Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ

«Ανατέλλει» το άστρο του Έλβις Γκελκέργια!

«ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΟΦΕΙΛΩ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Φ» Ο ΝΕΑΡΟΣ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ


Αποτελεί – και όχι άδικα – ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου αυτή τη στιγμή.
Ο 15χρονος Έλβις Γκελκέργια έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, έχει ήδη μπει με τις καλύτερες προϋποθέσεις στην αντρική ομάδα του Ηρακλή Καλαμάτας και φέτος είναι έτοιμος για την χρονιά της καθιέρωσης.
Ο νεαρός μεσοεπιθετικός βρίσκεται στους «κυανόλευκους» εδώ και 10 χρόνια, έχει γαλουχηθεί σε όλες τις ηλικίες της ομάδας και πλέον αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο μέλος της αντρικής ομάδας στην Α1.
Αγωνίζεται κυρίως ως επιθετικός, όμως φέτος ο Νίκος Μουλατσιώτης τον εμπιστεύεται ως «10άρι» λόγω της ικανότητας να χρησιμοποιεί και τα δυο του πόδια εξίσου καλά (το «καλό» είναι το δεξί»).
Και να φανταστεί κανείς πως το ντεμπούτο του στους «μεγάλους» το έκανε πριν από δυο χρόνια, στις 17 Φεβρουαρίου του 2013 (σεζόν 2012-2013) σε ηλικία 14 ετών, στο ματς απέναντι στον Μιλτιάδη για την 20η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Β΄ τοπικής. Είχε μόλις κλείσει τα 14 και δοκιμάστηκε αμέσως στην ομάδα των Ανδρών από τον Τάσο Χαρίτο, ο οποίος πίστεψε στις δυνατότητες του νεαρού ποδοσφαιριστή και του έδωσε χρόνο συμμετοχής στο υπόλοιπο της χρονιάς.
Ακολούθησε η χρονιά 2013-2014, όπου πήρε χρόνο συμμετοχής σε αρκετά παιχνίδια και αγωνιζόταν μεταξύ παιδικού και αντρικού, σημειώνοντας και ένα γκολ.

Το καλοκαίρι της αλλαγής
και η καθιέρωση στην 11άδα
Φέτος τα πράγματα άλλαξαν άρδην! Από το καλοκαίρι κιόλας ο Γκελκέργια δυνάμωσε πολύ, δούλεψε πολλές ώρες καθημερινά στις δυνάμεις και αδυναμίες του και παρουσιάστηκε φανερά έτοιμος στην αρχή της σεζόν. για το αντρικό, κάτι που είδε και ο Νίκος Μουλατσιώτης που τον έχρισε αμέσως βασικό.
Ο απολογισμός είναι δυο τέρματα σε 7 εμφανίσεις, τα οποία όμως έχουν χαρίσει στους «κυανόλευκους» 6 βαθμούς! Ήταν ο σκόρερ τόσο στο 1-0 επί του Πανθουριακού, όσο και στο ματς της Τετάρτης που μας πέρασε με την Μεθώνη που τελείωσε με το ίδιο σκορ.
Τα γκολ βέβαια δεν μειώνουν ούτε στο ελάχιστο την συνολική του εικόνα στα πρώτα ματς της χρονιάς, καθώς ο νεαρός ποδοσφαιριστής αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου για τις αντίπαλες άμυνες.


«Ότι έχω πετύχει
το οφείλω στον Ηρακλή»
Η τεράστια αγάπη που τρέφει ο Έλβις Γκελκέργια στον Ηρακλή Καλαμάτας είναι παραπάνω από εμφανής, αν κρίνουμε από τα όσα δήλωσε στην «Φ». Πρώτα μίλησε για την φετινή χρονιά στην ομάδα:
«Η φετινή μου χρονιά έχει ξεκινήσει πάρα πολύ καλά και αυτό οφείλεται στην δουλειά που κάνω με την ομάδα μου. Ο Ηρακλής είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και σε αυτόν οφείλω ότι έχω πετύχει μέχρι τώρα. Από κει και πέρα έχω θέσει ως στόχο να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ και με οποιονδήποτε τρόπο την ομάδα μου».
Παράλληλα, ο δυναμικός μεσοεπιθετικός θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα στην ομάδα του Ηρακλή Καλαμάτας: «Έχω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα που με έχει βοηθήσει να πετύχω ότι έχω κάνει μέχρι τώρα.»

«Μου έδωσε πάρα
πολλές ευκαιρίες»
Τα καλύτερα είχε να πει ο νεαρός επιθετικός και για τον προπονητή του, Νίκο Μουλατσιώτη που τον έχει βοηθήσει πολύ φέτος και του έχει δώσει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.
«Για τον δάσκαλο έχω να πω πως με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και τον ευχαριστώ πολύ. Ο ίδιος ο δάσκαλος μου έδωσε πάρα πολλές ευκαιρίες τόσο στο Κύπελλο, όσο και στο πρωτάθλημα. Με έχει βοηθήσει πολύ η πολύ καλή προετοιμασία που κάναμε το καλοκαίρι, αλλά και οι προπονήσεις που κάνουμε»
Παράλληλα, ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός έχει θέσει και μακροπρόθεσμους στόχους. Ποιοι είναι αυτοί; «…οι στόχοι μου είναι να παίξω όσο πιο ψηλά γίνετε και θα προσπαθήσω για το καλύτερο».
Όσο για την φετινή Α1, ο Γκελκέργια αναγνωρίζει τις δυσκολίες της αλλά …βάζει τον Ηρακλή μέσα στα φαβορί! Συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής: «Σίγουρα είναι μια δύσκολη κατηγορία, αλλά ο Ηρακλής τα πάει περίφημα μέχρι στιγμής. Και αυτό το αποδεικνύει η βαθμολογική μας θέση, αφού είμαστε δεύτεροι. Σίγουρα υπάρχουν φαβορί …αλλά είμαστε και εμείς μέσα σε αυτά!!!»


Το Coca-Cola Cup
Η μεγάλη διοργάνωση του Coca-Cola Cup που ήρθε και φέτος στην πόλη μας εντόπισε πολλά ταλέντα της Μεσσηνίας, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Έλβις Γκελκέργια. Όπως είχαμε γράψει και στο φύλλο της Τρίτης, ο 15χρονος ποδοσφαιριστής αναδείχθηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής στην κατηγορία 18-19 ετών, πετυχαίνοντας ουκ ολίγα τέρματα, μεταξύ των οποίων ήταν και αρκετά πολύ όμορφα.
Εντυπωσίασε τους υπεύθυνους της διοργανώτριας αρχής, οι οποίοι σε «πηγαδάκια» τόνισαν πως έχει τρομερές ικανότητες για την ηλικία του.
Κάτι που όσοι ασχολούνται με τα ποδοσφαιρικά ταλέντα της Μεσσηνίας, γνωρίζουν εδώ και αρκετά χρόνια!


Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

2 σχόλια: