τελειώνουν καλά ορισμένες επιθετικές ενέργειες και να μειώνουν την διαφορά του σετ στο 12-25.
Στο τρίτο σετ χρόνο συμμετοχής παίρνει για λίγο η πασαδόρος Κατερίνα Φωτεινάκη. Το σετ ξεκίνησε με ωραία φάση διαρκείας που χάρη στις 4 μπαλιές που υπέδειξε ο ρέφερι στον Φιλαθλητικό έδωσε τον πρώτο πόντο στις «πράσινες» 1-0. Κακή άμυνα από την Σιρίνινα (1-1).
Σέρβις Ωρολογοπούλου άουτ (3-5). Στο σέρβις της Κωνσταντοπούλου υποδοχή άουτ της Χαζτηελευθερίου (λ) για το 4-5. Άουτ το 2ο σέρβις της Κωνσταντοπούλου (4-6). Αλλαγή πάσας στον Μεσσηνιακό η Μπεσή πέρασε στη θέση της Φωτεινάκη. «Πιαστό» στην Μπεσή έδειξε ο ρέφερι (5-8). Σέρβις της Νικοπούλου η Εξηνταβελόνη έκανε την υποδοχή και ακολούθως στην επίθεση, μειώνοντας σε 6-8. Η υποδοχή της Χαζτηελευθερίου άουτ στο σέρβις της Εξηνταβελόνη (7-8). Η Σκλήρη κέρδισε το μπλοκ των Μαυροπάνου – Τσαπραλή (8-8). Άουτ το σέρβις της Ραμούνδου (9-11). Time out ΜΓΣ. Κακή υποδοχή (άουτ) από την Σκλήρη στο σερβίς της Μπούκουρα για το 9-12. Επτά σερί σέρβις της Μπούκουρα, το 8ο σέρβις το έστειλε μακριά άουτ, οδήγησαν το σκορ στο 10-18.
Βαθιά μπαλιά από την Κωνσταντοπούλου μείωσε σε 11-19. Σέρβις Σκλήρη, υποδοχή, η Φακοπουλίδου κάρφωσε δυνατά και η Κωνσταντοπούλου μπλόκαρε σταθερά  (12-19). Αλλαγή πάσας στον Φιλαθλητικό η Μπαζιανά στη θέση της Ωρολογοπούλου.
(13-20, 15-20, 16-21). Σέρβις Σιρίνινα, υποδοχή, η μπάλα στο παρκέ του Μεσσηνιακού, όπου η Μπεσή σήκωσε την Εξηνταβελόνη για επίθεση, η τελευταία κέρδισε το μπλοκ των Μαυροπάνου – Νικοπούλου μειώνοντας σε 17-21. Δεύτερο σέρβις Σιρίνινα, υποδοχή, Ραμούνδου – Μπεσή μπλόκαραν την Φακοπουλίδου (18-21). Time out Φιλαθλητικός. Τρίτο σέρβις Σιρίνινα, έγινε η υποδοχή, η Μπούκουρα κάρφωσε στην ευθεία, μειώνοντας σε 18-22. Η Εξηνταβελόνη σημάδεψε τη διαγώνιο μειώνοντας σε 19-23. Σέρβις Εξηνταβελόνη , υποδοχή, η Σκλήρη κέρδισε το μπλοκ των Μαυροπάνου – Τσαπραλή 20-23. Αλλαγή πάσας στον Φιλαθλητικό, η Ωρολογοπούλου στη θέση της Μπαζιανά. Σέρβις Μαυροπάνου, έγινε η υποδοχή, η πάσα της Μπεσή όμως είναι χαμηλή και η Ραμούνδου δεν μπόρεσε να την βρει στον αέρα …20-24!
Για τον τελευταίο πόντο του σετ, ξανά στο σέρβις η Μαυροπάνου, βγήκε η υποδοχή, η Μπεσή σήκωσε ξανά τη Ραμούνδου σε πρώτο χρόνο, εκεί όμως η Τσαπραλή μπλόκαρε δυνατά και έκλεισε το σετ σε 20-25.
● Διαιτητές: Παναγιώτης Χανδρινός, Κωνσταντίνος Σαραβελάκης.
Σημειωτής: Βίκυ Καραφώτη.
Τα σετ: 18-25, 12-25, 20-25
ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Γωγώ Σουρή): Εξηνταβελώνη, Μπεσή, Ραμούνδου, Κωνσταντοπούλου, Σιρίνινα, Σκλήρη, Νίκα (λ) / Σαμπάτη (λ), Φωτεινάκη, Σουρή, Τσούλου, Νταγιοπούλου.
ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ (Ντιμίτρι Ιότσεβ): Ωρολογοπούλου, Φακοπουλίδου, Μπούκουρα, Τσαπραλή, Νικοπούλου, Υφαντή, Αναγνωστοπούλου (λ) / Χατζηελευθερίου (λ), Μαυροπάνου, Μπαζιάνα.

Σίσσυ Τριάντου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου